Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Ex Machina 607

Από Μηχανής (Ex Machina) του Αλεξ Γκάρλαντ

Ο Κέιλεμπ δουλεύει σε μια τεράστια εταιρεία πληροφορικής ως προγραμματιστής - είναι όμως εκείνος που βγαίνει πρώτος στο διαγωνισμό, με βραβείο τη διαμονή για μια εβδομάδα στο σπίτι του ερημίτη αφεντικού της εταιρείας στην Αλάσκα, του πολυεκατομμυριούχου κι εκκεντρικού Νέιθαν. Ο Κέιλεμπ θα βρεθεί εκεί για να βοηθήσει τον Νέιθαν να επιβεβαιώσει αν είναι πετυχημένη η νέα του δημιουργία: μια γυναίκα με Τεχνητή Νοημοσύνη, αυτόνομη σκέψη και συναίσθημα, η Εϊβα. Γρήγορα όμως ο Κέιλεμπ θα συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται εγκλωβισμένος σ' ένα χρυσό κλουβί, πιόνι στα σχέδια του Νέιθαν, χωρίς τρόπο διαφυγής.

Ο Αλεξ Γκάρλαντ (συγγραφέας του «The Beach» και σεναριογράφος, ανάμεσα σε άλλα, του «28 Μέρες Μετά») φτιάχνει το δικό του, πρωτότυπο όραμα για το μέλλον... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.40 στον Alpha

three kings

Οι Τρεις Ηρωες (Three Kings) του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Με τη λήξη του Πόλεμου του Κόλπου, τρεις Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκουν τυχαία έναν χάρτη ο οποίος πιστεύουν ότι μπορεί να τους οδηγήσει στους... κρυμμένους θησαυρούς του Σαντάμ Χουσεΐν. Αγνοώντας τις διαταγές που τους δίνονται και με κίνδυνο να περάσουν στρατοδικείο, αποφασίζουν να κλέψουν το χρυσάφι για τον εαυτό τους.

H ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Open

En Liberte

Το Προβλημά μου Είσαι Εσύ (En Liberte) του Πιερ Σαλβαντορί

Στην ταινία του Πιέρ Σαλβαντορί, που έχει αποδείξει πως είναι και γνώστης και λάτρης του είδους με τις κομεντί «Κορίτσι από Σπίτι» και «Γλυκό Ψέμα» (αμφότερες με την Οντρέ Τοτού, που εδώ περιορίζεται σε έναν δεύτερο ρόλο), «πρόβλημα» σε πρώτη ανάγνωση είναι ο Αντουάν, ο οποίος, βγαίνοντας από τη φυλακή μετά από μια οκταετία άδικου εγκλεισμού, κουβαλά εκκεντρικότητες και άγχη που τον εμποδίζουν να προσαρμοστεί στην έξω ζωή, τόσο την κοινωνική όσο και την ερωτική, και τον ωθούν στην παραβατικότητα. Την περίπτωσή του παρακολουθεί κρυφά η Ιβόν, χήρα αστυνομικός που νόμιζε τον μακαρίτη συνάδελφο άντρα της για άμεμπτο υπηρέτη του νόμου και ανέκαθεν τον ηρωοποιούσε στα μάτια του 8χρονου γιου της, μέχρι που ανακάλυψε εντελώς τυχαία ότι ήταν ντιπ διεφθαρμένος. Αποφασισμένη να αποκαταστήσει τις αδικίες που εκείνος διέπραξε, ανάμεσά τους και τη φυλάκιση του Αντουάν, πλησιάζει τον τελευταίο σε μια εξιλεωτική προσπάθεια να τον βοηθήσει. Ωστόσο, δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να του αποκαλύψει ποια πραγματικά είναι. Ούτε πως είναι η γυναίκα εκείνου που του την έστησε, ούτε πως είναι η ίδια αστυνομικός. Του παριστάνει, λοιπόν, κάποια άλλη. Συνεπώς, αργά ή γρήγορα, θα γίνει και αυτή το «πρόβλημα» για τον προς το παρόν ανύποπτο Αντουάν.

