Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


the guilty 2021

Ο Ενοχος (The Guilty) του Αντουάν Φουκουά

O Τζο Μπέιλορ ξεκινά τη βάρδιά του στα 911 επείγοντα τηλεφωνήματα της αστυνομίας της Καλιφόρνια - το καλοκαίρι που μαίνονται και οι ανεξέλεγκτες δασικές πυρκαγιές. Δεν είναι αυτή η δουλειά του. Κανονικά, θα έπρεπε να είναι έξω, στη δράση. Αύριο είναι η δίκη του. Μία δημοσιογράφος έχει βρει το κινητό του, τον παρενοχλεί για μια δήλωση. Ο Τζο δουλεύει στα τηλέφωνα γιατί είναι τιμωρημένος και υπό περιορισμό. Τι έχει κάνει; Είναι ένοχος; Θα τον υπερασπιστεί ο συνεργάτης του; Θυμάται τι πρέπει να πει; Τα τηλέφωνα χτυπούν. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμωρία – να χάνει το χρόνο του πίσω από ένα γραφείο απαντώντας σε μεθυσμένους κι ανόητους. Μέχρι που στην άλλη άκρη της γραμμής ακούει την πνιγμένη, τρομοκρατημένη φωνή της Εμιλι. Του μιλάει με κώδικα, σαν να έχει καλέσει τη μικρή της κόρη, ενώ στην πραγματικότητα εκπέμπει SOS. Ο πρώην άντρας της βγήκε από τη φυλακή, κι μετά από ένα βίαιο επεισόδιο με τα παιδιά, την απήγαγε. Ο Τζο βρίσκεται στο ακουστικό κι η Εμιλι σ' ένα λευκό βαν που τρέχει προς άγνωστη κατεύθυνση και προς το θάνατό της.

To Netflix-remake του αριστουργήματος του δανού σκηνοθέτη Γκούσταβ Μέλερ, δεν εμπιστεύεται την δύναμη της ιστορίας του. Ο αμερικανός «Ενοχος» του Αντουάν Φουκουά δεν μας ψιθυρίζει την αλήθεια του σε αυτό το κινηματογραφικό τηλεφώνημα. Την ουρλιάζει σε ανοιχτή ακρόαση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.

Que Dios Nos Perdone

Κανείς δεν Μπορεί να μας Σώσει (Que Dios Nos Perdone) του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν

Στην καλύτερη παράδοση του ισπανικού αστυνομικού θρίλερ που μας έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα τα τελευταία χρόνια, ο Ροδρίγο Σορογκόγιεν ξετυλίγει έναν λαβυρινθώδη ιστό εγκλημάτων με φόντο την καυτή καλοκαιρινή Μαδρίτη του 2011 και θύματα ηλικιωμένες γυναίκες που βρίσκονται δολοφονημένες και βιασμένες με άγριο τρόπο. Καθώς η πόλη βρίσκεται σε αναβρασμό λόγω της επικείμενης επίσκεψης του Πάπα, ένα γεγονός που αν και παίζει δευτερεύοντα ρόλο σεναριακά, συνεισφέρει στην ενίσχυση ενός σχεδόν ντοκιμαντερίστικων επιρροών ρεαλισμού, η διαπίστωση ότι τα ειδεχθή αυτά εγκλήματα αποτελούν έργο του ίδιου σαδιστή και διαταραγμένου δολοφόνου ρίχνει βαριά τη σκιά της στην πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Σασπένς, βία και νοσηρά εγκλήματα με φόντο την καυτή καλοκαιρινή Μαδρίτη, σε ένα αστυνομικό θρίλερ με καθηλωτική πορεία και ανώμαλη προσγείωση, που επιβεβαιώνει τη θέση των Ισπανών ως εξπέρ του είδους. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2.

Les choses qu’on dit, les choses qu’on fait

Αυτά που Λέμε κι Αυτά που Κάνουμε (Les Choses qu'on Dit, les Choses qu'on Fait) του Εμανουέλ Μουρέ

H Nταφνέ, σύντροφος του Φρανσουά και τριών μηνών έγκυος στο πρώτο παιδί τους, υποδέχεται στο σπίτι τους στη γαλλική εξοχή τον Μαξίμ, τον Παριζιάνο ξάδελφο του Φρανσουά, ο οποίος χρειάζεται μια αλλαγή τοπίου μετά από έναν άσχημο χωρισμό του. Μόνο που ο Φρανσουά ανγκάστηκε να λείψει εκτάκτως για μερικές μέρες και η Νταφνέ αναλαμβάνει να ψυχαγωγήσει τον φιλοξενούμενό τους: περιήγηση στα αξιοθέατα της περιοχής τους, βόλτες στην εξοχή - μία ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και να ανοίξουν τις καρδιές τους. Εκείνος της αφηγείται πώς το κορίτσι που ερωτεύτηκε προτίμησε τον κολλητό του, εκείνη του εξομολογείται πώς γνωρίστηκε με τον ξάδελφό του, ειρωνικά, τη νύχτα που βίωνε κι εκείνη την απόρριψη του κρυφού της έρωτα. Οι διηγήσεις τους έχουν παρακλάδια: ακολουθούμε και την εξέλιξη των ιστοριών όλων των εμπλεγμένων ηρώων, που με τη σειρά τους ερωτεύονται, απογοητεύονται, χωρίζουν, γνωρίζουν κάποιον άλλον. Ακόμα και ο ίδιος ο Φρανσουά, όταν επιστρέφει, και αποκαλύπτει στον ξάδελφό του που πραγματικά ήταν, συνεισφέρει στο σύνθετο παζλ της αγωνιώδους ερώτησης του Μαξίμ: γιατί οι άνθρωποι συμπεριφερόμαστε με τέτοια ασυνέπεια συναισθημάτων απέναντι στον έρωτα; Γιατί παρουσιαζόμαστε στον κόσμο με θεωρίες για το τι θέλουμε και ψάχνουμε, ενώ κάνουμε τ' αντίθετα;

Σπονδυλωτή γαλλική δραμεντί, που ακολουθεί 9 ήρωες σε μία εγκεφαλική, άκρως βερμπαλιστική, φιλοσοφική ανάλυση των ερωτικών σχέσεων και των ανθρώπινων αδυναμιών. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

the meg 607

Meg: Ο Κυρίαρχος του Βυθού (The Meg) του Τζον Τουρτέλτομπ

Ενα βαθυσκάφος που παίρνει μέρος σ΄ ένα διεθνές πρόγραμμα υποθαλάσσιας παρατήρησης δέχεται επίθεση από ένα τεράστιο πλάσμα που θεωρούνταν εξαφανισμένο και ως αποτέλεσμα βρίσκεται ακινητοποιημένο στο βάθος του Ειρηνικού, με όλο το πλήρωμά του παγιδευμένο. Με το χρόνο να τελειώνει, ο εμπειρογνώμονας δύτης διάσωσης Τζόνας Τέιλορ προσλαμβάνεται από έναν οραματιστή Κινέζο ωκεανογράφο και ενάντια στην επιθυμία της της κόρης του, Σουγίν, ξεκινά για να σώσει το πλήρωμα - και τον ίδιο τον ωκεανό - από την απειλή: ένα προϊστορικό καρχαρία μήκους 75 ποδιών που είναι γνωστός ως Megalodon. Αυτό που δεν περνά από το μυαλό κανενός είναι ότι πολλά χρόνια πριν, ο Τέιλορ είχε ξανασυναντήσει το ίδιο τρομακτικό πλάσμα. Τώρα, με τη βοήθεια της Σουγίν, πρέπει ν’ αντιμετωπίσει τους φόβους του να έρθει ξανά αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο αρπακτικό όλων των εποχών και να ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει όλους τους παγιδευμένους στο βυθό.

Ούτε «Sharknado», ούτε «Jaws», το meg-αθήριο του καλοκαιριού δεν είναι τόσο fun, τόσο b-movie, τόσο Τζέισον Στέιθαμ όσο περιμένατε... Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star.

the post

The Post: Απαγορευμένα Μυστικά (The Post) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Η ιδιαίτερη συνεργασία ανάμεσα στην πρώτη γυναίκα εκδότη εφημερίδας, Κέι Γκράχαμ, και στον άτεγκτο συντάκτη Μπεν Μπράντλι, στην προσπάθεια τους να αποκαλύψουν και να δημοσιεύσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο από κυβερνητικά μυστικά τριών δεκαετιών και τεσσάρων Αμερικανών Προέδρων σχετικά με τον Πόλεμο στο Βιετνάμ. Οι δυο τους καλούνται να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, προκειμένου να ρίξουν φως σε κρυμμένα μυστικά του κράτους, θέτοντας όμως σε κίνδυνο τόσο τις καριέρες τους, όσο και την προσωπική τους ελευθερία.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κάνει ακτιβισμό υπέρ της ελευθερίας του Τύπου, αντιπολίτευση στη διακυβέρνηση Τραμπ και μια αφοπλιστική φεμινιστική διακήρυξη, όλα στη συσκευασία μιας συναρπαστικής, φτιαγμένης με ισόποση οργή και μαεστρία, ταινίας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 16.20 στο Cosmote Cinema 2.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.