Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


the last of us

«The Last of Us»

Σε μια μεταποκαλυπτική Αμερική, όπου ένας θανατηφόρος ιός έχει μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε ένα είδος ζόμπι, τους Clickers, ο Τζόελ που επέζησε από το ξέσπασμα του ιού αναλαμβάνει να μεταφέρει την Ελι, μια 14χρονη κοπέλα, η οποία αποτελεί και το κλειδί θεραπείας από τον ιό, έξω από μια ζώνη καραντίνας, στους Fireflies.

Το τέταρτο επεισόδιο μοιάζει να προετοιμάζει το έδαφος για πιο συγκλονιστικά γεγονότα που ετοιμάζονται να ακολουθήσουν, παρουσιάζοντάς μας την ανατριχιαστικά μοχθηρή Καθλίν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο VODAFONE TV

απόστρατος 607

Απόστρατος του Ζαχαρία Μαυροειδή

Ενας τριαντάρης, αποτυχημένος εισαγωγέας μηχανών εσπρέσο, μετακομίζει στο σπίτι του εκλιπόντος παππού του και προσπαθεί να φανεί αντάξιος της κληρονομίας του.

Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής ξαναγράφει την ελληνική Ιστορία με μια μικρή ταινία που μιλά με συναισθηματική ειλικρίνεια για τις μεγάλες (εθνικές) πληγές. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Seven Years In Tibet

Επτά Χρόνια Στο Θιβέτ (Seven Years In Tibet) του Ζαν-Ζακ Ανό

Το φθινόπωρο του 1939, ο Χάινριχ Χάρερ, ο διάσημος Αυστριακός ορειβάτης, μαζί με μια ομάδα ορειβατών και επικεφαλής τον Πέτερ Αουφσνάιντερ, ξεκίνησαν για να ανέβουν μια από τις ψηλότερες κορυφές των Ιμαλαίων Ο εγωκεντρικός Χάρερ, που η μοναδική του απασχόληση είναι η επίτευξη φήμης και δόξας, θα νοιώσει ένα συναισθηματικό ξύπνημα καθώς θα ξεκινήσει για ένα δύσκολο ταξίδι, το οποίο θα τον πάει από την συγκίνηση της αναρρίχησης στον εγκλεισμό του σ' ένα Βρετανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Μετά από την δραπέτευση και από το βασανιστικά μακρύ και κοπιαστικό ταξίδι πάνω στα Ιμαλάια, θα φτάσει στην μυστηριώδη, απαγορευμένη Θιβετιανή πόλη της Λάσα. Ξένος σε μια παράξενη χώρα, ο Χάρερ γίνεται φίλος με τον νεαρό Δαλάι Λάμα και στη συνέχεια δάσκαλος του θρησκευτικού ηγέτη, στην Αγγλική γλώσσα, στη γεωγραφία και γενικά τη ζωή του Δυτικού κόσμου.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.20 στο MEGA

operation mincemeat

Επιχείρηση Κιμάς (Operation Mincemeat) του Τζον Μάντεν

Χειμώνας του 1943. Οι Σύμμαχοι ετοιμάζονται για μία καθοριστική αποβίβαση στη Σικελία. Αν η εκστρατεία επιτύχει, ανακόπτουν τη φόρα του Χίτλερ και αναγκάζουν τις ναζιστικές δυνάμεις σε υποχώρηση. Ομως υπάρχει η πληροφορία ότι ο Φύρερ γνωρίζει τα σχέδιά τους και έχει ενισχύσει την άμυνα του στρατού του στις σικελικές ακτές - σε βαθμό που κάθε απόπειρα μοιάζει αυτοκτονική. Οι Γιούεν Μόνταγκιου και τον Τσαρλς Κολμόλντλεϊ, δύο μυστικοί πράκτορες του Βρετανικού Στρατού προτείνουν ένα σχέδιο εξαπάτησης των Γερμανών. Ενα σχέδιο αποπροσανατολισμού - τόσο απίστευτο, που θα μπορούσε να επιτύχει. Να κατασκευάσουν την ψεύτικη περσόνα ενός Βρετανού αξιωματικού, το πτώμα του οποίου ξεβράζεται στις ισπανικές ακτές (καθώς το υποτιθέμενο αεροπλάνο του έπεσε στη θάλασσα), κουβαλώντας έναν χαρτοφύλακα με άκρως απόρρητα βρετανικά έγγραφα. Αυτό θα κινητοποιούσε τους πράκτορες των Ναζί να τα κλέψουν και να τα παραδώσουν στο Βερολίνο. Με τα top secret γράμματα να πληροφορούν ότι οι Σύμμαχοι ετοιμάζονται για αποβίβαση στην Ελλάδα, κι όχι στη Σικελία, ο Χίτλερ θα μετακινούσε το στρατό του και ο δρομος θα ήταν ελεύθερος. Ο Τσόρτσιλ εγκρίνει το σχέδιο. Τώρα το μόνο που μένει είναι να το εκτελέσουν. Και, φυσικά, να βρουν ένα πτώμα, τον νεκρό πρωταγωνιστή τους.