Παροξυσμική επεξεργασία μιας πολλά υποσχόμενης ιδέας σε μια γαλλική κωμωδία που είχε παραδόξως επιλεγεί για το Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στις περυσινές Κάνες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

μαγνητικά πεδία

Μαγνητικά Πεδία του Γιώργου Γούση

Μια γυναίκα οδηγεί ταραγμένα στην κίνηση της Αθήνας. Στρίβει τελευταία στιγμή προς Κόρινθο, παίρνει αποφασιστικά το δρόμο προς την Πάτρα, μπαίνει σ’ ένα φέρι σιγοτραγουδώντας μελαγχολικά. Ενδιάμεσα, αμήχανα τηλέφωνα - στο παιδί της, στον άντρα της. Ερωτήσεις, δικαιολογίες, ενοχές. Αυτή είναι η Ελενα κι όπως εξηγεί στον Αντώνη, τον άγνωστο άντρα που διασώζει όταν το αυτοκίνητο του μένει στην έξοδο από το φέρι, δεν πάει κάπου συγκεκριμένα. Απλώς, έφυγε. Για πολύ, για λίγο, θα δει. Πήρε το σαραβαλάκι της, τον «Ζορζ», και ξέφυγε - από την Αθήνα, από τη δουλειά, από τη γερασμένη της αντανάκλαση. Εκείνος, που πάει; Και τι είναι αυτό το μεταλλικό κουτί που κουβαλά; Οχι, δεν σοκάρεται που ο Αντώνης της εξομολογείται ότι αυτή είναι η θεία του, ή μάλλον τα λείψανα της που υποσχέθηκε ότι θα τα συνοδεύσει για την ταφή τους στο αγαπημένο της μέρος. Αντιθέτως, η Ελενα βρίσκει βάλσαμο σε αυτή την αποστολή. Ενα συγκινητικό προορισμό και μια περιπέτεια που θα τη βγάλει επιτέλους από το μυαλό της. Ετσι, οι τέσσερις τους, η Ελενα, ο Αντώνης, η θεία κι ο Ζορζ θα ξεκινήσουν μια διαδρομή, ένα ταξίδι δρόμου που οι άγνωστοι νιώθουν ασφαλείς να ανταλλάξουν τις πιο μύχιες σκέψεις τους, να εξομολογηθούν ανασφάλειες, να τολμήσουν μια τρέλα που βγάζει περισσότερο νόημα από την λογική πραγματικότητα που τους περιμένει στην επιστροφή.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιώργου Γούση είναι ένα road movie με προορισμό την καρδιά. 7 υποψηφιότητες για Βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Winona 607

Winona του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)

Ερημική παραλία, τελευταία μέρα καλοκαιριού. Τέσσερα νεαρά κορίτσια, ο σκύλος τους, τα βιβλία, οι μουσικές τους. Ηλιος, βουτιές, κοριτσίστικη οικειότητα, πειράγματα, εξομολογήσεις, τραγούδια, φωτογραφίες, παιχνίδια με κινηματογραφικά τρίβια, υπέροχη μεσημεριανή βαρεμάρα των διακοπών. Κάτι όμως είναι off. Κάτι ρίχνει τη σκιά του στην ηλιόλουστη ανεγνοιασιά. Εχει να κάνει με το σπίτι που τις εποπτεύει από το λόφο; Εκείνο το τζιπ που παραμονεύει πίσω από τις πικροδάφνες; Είναι η μελαγχολία που ελλοχεύει σε κάθε ηλιοβασίλεμα, στο τέλος των καλοκαιριών μας; Ή το αμετάκλητο τέλος της αθωότητας;

Στην πέμπτη του ταινία, ο The Boy μοιράζει στα ίσα την αγάπη του για το σινεμά, τα κορίτσια και το σκοτάδι που κρύβει ο εκτυφλωτικός ήλιος της εφηβείας με ένα τρυφερό «μιούζικαλ» που τραγουδούν τέσσερις από τις πιο σπουδαίες πρωταγωνίστριες της γενιάς τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς