Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 23 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 23 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Loin des Hommes 607

Μακριά από τους Ανθρώπους (Loin des Hommes) του Νταβίντ Ελχόφεν

Βρισκόμαστε το 1954 στην Αλγερία στην καρδιά του χειμώνα σε ένα απομονωμένο χωριό, ενώ ξεκινά ο αντιαποικιακός αγώνας ενάντια στους Γάλλους. Καθώς οι αντάρτες περικυκλώνουν την περιοχή η σύγκρουση ανάμεσα στο παλιό και στο καινούριο είναι αναπόφευκτη. Ο Νταρού, ο δάσκαλος του χωριού πρέπει να συνοδεύσει τον Μοχάμεντ, έναν ντόπιο που κατηγορείται για φόνο, μέχρι την πόλη όπου πρόκειται να δικαστεί. Δύο άνθρωποι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους είναι αναγκασμένοι να διασχίσουν τις απέραντες πεδιάδες της ενδοχώρας. Κυνηγημένοι από τους συγγενείς του δολοφονημένου που ζητούν εκδίκηση, αλλά και από τους Γάλλους στρατιώτες, οι δύο άνδρες επαναστατούν, έρχονται αντιμέτωποι με τη θρησκευτική μισαλλοδοξία όσο και την παράλογη βία του κατακτητή, αλλά, παράλληλα, και με τα προσωπικά τους ηθικά διλήμματα.

Δύο κόσμοι συναντιούνται στο σταυροδρόμι της μισαλλοδοξίας και της βίας, σε ένα υπαρξιακό γουέστερν που βρίσκει ιδανικό πρωταγωνιστή στον Βίγκο Μόρτενσεν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής.

and tomorrow the entire world

Κι Αύριο ο Κόσμος Ολος (Und morgen die ganze Welt) της Γιούλια φον Χάιντς

Κεντρική ηρωίδα είναι η Λουίζα, όμορφη, φυσική, παθιασμένη, καθρέφτισμα πολλών νέων ανθρώπων σ' όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα. Η Λουίζα γυρίζει (ελαφρώς, μόνο) την πλάτη στην «καλή οικογένεια» από την οποία προέρχεται, εκείνη που απολαμβάνει το κυνήγι και τα πλούσια τραπεζώματα, μπαίνει στην antifa κι εγκαθίσταται σ' ένα κοινόβιο ακτιβιστών που προσπαθούν να καταπολεμήσουν τους ανερχόμενους νεοναζί. Φοιτήτρια νομικής, μυαλό που προσπαθεί ν' αναζητήσει το δίκαιο, το νόμιμο, το ορθό πριν παρασυρθεί από την... αγέλη, παρασύρεται, ωστόσο, από τον απόλυτο Αλφα (σε μια μάλλον προφανή επιλογή ονόματος του ήρωα) αλλά κι από τον στοχαστικό, κυνικό Ντίτερ και καλείται ν' αποφασίσει: η βία δικαιολογεί τη βία; Δικαιούται κανείς να πολεμήσει με κάθε τρόπο εκείνο που ξέρει ότι απειλεί τη δημοκρατία;

Με δύναμη από το Φεστιβάλ Βενετίας, μια ιστορία για τις παγίδες κάθε εξουσίας, γεμάτη νεανική ορμή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Πανελλαδική (σε Ελλάδα και Κύπρο) πρώτη online προβολή της ταινίας από 21 Οκτωβρίου 2021 και για δύο εβδομάδες. Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ.

tootsie 607

Τούτσι (Tootsie) του Σίντνεϊ Πόλακ

Ο Ντάστιν Χόφμαν υποδύεται έναν άεργο ηθοποιό, τον Μάικλ Ντόρσεϊ, που μεταμφιέζεται σε γυναίκα για να βρει δουλειά. Ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του Ντόρσεϊ τον φέρνει πάντα σε σύγκρουση με κάθε παραγωγό της Νέας Υόρκης και κανείς δεν έχει όρεξη να συνεργαστεί μαζί του - πόσο, μάλλον, να τον προσλάβει στη δουλειά του. Όταν η κοπέλα του Ντόρσεϊ, η Σάντι, ηθοποιός κι αυτή, δεν καταφέρνει να πάρει ένα ρόλο σε σαπουνόπερα, ο Μάικλ έχει μια φαεινή ιδέα: μεταμφιέζεται σε Ντόροθι Μάικλς, περνάει επιτυχώς την ακρόαση και παίρνει το ρόλο. Συνεργάτες του σ' αυτή την αθώα απατεωνιά, και μόνοι γνώστες του μυστικού του, είναι ο ατζέντης του Τζορτζ Φιλντς (τον υποδύεται ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο Σίντνεϊ Πόλακ) και ο συγκάτοικός του Τζεφ. Τώρα, ο δρόμος είναι ανοιχτός και χωρίς εμπόδια για τον Ντόρσεϊ μέχρι τη στιγμή που αυτός ερωτεύεται την όμορφη συμπρωταγωνίστριά του, την Τζούλι, και ο πατέρας της Τζούλι, ο Λες, ερωτεύεται την Ντόροθι!

H ταινία προβάλλεται στις 02.10 στο Mega.

Moulin Rouge

Μουλέν Ρουζ (Moulin Rouge!) του Μπαζ Λούρμαν

Βρισκόμαστε το 1899 στο Παρίσι. Ο Κριστιάν είναι ποιητής που πιστεύει στην ελευθερία, στην αλήθεια, στην ομορφιά και στον έρωτα. Γεγονός είναι όμως ότι δεν έχει γνωρίσει ως τώρα τον έρωτα. Τον γνωρίζει για πρώτη φορά στο πρόσωπο της Σατίν. Το Moulin Rouge είναι από τα πιο φανταχτερά καμπαρέ και η Σατίν μια πανέμορφη χορεύτρια η οποία έχει σαγηνέψει και τον δούκα. Όνειρό της είναι να γίνει ηθοποιός. Πρόκειται να γυρίσουν παράσταση στην οποία θα την γράψει ο Κριστιάν, θα παίξει η Σατίν και θα την χρηματοδοτήσει ο δούκας υπο έναν όρο! Η Σατίν θα είναι μόνο δικιά του και θα σκοτώσει τον Christian αν βρεθεί εμπόδιο στον δρόμο τους! Παράλληλα είναι άρρωστη... Η Satin για να προστατέψει τον αγαπημένο της τον διώχνει μακριά της... Το φαντασμαγορικό, σπαραξικάρδιο, κλασικό πλέον μιούζικαλ του Μπαζ Λούρμαν με τον Γιούαν ΜαγΓκρέγκορ και την Νικόλ Κίντμαν.

Η ταινία προβάλλεται στις 18.00 στο Cosmote Cinema 2

Judy

Τζούντι (Judy) του Ρούπερτ Γκουλντ

Θέλεις να κάνεις μια ταινια για την Τζούντι Γκάρλαντ. Από που ξεκινάς; Και που τελειώνεις; Πώς αποτυπώνεις το γεγονός ότι από τα 47 χρόνια της ζωής της, σχεδόν τα 45 ήταν ενεργή ως ηθοποιός και τραγουδίστρια, ένα φαινόμενο πάνω και πέρα από την έννοια του παιδιού - θαύματος, ταλέντο από εκείνα που το καλούπι σπάει με τη γέννησή τους και δεν εμφανίζονται ξανά παρά πολλά χρόνια μετά, μια σπουδαία ηθοποιός, μια ακόμη πιο σπουδαία τραγουδίστρια, πρωταγωνίστρια κινηματογραφικών στιγμών που υπερβαίνουν την όποια εμβληματικότητα, είτε κάποιος μιλάει για τον «Μάγο του Οζ», είτε για το «Meet me in St. Louis», είτε το δικό της πικρό και σκοτεινό «Ενα Αστέρι Γεννιέται». Και κυρίως πώς αποτυπώνεις την πολυπλοκότητα της τραγικής της υπόστασης ως ένα παιδί που δεν έζησε ποτέ ως παιδί αλλά δεν κατάφερε να μεγαλώσει και ποτέ, μια γυναίκα που τραυματίστηκε βαθιά από την αγωνία του να είναι πάντα σε τέλεια φόρμα, μητέρα φτιαγμένη για να αποτύχει, σύζυγος x 5 φτιαγμένη για να προδώσει και να προδοθεί, δίκαια ένα σύμβολο «αγιότητας» για όσα υπέφερε και πλήρωσε με τη ζωή της, ένα σύμβολο γυναικείας ενδυνάμωσης τόσο νωρίς στη μεγάλη ιστορία της ανισότητας των δύο φύλων στη βιομηχανία του θεάματος, ένα σύμβολο - από τα πιο δυνατά - του gay liberation και της ορατότητας των μειονοτήτων, ένας θρύλος μεγαλύτερος από τη ζωή αλλά και από τον θάνατο - και κυρίως μεγαλύτερος από όλα όσα δεν πίστευε ποτέ κανείς ότι βρίσκονται ανάμεσα τους.

Η Ρενέ Ζελβέγκερ αποθεώνει ψυχή τε και σώματι την Τζούντι Γκάρλαντ σε μια ταινία που προσεγγίζει με δέος και αγάπη, αλλά όχι και με τόλμη ή κινηματογραφική ευφυία το θρύλο που έχει στο κέντρο της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 19.50 στο Nova Cinema 1

The Seventh Seal 607

Η Εβδομη Σφραγίδα (The Seventh Seal) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Ένας ιππότης και ο ιπποκόμος του επιστρέφουν από τις Σταυροφορίες σε μια Σουηδία που μαστίζεται από την πανούκλα. Στο δρόμο τους θα συναντήσουν τον Θάνατο, ο οποίος θα ζητήσει από τον Ιππότη να τον ακολουθήσει. Εκείνος, για να κερδίσει χρόνο, προκειμένου να μπορέσει να βρει απαντήσεις στις υπαρξιακές αγωνίες και τα μεταφυσικά προβλήματα που τον ταλανίζουν, του προτείνει να παίξουν μια παρτίδα σκάκι, με αυτή να αποτελεί και την τελευταία προθεσμία του.

Η μυθική πλέον σκηνή με την παρτίδα του σκακιού ανάμεσα στον Θάνατο και τον Ιππότη είναι μόνο η αρχή (κυριολεκτικά και μεταφορικά) για αυτόν τον κινηματογραφικά συναρπαστικό στοχασμό πάνω στην έννοια και την ύπαρξη του Θεού και την αξία των ερωτήσεων εκεί όπου δεν υπάρχει απάντηση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.