Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 28 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 28 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


cast away

«Ο Ναυαγός» («Cast Away») του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Ο Τσακ Νόλαντ εργάζεται ως μηχανικός συστημάτων στην εταιρία FedEx και ζει με την οικογένειά του μια εντελώς συνηθισμένη ζωή. Ομως ένα μοιραίο αεροπορικό ταξίδι θ' αλλάξει τα πάντα. Το αεροπλάνο με το οποίο ταξιδεύει παθαίνει βλάβη και συντρίβεται στον ωκεανό. Ο Τσακ βρίσκεται ξαφνικά ναυαγός σε ένα έρημο νησί - ο αγώνας του για επιβίωση έχει μόλις αρχίσει... Ο Τομ Χανκς στο ρόλο που του έφερε, το 2001, την τελευταία του υποψηφιότητα για Οσκαρ, μέχρι το «A Beautiful Day in the Neighborhood», μια δεκαετία αργότερα.

Η ταινία προβάλλεται στο Σκάι στις 21.00

Scarlett Jojo 607

«Τζότζο» («Jojo Rabbit») του Τάικα Γουαϊτίτι

Ο Τζο Μπέτζλερ, ένα αδύνατο και μοναχικό αγοράκι, μεγαλώνει στη ναζιστική Γερμανία με την καλόκαρδη και τρυφερή μητέρα του, όσο ο πατέρας του λείπει εδώ και χρόνια «για δουλειές». Ο «Τζότζο» έχει ένα όνειρο: να φορέσει τη στολή με τις σβάστικες και να υπηρετήσει τον Φύρερ. Τον ενοχλεί που τον θεωρούν αδύναμο και δειλό, εκείνος θα αποδείξει στους συμμαθητές του ότι είναι σκληρός, ικανός και πιο πιστός στο όραμα από όλους. Αλλωστε έχει και τη βοήθεια του φανταστικού του φίλου, Αδόλφου Χίτλερ, ο οποίος εμφανίζεται συχνά στο δωμάτιό του, τον ενθαρρύνει και τον κατηχεί. Ο Τάικα Γουαϊτίτι τολμά μία αναρχική κωμωδία για τη ναζιστική Γερμανία. Μία παρωδία με αναχρονιστικό μουσικό σάουντρακ, ανελέητο σαρκασμό, και αναπάντεχη τρυφερή παιδικότητα. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Nova Cinema 1 στις 20.00

view form the top

«Θέα από Ψηλά» («View from the Top») του Μπρούνο Μπαρέτο

Η Ντόνα Τζένσεν (Γκουίνεθ Πάλτροου), μια νεαρή κοπέλα από την επαρχία, ονειρεύεται να γίνει αεροσυνοδός σε διεθνείς πτήσεις. Παρά τη δυσκολία να γίνει το όνειρό της πραγματικότητα, είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να το πετύχει. Οταν αναλαμβάνει όμως την εκπαίδευσή της ο φημισμένος εκπαιδευτής, Τζον Γουίτνεϊ, η Ντόνα καλείται να το ξανασκεφτεί, αν και δεν είναι καθόλου διατεθειμένη να το βάλει κάτω!

Η ταινία προβάλλεται στο Open στις 21.00

longshots 607

Longshots από το BBC Reel

Το LongShots, το διαδικτυακό φεστιβάλ του BBC Reel, επιστρέφει από τώρα ως και τις 22 Σεπτεμβρίου, με 13 μικρού μήκους ντοκιμαντέρ απ' όλο τον κόσμο, τα οποία δεν έχουν αλλού διανομή. Η περσινή διοργάνωση του LongShots σημείωσε πάνω από 400.000 θεάσεις, ενώ το φετινό event γίνεται και διαγωνιστικό, με κριτική επιτροπή αλλά και με βραβείο κοινού για το οποίο μπορεί ο κάθε θεατής να ψηφίσει. Σύμφωνα με το BBC, «Οι ταινίες του προγράμματος εξερευνούν ιστορίες που εμπνέουν και ενθουσιάζουν και που μας θυμίζουν τη χαρά της ανθρώπινης ύπαρξης, τιμούν τα νέα ξεκινήματα και τα θαύματα του ποικιλόμορφου, πολύχρωμου, εντυπωσιακού κόσμου μας. Ταινίες που κάνουν την καρδιά σου ν' αναπηδήσει, που σε εκπλήσσουν, που εξετάζουν καίρια ζητήματα μέσα από ένα νέο, αυτοδύναμο φακό και, πάνω απ' όλα, γιορτάζουν την ομορφιά και ποικιλομορφία του πλανήτη μας.»

Μπορείτε να ξεκινήσετε να βλέπετε μικρού μήκους ντοκιμαντέρ και να ψηφίζετε, από τώρα, εδώ.

ete 85 main

To Kαλοκαίρι του '85 του Φρανσουά Οζόν

Το μικρό ιστιoπλοϊκό σκάφος του 16χρονου Αλέξ αναποδογυρίζει κοντά στις ακτές της Νορμανδίας. Ο 18χρονος Νταβίντ τον σώζει ηρωικά. Ο Αλέξ μόλις βρήκε τον φίλο των ονείρων του. Ομως, μπορεί το όνειρο να διαρκέσει πάνω από ένα καλοκαίρι, το καλοκαίρι του ’85;

Βασισμένος στο βρετανικό young adult βιβλίο του «Dance on My Grave» του Βρετανού Αϊνταν Τσέιμπερς, ο Οζόν χτίζει την ιστορία του με τρόπο γοητευτικό, κατορθώνοντας να συλλάβει όχι μόνο την εποχή και την στιγμή, αλλά κι όλες τις διαφορετικές αποχρώσεις μιας σχέσης τόσο καθοριστικής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Καλοκαίρι του '85».

Η ταινία στριμάρει στο Viva.gr μέχρι και 31 Αυγούστου.

Music Box: Woodstock 99

«Music Box: Woodstock 99»

Πρώτο σε μια σειρά έξι μουσικών ντοκιμαντέρ παραγωγής της ΗΒΟ που καταγράφουν κομβικές στιγμές στην ιστορία της σύγχρονης ποπ και ροκ μουσικής, κάτω από τον γενικό τίτλο Music Box, το «Woodstock 99: Peace, Love, and Rage» δεν είναι τίποτα λιγότερο από συγκλονιστικό. Βρισκόμαστε 22 χρόνια πριν, στον καυτό Ιούλιο του 1999 και ολόκληρος ο κόσμος ανυπομονεί για το Woodstock 99, ένα τετραήμερο μουσικό event που θα γιορτάζει τα τριάντα χρόνια από το original Woodstock του 1969. Μερικές από τις πιο διάσημες μπάντες της μουσικής του τότε, έχουν ήδη συμφωνήσει να εμφανιστούν και όλοι ελπίζουν σε μια μεγαλειώδη συναυλία, που θα αναβιώσει το πνεύμα των ‘60s και θα ενώσει τους θεατές σε μια εμπειρία που θα θυμούνται για πάντα.Ενα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ για μια σκοτεινή στιγμή στην ιστορία της μουσικής. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

To «Woodstock 99: Peace, Love, and Rage», πρώτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ Music Box, είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο Vodafone TV, το σπίτι της HBO στην Ελλάδα.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.