Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Daniel 16

Daniel '16 του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου

Από το 1980, λένε οι αρχικοί τίτλοι της ταινίας του έμπειρου ντοκιμαντερίστα Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, λειτουργούν στην Ελλάδα παραρτήματα γερμανικών ιδρυμάτων για προερχόμενους από γερμανόφωνες χώρες ανήλικους με αποκλίνουσα ή ήπια παραβατική συμπεριφορά. Σκοπός των μικρών αυτών κοινοτήτων είναι να προσφέρουν στους τροφίμους μια εναλλακτική έκτιση των ποινών τους και να βοηθήσουν στην ομαλή κοινωνική τους επανένταξη. Σ' ένα τέτοιο ίδρυμα στον Εβρο φτάνει ο 16χρονος Ντάνιελ και, μέσα από τις βουβές του μοναξιές και τις θρασείς του εξεγέρσεις προσπαθεί να εμπεδώσει τον γεμάτο αντιφάσεις και αδικία κόσμο που τον περιβάλλει.

Δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους μυθοπλασίας για τον Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο, μια ειλικρινής και τρυφερή καταγραφή ενός άγνωστου κόσμου που βρίσκεται στη διπλανή μας πόρτα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Booksmart

Booksmart της Ολίβια Γουάιλντ

Οταν η ταινία ξεκινά, οι Εϊμι και η Μόλι, αριστούχες μαθήτριες και κολλητές από όσο θυμούνται τους εαυτούς τους, βρίσκονται μπροστά σε μια τρομακτική συνειδητοποίηση. Ολη τους τη ζωή πίστευαν ότι η μελέτη και η αποχή από τις «επικίνδυνες συνήθειες» θα τους εξασφάλιζαν την πολυπόθητη είσοδο σε ένα πρωτοκλασάτο κολλέγιο. Τώρα όμως, την παραμονή της αποφοίτησής τους, ανακαλύπτουν σοκαρισμένες ότι, όσο ήταν βουτηγμένες στα βιβλία τους, όλοι και όλες όσοι υποτιμούσαν ως «ηλίθιους», «ανεύθυνους» και με ενδιαφέρον μόνο για το χαβαλέ, τα πάρτι και το σεξ, έχουν επίσης βρει θέση σε ένα εξίσου καλό κολλέγιο. Ξαφνικά, αποκαλύπτεται πως οι ίδιες είναι οι χαμένες της υπόθεσης. Για αυτό και αποφασίζουν πως αυτό το τελευταίο βράδυ θα αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο τεσσάρων ετών, μόνο που φυσικά – δεν αποτελεί έκπληξη – τίποτα δεν τις έχει προετοιμάσει για τις περιπέτειες που πρόκειται να ακολουθήσουν στο δρόμο προς το «καλύτερο πάρτι αποφοίτησης».

Γεμάτο από τα κλισέ των νεανικών ταινιών αλλά και με μια φρέσκια αναζωογονητική τους θεώρηση, το επονομαζόμενο «γυναικείο Superbad» της – και σκηνοθέτιδας πλέον – Ολίβια Γουάιλντ είναι θρασύ, επιθετικό και απρόσμενα ευαίσθητο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ΑΝΤ1

collateral

Η Διαδρομή (Collateral) του Μάικλ Μαν

Ο Βίνσεντ είναι ένας ατάραχος πληρωμένος δολοφόνος. Ο Μαξ είναι ένας οδηγός ταξί με πολλά απραγματοποίητα όνειρα. Σ' αυτή τη μοιραία νύχτα, ο Μαξ πρέπει να μεταφέρει τον Βίνσεντ στην επόμενη «δουλειά» του. Μία νύχτα, πέντε στάσεις, πέντε στόχοι και μία φυγή! Οι ζωές τους θα συναντηθούν σε μια επικίνδυνη κούρσα χωρίς επιστροφή. Απόψε όλα μπορούν να αλλάξουν.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον Σκάι

Night of the Hunter 5

Η Νύχτα του Κυνηγού (The Night of the Hunter) του Τσαρλς Λότον

Ο Χάρι Πάουελ, ένας αδίστακτος ψυχοπαθής δολοφόνος γυναικών, φοράει τη στολή του ιεροκήρυκα και το γοητευτικό, σκοτεινό του χαμόγελο και προσεγγίζει χήρες, αποσκοπώντας στην περιουσία τους. Οταν καταφέρνει το σκοπό του, τις σκοτώνει. Ο τελευταίος του στόχος είναι η η οικογένεια ενός θανατοποινίτη, πρώην συγκρατούμενού του, ο οποίος του αποκαλύπτει ότι έχει αφήσει τα κλοπιμαία στα δύο μικρά του παιδιά. Μόλις βγαίνει από τη φυλακή, ο Πάουελ προσεγγίζει τη χήρα και ξεκινά ένα παιχνίδι γάτας-ποντικών με τα παιδιά της για να του αποκαλύψουν πού βρίσκονται τα χρήματα της ληστείας. Η ταινία, όπως και το ομότιτλο μυθιστόρημα του Ντέιβις Γκραμπ, βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός εγκληματία, που καταδικάστηκε σε απαγχονισμό το 1932 για τη δολοφονία δυο γυναικών και τριών παιδιών.

Τo συγκλονιστικό νουάρ του Τσαρλς Λότον, μία από τις εφιαλτικότερες ταινίες όλων των εποχών κι ένας Ρόμπερτ Μίτσαμ που μένει χαραγμένος στην κινηματογραφική μνήμη ανεξίτηλα - όπως το Love/Hate τατουάζ του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο Open

Flee

Φυγή (Flee) του Γιόνας Πόερ Ρασμούσεν

Ο Αμίν (αυτό δεν είναι το αληθινό του όνομα) είναι φίλος του σκηνοθέτη και δέχτηκε να του αφηγηθεί την ιστορία του αλλά κρατώντας την ανωνυμία του, κάτι που συνέτεινε στην επιλογή του animation ως μέσο εικονογράφησής της. Μια επιλογή που λειτουργεί απόλυτα και συναρπαστικά, μεταμορφώνοντας μια ούτως ή άλλως έντονα προσωπική αφήγηση, σε κάτι που σε παρασύρει και σε εμπλέκει, δίνει στην ιστορία τον αντίκτυπο που της αξίζει και κυριολεκτικά χρωματίζει τις λέξεις του Αμίν με τη βαρύτητα που δικαιούνται.

Ενα συγκλονιστικό, αριστοτεχνικό, υπέροχο ντοκιμαντέρ. υποψήφιο για 3 Βραβεία Οσκαρ (Διεθνούς Ταινίας, Ντοκιμαντέρ & Αnimation) και για το βραβείο κοινού LUX. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

maestro

Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

O Ορέστης ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix

barbarian

Barbarian του Ζακ Κρέγκερ

Μια κοπέλα φτάνει στο Ντιτρόιτ για μια συνέντευξη για δουλειά. Φτάνει όμως βράδυ με βροχή στη γειτονιά που βρίσκεται το σπίτι που έχει νοικιάσει μέσω βραχυπρόθεσμης ενοικίασης (τύποu Airbnb) για να ανακαλύψει πως ενώ ο συνδυασμός που έχει είναι σωστός, το κλειδί λείπει από το σημείο φύλαξής του και, κυρίως, κάποιος είναι στο σπίτι. Ο κάποιος θα ανοίξει την πόρτα, θα την πείσει ότι έχει γίνει μπέρδεμα με διπλοενοικίαση, θα της προτείνει να μείνει στο σπίτι για το βράδυ, το βράδυ θα περάσει μάλλον ανήσυχα με πόρτες που ανοίγουν και εφιάλτες που βασανίζουν τον νεαρό, αλλά τίποτα δεν θα μπορέσει να συγκριθεί με αυτό που θα ανακαλύψει η νεαρή κοπέλα στο υπόγειο την επόμενη μέρα, ανοίγοντας μυστικές πόρτες που οδηγούν στο άγνωστο…

Το (και δίκαια και υπερβολικά) πολυσυζητημένο φιλμ του Ζακ Κρέγκερ που προκαλεί ανατριχίλες σε συνδυασμό με εξίσου τρομακτικό πολιτικοκοινωνικό σχόλιο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.