Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 4 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 4 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


a fish called wanda 607

Ενα Ψάρι που το Ελεγαν Γουάντα (A Fish Called Wanda) του Τσαρλς Κράιτον

H Γουάντα είναι µια φιλήδονη κακοποιός που προσπαθεί να ανακαλύψει πού έχει κρύψει τη λεία ο φυλακισµένος πλέον αρχηγός της σπείρας. Ο Ότο είναι ο βοηθός της Γουάντα, ένας παρανοϊκός τύπος µε µεγάλο προσόν του να λέει ασυνάρτητες ιταλικές φράσεις που λειτουργούν στη Γουάντα ως αφροδιασιακό. Θύµα τους, ο δικηγόρος του φυλακισµένου αρχηγού, τυπικός Άγγλος, τον οποίο προσεγγίζει η Γουάντα µε σκοπό να εκµαιεύσει κάποιο στοιχείο. Συνεργάτης τους είναι ένας εκτελεστής µε τραύλισµα και υπερβολική αγάπη για τα ζώα.

Η τεράστια επιτυχία των 80s και μια από τις πιο διάσημες κωμωδίες όλων των εποχών κλείνει τριάντα χρόνια και βγαίνει ξανά στις αίθουσες αποκατεστημένη με νέες ψηφιακές κόπιες για να αποδείξει πως αντέχει στο χρόνο κυρίως λόγω του αλάνθαστου κωμικού της timing και των αξιολάτρευτων πρωταγωνιστών της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

The Accountant 607

Ο Λογιστής (The Accountant) του Γκάβιν Ο' Κόνορ

O Κρίστιαν Γουλφ είναι μαθηματική διάνοια, με μία μορφή αυτισμού. Διατηρεί ως βιτρίνα ένα συνοικιακό λογιστικό γραφείο κρατάει τα βιβλία κάποιων εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων. Τη στιγμή, που ο αρχηγός της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Ρέι Κινγκ, προσπαθεί να ανακαλύψει την πραγματική ταυτότητα του λογιστή, ο Κρίστιαν αναλαμβάνει τα βιβλία ενός νομοταγούς πελάτη: μιας εταιρείας ρομποτικής, της οποίας μια υπάλληλος ανακάλυψε μια λογιστική απόκλιση εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Κρίστιαν δεν φαντάζεται την κατάληξη αυτής της συνεργασίας. Καθώς ο Κρίστιαν πλησιάζει την αλήθεια, ο αριθμός των πτωμάτων αρχίζει να αυξάνεται.

Αστυνομικό θρίλερ, γεμάτο τραβηγμένες απ' τα μαλλιά ανατροπές, που βλέπεται με αγωνία παρόλ' αυτά. Και ποιος είπε ότι αντιπαθούμε τον Μπεν Αφλεκ; Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Star

father of the bride

Ο Μπαμπάς Της Νύφης (Father Of The Bride) του Τσαρλς Σέιερ

Όταν η μονάκριβή του κόρη τού ανακοινώνει ότι ετοιμάζεται να παντρευτεί, ο Τζορτζ Μπανκς παθαίνει κρίση πανικού. Αυτή ήταν πάντα η στιγμή που έτρεμε, απ' όταν η μικρή του Άννι ήταν παιδί. Τώρα ήρθε η στιγμή να το αντιμετωπίσει. Δεν θα προλάβει όμως να συνέλθει από το πρώτο σοκ, αφού έρχεται το δεύτερο που είναι ακόμα χειρότερο! Ο προϋπολογισμός του γάμου κινδυνεύει να τινάξει τις οικονομίες του στον αέρα, αφού μάνα και κόρη έχουν φιλοδοξίες για μια γαμήλια δεξίωση που θα αφήσει εποχή

H ταινία προβάλλεται στις 01.15 στον Alpha

200 meters

200 Μέτρα (200 Meters) του Αμίν Ναϊφέ

Διακόσια μέτρα χωρίζουν τον Μουσταφά από την γυναίκα του και τα παιδιά του. Τα σπίτια τους είναι αντικριστά, υπάρχει μάλιστα οπτική επαφή μεταξύ τους, όμως αυτή η απόσταση που σε κάθε άλλη περίπτωση θα περπατιόταν εντός ολίγων λεπτών, στην περίπτωσή τους είναι αδιαπέραστη. Κι αυτό γιατί ανάμεσά τους παρεμβάλλεται ένα τείχος, εκείνο της Δυτικής Όχθης, που έχει επιβληθεί στον λαό του Μουσταφά και τον έχει διχοτομήσει. Η οικογένεια θα μπορούσε να είναι μαζί, όμως ο Μουσταφά αρνείται πεισματικά να ζητήσει άδεια παραμονής από τις ισραηλινές αρχές. Όλες οι δουλειές είναι στην αντίπερα όχθη, στη γη των πλούσιων εποίκων, με αποτέλεσμα η γυναίκα του να αναγκαστεί να ζει στην άλλη πλευρά, όπου κάνει δύο δουλειές. Ακόμα και ο ίδιος έχει βγάλει άδεια προσωρινής εργασίας και περνάει καθημερινά έναν γραφειοκρατικό και ταπεινωτικό έλεγχο, για να βιοποριστεί, αλλά και για να αγκαλιάσει τα παιδιά του. Όταν, όμως, στη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου, ο γιος του θα αναγκαστεί να μπει στο νοσοκομείο και για κακή του τύχη η άδεια εργασίας του θα έχει λήξει, ο Μουσταφά θα πρέπει να βρει τρόπο να περάσει πάση θυσία τα σύνορα. Και τότε τα 200 μέτρα θα μετατραπούν σε μια πολλαπλάσια απόσταση.

Μια ιστορία πατρικής αγάπης με φόντο τη Δυτική Οχθη. Βραβείο «BNL People's Choice» στο Φεστιβάλ Βενετίας. Χρυσός Αλέξανδρος στο Διαγωνιστικό Τμήμα «Γνωρίστε τους Γείτονες» στο 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

don't look up

Μην Κοιτάτε Πάνω (Don't Look Up) του Ανταμ ΜακΚέι

Ενας καθηγητής Αστρονομίας και η μεταπτυχιακή του μαθήτρια κάνουν μία τρομακτική ανακάλυψη: ένας μετεωρίτης μεγέθους ενός Εβερεστ, ικανού να καταστρέψει καθολικά τη Γη εξοντώνοντας την ανθρωπότητα, κινείται με χιλιομετρική ταχύτητα που μάς δίνει ένα περιθώριο 6 μηνών να αντιδράσουμε. Αυτό όμως σημαίνει εμπιστοσύνη στην επιστήμη: ο Λευκός Οίκος πρέπει να πιστέψει τους ειδικούς και να κινηθεί άμεσα, οι εκατομμυριούχοι να χορηγήσουν απλόχερα την αποστολή, τα media να επικοινωνήσουν την είδηση με σοβαρότητα στους πολίτες και κάθε ένας από εμάς να λάβει τα μέτρα του. Μόνο που στις εποχές που ζούμε, πολιτικοί και επιχειρηματίες αντιδρούν με εγκληματικά ανόητο ωφελιμισμό, τα media προτιμούν το celebrity gossip και οι πολίτες παρασύρονται πολύ εύκολα: δεν κοιτούν πάνω, αλλά στα κινητά τους.

Η νέα σάτιρα του Ανταμ ΜακΚέι («Το Μεγάλο Σορτάρισμα») μπορεί να αποδεικνύεται άνιση, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είναι μία απολαυστική τροφή για σκέψη. Μία επική disaster movie που η καταστροφή δεν είναι κάτι που περιμένουμε να έρθει. Εχει ήδη συμβεί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

καλάβρυτα

Καλάβρυτα 1943 του Νικόλα Δημητρόπουλου

Στο σήμερα, μια Γερμανίδα δικηγόρος, η Κάρολαϊν, έχει, απρόθυμα μια και πρόκειται για... καυτή πατάτα, αναλάβει το φάκελο του αιτήματος των πολεμικών αποζημιώσεων για τη σφαγή των Καλαβρύτων στον Δεύτερο Παγκόσμιο. Φιλότιμη και σχολαστική, αποφασίζει ν' αναζητήσει και ν' ακούσει, από πρώτο χέρι, το βίωμα του Νικόλα Ανδρέου, ενός από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της τραγωδίας. Μέσα από τη δική του αφήγηση, σε flash back, ανακαλύπτει πώς ένας νομικός φάκελος μπορεί ν' ανταποκρίνεται στο σκοτεινό βίωμα εκατοντάδων ψυχών, πώς μια πολιτική απόφαση μπορεί ν' αντικατοπτρίζει τη διάλυση, για πάντα, εκατοντάδων σπιτικών, πώς μια μαύρη πολεμική ιστορία ξεφεύγει από τις σελίδες στις οποίες είναι γραμμένη και παίρνει ανθρώπινη ανάσα, μορφή και οδύνη.

Ο Νικόλας Δημητρόπουλος κάνει μια τίμια, άνιση, αξιοπρεπή ιστορική ταινία με τον Μαξ φον Σίντοφ στον τελευταίο του κινηματογραφικό ρόλο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

ultimi

Και οι Τελευταίοι Εσονται... Τελευταίοι του Μασιμιλιάνο Μπρούνο (2015)

Η Λουτσάνα ζει την απλή και ήσυχη ζωή που πάντα επιθυμούσε: εργάζεται και είναι πολύ ερωτευμένη με τον άνδρα της τον Στέφανο, ο οποίος όμως δεν έχει σταθερή δουλειά και ως εκ τούτου βγαίνουν πολύ δύσκολα οικονομικά. Παρ’ όλα αυτά είναι ευτυχισμένοι και ζουν αρμονικά. Την ημέρα που η Λουτσάνα ανακοινώνει στον εργοδότη της ότι περιμένει παιδί, απολύεται και ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει. Ζητάει βοήθεια κανένας όμως φαίνεται διατεθειμένος να την συνδράμει. Μες στην απόγνωση η Λουτσάνα αποφασίζει να απαγάγει τον διευθυντή του εργοστασίου όπου εργαζόταν, διεκδικώντας την δικαιοσύνη που πιστεύει πως της αξίζει. Με σπαραγμό και ανθρωπιά, αλλά και με χιούμορ και σπιρτάδα, η ταινία αφηγείται τις περιπέτειες των Ιταλών του σήμερα στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν αλλά και να εξορκίσουν την οικονομική κρίση. | Η ταινία θα προβάλλεται από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.

Η ταινία προβάλλεται online και δωρεάν στο χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα του Italy on Stage.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς