Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 15 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 15 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


love me not 607

Love Me Not του Αλέξανδρου Αβρανά

Ενα ζευγάρι προσλαμβάνει νεαρή μετανάστρια για να γίνει παρένθετη μητέρα. Ως φιλοξενούμενη των εργοδοτών της, απολαμβάνει την πλούσια ζωή τους, ενώ μοιάζει να δένεται και να συνυπάρχει αρμονικά μαζί τους. Ωστόσο, κάτω από την επιφάνεια, μια πλουσιοπάροχη ασφάλεια ζωής προϋποθέτει το τίμημα μιας ανθρώπινης ζωής, προκειμένου να εισπραχθεί.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.10 στην ΕΡΤ 2

captain phillips

Captain Phillips του Πολ Γκρίνγκρας

Το Μάρτιο του 2009 ο Βωστονέζος καπετάνιος Ρίτσαρντ Φίλιπς επιβιβάζεται στο φορτηγό πλοίο «Maersk Alabama» στο λιμάνι του Ομάν για να το οδηγήσει, ακολουθώντας παράλληλη πορεία με την ανατολική ακτογραμμή της Αφρικής, στην Κένυα. Περνώντας από τα ταραγμένα νερά της Σομαλίας, όπου οι προειδοποιήσεις για τη δράση ψαράδων πειρατών έχουν πλημμυρίσει το διαδίκτυο και τον ασύρματό του, ο εφιάλτης του γίνεται πραγματικότητα. Δύο βάρκες με Σομαλούς πειρατές κάνουν κατάληψη του άοπλου πλοίου, κρατούν όμηρους τον ίδιο και το πλήρωμά του και απαιτούν λύτρα εκατομμυρίων. Εγκλωβισμένος κι ο θεατής εν πλω, 145 ναυτικά μίλια από τις ακτές, παρακολουθεί το εγκεφαλικό παιχνίδι γάτας-ποντικού ανάμεσα στον καπετάνιο Φίλιπς και τον Σομαλό ομόλογό του και την κορύφωση της δράσης με την παρέμβαση του αμερικανικού στόλου.

O μάστερ των πολιτικών docudrama περιπετειών Πολ Γκρίνγκρας βάζει στο τιμόνι τον οσκαρικό Τομ Χανκς για να πιλοτάρει σε ανταριασμένα νερά ένα αριστοτεχνικό τεταμένο θρίλερ σύγχρονης πειρατείας. Κι αν κάποιες στιγμές άστοχης πολιτικής ανάλυσης της παγκοσμιοποίησης και ηρωοποίησης της Δύσης απειλούν με ναυάγιο, ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ΑΝΤ1

the fugitive

Ο Φυγάς (The Fugitive) του Αντριου Ντείβις

Ο δρ Ρίτσαρντ Κιμπλ, διακεκριμένος χειρουργός του Σικάγο, δεν έχει παράπονα απ' τη ζωή: κατέχει μια εξέχουσα θέση στην ιατρική κοινότητα, ένα υπέροχο σπίτι στο πιο ακριβό προάστιο και μια πανέμορφη σύζυγο, την Έλεν. Όλα είναι πράγματι τέλεια, μέχρι τη στιγμή, που η Ελεν δολοφονείται. Ο Κιμπλ κατηγορείται για τη δολοφονία της και καταδικάζεται σε θάνατο. Όμως, η τύχη τον βοηθά να δραπετεύσει. Από εκείνη τη στιγμή, αρχίζει ένα αμείλικτο ανθρωποκυνηγητό. Ο Κιμπλ προσπαθεί με κάθε τρόπο ν' ανακαλύψει τον πραγματικό δολοφόνο και παράλληλα να ξεφύγει από τον διώκτη του, τον ομοσπονδιακό πράκτορα Σαμ Τζέραρντ, ο οποίος έχει ορκιστεί να τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Star

Les Τraducteurs 607

Οι Μεταφραστές (Les Τraducteurs) του Ρεζί Ρουανσάρ

Εννέα μεταφραστές από διάφορες χώρες προσλαμβάνονται από έναν μεγαλοεκδότη για να μεταφράσουν το πολυαναμενόμενο τελευταίο βιβλίο μιας μπεστ-σέλερ τριλογίας. Κλείνονται σε ένα πολυτελές οίκημα και πληρώνονται αδρά ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καμία διαρροή. Οταν όμως δημοσιεύονται ξαφνικά οι πρώτες δέκα σελίδες του μυθιστορήματος, η δουλειά γίνεται εφιάλτης. Ενας από αυτούς είναι ο κλέφτης και ο εκδότης είναι έτοιμος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να τον -ή την- αποκαλύψει. Ο Ρεζί Ρουανσάρ, μετά το εξαιρετικά επιτυχημένο «Populaire», επιστρέφει με μια διασκεδαστική, μα ισχνή ιστορία «λογοτεχνικού μυστηρίου». Ενας από τους μεταφραστές του, είναι κι ο Μανώλης Μαυροματάκης. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2

le redoutable 607

Γκοντάρ, Αγάπη Μου (Le Redoutable) του Μισέλ Χαζαναβίσιους

Oταν ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ γύριζε την «Κινέζα» του 1967, ήταν ήδη ένας από τους πιο καταξιωμένους σκηνοθέτες της Νουβέλ Βαγκ. Και ενώ ο ίδιος θεωρεί ότι οδεύει σε ένα καλλιτεχνικό αδιέξοδο, ο κεραυνοβόλος του έρωτας με την πρωταγωνίστρια του, Αν Βιαζεμσκί, θα του δώσει νέα ζωή. Βασισμένο στα λεγόμενα της ιδίας στο ομότιτλο βιβλίο της.

Ο Μισέλ Χαζαναβίσιους του «The Artist» κάνει μια... κομεντί για το ιερό τέρας του σινεμά, πιάνοντας, ωστόσο, εύστοχα και απολαυστικά, τα πιο ευαίσθητα σημεία του αντιδραστικού του πνεύματος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

latin noir

Latin Noir του Ανδρέα Αποστολίδη

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης και συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Ανδρέας Αποστολίδης ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική για να ανακαλύψει τη ζωή και το έργο των διάσημων συγγραφέων Paco Ignacio Taibo II(Μεξικό), Leonardo Padura(Κούβα), Luis Sepulveda(Χιλή), Santiago Roncagliolo(Περού) και Claudia Pineiro(Αργεντινή). Το ντοκιμαντέρ διερευνά πώς αυτή η γενιά συγγραφέων οδηγήθηκε στη συγγραφή νουάρ ιστοριών μυστηρίου, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει την ωμή κρατική βία, την αυξημένη εγκληματικότητα και τις συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βιώνει η Λατινική Αμερική από τη δεκαετία του 1970 μέχρι τις μέρες μας. Από το Μπουένος Άιρες, στο Σαντιάγο, την Πόλη του Μεξικού, την Αβάνα και την Λίμα, οι ήρωες των αστυνομικών μυθιστορημάτων -ανεξάρτητοι ντετέκτιβ, δημοσιογράφοι, εισαγγελείς- γίνονται μάρτυρες και ξεναγοί ενός κόσμου που μεταμορφώνεται ριζικά μέσα από επαναστάσεις, πραξικοπήματα, εμφύλιους πολέμους, οικονομικές κρίσεις και κοινωνικές ανατροπές.

Ο Ανδρέας Αποστολίδης, με βαθιά γνώση και καλή παρέα, εξηγεί γιατί το νουάρ μυθιστόρημα της Λατινικής Αμερικής ήταν και είναι πολιτική πράξη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη on demand στο vimeo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.