Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Winona 607

Winona του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)

Ερημική παραλία, τελευταία μέρα καλοκαιριού. Τέσσερα νεαρά κορίτσια, ο σκύλος τους, τα βιβλία, οι μουσικές τους. Ηλιος, βουτιές, κοριτσίστικη οικειότητα, πειράγματα, εξομολογήσεις, τραγούδια, φωτογραφίες, παιχνίδια με κινηματογραφικά τρίβια, υπέροχη μεσημεριανή βαρεμάρα των διακοπών. Κάτι όμως είναι off. Κάτι ρίχνει τη σκιά του στην ηλιόλουστη ανεγνοιασιά. Εχει να κάνει με το σπίτι που τις εποπτεύει από το λόφο; Εκείνο το τζιπ που παραμονεύει πίσω από τις πικροδάφνες; Είναι η μελαγχολία που ελλοχεύει σε κάθε ηλιοβασίλεμα, στο τέλος των καλοκαιριών μας; Ή το αμετάκλητο τέλος της αθωότητας;

Στην πέμπτη του ταινία, ο The Boy μοιράζει στα ίσα την αγάπη του για το σινεμά, τα κορίτσια και το σκοτάδι που κρύβει ο εκτυφλωτικός ήλιος της εφηβείας με ένα τρυφερό «μιούζικαλ» που τραγουδούν τέσσερις από τις πιο σπουδαίες πρωταγωνίστριες της γενιάς τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.30 στην ΕΡΤ 2

The Chronicles Of Riddick

Τα Χρονικά Του Σκότους (The Chronicles Of Riddick) του Ντέιβιντ Τουόι

Ο Ρίντικ, ο επικηρυγμένος παράνομος στο "Απέραντο σκοτάδι", τα βάζει με τους Νεκροκάπηλους, που προσπαθούν αν τον σκοτώσουν για να πάρουν την αμοιβή, ενώ είναι ο μοναδικός που μπορεί να σώσει το ανθρώπινο είδος από τον αφανισμό.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον Alpha

red eye 607

Νυχτερινή Πτήση (Red Eye) του Γουές Κρέιβεν

Η Λίζα ταξιδεύει σε νυχτερινή πτήση από το Τέξας προς το Μαϊάμι. Στη διπλανή της θέση στο αεροπλάνο κάθεται ένας γοητευτικός νεαρός, ο Τζακ Ρίπνερ. Οι δυο τους γνωρίζονται και ξεκινούν ευχάριστη συζήτηση, όμως λίγο αργότερα αποδεικνύεται πως ο νεαρός είναι επαγγελματίας δολοφόνος και συμμετέχει στο σχέδιο δολοφονίας ενός ανώτατου αξιωματούχου. Ο Τζακ εκβιάζει τη Λίζα να τον βοηθήσει στο σχέδιό του, διαφορετικά ένας συνεργάτης του θα σκοτώσει τον πατέρα της.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.30 στο Σκάι

Le Mepris 607

Περιφρόνηση (Le Mepris) του Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Ένας Αμερικανός παραγωγός (Τζακ Πάλανς) προσλαμβάνει τον γνωστό σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ (ο οποίος υποδύεται τον εαυτό του στην ταινία) για να μεταφέρει στον κινηματογράφο την «Οδύσσεια» του Ομήρου. Δυσαρεστημένος με την «καλλιτεχνική» προσέγγιση που ακολουθεί ο σκηνοθέτης, προσλαμβάνει έναν συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών, τον Πωλ Ζαβάλ (Μισέλ Πικολί) για να επεξεργαστεί το σενάριο. Μετά τη συνάντηση του Αμερικάνου παραγωγού με την εκθαμβωτική σύζυγο του συγγραφέα (Μπριζίτ Μπαρντό), η ταινία παρακολουθεί την εξέλιξη της σχέσης του ζευγαριού και την τελική αποξένωση.

Η πιο φιλόδοξη ταινία στη φιλμογραφία του Ζαν-Λικ Γκοντάρ παραμένει χωρίς διαπραγμάτευση ό,τι πιο μοντέρνο γυρίστηκε ποτέ, μια ακύρωση κάθε πιθανού γνωστού, ακόμη και σήμερα, σινεμά, μια ανεξίτηλη επαναδιαπραγμάτευση του μέσου που στην καρδιά της κρύβει μια απύθμενα συγκινητική ερωτική ιστορία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.30 στην ΕΡΤ 3

the worst person in the world

Ο Χειρότερος Ανθρωπος στον Κόσμο (The Worst Person in the World) του Γιοακίμ Τρίερ

Ηρωίδα είναι η 20χρονη Τζούλι, μια γεμάτη ζωντάνια, ανήσυχη νέα γυναίκα που ξεκινά ετερόφωτη και, μέσα από επαγγελματικές επιλογές και, κυρίως, επιλογή ερωτικών συντρόφων και άρα τρόπου και στάτους ζωής, καταλαβαίνει πώς να γίνει αυτόφωτη. Η Τζούλι, μέσα σε τέσσερα, τόσο αστείρευτα νεανικά, χρόνια, προσπαθεί να πάρει τις μεγάλες, αμετάκλητες νομίζουμε όλοι, αποφάσεις της ζωής. Σπουδάζει στην ιατρική. Ομως σίγουρα, τελικά, θέλει να γίνει ψυχολόγος, τόσο πιο σημαντικός ο νους από το σώμα. Ή μήπως φωτογράφος; Κι αν το κάρμα της βρίσκεται στην αρθρογραφία; Ο Ακσελ, ο ανερχόμενος, αιχμηρός κομίστας είναι σίγουρα ο άνδρας με τον οποίο θα χτίσει το μέλλον της. Ή μήπως αυτός είναι ο Αϊβιντ, επίσης δεσμευμένος, αλλά τόσο πρόθυμος να δοκιμάσουν ό,τι πιο προσωπικό δεν ορίζεται ως μοιχεία;

Ρομαντική κομεντί με σκανδιναβικό πραγματισμό. H ταινία του Γιοακίμ Τρίερ που έφτασε μέχρι τα Οσκαρ - με υποψηφιότητες Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2

myhfff bootlegger

Ρίζες στο Χιόνι (Bootlegger) της Καρολίν Μονέ

Μήπως η συλλογική μνήμη μάς καθορίζει περισσότερο από όσο πιστεύουμε; Ενα τραγικό παρελθόν, μια συλλογική κληρονομιά και μια κοινότητα σε διχασμό, σε ένα εξαιρετικό δείγμα τοπικού σινεμά.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο MyFrenchFilmFestival


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.