Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 25 Ιουλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 25 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


47 Ronin 607

47 Ronin του Καρλ Ερικ Ρινς

Μία ομάδα εξόριστων Σαμουράι επιδιώκουν να αποκαταστήσουν την τιμή τους και να εκδικηθούν τον προδότη που ευθύνεται για το θάνατο του Δασκάλου τους. Ο Κάι είναι ο συμπολεμιστής τους, που θα τον αμφισβητήσουν, ειδικά όταν ερωτευτεί τη Μίκα, την κόρη του αφέντη τους. Η ταινία ακολουθεί την αποστολή των Ronin που θα δοκιμάσουν το κουράγιο τους, το θάρρος τους, την ψυχή τους, αλλά και τη μεταξύ τους εμπιστοσύνη σε μια προσπάθεια ανάκτησης της χαμένης τους γης και κατάκτησης της αιωνιότητας.

Μεγαλεπήβολη επική περιπέτεια φαντασίας που τοποθετεί τον Κιάνου Ριβς ανάμεσα σ' ένα πλήθος μετρ των πολεμικών τεχνών.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Star

we don't live here anymore

Δε Μένουμε Πια Εδώ (We Don't Live Here Anymore) του Τζον Κίρραν

Δύο φιλικά ζευγάρια στην αμερικάνικη επαρχία περνούν αρκετό χρόνο μαζί προσπαθώντας να σπάσουν την ρουτίνα. Ο Τζακ και ο Χανκ είναι και οι δύο καθηγητές στο κολέγιο της μικρής πανεπιστημιούπολης, διατηρώντας μια «χαλαρή» φιλία κάνοντας βόλτες ανάμεσα στα μαθήματα και πίνοντας ποτά μετά τη δουλειά. Οι γυναίκες τους Τέρι και Ίντιθ είναι στενότερες φίλες και οργανώνουν συναντήσεις για φαγητό και πότο, αφού βάλουν τα παιδιά για ύπνο. Μια σχέση απιστίας θα υποσκάψει τη σχέση των δύο ζευγαριών, οδηγώντας την κατάσταση στα όρια. Οι φιλίες θα αποδειχθούν χωρίς ιδιαίτερο βάθος ενώ οι ερωτικές συναντήσεις θα καταλήξουν αδιέξοδο. Οι ήρωες θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν την πορεία τους και τις επιλογές τους βγαίνοντας τελικά αρκετά αλλαγμένοι και σίγουρα πιο ώριμοι.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

bad times at the el royale 607

Δύσκολες Ωρες στο Ελ Ροαγιάλ (Bad Times at the El Royale) του Ντρου Γκόνταρντ

Επτά άγνωστοι, ο καθένας με ένα κρυμμένο μυστικό, συναντιούνται στο Ελ Ροαγιάλ της Λίμνης Τάχο, ένα ερειπωμένο ξενοδοχείο με σκοτεινό παρελθόν. Κατά τη διάρκεια μιας μοιραίας νύχτας, όλοι θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία για λύτρωση… πριν όλα πάνε κατά διαόλου. Ρίχνοντας στο μίξερ της πλοκής του τα πάντα από την πολιτική κατάσταση της αμερικής στην δεκαετία του 60, τον πόλεμο του Βιετνάμ, τις φυλετικές εντάσεις, την αυγή των hippies και των cult, την θρησκεία και τις προσωπικές αμαρτίες, ντύνοντας τις εικόνες με ένα θριαμβευτικό soundtrack παιγμένο από ένα παλιό τζουκ-μποξ, ή από την σαρωτική φωνή της φανταστικής Σίνθια Ερίβο, το φιλμ έχει τόσα επίπεδα όσα και το ίδιο το motel Ελ Ροαγιάλ που κρύβει κι αυτό όπως και οι επισκέπτες του τα δικά του μυστικά.

Μία υποτιμημένη ταινία, μία από τις καλύτερες του 2018 και με ένα καταπληκτικό καστ: από τον Τζεφ Μπρίτζες μέχρι τον Τζον Χαμ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

light of my life main

Φως στο Σκοτάδι (Light of My Life) του Κέισι Αφλεκ

Σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες εδώ και μια δεκαετία αποτελούν εξαφανισμένο «είδος» εξαιτίας ενός θανατηφόρου ιού, ένας πατέρας και η μικρή του κόρη, Ραγκ βρίσκονται περιπλανώμενοι από δάσος σε δάσος, σε μία διαρκή αναζήτηση του επόμενου ασφαλούς σημείου για να περάσουν το βράδυ τους.Αντιλαμβανόμενος το βάρος μιας κόρης σε εποχή στην οποία οι γυναίκες έχουν εκλείψει, ο πατέρας της Ραγκ τη συστήνει ως γιο, σε μια προσπάθεια να την κρατήσει ασφαλή από τις επικίνδυνες ορέξεις άγνωστων ανδρών.Καθώς το ταξίδι τους συνεχίζεται χωρίς κανέναν σαφή προορισμό, η σχέση πατέρα – κόρης θα δοκιμαστεί σκληρά, όπως επίσης η πίστη και η αγάπη του ενός για τον άλλον.

Ο Κέισι Αφλεκ συστήνεται ως ολοκληρωμένος δημιουργός μιας ταινίας που γλιστράει ανάμεσα στα είδη για να βρει τη θέση της ως μια αταξινόμητη ωδή στη γυναικεία φύση - μοναδική οδό για την ανθρώπινη επιβίωση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμση στο ΕΡΤFlix

Euforia 607

Euforia της Βαλέρια Γκολίνο

Στο κέντρο της ιστορίας του βρίσκονται δυο αδέλφια ο ηδονιστής, ξέφρενος Ματέο, ένας επιχειρηματίας που μοιάζει να ζει μια ζωή βγαλμένη από τα χειρότερα κλισέ της απεικόνισης των gay χαρακτήρων στο σινεμά άλλων εποχών. Ναρκωτικά, πάρτι, κενές φιλίες, επιφανειακές σχέσεις, λατρεία του χρήματος. Κι ένα αληθινά υπέροχο σπίτι και ρούχα. Στον αντίποδα του, ο αδελφός του Ετόρε είναι καθηγητής σε σχολείο και ζει ακόμα στη μικρή επαρχιακή πόλη όπου οι δυο τους γεννήθηκαν. Εχοντας ερωτευτεί μια άλλη γυναίκα από την σύζυγό του, αλλά ακόμη κι αν βρίσκονται σε διάσταση βρίσκεται ακόμη σε δίλημμα για το τι πρέπει να κάνει. Οταν θα διαγνωστεί με καρκίνο στον εγκέφαλο ο Ματέο θα του κρύψει την αλήθεια όπως κι απ όλη την οικογένειά του και θα τον μεταφέρει στο διαμέρισμά του στη Ρώμη, όπου φυσικά ακριβώς όπως περιμενετε, σταδιακά θα ανακαλύψει ότι τα ναρκωτικά το χρήμα και το ευκαιριακό σεξ δεν είναι τίποτα μπροστά στην αδελφική αγάπη.

Η νέα ταινία της σκηνοθέτη Βαλέρια Γκολίνο, μετά το «Μέλι» είναι όμορφη, μα περισσότερο γλυκερή παρά γλυκιά. Διαβάστε εδω τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.