Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, ανήμερα Χριστουγέννων

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, ανήμερα Χριστουγέννων

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


love actually main

Αγάπη Είναι (Love Actually) του Ρίτσαρντ Κέρτις

Ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, ένας Άγγλος συγγραφέας, ένας σεξομανής νεαρός, ένας διευθυντής παντρεμένος με παιδιά, ένας κουμπάρος νιόπαντρων, μια υπάλληλος αδερφή ατόμου με ειδικές ανάγκες, ένα δίδυμο "τσόντας" και ένας πιτσιρικάς που μόλις έχασε την μητέρα του πέφτουν θύματα του φτερωτού Θεού λίγο πριν την μεγάλη γιορτή του Χειμώνα. Την ίδια ώρα που ένας ξεχασμένος ροκάς προσπαθεί να κάνει επιτυχία χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα!

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον ΑΝΤ1

It's a Wonderful Life 607

Μια Υπέροχη Ζωή (It's A Wonderful Life) του Φρανκ Κάπρα

Ο Τζορτζ Μπέιλι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του βοηθώντας τους κατοίκους του Μπέντφορντ Φολς. Πάντα λαχταρούσε να ταξιδέψει, αλλά ποτέ δεν είχε την ευκαιρία, καθώς έπρεπε να βοηθήσει τους γονείς του στη μικρή τους επιχείρηση, η οποία στέκεται εμπόδιο στα μεγαλεπήβολα σχέδια του άπληστου επιχειρηματία Χένρι Πόττερ, να κατακτήσει ολόκληρη την πόλη. Όμως, την παραμονή των Χριστουγέννων ο θείος του Τζορτζ, Μπίλι, χάνει τα 8.000 δολάρια της επιχείρησης, ενώ σκοπεύει να τα καταθέσει στην τράπεζα. Ο Πόττερ βρίσκει τα χρήματα και τα κρύβει από τον Τζορτζ. Αργότερα, την ίδια μέρα, ένας τραπεζικός υπάλληλος ανακαλύπτει το έλλειμμα κι ο Τζορτζ διαπιστώνει ότι πρόκειται να θεωρηθεί υπεύθυνος, να σταλθεί στη φυλακή κι η εταιρία του πατέρα του να καταστραφεί, επιτρέποντας στον Πόττερ να αγοράσει ολόκληρη την πόλη. Σκεπτόμενος τη σύζυγό του, τα παιδιά του κι όλα τα υπόλοιπα αγαπημένα πρόσωπα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι θα είχε μεγαλύτερο όφελος για εκείνους αν ήταν νεκρός και αποπειράται να αυτοκτονήσει. Εκείνη τη στιγμή ένας άγγελος, ο Κλάρενς, εμφανίζεται ενώπιον του για να τον αποτρέψει. Με τη βοήθεια του Κλάρενς ο Τζορτζ διαπιστώνει, πόσο χρήσιμος είναι για τους συνανθρώπους του και πόσο κόσμο πρόκειται να βλάψει η αυτοκτονία του.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.15 στον Alpha

Sleepless in Seattle

Αγρυπνος Στο Σιάτλ (Sleepless In Seattle) του Νόρα Εφρον

Ο Σαμ ζει με τον μικρό του γιο στο Σιατλ και πενθεί τη σύζυγό του που πέθανε. Την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο Τζόνα τηλεφωνεί σε μια ραδιοφωνική εκπομπή και πείθει τον μπαμπά του να βγει στον αέρα να μιλήσει για τη σύζυγος του. Εκατοντάδες γυναίκες από όλη τη χώρα που ακούνε την εκπομπή και συγκινούνται από την ιστορία του και του στέλνουν γράμματα. Μία από τις ακροάτριες είναι η Άννι, ρεπόρτερ εφημερίδας που του γραφεί ένα γράμμα προτείνοντας συνάντηση τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου αλλά δεν το στέλνει. Η συντάκτρια της Μπέκι όμως στέλνει το γράμμα και την Άννι στο Σιάτλ για να κάνει ένα ρεπορτάζ σχετικά με τις ραδιοφωνικές εκπομπές.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στον ΑΝΤ1

arthur christmas main

Arthur Christmas: Ο Γιος του Αϊ Βασίλη (Arthur Christmas) των Μπάρι Κουκ, Σάρα Σμιθ

Ο Αρθουρ δεν είναι ένα παιδί σαν όλα τ’ άλλα. Και πως θα μπορούσε άλλωστε, από τη στιγμή που ο πατέρας του δεν είναι άλλος από τον Αγιο Βασίλη αυτοπροσώπως! Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν ολοταχώς, η high-tech οικογενειακή επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε μια κρυφή τοποθεσία κάπου στο Βόρειο Πόλο, έχει πάρει φωτιά, με τους πάντες να δουλεύουν πυρετωδώς, προκειμένου να ετοιμάσουν εγκαίρως τα δώρα που θα μοιραστούν στα παιδιά όλου του κόσμου. Ωστόσο, μια αναπάντεχη εξέλιξη, θα φέρει τον καλοσυνάτο, πλην όμως αδέξιο Αρθουρ αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του: να φέρει εις πέρας την κρίσιμη αποστολή του μοιράσματος των δώρων, προτού ξημερώσουν τα φετινά Χριστούγεννα...

