Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Μεγάλη Δευτέρα, 18 Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Μεγάλη Δευτέρα, 18 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Mary Magdalene 607

Μαρία Μαγδαληνή (Mary Magdalene) του Γκαρθ Ντέιβις

Η ταινία - φαίνεται, άλλωστε κι από τον τίτλο της - εντοπίζει το ενδιαφέρον της στην παραποιημένη, όπως τονίζει και με κάρτα στο τέλος, ιστορία της Μαρίας Μαγδαληνής. Η οποία δεν ήταν πόρνη - αυτό δεν είναι παρά μια κατοπινή επινόηση της Εκκλησίας για να υποδαυλίσει το ρόλο της Γυναίκας στη Χριστιανοσύνη - αλλά ένα «διαφορετικό» κορίτσι, απρόθυμο να συμβιβαστεί με την πατριαρχική παράδοση της κοινωνίας της. Ετσι, η Μαρία, τόσο ανεξάρτητο πνεύμα ώστε οι οικείοι της να τη θεωρούν τρελή ή επικίνδυνη, γυρίζει την πλάτη στην οικογένειά της και σ' ένα προκείμενο προξενιό κι ακολουθεί τον «θεραπευτή» και «προφήτη» που θα μάθει ότι λέγεται Ιησούς. Θα Τον ακούσει, θα Τον βοηθήσει, θα Τον υποστηρίξει, θα Του συμπαρασταθεί στον Γολγοθά, θα δει πρώτη την ανάστασή Του και θα κηρύξει τη διδασκαλία Του, παρότι στην εξέλιξη της Χριστιανικής θρησκείας η προσωπικότητα και η συμβολή της θα διαστρεβλωθούν.

Η Ρούνι Μάρα κι ο Χοακίν Φίνιξ φέρνουν στις οθόνες την άγνωστη ιστορία της Μαρίας Μαγδαληνής - και, μαζί, μια κυριολεκτική Πασχαλινή ταινία για τα Πάθη, χωρίς πάθος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ΑΝΤ1

the white crow 607

Νουρέγιεφ: Το Λευκό Κοράκι (The White Crow) του Ρέιφ Φάινς

Το φιλμ παρακολουθεί τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ακόμα «Ρούντι», από τα παιδικά του χρόνια, όταν μεγάλωνε φτωχικά με τη μητέρα και τις τρεις αδελφές του, ως τη δεκαετία του '50, όταν έχει γίνει το ανερχόμενο αστέρι του Λένινγκραντ και των μπαλέτων Κίροφ και δίνει παραστάσεις στο Παρίσι, μαγεύοντας, για πρώτη φορά, τα πλήθη. Εκεί, ο Νουρέγιεφ θα συνειδητοποιήσει ότι το Κόμμα θ' αποτελέσει εμπόδιο στη φιλοδοξία του (και την ελευθερία του) και θ' αποφασίσει ν' αυτομολήσει στη Δύση.

Ο Ρέιφ Φάινς σκηνοθετεί την κινηματογραφική βιογραφία του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, αλλά δεν φτάνει ποτέ στην... αραμπέσκ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.05 στο Cosmote Cinema 1

King Richard Vodafone

Η Μέθοδος των Γουίλιαμς (King Richard) του Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν

«Τι πιστεύεις; Οτι γέννησες έναν Μάικλ Τζόρνταν του τένις;» λέει γελώντας ένας λευκός προπονητής στον Ρίτσαρντ Γουίλιαμς. «Οχι» απαντά εκείνος. «Γέννησα δύο.» Ο Ρίτσαρντ Γουίλιαμς είχε σχέδιο - από τότε που οι κόρες του μπορούσαν να κρατήσουν ρακέτα. Ενα σχέδιο 78 σελίδων που περιέγραφε τις προπονήσεις, τη διατροφή, το ωράριο και το στρατηγικό πλάνο που θα ακολουθούσε ο ίδιος για να τις προωθήσει και να αναδείξει το ταλέντο τους. Αυστηρός κι αφοσιωμένος στα όρια της εμμονής, ο Γουίλιαμς έψαχνε έναν προπονητή που θα πίστευε στα παιδιά του. Τόσο, ώστε να μην παραξενευτεί που δύο μαύρα κοριτσάκια από το Κόμτεν της Καλιφόρνια ονειρευόντουσαν να γκρεμίσουν τα όρια ενός ολόλευκου, πανάκριβου αθλήματος. Ολοι τον αντιμετώπιζαν ως γραφικό. Ομως... η συνέχεια είναι γνωστή. Ο «Βασιλιάς Ρίτσαρντ» είχε γεννήσει δύο Μάικλ Τζόρνταν του τένις.

Η αληθινή ιστορία του πατέρα των Βένους και Σερένα Γουίλιαμς που πεισματικά ανέδειξε τις κόρες του πρωταθλήτριες στο τένις. Εξι υποψηφιότητες για Οσκαρ - ανάμεσα στις οποίες για Καλύτερη Ταινία και για Α' Ανδρικό Ρόλο για τον Γουίλ Σμιθ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία βρίσκεται ήδη στον κατάλογο ταινιών προς ενοικίαση (PVOD) του Vodafone TV

το κακό

Το Κακό του Γιώργου Νούσια

Σε μια χώρα όπου ποτέ δεν αναπτύχθηκε το σινεμά είδους, η ταινία του Γιώργου Νούσια εμφανίστηκε φτύνοντας αίμα το 2005, έγινε αυτομάτως cult και παραμένει μία μοναδική περίπτωση zombie horror στα χρονικά του ελληνικού σινεμά, αφού οδήγησε μέχρι και σε sequel!

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

On Body and Soul 607

Η Ψυχή και το Σώμα (On Body and Soul) της Ιλντικο Ενιέντι

Οι κεντρικοί ήρωες μοιάζουν να είναι ένα ζευγάρι ελαφιών στο χιονισμένο δάσος: εκείνος προστατευτικός, εκείνη διστακτική, μαζί σε τέλεια, σιωπηλή αρμονία. Η αντιπαράθεση με το σφαγείο μεγάλων ζώων στη Βουδαπέστη δεν είναι επιτηδευμένη. Μετά τα παραμυθένια πλάνα στη φύση, τα ζώα που μπαίνουν στο σφαγείο ως στριμωγμένες αγελάδες και βγαίνουν ως κομμάτια κρέας προς κατανάλωση έχει κάτι το απλό, ρεαλιστικό, σκληρό μεν, αλλά χωρίς την παραμικρή διάθεση εντυπωσιασμού, πάθους ή εκμετάλλευσης. Δυο πλάνα, δυο όψεις: η φυσική και η τεχνολογική. Μαζί, οι άνθρωποι.

Το βραβευμένο με τη Χρυσή Αρκτο φιλμ της Ιλντικο Ενιέντι, ένα εκκεντρικό love story, ρομαντικό μέχρι θανάτου (αλλά και ζωής). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς