Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 28 Ιουνίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 28 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Μέρες και Νύχτες με τη Δήμητρα Κ.

«Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ.» της Εύας Στεφανή

Το πραγματικά τολμηρό, προκλητικό και, ναι, ερεθιστικό στο νέο ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή είναι οι στιγμές όπου στην κουζίνα του οίκου ανοχής που εργάζεται η Δήμητρα Κ. του τίτλου, η τηλεόραση παίζει ανοιχτή σκηνές από την πρόσφατη παραληρηματική πολιτική ιστορία αυτής της χώρας, καθώς η Δήμητρα - ημίγυμνη - παραγγέλνει φαγητό, μιλάει για τα ζώα της, τη μάνα της και άλλα καθημερινά «φλέγοντα» ζητήματα.

Οι οθόνες από τις κάμερες ασφαλείας στη σκάλα προδίδουν τους πελάτες που ανεβαίνουν για μια ερώτηση ή και κάτι περισσότερο, αγνοώντας - όπως κι εμείς - πόσο αυτό το «σπίτι» αναδίδει τη δική του θαλπωρή, αφηγούμενο μέσα σε ένα διάστημα μιας ολόκληρης δεκαετίας την ιστορία μιας γυναίκας, μιας πόλης και μιας χώρας πιο γλαφυρά από οποιαδήποτε άλλη «ταινία τεκμηρίωσης» των τελευταίων χρόνων.

Διαβάστε εδώ όσα είπε η Εύα Στεφανή στο Flix για τη διαδρομή που την έφερε να ακολουθεί τη θρυλική ιερόδουλη Δήμητρα Κανελλοπούλου, από το σπίτι της στον ιστορικό οικο ανοχής στην Αχαρνών και πάλι πίσω, σε ένα ντοκιμαντέρ που διαρκεί ήδη 12 χρόνια και συνεχίζεται...

Η ταινία προβάλλεται στο επίσημο πρόγραμμα του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και από σήμερα μπορείτε να τη δείτε online στο σπίτι σας!

thelma & louise 607

«Θέλμα και Λουίζ» του Ρίντλεϊ Σκοτ

Δυο κολλητές φίλες ξεκινούν ένα road trip, μια συναρπαστική περιπέτεια, αλλά γρήγορα η αστυνομία τις καταδιώκει. Το φεμινιστικό αριστούργημα του Ρίντλεϊ Σκοτ, με τις Σούζαν Σαράντον και Τζίνα Ντέιβις (κι έναν... αμούστακο Μπραντ Πιτ), κλείνει, φέτος, 30 χρόνια ζωής!

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 22.00.

Snatch guy richie

«Η Αρπαχτή» («Snatch») του Γκάι Ρίτσι

Ενα κλεμμένο διαμάντι γίνεται ο στόχος αδίστακτων μπουκμέικερ, τζογαδόρων, ενός Ρώσου μαφιόζου, ενός μάτσου ανοίκανων κλεφτών στην απολαυστική... αντρίκια περιπέτεια του Γκάι Ρίτσι του 2000, εκεί όπου συναντήθηκαν ο Μπραντ Πιτ με τον Τζέισον Στέιθαμ!

Η ταινία προβάλλεται στο Nova Cinema 2 στις 22.00.

agora

«Agora II: Δεσμώτες» του Γιώργου Αυγερόπουλου

Το άτυπο σίκουελ του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου που εν έτει 2015 συνόψισε την οικονομική και σύντομα ανθρωπιστική κρίση των τεσσάρων πρώτων χρόνων της ελληνικής κρίσης, είναι από τη φύση του σημαντικό, αν όχι για οτιδήποτε άλλο, τότε και μόνο επειδή δεν φοβάται να ισορροπήσει με ρίσκο ανάμεσα σε όλες τις παράπλευρες απώλειες μιας ολοκληρωτικής κρίσης, χωρίς ποτέ να χάνει το πυρήνα του «προβλήματος». Μια καταγραφή των γεγονότων της χώρας τα τελευταία πέντε χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 00.15.

the dead don't die 607

«Οι Νεκροί δεν Πεθαίνουν» του Τζιμ Τζάρμους

Στη «μικρή αμερικανική πόλη», που λέγεται Centerville κι άρα εκπροσωπεί το έθνος, τρεις αστυνομικοί έχουν ν' αντιμετωπίσουν, για πρώτη φορά, μια πραγματική απειλή. Δυο άντρες, ο Κλιφ του Μπιλ Μάρεϊ και ο Ρόνι του Ανταμ Ντράιβερ και μια κοπέλα, η Μίντι της Κλόι Σεβινί, εκπροσωπούν την Τάξη, φορούν γυαλιά γιατί είναι πολύ σοβαροί και διατυπώνουν με ανέκφραστα πρόσωπα την έκπληξή τους γι' αυτό που έτυχε στον τόπο τους. Αυτό που «έτυχε» είναι ότι, η υπερβολική εκμετάλλευση της γης την κάνει να ξερνά απέθαντους. Τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα κι άρα όπου βρουν ζωντανή σάρκα επιτίθενται. Περπατούν σαν... ζόμπι κι επαναλαμβάνουν, το καθένα, από μία λέξη, το αγαπημένο τους πράγμα στη ζωή, όλα καταναλωτικά αγαθά: coke, fashion. Ο πιο cool Αμερικανός δημιουργός κάνει ένα πολιτικό zombie-movie. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Cosmote Cinema 2 στις 23.30.

sois belle 607

«Sois belle et tais-toi» της Ντελφίν Σεϊρίγκ

Δηλαδή, κάνε την όμορφη και σκάσε. Το 1975, η Ντελφίν Σεϊρίγκ (η πρωταγωνίστρια του «Πέρσι στο Μαρίενμπαντ»), κατέγραψε με την κάμερά της τις εξομολογήσεις 24 γυναικών ηθοποιών στη Γαλλία και την Αμερική, ανάμεσά τους η Μαρία Σνάιντερ, η Τζέιν Φόντα και η Σίρλεϊ ΜακΛέιν, σχετικά με τα βιώματά τους στην κινηματογραφική βιομηχανία. Μέσα από τα λόγια τους, η Σεϊρίγκ αποκάλυψε, ήδη τότε, τα εμπόδια που αντιμετωπίζει μια γυναίκα στο πατριαρχικό σύστημα του σινεμά.

Η ταινία προβάλλεται στο Mubi.

Ψαράδες και Ψαρέματα

«Ψαράδες και Ψαρέματα» του Λέοντος Λοΐσιου

To μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Ψαράδες και Ψαρέματα», 22 λεπτών, για το παραδοσιακό ψάρεμα και την ζωή των ψαράδων της κοινότητας του Μολύβου της Μυτιλήνης, μας μεταφέρει στη Μήθυμνα 1961, μέσα από εικόνες μιας άλλης εποχής. Στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή των κατοίκων στο ψαροχώρι του Μολύβου και τις καθημερινές δραστηριότητες των ψαράδων, αλλά και τη ζωή στην κοινότητα την Κυριακή. Οι ψαράδες πλέουν στα ανοιχτά σε γρι-γρι. Αποψη του οικισμού του Μολύβου. Καφενείο, τα στενά καλντερίμια και το Κάστρο. Γυναίκες κουβεντιάζουν και πλέκουν έξω από τα σπίτια τους… Η αποκατάσταση άγνωστων ελληνικών ταινιών από το μεγάλο βιβλίο της ιστορίας του ελληνικού κινηματογράφου από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζεται.

Midsommar 607

«Μεσοκαλόκαιρο» του Αρι Αστερ

Η Ντάνι (Φλόρενς Πιού) και ο Κρίστιαν (Τζάκ Ρέινορ) είναι ένα νεαρό ζευγάρι από την Αμερική, του οποίου η σχέση είναι υπό διάλυση. Ομως, μετά από μία οικογενειακή τραγωδία που ταράζει την Ντάνι, το πένθος τους φέρνει πάλι κοντά και η Ντάνι αυτοπροσκαλείται σε ένα ταξίδι του Ντάνι με τους φίλους του σε ένα μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα το μεσοκαλόκαιρο σε ένα απομονωμένο σουηδικό χωριό. Αυτό που ξεκινάει σαν μία ανέμελη καλοκαιρινή περιπέτεια σε ένα ηλιόλουστο καταφύγιο, παίρνει νοσηρή τροπή, όταν οι κάτοικοι του χωριού προσκαλούν τους καλεσμένους να συμμετέχουν σε εορτασμούς που μεταμορφώνουν αυτόν τον παράδεισο σε ένα όλο και πιο ανησυχητικό και ενοχλητικό μέρος. Λεπτοδουλεμένο στις λεπτομέρειες αλλά θολό στην ουσία του, αυτό το επικό, φολκλορικό παραμύθι τρόμου από τον σκηνοθέτη της «Διαδοχής». Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Vodafone TV, on demand, δωρεάν, για συνδρομητές με ή χωρίς αποκωδικοποιητή.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.