Από όποια πλευρά και να το δεις το τρισδιάστατο χριστουγεννιάτικο δώρο που κουβαλάει στο σάκο της η βρετανική Aardman είναι ανεκτίμητο. Μια ταινία που περισσότερο από το να σε κάνει να πιστέψεις στον Αϊ Βασίλη σε μαθαίνει να πιστεύεις στον εαυτό σου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Mega

Bad Santa 607

Ο Άι Βασίλης Είναι... Λέρα (Bad Santa) του Τέρι Ζβίγκοφ

Φέτος τα Χριστούγεννα, ξεχάστε αυτά που ξέρατε! O Γουίλι Στόουκ δεν είναι ο Άι Βασίλης με την κλασική έννοια του όρου αλλά ένας διαρρήκτης χρηματοκιβωτίων ο οποίος κάνει μια γερή μπάζα κάθε χρονιά την παραμονή των Χριστουγέννων. Το κόλπο λειτουργεί στην εντέλεια. Όμως τα πάντα ανατρέπονται όταν ένα μικρό αγόρι πιστεύει ότι ο Γουίλι, παρά τα μεθύσια, τις βρισιές και τις παράνομες πράξεις που κάνει, είναι ο αληθινός Άι Βασίλης που χρόνια περίμενε να συναντήσει!

H ταινία προβάλλεται στη 01.20 στον Σκάι

το τανγκό των χριστουγέννων 607

Το Τανγκό των Χριστουγέννων του Νίκου Κουτελιδάκη

Στη διάρκεια της δικτατορίας, σ’ ένα στρατόπεδο στον Εβρο, τέσσερις άνθρωποι βασανίζονται από τις κρυφές τους επιθυμίες. Ο Συνταγματάρχης Λόγγος είναι παντρεμένος κι ερωτευμένος με μια νεαρή γυναίκα που δεν τον αγαπά. Ο Υπολοχαγός Στέφανος Καραμανίδης τη διεκδικεί υπερβαίνοντας τον εαυτό του: θέλει να μάθει τανγκό για να τη χορέψει στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του στρατοπέδου. Τα βήματα θα του τα διδάξει ο στρατιώτης Λαζάρου, καλλιτεχνική φύση, που βλέπει στο πρόσωπο του Καραμανίδη την αλήθεια με την οποία δε θα έρθει ποτέ αντιμέτωπος.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη, ένα ερωτικό δράμα με πολιτικό ντεκόρ, εμπορική προοπτική και σέξι καστ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Mega

the great gatsby 607

Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ (The Great Gatsby) του Μπαζ Λούρμαν

O επίδοξος συγγραφέας Νικ Κάραγουεϊ (alter ego του ίδιου του Φιτζέραλντ), εγκαταλείπει τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ για την Νέα Υόρκη της άνοιξης του 1922. Εκεί βασιλεύει μία νέα τάξη που χαρακτηρίζεται από τον νεοπλουτισμό, τα χαλαρά ήθη, την αμαρτωλή τζαζ των ξέφρενων πάρτι. Κυνηγώντας το δικό του Αμερικανικό Ονειρο, ο Νικ θα βρεθεί δίπλα στον μυστηριώδη και κοσμικό εκατομμυριούχο Τζέι Γκάτσμπυ, και κοντά στην ξαδέρφη του Ντέζι και τον ερωτύλο γαλαζοαίματο σύζυγό της, Τομ Μπιουκάναν. Κάπως έτσι ο Νικ θα χαθεί στον ελκυστικό κόσμο των κροίσων, της ψευδαίσθησης, του έρωτα και της απάτης τους. Καθώς ο Νικ βιώνει τα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τον κόσμο στον οποίο πλέον ζει, καταγράφει την ιστορία του ατελέσφορου έρωτα, των αδιάφθορων ονείρων που αποτελούν σημεία αναφοράς για τη σύγχρονη εποχή.

O Mπαζ Λούρμαν αναβιώνει τον πιο γοητευτικό, ηδονικό, λογοτεχνικό ήρωα όλων των εποχών. Απολύτως λαμπερός, με μια γερή δόση πικρής αλήθειας, αυτός ο Γκάτσμπι κατορθώνει να είναι και Λούρμαν και Φιτζέραλντ. Και ποπ και θλιμμένος. Και μπορεί όχι αξέχαστος, μα αναμφίβολα απολαυστικός. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.45 στο Open

Glass Onion: A Knives Out Mystery

Glass Onion: Στα Μαχαίρια (Glass Onion: A Knives Out Mystery) του Ράιαν Τζόνσον

Ενας εκατομμυριούχος καλεί τους φίλους του στο ιδιωτικό νησί του στην Ελλάδα για ένα Σαββατοκύριακο με κεντρική ατραξιόν το παιχνίδι μυστηρίου της δολοφονίας του. Οι φίλοι του είναι μια σεβάσμια (#not) γερουσιαστής, ένα πρώην μοντέλο νυν influencer που δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο politically correctness της εποχής των κοινωνικών δικτύων, ένας μάλλον συντηρητικός επιστήμονας κι ένας YouTuber με εκατομμύρια followers που ζει με τη μαμά του. Μαζί τους θα φτάσουν στο νησί, η πρώην συνεργάτης του εκατομμυριούχου, την οποία έχει «πουλήσει», πετώντας την έξω από την κοινή τους επιχείρηση και ο διάσημος ντετέκτιβ Μανουέλ Μπλανκ που μόλις αναζητούσε μια περιπέτεια για να τον βγάλει από την… μπανιέρα της ανίας.

H πρώτη φορά ήταν καλύτερη. Η δεύτερη, όμως, είναι μεγαλύτερη, πιο «πλούσια», πιο διασκεδαστική, πιο παραδομένη στο fun και διαθέτει έξτρα μπόνους τα (αν και ανεκμετάλλευτα) νερά του Αιγαίου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.