Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 10 Αυγούστου

στα 10

To Flix προτείνει ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 10 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


[Σημείωση: Λόγω της έκτακτης τηλεοπτικής κάλυψης των πυρκαγιών, ενδέχεται το πρόγραμμα της τηλεόρασης να διαμορφωθεί διαφορετικά από το προγραμματισμένο.]

ai

Α.Ι.: Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence: AI) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Τοποθετημένη κάπου στο μέλλον, η ταινία διηγείται την ιστορία του Ντέιβιντ, ενός ανδροειδούς με τη μορφή μικρού παιδιού προγραμματισμένου με την ικανότητα να αγαπάει.

Η ανάπτυξη της ταινίας ξεκίνησε αρχικά με τον σκηνοθέτη Στάνλεϊ Κιούμπρικ στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Ο Κιούμπρικ προσέλαβε αρκετούς σεναριογράφους μέχρι και τη δεκαετία του 1990, συμπεριλαμβανομένων των Μπράιαν Άλντις, Μπομπ Σο, Ίαν Γουάτσον και Σάρα Μέιτλαντ. Το πρότζεκτ παρέμεινε στο στάδιο της ανάπτυξης για χρόνια, εν μέρει επειδή ο Κιούμπρικ πίστευε ότι η τεχνολογία δημιουργίας εικόνων με τη χρήση υπολογιστή δεν ήταν αρκετά προηγμένη για να δημιουργήσει τον χαρακτήρα του Ντέιβιντ, τον οποίο θεωρούσε ότι κανένα παιδί-ηθοποιός δεν θα μπορούσε πειστικά να υποδυθεί. Το 1995, ο Κιούμπρικ παρέδωσε το πρότζεκτ στον Σπίλμπεργκ, αλλά η ταινία δεν προχώρησε προς υλοποίηση παρά μέχρι τον θάνατο του Κιούμπρικ το 1999. Ο Σπίλμπεργκ παρέμεινε πιστός στο σεναριακό προσχέδιο του Ίαν Γουάτσον για να γράψει το σενάριο.

Η ταινία προβάλλεται στο OPEN στις 21.00.

The Last Face main

The Last Face του Σον Πεν

Τοποθετημένη στο ολέθριο φόντο της ταλανισμένης από τον πόλεμο Λιβερίας, ο Μιγκέλ, ένας γιατρός και η Ρεν, διευθύντρια μιας ανθρωπιστικής οργάνωησς πρέπει να βρουν ένα τρόπο να κρατήσουν τη σχέση τους ζωντανή κάτω από τρομακτικά δύσκολες συνθήκες, ενώ παράλληλα, το πάθος τους για την αξία της ανθρώπινης ζωής έρχεται σε αντίθεση με τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις τους για την επίλυση των συγκρούσεων που τους περιβάλλουν.

Mια από τις χειρότερες ταινίες που έχουμε δει ποτέ, αποκαλύπτει ταυτόχρονα και τον πραγματικό λόγο για τον οποίο χώρισαν ο Σον Πεν και η Σαρλίζ Θερόν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στο STAR στις 22.00.

untamed main

Ο Άγριος Τόπος (La Región Salvaje / The Untamed) του Αμάτ Εσκαλάντε

Η Αλεχάνδρα, νοικοκυρά κι εργαζόμενη, μεγαλώνει δύο αγόρια μαζί με τον σύζυγό της, Άνχελ, σε μια μικρή πόλη. Ο αδελφός της, Φαμπιάν, εργάζεται ως νοσοκόμος στο τοπικό νοσοκομείο. Η ήρεμη, επαρχιακή ζωή τους αναστατώνεται από την άφιξη της μυστηριώδους Βερόνικα, η οποία τους πείθει πως στο γειτονικό δάσος, σε μια απομονωμένη καλύβα, κρύβεται κάτι που δεν είναι του κόσμου τούτου και που θα μπορούσε να τους λύσει όλα τους τα προβλήματα. Κάτι με μια ακαταμάχητη δύναμη, με το οποίο ή θα συμφιλιωθούν ή θα υποστούν την οργή του. Μια μεταφυσική ιστορία για το σεξ και την αγάπη, με φόντο μια κοινωνία όπου βασιλεύουν οι ισχυρές οικογενειακές αξίες, η υποκρισία, η ομοφοβία και ο ανδρικός σωβινισμός.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

delivery

Delivery του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Ενας νεαρός διανομέας πίτσας, που έρχεται από το πουθενά και στο τέλος πετάει για το πουθενά, διασχίζει την παραγκωνισμένη πραγματικότητα της Αθήνας και γίνεται μάρτυρας των εξομολογήσεων αυτού του ιδιαίτερου και (αυτό)εξόριστου κόσμου.

Η ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Θάνο Σαμαρά και την Αλεξία Καλτσίκη από το 2004. Επίσημη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας.

Η ταινία προβάλλεται στο ERTFLIX.

Fear Street Part One

Οδός Τρόμου (Fear Street) της Λι Τζάνιακ

H σειρά βιβλίων του Ρ. Λ. Στάιν «Οδός Τρόμου» μεταφέρεται ως μια τριλογία ακατάλληλων ταινιών τρόμου για το Netflix χωρίς να κάνουν καμία έκπτωση στο gore και στο βία. Χωρισμένο σε τρία κεφάλαια, μας ταξιδεύει σε πάνω μια ιστορία που κρατά για πάνω από 300 χρόνια και μας μεταφέρει στην αμερικάνικη πόλη του Σεϊντισάιντ, μια πόλη την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν ως την «πρωτεύουσα των δολοφόνων στις ΗΠΑ.» μιας και κάθε λίγα χρόνια οι ζωές των κατοίκων της ταράζονται από άγριες μαζικές δολοφονίες. Οι ίδιοι πιστεύουν πως φταίει η μάγισσα Σάρα Φίερ, η οποία καταράστηκε την πόλη με τον θάνατό της 300 χρόνια πριν. Οταν οι δολοφονίες ξεκινούν και πάλι, μια ομάδα από παιδιά ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις υπερφυσικές δυνάμεις της μάγισσας και να την σταματήσουν μια για πάντα.

Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το πρώτο μέρος 1994.
Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το δεύτερο μέρος 1978.
Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το τρίτο μέρος 1666.

Οι ταινίες είναι διαθέσιμες στο Netflix.

pauline

Η Πολίν στην Πλάζ (Pauline à la Plage) του Ερίκ Ρομέρ

Η Μαριόν, μια στιλίστρια από το Παρίσι, μαζί με την 15χρονη εξαδέλφη της Πωλίν, θα βρεθούν για διακοπές σε μια παραθαλάσσια πόλη της Νορμανδίας. Εκεί θα συναντήσουν τον Πιέρ, παλιό εραστή της Μαριόν, τον Ανρί, ένα διαζευγμένο και γοητευτικό εθνολόγο και τον νεαρό Σιλβέν που αναζητά τη συντροφιά μιας κοπέλας της ηλικίας του. Στα 15 της χρόνια, η Πωλίν δεν έχει πολλές απαιτήσεις από τις καλοκαιρινές της διακοπές, εκτός από το να είναι αυτές που θα της αλλάξουν τη ζωή. Μια βόλτα στην παραλία, ένα αγόρι που θα τη ζητήσει σε χορό, ένα βινύλιο που θα παίξει μέσα στο ζεστό μεσημέρι... αυτά είναι τα υλικά που χρειάζεται για να καταλάβει τους μεγάλους, το μεγάλο μυστήριο του έρωτα και τη μεταφορική έννοια της μεγάλης βουτιάς μέσα στη θάλασσα της πραγματικής ζωής. Ο Ερίκ Ρομέρ κινηματογραφεί το καλοκαίρι της σαν μια παιδική ανάμνηση που διακόπτεται απότομα από το κύμα της ενηλικίωσης στην ταινία που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του κύκλου «Κωμωδίες και Παροιμίες», βραβεύθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και μοιάζει κάθε φορά που τη βλέπεις σαν την πιο όμορφη καλοκαιρινή ταινία που έχεις δει ποτέ. Διαβάστε αναλυτικά για το αφιέρωμα του Cinobo στα καλοκαίρια του Ερίκ Ρομέρ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobο.

gossip girl 607

Gossip Girl (2021) του Τζόσουα Σάφραν

Οχι πια Μπλερ, Σερίνα, Νταν - ναι στη φανταστική μόδα, στις δολοπλοκίες, το σεξ και την κουτσομπόλα που λατρέψαμε να μισούμε. Το νέο «Gossip Girl» έκανε την πρεμιέρα του και δεν βλέπουμε την ώρα για κάθε νέο επεισόδιο! Φτιαγμένο από τον Τζόσουα Σάφραν, ο οποίος έγραψε και επιμελήθηκε την original σειρά, το καινούριο «Gossip Girl» της HBO Max (στην Ελλάδα αποκλειστικά στο Vodafone TV με νέο επεισόδιο κάθε εβδομάδα, αμέσως μετά την Αμερική), μάς μεταφέρει ξανά στο posh Upper East Side της Νέας Υόρκης. Μόνο που τώρα θα εξερευνήσουμε μια νέα γενιά εφήβων των πανάκριβων ιδιωτικών σχολείων με τους προβληματισμούς του σήμερα και την τεράστια αλλαγή από το τότε στο τώρα μέσα από τα social media.

Διαθέσιμο για streaming των πρώτη επεισοδίων και νέο επεισόδιο κάθε Παρασκευή στην πλατφόρμα της Voadafone

love and friendship main

Ερωτες & Φιλίες (Love & Friendship), του Γουίτ Στίλμαν

«Περηφάνια και Προκατάληψη», «Λογική και ευαισθησία», «Έρωτας και Φιλία», σωστά; Κι όμως, όχι ακριβώς. Το σύγγραμμα που αποτελεί το αρχικό υλικό της ταινίας ανήκει μεν στην Τζέιν Όστεν, όμως ονομάζεται «Λαίδη Σούζαν» και αποτελεί ουσιαστικά ένα ανολοκλήρωτο έργο (σε μορφή επιστολών) της συγγραφέως που δημοσιεύτηκε μετά από τον θάνατό της και περισσότερο δίνει την τόνο παρά αφηγείται με λεπτομέρεια ολόκληρη την ιστορία του.

Στο επίκεντρο της ιστορίας συναντούμε την νεαρή χήρα Λαίδη Σούζαν Βέρνον της Κέιτ Μπέικινσεϊλ, η οποία εγκαθίσταται προσωρινά στην έπαυλη των πεθερικών της μέχρι να καταλαγιάσουν οι φήμες που κυκλοφορούν στους αριστοκρατικούς κύκλους σχετικά με τις ερωτικές της περιπέτειες. Όσο βρίσκεται εκεί, είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει σύζυγο, τόσο για την ίδια, όσο και για την κόρη της Φρειδερίκη. Η τελευταία, αν και βρίσκεται σε ηλικία γάμου, αντιμετωπίζει απρόθυμα τα σχέδια της μητέρας της. Η Λαίδη Σούζαν όμως, συνεχίζει ακάθεκτη, προσελκύοντας ταυτόχρονα την προσοχή του όμορφου και νεαρού Ρέτζιναλντ Ντε Κόρσι, του πλούσιου αλλά ανόητου Σερ Τζέιμς Μάρτιν (ο Τομ Μπένετ αριστεύει στην πολυδιάστατη και εξοντωτικά αστεία παρουσίαση του ρόλου) και του εξωφρενικά γοητευτικού, αλλά παντρεμένου Λόρδου Μάνγουερικ. Όπως είναι αναπόφευκτο, η κατάσταση θα ξεφύγει σύντομα από τον έλεγχο της, περιπλέκοντας τα πράγματα ακόμα περισσότερο. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa, στο iPlatforma και το Viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.