Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


parasite main

Παράσιτα (Parasite) του Μπονγκ Τζουν-χο

Η οικογένεια των Κιμ είναι αγαπημένη, αλλά είναι όλοι τους άνεργοι και το μέλλον τους διαγράφεται ζοφερό. Ο γιος της οικογενείας βρίσκει δουλειά ως καθηγητής ιδιαιτέρων κι ελπίζει επιτέλους σε σταθερό εισόδημα. Κουβαλώντας τις προσδοκίες όλης του της οικογένειας, πηγαίνει για συνέντευξη στο σπίτι των Παρκ- ιδιοκτητών μια διεθνούς εταιρίας πληροφορικής, για να συναντήσει την κυρία του σπιτιού. Μετά την πρώτη αυτή συνάντηση, ξεκινάει ένας χείμαρρος ατυχών συμβάντων.

H ταινία του Μπονγκ Τζουν-χο που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών είναι ένα αιχμηρό κι απολαυστικό κομμάτι κοινωνικού και πολιτικού σινεμά που όχι, δεν μοιάζει με αυτό του Κεν Λόουτς. Διαβάστε τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

Οταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες 607

Οταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες της Μαριάννα Οικονόμου

Σε ένα χωριό του Θεσσαλικού κάμπου που αργοπεθαίνει, δύο ξαδέλφια και πέντε γυναίκες, αποφασίζουν να κάνουν μια νέα αρχή. Με λίγη βοήθεια από τη μουσική του Βάγκνερ που παίζουν στα χωράφια και τις ιστορίες που διηγούνται για να πάρουν κουράγιο, επιχειρούν να διεισδύσουν στην παγκόσμια αγορά με τη βιολογική καλλιέργεια ενός παλιού σπόρου ντομάτας. Με χιουμοριστική και ποιητική ματιά, το ντοκιμαντέρ μιλάει για τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων, τη σημασία να βλέπει κανείς τη ζωή διαφορετικά και να επαναπροσδιορίζεται σε δύσκολους καιρούς.

Αν υπάρχει συνταγή για ένα ντοκιμαντέρ που σε κάνει να κλαις, να γελάς και να αναγνωρίζεις τις παράλληλες διαδρομές όσων ζούμε στην κρίση, τη βρήκε η Μαριάννα Οικονόμου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

To ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 23.50 στην ΕΡΤ 2.

tomb raider main

Tomb Raider: Lara Croft του Ρόαρ Ουτχαουγκ

O φακός συναντά τη Λάρα Κροφτ στην τρυφερή ηλικία των 21, όταν, εγκαταλελειμμένη από τον αγνοούμενο πατέρα της, σκορπίζει το χρόνο της δουλεύοντας ως κούριερ-ποδηλάτης (άρα σε εξαιρετική φυσική κατάσταση!). Ωστόσο, μια σειρά από δυσεπίλυτους γρίφους και κάποιες ελλειπτικές σημειώσεις του πατέρα της, θα τη θέσουν σε τροχιά αναζήτησής του και, μαζί, εξερεύνησης ενός μυθικού νησιού όπου βρίσκεται θαμμένο, εδώ και 2.000 χρόνια, το υπέρτατο Κακό, με τη μορφή της Βασίλισσας Χιμίκο.

Νέες περιπέτειες για την Λάρα Κροφτ, εδώ με το πρόσωπο και το δυναμισμό της Αλίσια Βικάντερ, ταμάμ για τους gamers, αν όχι για τους υπόλοιπους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open.

χαμομήλι 607

10 Χρόνια Μικρές Ιστορίες

Γιορτάζοντας τα 10 χρόνια του τμήματος Ελληνικές Μικρές Ιστορίες, οι Νύχτες Πρεμιέρας δωρίζουν στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ από την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου όλες τις ταινίες μικρού μήκους που κέρδισαν το βραβείο Καλύτερης Ταινίας τα προηγούμενα χρόνια.

1311759636.jpg

Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Εξέγερση (Rise of the Planet of the Apes) του Ρούπερτ Γουάιατ

Στο σημερινό Σαν Φρανσίσκο, τα πειράματα του ανθρώπου πάνω στα ζώα οδηγούν σε ένα νέο είδος πιθήκου με υψηλή νοημοσύνη. Σύντομα, ένας παγκόσμιος πόλεμος ξεσπά για την κυριαρχία στον πλανήτη. Η ταινία του Γουάιατ χάνει την ευκαιρία να πάρει μια θέση στην ιστορία της συγκεκριμένης κινηματογραφικής σειράς, πόσο μάλλον στο σινεμά της επιστημονικής φαντασίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1.

The Shining main

Η Λάμψη (The Shining) του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Ενας συγγραφέας καταφθάνει με την οικογένεια του σε ένα παλιό ξενοδοχείο στο Κολοράντο. Περίεργα οράματα εισβάλουν στο μυαλό του. Φαντάσματα του ξενοδοχείου θολώνουν την λογική του. Η τρέλα κυριεύει κάθε οικογενειακό του ένστικτο. Ο θάνατος μοιάζει η μόνη λύση για το τέλος της παράνοιας και το αιματηρό τέλος δείχνει να είναι και το μόνο ρεαλιστικό φινάλε για μια αφήγηση που αφορά την ίδια την φύση του κακού.

To αριστούργημα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, διασκευή του ομώνυμου best-seller του Στίβεν Κινγκ, μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου που γυρίστηκαν ποτέ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.05 στο Nova Cinema 2.

scenes from a marriage 607

Σκηνές από Εναν Γάμο (Scenes from a Marriage)

Την σειρά - βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ινγκμαρ Μπέργκμαν - έχει αναλάβει ένας από τους δημιουργούς της σειράς «The Affair», ο Χάγκαϊ Λεβάι (ο οποίος υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία) μαζί με τον Μάικλ Ελενμπεργκ. Η πρωτότυπη ιστορία για ένα γάμο σε αποσύνθεση ήταν για τον ίδιο τον Ινγκμαρ Μπέργκαν αρκετά επώδυνη και σκληρή, μιας και ο ίδιος είχε παντρευτεί πέντε φορές, πολλές φορές με τις ίδιες του τις πρωταγωνίστριες, ανάμεσά τους και τη Λιβ Ούλμαν η οποία πρωταγωνιστούσε τότε μαζί με τον Ερλαντ Γιόζεφσον. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, το «Σκηνές από Εναν Γάμο» προβάλλεται αποκλειστικά από το Vodafone TV, με νέο επεισόδιο κάθε Δευτέρα.

Δράκουλας των Εξαρχείων ΑΜ

Ο Δράκουλας των Εξαρχείων του Νίκου Ζερβού

Μια ανατρεπτική πολιτική-καλλιτεχνική σάτιρα του 1983 και, την ίδια στιγμή, μια παρωδία τρόμου. Ο ορθοπεδικός Βίκτωρ Παπαδόπουλος, κάτι ανάμεσα σε Φρανκενστάιν και κόμη Δράκουλα, κατοικεί στα Εξάρχεια και προσπαθεί να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Η πρόθεσή του να ιδρύσει ένα ροκ συγκρότημα, το οποίο θα αποτελείται από συναρθρωμένα μέλη σημαντικών πεθαμένων μουσικών, αποφέρει ένα ιδιότυπο σύνολο με έντονα στοιχεία ελληνικής λαϊκής μουσικής. Ωστόσο, οι νεκροί ενός νεκροταφείου επαναστατούν και αποφασίζουν να διοργανώσουν μια μεγάλη, δημόσια συναυλία. Μουσική από τις «Μουσικές Ταξιαρχίες» και τον Τζίμη Πανούση σε ρόλο αρχηγού της μπάντας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στο ERTFlix, φηψηιοποιημένη σε ανάλυση High-Definition σε ασπρόμαυρη βερσιόν μετά από επιθυμία του ίδιου του σκηνοθέτη Νίκου Ζερβού, ο οποίος ήθελε εξαρχής να γυριστεί σε αυτήν τη μορφή.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.