Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Pulp Fiction

Pulp Fiction του Κουέντιν Ταραντίνο

Ενας ισχυρός μαύρος γκάνγκστερ αγνοείται. Δυο πληρωμένοι εκτελεστές συνεχίζουν το ξεκαθάρισμα των βρώμικων δουλειών του, ενώ ενδιάμεσα φροντίζουν να μην μείνει κόκκαλο η ερωμένη του από την κόκα που τόσο αγαπά, τη χορεύουν τουίστ και συζητούν αν το μασάζ στα πόδια αποτελεί απιστία, ή πώς φτιάχνεται το τέλειο μπέργκερ. Παράλληλα, ένας μπόξερ που χρωστά πολλά στον Ζ θα ανακηρύξει ότι «Zead is dead babe». Και μέσα σ' όλα, ένα ερωτευμένο ζευγάρι θα συνεχίσει να ληστεύει εστιατόρια.

«All right, everybody be cool, this is a robbery! / Any of you fucking pricks move, and I'll execute every motherfucking last one of ya!» Συμμορφωθείτε λοιπόν, βάλτε τη Misirlou να παίζει, όσο ετοιμάζετε και ένα Royale with cheese burger για να συνοδεύσει την απόλαυση κι επιτρέψτε στον Κουέντιν Ταραντίνο να σας θυμήσει πώς, 28 χρόνια πριν, εκτόξευσε τη φήμη του στο πιο αγαπημένο enfant terrible του Χόλιγουντ.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Σκάι

a quiet place part II main

Eνα Hσυχο Μέρος 2 (A Quiet Place Part II) του Τζον Κρασίνσκι

Σ' έναν μετα-αποκαλυπτικό, δυστοπικό κόσμο, ο παραμικρός ήχος σκοτώνει. Αν τολμήσεις κάτι παραπάνω από ψίθυρο, εξωγήινα σαρκοβόρα τέρατα εμφανίζονται και σε κατασπαράζουν. Εκεί αφήσαμε την ιστορία επιβίωσης της οικογένειας Αμποτ, με τον πατέρα, Λι Αμποτ, να θυσιάζεται στην συγκινητική τελευταία σκηνή, για τη γυναίκα του, Εβελυν και τα παιδιά τους - την Ρέιγκαν, την κωφή κόρη τους, τον Μάρκους, τον πιτσιρικά γιο τους και το νεογέννητο μωρό τους. Κι εκεί θα ξαναπιάσουμε το νήμα: η οικογένεια πρέπει να εγκαταλείψει το κατεστραμμένο μετά την επίθεση των τεράτων σπίτι τους και να βρει νέο καταφύγιο.

Μπορεί να λείπει το στοιχείο της έκπληξης πλέον, αλλά ο Τζον Κραζίνσκι επιστρέφει στον κόσμο της σιωπής με ιδέες, κι αποδεικνύεται σκηνοθέτης με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.45 στον Alpha

fargo

Φάργκο (Fargo) των Τζόελ και Ιθαν Κοέν

Ο Τζέρι είναι ένας καταχρεωμένος διευθυντής μιας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων η οποία ανήκει στον πεθερό του. Απελπισμένος με τα χρέη του, αποφασίζει να προσλάβει δύο κακοποιούς για να απαγάγουν τη γυναίκα του προκειμένου να ζητήσει λύτρα. Το σχέδιο του όμως αρχίζει να καταρρέει, όταν οι απαγωγείς αφήνουν πίσω τους κατά λάθος τρία πτώματα, προκαλώντας έτσι μια τοπική αστυνομικό να αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Open

myfff oranges sanguines

Σαγκουίνι (Oranges sanguines) του Ζαν-Κριστόφ Μερίς

Ο Ζαν-Κριστόφ Μερίς διασταυρώνει είδη και εξετάζει τα τέρατα της σύγχρονης κοινωνίας σε μια καυστική, σκοτεινή κωμωδία. Μια ασεβής, αδιάκοπη σάτιρα για τους μηχανισμούς της εξουσίας.

H ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του MyFrenchFilmFestival

lemonade

Αμερικάνικο Ονειρο (Lemonade) της Ιοάνα Ουρικάρου

Η Μάρα, μια ανύπαντρη μητέρα από την Ρουμανία, έφτασε στην Αμερική με προσωρινή βίζα, αλλά αποσκευές γεμάτες απελπισία κι όνειρα: να ξεφύγει από την αδιέξοδη κρίση της χώρας της, να χτίσει τις βάσεις μιας νέας ζωής και να φέρει και τον μικρό της γιο στη Γη της Επαγγελίας. Δουλεύοντας ως αποκλειστική νοσοκόμα, και λίγο πριν λήξει η άδεια παραμονής της, γνώρισε τον Ντάνιελ, έναν μεσήλικα εργάτη που μετά από σοβαρό ατύχημα χρειάστηκε περίθαλψη. Ο γάμος τους εξυπηρετούσε και τους δύο: κι εκείνη αποκτούσε ασφάλεια για το μέλλον της κι εκείνος περίθαλψη για το δικό του. Εμείς τους συναντάμε κατά τη διάρκεια του κρατικού ελέγχου από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Αντιμέτωπη με διεφθαρμένους υπαλλήλους, εκβιασμούς, σεξουαλική κακοποίηση κι απόρριψη, η Μάρα αρχίζει να ξυπνάει από το αμερικανικό όνειρο και πρέπει να πάρει αποφάσεις για τη ζωή της.

Γυναικείο σκηνοθετικό ντεμπούτο από τη Ρουμανία, με την υπογραφή του Κριστιάν Μουντζίου στην παραγωγή. Σκληρό, δυνατό, επίκαιρο θέμα, εκφραστική πρωταγωνίστρια, αλλά υποτονική σκηνοθεσία και άνισο σενάριο. Χάνεται η ευκαιρία για κάτι που θα σου έδινε γροθιά στο στομάχι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

the menu

Το Μενού (The Menu) του Μαρκ Μάιλοντ

Η ταινία μας ταξιδεύει στον κόσμο της haute cuisine όπου ένα νεαρό ζευγάρι πάει σε ένα απομακρυσμένο νησί, μαζί με άλλους καλεσμένους, για να γευματίσει σε ένα exclusive εστιατόριο όπου ο σεφ έχει ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο μενού, με μερικές εκπλήξεις που... σοκάρουν.

Ο Μαρκ Μάιλοντ, σκηνοθέτης επεισοδίων του «Game of Thrones» και του «Succession», σε μια κωμωδία γαστριμαργικού τρόμου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.