Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Kill Bill 2 607

Kill Bill - Volume 2 του Κουέντιν Ταραντίνο

Αφού έχει διαγράψει ήδη δύο ονόματα από την λίστα θανάτου της, η "Νύφη" συνεχίζει ακάθεκτη το εκδικητικό έργο της, βάζοντας τώρα στόχο τον Μπαντ και την Έλ Ντράιβερ, δύο ακόμα μέλη της ομάδας "Φονικά Ερπετά" που την πρόδωσαν τέσσερα χρόνια νωρίτερα. Όλα οδηγούν στην τελική μάχη με τον Μπίλ, το πρώην αφεντικό της "Νύφης", αυτόν που διέταξε την εκτέλεση της.

Δεύτερο μέρος μιας από τις πιο θρυλικές ταινίες εκδίκησης όλων των εποχών, με την υπογραφή του Κουέντιν Ταραντίνο, όπου βρίσκει την ευκαιρία να αναμείξει στοιχεία από διάφορα κινηματογραφικά είδη -πολεμικές τέχνες, σπαγγέτι γουέστερν, ανιμέισιον, κ.α.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Open

the good liar 607

Ενας Καλός Ψεύτης (The Good Liar) του Μπιλ Κόντον

Ο Ρόι Κόρτνεϊ, επαγγελματίας απατεώνας, δεν μπορεί να πιστέψει την τύχη του όταν γνωρίζει – μέσω ίντερνετ - την χήρα Μπέτι Μακ Λις. Καθώς η Μπέτι του ανοίγει το σπίτι και τη ζωή της, ο Ρόι εκπλήσσεται που αρχίζει να νοιάζεται πραγματικά για εκείνη, μετατρέποντας αυτό που θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη κομπίνα της ζωή του, σε μία επικίνδυνη διαδρομή σε τεντωμένο σχοινί.

Ιαν ΜακΚέλεν και Ελεν Μίρεν σε συνάντηση γιγάντων υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μπιλ Κόντον. Δεν είναι ψέμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τόσο καλό όσο ακούγεται. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Star

Darkest Hour 607

Η Πιο Σκοτεινή Ωρα (Darkest Hour) του Τζο Ράιτ

Η ταινία αφηγείται τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε, έχοντας όχι μόνο την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης. Παρά τον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται από το κόμμα του και τον σκεπτικισμό του Βασιλιά, ο Τσόρτσιλ, με την αρωγή της επί 31 χρόνια συζύγου του, αποφασίζει να πολεμήσει για τα ιδανικά, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του και οι λόγοι που συνέταξε με σκοπό να ανυψώσει το ηθικό των Βρετανών, έξοχο δείγμα της ρητορικής του δεινότητας, έχουν μείνει στην Ιστορία.

Ενας εξαιρετικός Γκάρι Ολντμαν στο ρόλο του Γουίνστον Τσόρτσιλ, ο βασικός -αν όχι ο μόνος λόγος- για να δεις την καλοφτιαγμένη μα επιφανειακή ταινία του Τζο Ράιτ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

hateful eight 607

Οι Μισητοί Οκτώ (The Hateful Eight) του Κουέντιν Ταραντίνο

Εξι ή οχτώ ή δώδεκα χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, o κυνηγός επικηρυγμένων Τζον Ρουθ και η «Κρατούμενη» Ντέιζι Ντόμεργκιου πηγαίνουν στην πόλη Red Rock, όπου ο Ρουθ, γνωστός στα μέρη αυτά ως ο «Κρεμάλας», σκοπεύει να φέρει την Ντόμεργκιου ενώπιον της δικαιοσύνης. Στο δρόμο, συναντούν δύο ξένους: τον ταγματάρχη Μαρκίς Γουόρεν, έναν μαύρο πρώην στρατιώτη του στρατού των Βορείων που πλέον έχει γίνει διαβόητος «Κυνηγός Κεφαλών», και τον Κρις Μάνιξ, έναν Νότιο αντάρτη που υποστηρίζει ότι είναι ο νέος «Σερίφης» της πόλης. Χάνοντας τον δρόμο τους στην χιονοθύελλα, ο Ρουθ, η Ντόμεργκιου, ο Ουόρεν και ο Μάνιξ αναζητούν καταφύγιο σε ένα πανδοχείο σε ένα ορεινό πέρασμα. Οταν φτάνουν εκεί, συναντούν όχι την ιδιοκτήτρια αλλά τέσσερα άγνωστα πρόσωπα. Ο «Μεξικάνος» Μπομπ, ο οποίος φροντίζει το πανδοχείο όσο η ιδιοκτήτρια επισκέπτεται τη μητέρα της, έχει αποκλειστεί εκεί με τον «Ανθρωπάκο» Οσβάλντο Μομπρέι, τον δήμιο του Red Rock, τον «Γελαδάρη» Τζο Γκέιτζ και τον Στρατηγό του στρατού των Νοτίων, τον «Νότιο» Σάνφορντ Σμίδερς. Καθώς η χιονοθύελλα τυλίγει το πανδοχείο, οι οκτώ ταξιδιώτες μας συνειδητοποιούν ότι δεν θα είναι και τόσο εύκολο να φτάσουν τελικά στο Red Rock…

Γυρίζοντας σε απαστράπτον σινεμασκόπ ένα θρίλερ μυστηρίου που διαδραματίζεται σε ένα και μόνο δωμάτιο, ο Κουέντιν Ταραντίνο φέρνει με διαολεμένο κέφι την Αγκαθα Κρίστι στην Αγρια Δύση και ολοκληρώνει ένα οργισμένο αντιρατσιστικό μανιφέστο στη μορφή ενός σύγχρονου american classic. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.50 στο Mega

ευτυχία 607

Ευτυχία του Αγγελου Φραντζή

Χωρισμένη στη μέση για τις δύο ηλικίες της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, η «Ευτυχία» είναι πριν από οτιδήποτε το πορτρέτο μιας γυναίκας που έζησε με τους δικούς της όρους, μπαινοβγαίνοντας - γυναίκα πράγμα - όχι μόνο στα κουτούκια όπου γεννήθηκε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι και στις χαρτοπαικτικές λέσχες όπου έπαιξε όλα της τα υπάρχοντα, αλλά και στις νόρμες μιας κοινωνίας που κάθε φορά που δεν χωρούσαν την bigger than life προσπωικότητά της αυτή έβρισκε τον δικό της τρόπο να τις ακυρώνει και να της ορίζει από την αρχή.

Πάνω από το μέσο όρο μιας ταινίας με λαϊκό έρεισμα, η ταινία του Αγγελου Φραντζή μπορεί να αισθάνεται δέος απέναντι στο μύθο της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, αλλά σκιαγραφεί με καθαρό συναίσθημα και ταλέντο μια μοναδική γυναίκα που έχει την ευτυχία να ερμηνεύεται από δύο υπέροχες ηθοποιούς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

benedetta

Μπενεντέτα (Benedetta) του Πολ Βερχόφεν

Κεντρική ηρωίδα είναι η Μπενεντέτα, την οποία, ως κοριτσάκι, ο κηδεμόνας της «πουλά» σε μια μονή γυναικών - τη διαπραγμάτευση κάνει η ηγουμένη τής Σαρλότ Ράμπλινγκ σ' έναν δεύτερο αλλά αριστοτεχνικά... διπρόσωπο ρόλο. Η Μπενεντέτα μεγαλώνει, γίνεται κοπέλα και ο σύνδεσμός της με την Παναγία, με την οποία μιλά τακτικά σαν να ήταν η μητέρα ή η κολλητή της φίλη, κάνει τη μονή και τη μικρή πόλη της Πέσκια να την αντιμετωπίζει ως θαυματοποιό. Η ζωή της Μπενεντέτα θ' αλλάξει όταν το μοναστήρι αναλάβει και την Μπαρτολομέα, ένα κολασμένο χαμίνι που έχει μάθει τα διαδικαστικά του σεξ από τον πατέρα και τους αδελφούς της, ένα κορίτσι με ζωική ενέργεια, ορμητικό κι αδίστακτο. Οσο η Μπενεντέτα εμφανίζει στίγματα κι έχει οράματα ερωτικού πάθους με τον Χριστό ως Ιππότη στο λευκό άλογο που τη σώζει από το κακό κραδαίνοντας χατζάρα, τόσο η Μπαρτολομέα τής μαθαίνει το πραγματικό ερωτικό πάθος, με τη βοήθεια ενός κατάλληλα σκαλισμένου ξύλινου αγαλματιδίου της Παναγίας. Οσο τα δυο κορίτσια βαδίζουν στο δρόμο της ηδονής, την περιοχή καλύπτει ο θανατηφόρος άνεμος της πανώλης.

H ταινία - σκάνδαλο του Πολ Βερχόφεν, ένα θρησκευτικό άρλεκιν με ευαγγέλιο τη γυναικεία αυτοδιάθεση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Tick tick Boom

Tick, Tick... Boom! του Λιν-Μανουέλ Μιράντα

Η ταινία είναι μια διασκευή του αυτοβιογραφικού μιούζικαλ του Τζόναθαν Λάρσον, που έφερε την επανάσταση στο θέατρο ως ο δημιουργός του «Rent», ένα μιούζικαλ που πραγματεύεται την επίκαιρη ανησυχία μιας ομάδας καλλιτεχνών υπό την σκιά της επιδημίας του HIV/AIDS με τον Λάρσον όμως να μην προλαβαίνει να ζήσει την επιτυχία του έργου του, μιας και πέθανε λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα.

Ο Λιν-Μανουέλ Μιράντα μεταφέρει στο σινεμά το αυτοβιογραφικό μιούζικαλ του Τζόναθαν Λάρσον με το σεβασμό και τον ενθουσιασμό που αρμόζει σε έναν μεγάλο καλλιτέχνη που έφυγε νωρίς, χωρίς να δει όχι μόνο τη διεθνή αναγνώρισή του αλλά και τον Αντριου Γκάρφιλντ να τον υποδύεται σε μια once in a lifetime ερμηνεία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Martin Eden 607

Mάρτιν Ιντεν (Martin Eden) του Πιέτρο Μαρτσέλο

Ο ναυτικός Μάρτιν Ιντεν σώζει τον Αρτούρο, με καταγωγή από μεγάλη οικογένεια της βιομηχανικής αστικής τάξης. Για να τον ευχαριστήσουν, οι γονείς του Αρτούρο τον προσκαλούν στο σπίτι τους όπου γνωρίζει την Έλενα, την όμορφη αδελφή του Αρτούρο, που την ερωτεύεται με την πρώτη ματιά. Η Έλενα, με την μόρφωσή της και τους λεπτούς τρόπους της, γίνεται η εμμονή του Μάρτιν καθώς το σύμβολο της κοινωνικής τάξης όπου ο ναυτικός φιλοδοξεί να ενταχτεί. Με μεγάλο προσωπικό κόστος ο Μάρτιν αντιμετωπίζει τα εμπόδια της ταπεινής του καταγωγής κυνηγώντας το όνειρο να γίνει συγγραφέας και, υπό την επήρεια του γέρου διανοουμένου Ρους Μπρισέντεν, προσεγγίζει τους σοσιαλιστικούς κύκλους μπαίνοντας σε τροχιά σύγκρουσης με την Έλενα και τον κόσμο της.

Η ταινία «Μάρτιν Ιντεν», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζακ Λόντον, δεν είναι μόνο η ιστορία του φιλόδοξου νεαρού λαϊκής καταγωγής που θέλει να γίνει συγγραφέας για να κατακτήσει την καρδιά της ευκατάστατης κοπέλας του: είναι επίσης η σκοτεινή αυτοπροσωπογραφία του ίδιου του Τζακ Λόντον.

Η ταινία προβάλλεται online και δωρεάν στο χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα του Italy on Stage.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς