Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 27 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 27 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Oscars

94η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ

Το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς, τα Όσκαρ 2022 έρχονται την Κυριακή 27 Μαρτίου και για ακόμη μια φορά θα προβληθούν αποκλειστικά στην Cosmote TV από το pop up κανάλι της, Cosmote Cinema Oscars. Ποιο είναι το πρόγραμμα του καναλιού και τι θα δούμε τη μεγάλη βραδιά των 94ων Ακαδημαϊκών Βραβείων; Σε ώρα Ελλάδος την Κυριακή 27 Μαρτίου, η βραδιά της τελετής των Όσκαρ 2022 θα ξεκινήσει από τις 23:30 με τη Live μετάδοση του Red Carpet στην Cosmote TV, όπου θα σχολιάσει η Χριστίνα Μπίθα. Την ίδια στιγμή ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος θα παρουσιάσει την εκπομπή «Oscars’ Night». Μαζί του στο στούντιο της COSMOTE TV θα είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» και κριτικός κινηματογράφου, Λουκάς Κατσίκας, καθώς και καλεσμένοι για να σχολιάσουν τις υποψηφιότητες και να κάνουν προβλέψεις για τους νικητές. Διαβάστε εδώ τις προβλέψεις του Flix για τις κύριες κατηγορίες.

Την Κυριακή 27 Μαρτίου, η βραδιά της τελετής των Όσκαρ 2022 θα ξεκινήσει από τις 23:30 με τη Live μετάδοση του Red Carpet στην Cosmote TV. Η τελετή θα ξεκινήσει ζωντανά στις 3:00 (ξημερώματα Δευτέρας 28 Μαρτίου), όπου θα σχολιάσουν ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος κι ο Λουκάς Κατσίκας.

sexual distancing

Positively Diifferent - Humans of Late Capitalism

Πανδημία, απομόνωση, επισφάλεια, πολιτική αναταραχή: η εποχή που διανύουμε αφήνει αποτυπώματα στις ζωές και τις σχέσεις των υποκειμένων. Ποιο θα καταφέρει να βγει αλώβητο;

Δείτε ένα πακέτο ταινιών μικρού μήκους με τις ταινίες Decompensation, Beauty, Path of a Ghost και Sexual Distancing στο vimeo on demand

Finding Dory baby Dory 607

Ψάχνοντας την Ντόρι (Finding Dory) του Αντριου Στάντον

Ενα χρόνο μετά την περιπέτεια του Νέμο και την επανασύνδεση με τον πατέρα του, είναι η σειρά της Ντόρι, της μπλε ψαρίνας με τις συνεχείς και αλλεπάλληλες αμνησίες, να έρθει αντιμέτωπη με τη δική της «οδύσσεια». Κι αυτό θα συμβεί, όταν κάποια στιγμή θυμηθεί ότι κάπου μέσα στον απέραντο ωκεανό έχει κι αυτή μια οικογένεια, που ίσως την ψάχνουν ή την περιμένουν με αγωνία και αγάπη. Η αναζήτηση της οικογενειακής εστίας ξεκινά, όμως η διαδρομή δεν θα είναι καθόλου εύκολη, αφού στο δρόμο της θα βρεθεί ένα τεράστιο ενυδρείο, ένα μυστηριώδες χταπόδι, μία φάλαινα μπελούγκα, ένας παράξενος καρχαρίας και κάποια άλλα πλάσματα, από τα οποία ο Νέμο και ο Μάρτιν θα προσπαθήσουν να τη σώσουν. Αρκεί φυσικά και η Ντόρι να θυμηθεί τι πρέπει να κάνει κάθε φορά...

Το πιο ριψοκίνδυνο σίκουελ στην ιστορία του animation κάνει - όπως ακριβώς και η θρυλική ηρωίδα του - ένα αγωνιώδες ταξίδι μέσα στον ωκεανό που χωρίζει τη λήθη από τη διαχρονικότητα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στις 21.30 στον Alpha

Green Book 607

Το Πράσινο Βιβλίο (Green Book) του Πίτερ Φαρέλι

To 1960, o Τόνι Λιπ, πορτιέρης από μία Ιταλο-αμερικανική γειτονιά του Μπρόνξ, προσλαμβάνεται ως οδηγός του Δόκτωρα Ντον Σίρλει, ενός παγκοσμίου φήμης αφροαμερικάνου πιανίστα, για να τον συνοδεύσει σε μία περιοδεία από το Μανχάταν, στον βαθύ Αμερικάνικο Νότο. Θα πρέπει να κινηθούν στηριζόμενοι στο «Πράσινο Βιβλίο», που θα τους υποδείξει τα ελάχιστα καταλύματα, εστιατόρια κ.λπ. που ήταν τότε ασφαλή για τους Αφροαμερικανούς.

Μια από τις πιο αισιόδοξες, συγκινητικές και feel good «αμερικανιές» με τρία Οσκαρ στην κατοχή της, ανάμεσά τους κι αυτό της Καλύτερης Ταινίας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

holy boom 607

Holy Boom της Μαρίας Λάφη

Σε μια υποβαθμισμένη αστική περιοχή της Αθήνας, το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων, ένα γραμματοκιβώτιο των ελληνικών ταχυδρομείων ανατινάζεται από τον δεκαεπτάχρονο Φιλιππινέζο δεύτερης γενιάς, Ιγκε. Η απροσδόκητη έκρηξη πυροδοτεί την εξέλιξη τριών παράλληλων ιστοριών επιβίωσης.

Φιλόδοξο ντεμπούτο που χαρτογραφεί την πολυπολιτισμικότητα της Αθήνας, πιο αποτελεσματικό όταν αποκαλύπτει τον κρυμμένο κόσμο της διπλανής πόρτας, παρά όταν προσπαθεί να παραλληλίσει την Εβδομάδα των Παθών με τα πάθη των ηρώων του. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στη 01.00 στην ΕΡΤ 2

The Incredibles 607

Οι Απίθανοι (The Incredibles) του Μπραντ Μπερντ

Oταν η κοινή γνώμη στρέφεται εναντίων των υπερηρώων, ο Κύριος Απίθανος είναι ένας από τους πολλούς που αναγκάζεται μέσω ενός ιδιότυπου «προγράμματος προστασίας» να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, κρατώντας κρυφές τις ξεχωριστές ικανότητές του. Oμως μετά από 15 χρόνια βαρετού οικογενειακού βίου, με γυναίκα και παιδιά (επίσης υπερήρωες), αποφασίζει να αποδεχτεί μια νέα μυστική αποστολή εγκαταλείποντας την καριέρα ως ασφαλιστής. Η αποστολή όμως δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται και σύντομα η οικογένεια των Incredibles θα μπλέξει σε μια απίστευτη περιπέτεια, γεμάτη απρόβλεπτα και ανατροπές.

Μια ακόμα απίθανη ταινία από την Pixar, οι "Απίθανοι" βραβεύτηκαν δικαίως με το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων το 2005.

Η ταινία προβάλλεται στις 12.00 στο Star

cow

Αγελάδα (Cow) της Αντρεα Αρνολντ

Η Λούμα είναι μία από τις πολλές γαλακτοπαραγωγικές αγελάδες μίας βρετανικής φάρμας και ακολουθεί την ρουτίνα της ύπαρξής της με πειθαρχία: τρώει το σανό της, μεταφέρεται στο κάλεσμα του επιστάτη στη θέση της ανάμεσα στις στενές μεταλλικές μπάρες για το καθημερινό άρμεγμά της, ζευγαρώνει με επιβήτορες και φέρνει στον κόσμο κι άλλες θηλυκές αγελάδες που θα ακολουθήσουν την μοίρα της. Η Αντρεα Αρνολντ («American Honey», «Fish Tank», «Red Road») παρακολουθεί τη ζωή της Λούμα για 4 χρόνια και στο τέλος καταθέτει ένα ντοκιμαντέρ που αποφεύγει να την «εξανθρωπίσει» για να μάς συγκινήσει, ενώ ταυτόχρονα μάς υποχρεώνει να δούμε τον κόσμο που φτιάξαμε μέσα από τα υγρά, κατάμαυρα, αμυγδαλωτά της μάτια.

Η Αντρεα Αρνολντ («American Honey», «Fish Tank») επιχειρεί το πρώτο της ντοκιμαντέρ ακολουθώντας για 4 χρόνια τη ζωή μιας αγελάδας. Ρεαλισμός, ειλικρίνεια, καμία διάθεση διδακτισμού, αλλά ταυτόχρονα διορατικό, συγκινητικό και βαθιά επιδραστικό αποτέλεσμα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς