Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


L' Atelier 607

Το Ατελιέ (L'Atelier) του Λοράν Καντέ

Ενα workshop για την ομαδική συγγραφή ενός λογοτεχνικού έργου, χρηματοδοτούμενο από το Κέντρο Ανέρευσης Εργασίας της Λα Σιοτά για τους άνεργους νέους της περιοχής με υπεύθυνη μια διάσημη συγγραφέα εμπορικών μυθιστορημάτων. Οι πολυπολιτισμικές καταβολές των νεαρών μαθητών θα δημιουργήσουν αντιπαραθέσεις όχι μόνο πάνω στο θέμα και τη δομή του λογοτεχνήματος που θα κληθούν να συγγράψουν, αλλά και στις σχέσεις όλης της ομάδας τόσο μεταξύ τους, όσο και με την καθηγήτριά τους, καθώς θα γίνει φανερό από την αρχή ότι η τέχνη, πολλώ δεν μάλλον η συλλογική, δεν μπορεί παρά να είναι αντικατοπτρισμός των ευρύτερων ταξικών, φυλετικών και θρησκευτικών διενέξεων σε μια κοινωνία έτοιμη να εκραγεί με το παραμικρό.

Ο Ρομπέν Καμπιγιό και ο Λοράν Καντέ επαναλαμβάνουν το «πείραμα» του σπουδαίου «Ανάμεσα στους Τοίχους» φτιάχνοντας ένα πορτρέτο μιας νεολαίας που προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο. Πρεμίερα στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

river wild

Αγριος Ποταμός (The River Wild) του Κέρτις Χάνσον

Η Γκέιλ, ειδική στο ράφτινγκ, παίρνει την οικογένεια της για να κατέβουν όλοι μαζί το ποτάμι που περνάει από το εξοχικό τους και να κάνουν εκεί τις διακοπές τους. Στη διαδρομή συναντούν δυο άντρες που δείχνουν να δυσκολεύονται να χειριστούν το φουσκωτό, και ζητούν τη βοήθεια της. Πρόθυμη η Γκέιλ τούς παίρνει μαζί, αλλά στη πορεία η οικογένεια ανακαλύπτει ότι οι δύο άντρες είναι ένοπλοι ληστές, που τελικά τους αναγκάζουν με την απειλή των όπλων να τους κατεβάσουν μέχρι το τέλος του ποταμού για να μπορέσουν να βρουν τους συνεργούς τους. Το ταξίδι της οικογένειας έχει πλέον καταστραφεί, αφού τώρα ανησυχούν για τις ίδιες τους τις ζωές.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στον ΑΝΤ1

the two towers

Ο Αρχοντας Των Δαχτυλιδιών: Οι Δυο Πύργοι (The Lord Of The Rings: The Two Towers) του Πίτερ Τζάκσον

Μετά την πτώση του Γκάνταλφ στην άβυσσο της Κάζα-Ντουμ και το θάνατο του Μπορομίρ, η Συντροφιά αναγκάζεται να χωριστεί. Αν και μοιράστηκαν σε τρεις ομάδες, το κάθε μέλος της αρχικής Συντροφιάς δεν ένιωσε λιγότερη την ευθύνη για τον ηρωικό σκοπό, που έχουν αναλάβει. Χαμένοι στους λόφους του Έμιν Μιούιλ, ο Φρόντο και ο Σαμ συνειδητοποιούν ότι τους ακολουθεί το μυστηριώδες Γκόλουμ, ένα πανούργο πλάσμα, που έχει υποστεί την επίδραση του Δαχτυλιδιού και υπόσχεται, αν το ελευθερώσουν, να οδηγήσει τα Χόμπιτ ως τις Μαύρες Πύλες της Μόρντορ. Ο Σαμ δεν εμπιστεύεται το νέο τους σύντροφο αλλά ο Φρόντο νιώθει οίκτο για το Γκόλουμ, που όπως και ο ίδιος, ήταν κάποτε κουβαλητής του Δαχτυλιδιού. Κι ενώ αυτοί συνεχίζουν την πορεία τους, ο Σάρουμαν έχει ήδη συγκεντρώσει το μέγιστο των σκοτεινών δυνάμεων, που θα στρέψει ενάντια στην ανθρωπότητα με τη μορφή χιλιάδων αιμοβόρων Ουρούκ-Χάι.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Star

good morning vietnam

Καλημέρα Βιετνάμ (Good Morning, Vietnam) του Μπάρι Λέβινσον

Eνας στρατιώτης των ΗΠΑ αναλαμβάνει την πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού του Βιετνάμ. Μέσα απο το πρόγραμμα του καυτηριάζει τα δεινά του πολέμου. Stand - up ερμηνεία σε δραματικούς τόνους και feel good εμπειρία σε one man show, ο πρωταγωνιστικός του ρόλος που του χάρισε την πρώτη υποψηφιότητα για Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου θα έμενε κλασικός

Η ταινία προβάλλεται στις 14.40 στο Cosmote Cinema 1

bergman island main

Το Νησί του Μπέργκμαν (Bergman Island) της Μία Χάνσεν-Λοβ

Ο Τόνι και η Κρις είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι, που εκτός από γονείς μίας μικρής κόρης, μοιράζονται και μία ακόμα μεγάλη αγάπη: το σινεμά. Ο Τόνι είναι σκηνοθέτης που τον έχουν προσκαλέσει σε κινηματογραφικό φεστιβάλ στη νήσο Fårö της Σουηδίας (το διάσημο νησί όπου έζησε ο Ινγκμαρ Μπέργκμαν και γύρισε τις σπουδαιότερες ταινίες του), ενώ η Κρις, σεναριογράφος, ψάχνει έμπνευση για να γράψει το επόμενο πρότζεκτ της. Οσο περνούν οι μέρες, το υποβλητικό τοπίο του νησιού, αλλά και το φάντασμα του σκηνοθέτη, αρχίζει υποσυνείδητα να επιδρά και να βαραίνει το ζευγάρι. Πόσα έχει θυσιάσει η Κρις από την δημιουργικότητά της για να γίνει μητέρα; Πόσο, αντιθέτως, η καριέρα του Τόνι δεν έχει επηρεαστεί; Κάποια στιγμή η Κρις αρχίζει να του διηγείται την ιστορία της νέας της ταινίας για μία χωρισμένη μητέρα και την περιστασιακή σχέση της με κάποιον που γνωρίζει στο Fårö. Η τέχνη μπερδεύεται με την πραγματικότητα, ή το σινεμά τολμά να επικοινωνήσει αλήθειες σε αυτή την ταινία μέσα στην ταινία. Θα βρει η Κρις τη δικαίωση και τη γαλήνη που ψάχνει μέσα από τις επιλογές της; Θα βρει την έμπνευσή της; Θα σωθεί αυτός ο γάμος;

H Μία Χάνσεν-Λοβ επιχειρεί να κοιτάξει μέσα από τον σπασμένο καθρέφτη τις σκηνές ενός γάμου, τοποθετώντας ένα παντρεμένο ζευγάρι κινηματογραφιστών στη νήσο Fårö (το σπίτι του Μπέργκμαν). Μία έξυπνη, σύνθετη ιδέα, όχι στιβαρά αναπτυγμένη ώστε να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

official competition

Επίσημη Συμμετοχή (Official Competition) των Μαριάνο Κον, Γκαστόν Ντουπράτ

Ενας δισεκατομμυριούχος αναζητά διακαώς κάτι για να αφήσει πίσω του όταν πεθάνει, εκτός από τη φήμη του ακόρεστου καπιταλιστή. Οι επιλογές δεν είναι πολλές: μια γέφυρα με την υπογραφή ενός διάσημου αρχιτέκτονα που θα φέρει το όνομα του ή, στην ανάγκη, μια ταινία που θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου και θα είναι «η μεγαλύτερη ταινία που έγινε ποτέ». Για τις ανάγκες της πραγματοποίησης της επιθυμίας του, θα επιστρατευτεί η αγορά των δικαιωμάτων ενός βιβλίου βραβευμένου με Νόμπελ με την ιστορία δύο αδερφών που ο ένας δεν θα συγχωρέσει ποτέ τον άλλον για το θάνατο των γονιών τους, η πιο φιλόδοξη νέα σκηνοθέτης και οι δύο μεγαλύτεροι πρωταγωνιστές του κινηματογράφου της χώρας. Οι πρόβες θα ξεκινήσουν, φέρνοντας αντιμέτωπους τρεις εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες που θα πρέπει να μάθουν να ομονοούν παρά τα όσα τους χωρίζουν.

Μια αποτυχημένη σε προθέσεις σάτιρα του κόσμου του κινηματογράφου που κρύβει κάτω από την ψυχρή, στιλιζαρισμένη επιφάνεια της μια σαφώς πιο ενδιαφέρουσα και σκοτεινή ταινία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.10 στο Nova Cinema 1

myfff about joan

Σχετικά με την Τζοάν (À propos de Joan) του Λοράν Λαριβιέρ

Κάπου ανάμεσα στο ρομαντισμό και στη νοσταλγία και με απολαυστικές νότες σουρεαλισμού, η Ιζαμπέλ Ιπέρ πλάθει έναν ακόμα αξέχαστο χαρακτήρα, δίπλα στον σπουδαίο καρατερίστα Λαρς Εϊντινγκερ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο MyFrenchFilmFestival


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.