Mία πραγματικά απίστευτη αληθινή ιστορία κατασκοπίας που άλλαξε το ρου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη ως ένα κλασικά συντηρητικό κατασκοπευτικό δράμα και φωτίζεται από τη λάμψη του πρωταγωνιστικού καστ που ηγείται ο Κόλιν Φερθ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 18.10 στο COSMOTE CINEMA 1

corsage

Κορσές (Corsage) της Μαρί Κρόιτσερ

Αυστρία, 1877. Μπροστά στην Αυτοκράτειρα Σίσσυ έρχεται η τούρτα με τα 40 της κεράκια. Εκείνη δε θέλει να σηκωθεί να τα σβήσει. Γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει αυτό το ορόσημο. Συμβολικά, η θηλυκή της υπόσταση σβήνει - μία γυναίκα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως σύμβολο ομορφιάς στα 40. Κυριολεκτικά, τα 40 είναι το προσδόκιμο επιβίωσης των γυναικών στην εποχή της. Εκείνη όμως είναι ακόμα ζωντανή. Ιππεύει τα άλογά της, κολυμπά, ξυπνά την μικρή της κόρη για να ζήσουν μαζί μια νυχτερινή περιπέτεια. Πάλλεται, ονειρεύεται, νιώθει. Τι κι αν ο Φραγκίσκος Ιωσήφ δεν την αγγίζει πια. Τι κι αν την αγνοεί - όταν ήταν νέα άκουγε τη γνώμη και τη συμβουλή της στις πολιτικές του αποφάσεις, τώρα... «το έχει μετανιώσει πικρά». Απομονωμένη, χωρίς καθήκοντα κι ενδιαφέροντα, οφείλει μόνο να χτενίζει περίτεχνα τα μακριά ατίθασα μαλλιά της και... να μην παχαίνει. Να αποφεύγει το επιδόρπιο, που όλοι οι άντρες απολαμβάνουν στα επίσημα γεύματα, να ακολουθεί ένα αυστηρό πρόγραμμα νηστείας, να σφίγγει τον κορσέ της όλο και πιο σφιχτά. Μόνο που αυτό που σιγοβράζει μέσα της μια μέρα γίνεται απόφαση. Σηκώνεται από την καρέκλα της, σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο στον Φραγκίσκο Ιωσήφ και τους υπόλοιπους άντρες του τραπεζιού και ξεκινά την επανάστασή της.

Τι συνέβη στην Αυτοκράτειρα Σίσσυ όταν μεγάλωσε; Μία αριστουργηματική φεμινιστική ματιά στη γυναίκα πίσω από τον μύθο. Μία συγκλονιστική πρωταγωνίστρια που φορά και αποτινάζει τον κορσέ της με την ίδια ανάσα. Μην το χάσετε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο CINOBO

myfff partir un jour

Φεύγω (Partir un jour) της Αμελί Μπονέν

Σαν χρονοκάψουλα στο ρυθμό των γαλλικών επιτυχιών των '90s, το μιούζικαλ της Αμελί Μπονέν μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο εξερευνώντας τα συναισθήματα ενός νεαρού ενήλικα που επιστρέφει στον τόπο όπου μεγάλωσε. (Μικρού μήκους)

H ταινία είναι διαθέσιμη online στο MyFrenchFilmFestival


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.