Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


boogie nights 607

Ξέφρενες Νύχτες (Boogie Nights) του Πολ Τόμας Αντερσον

Ο Εντι Άνταμς είναι ένας νεαρός ηθοποιός τη δεκαετία του ‘70 που, όπως οι περισσότεροι στην ηλικία του, ψάχνει να βρει τον δρόμο του. Όλα θα γίνουν πιο καθαρά για αυτόν όταν θα γνωρίσει τον Τζακ Χόρνερ. Ο Τζακ είναι ένας ιδεαλιστής παραγωγός αισθησιακών ταινιών, που πάντα ονειρευόταν να αναδείξει τις ταινίες του σε μία μορφή τέχνης. Στο πρόσωπο του Έντι βρίσκει... τη μούσα του, καθώς με τα «προσόντα» του η επιτυχία είναι δεδομένη, δίνοντας έτσι στη βιομηχανία του πορνό έναν σταρ, που όμοιο του δεν έχουν ξαναδεί ποτέ. Σύντομα ο Έντι γίνεται πολύ διάσημος και ζει μια ζωή γεμάτη απολαύσεις. Η δόξα όμως έχει και το τίμημα της και ο Έντι σύντομα αρχίζει να κατρακυλά σε ένα κόσμο γεμάτο ναρκωτικά, βία και ανεξέλεγκτες καταχρήσεις. Θα τα καταφέρει να επιστρέψει στον παλιό του εαυτό πριν να είναι πολύ αργά;

H ταινία προβάλλεται στις 01.15 στο Star

Marrowbone 607

Το Μυστικό των Μάρομποουν (Marrowbone) του Σέρχιο Γ. Σάντσεθ

Ο εικοσάχρονος Τζακ Μάρομποουν, η μικρότερη αδελφή του και τα δύο μικρότερα αδέλφια του, έχουν καταφέρει να φτιάξουν μία ασφαλή καθημερινότητα στο λαβυρινθώδες σπίτι τους, μετά τον θάνατο της μητέρας τους. Σιγά σιγά όμως πείθονται ότι στη σοφίτα του σπιτιού τους κατοικεί ένα διαβολικό πνεύμα και προσπαθούν ενωμένοι να το καταστρέψουν.

Τέσσερα αδέλφια, μόνα, σε μια έπαυλη στο άνισο σκηνοθετικό ντεμπούτο του σεναριογράφου του «Ορφανοτροφείου» και του «The Impossible». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο Open

uncharted

Uncharted του Ρούμπεν Φλάισερ

Ο ερασιτέχνης κλέφτης Νέιθαν Ντρέικ στρατολογείται από τον έμπειρο κυνηγό θησαυρών Βίκτορ «Σάλι» Σάλιβαν για την εύρεση του χαμένου θησαυρού του Φερντινάντ Μαγκελάν πριν από 500 χρόνια. Αυτό που ξεκινά ως μια απλή ληστεία για το δίδυμο, γίνεται μια πολυταξιδεμένη περιπέτεια να φτάσουν πρώτοι πριν τον αδίστακτο Μονκάντα ο οποίος και θεωρεί πως είναι ο νόμιμος κληρονόμος του. Αν ο Νέιτ και ο Σάλι καταφέρουν να απαντήσουν τους γρίφους και λύσουν ένα από τα παλαιότερα μυστήρια στον κόσμο, μπορούν όχι μόνο να διεκδικήσουν λεία αξίας 5 δις δολαρίων αλλά ίσως να βρουν και τον χαμένο αδερφό του Νέιτ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντέξουν ο ένας τον άλλο.

Βασισμένο σε μια από τις πιο δημοφιλείς και καλύτερες σε πωλήσεις σειρές βιντεοπαιχνιδιών όλων των εποχών, το «Uncharted» εξιστορεί την πρώτη περιπέτεια του Νέιθαν Ντρέικ - βλ. Τομ Χόλαντ, ακριβώς στο απόγειο της καριέρας του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 18.15 στο Nova Cinema 1

le proces

Η Δίκη (Le Proces) του Ορσον Γουέλς

Ο Τζόζεφ Κ. κοιμάται γαλήνιος στο κρεβάτι του, όταν εισβάλλουν στην κάμαρά του δύο άντρες, πιθανώς αστυνομικοί, που τον πληροφορούν πως είναι υπόδικος για κάποια κατηγορία που δεν έχουν το ελεύθερο να του αποκαλύψουν. Στη διάρκεια των ανακρίσεων, -που θα διεξάγονται εκτός ωραρίου εργασίας του,- θα πρέπει να θεωρεί πως έχει συλληφθεί, αν και θα συνεχίσει να πηγαίνει στο γραφείο του και να ζει την καθημερινότητά του όπως και πριν, με τη σκιά της αδιευκρίνιστης κατηγορίας να κρέμεται συνεχώς από πάνω του, σαν μια αόριστη, σχεδόν μεταφυσική, απειλή. Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Φράντς Κάφκα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Αγέλη Προβάτων

Αγέλη Προβάτων του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Στην ελληνική περιφέρεια, στην Τρίπολη και τριγύρω, ζει ο Θανάσης, που μοιάζει να τα έχει όλα, τη δουλειά του, ένα δικό του φυτώριο, τη γυναικούλα του, την γκομενίτσα του. Αλλά ο Θανάσης χρωστάει σαράντα χιλιάρικα στον Στέλιο. Δεν είναι ο μόνος - γι' αυτό και σκέφτεται να συνασπιστεί με τους άλλους οφειλέτες, άντρες που γνωρίζει από παιδιά, και να διεκδικήσουν κούρεμα από τον τοκογλύφο. Την ίδια ώρα, ο Στέλιος έχει στείλει στο χωριό τους δυο παλικάρια του, τον νευρικό Σωτήρη και τον υπαρξιακό Παραδείση με την πατερίτσα να υποστηρίζει παλαιότερο «επαγγελματικό ατύχημα», για να εκβιάσουν την κατάσταση και να πάρουν τα λεφτά. Το σκηνικό έχει στηθεί.

To σκηνοθετικό ντεμπούτο μεγάλου μήκους του Δημήτρη Κανελλόπουλου. Βραβείο Ιρις Β' Ανδρικού Ρόλου στον Αρη Σερβετάλη. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς