Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


First Reformed 607

Ακρότητες (First Reformed) του Πολ Σρέιντερ

Ο Αιδεσιμότατος Ερνστ είναι ένα μοναχικός πρώην στρατιωτικός, που τώρα είναι πάστορας μιας μικρής εκκλησίας στη Νέα Υόρκη. Η εκκλησία του είναι πλέον ένα τουριστικό αξιοθέατο που επισκιάζεται από μία άλλη κοντινή εκκλησία, την Άφθονη Ζωή, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και πλήθος πιστών. Oταν μια έγκυος πιστή παρακαλεί τον αιδεσιμότατο να συμβουλεύσει τον ακτιβιστή σύζυγό της, ο κληρικός νιώθει να βυθίζεται στο δικό του οδυνηρό παρελθόν αλλά και στο εξίσου δυσοίωνο μέλλον του, ενώ η πίστη του δοκιμάζεται σοβαρά.

Αυστηρό, σκοτεινό και απόλυτα συμφιλιωμένο με την pulp πλευρά του, το νέο φιλμ του Πολ Σρέιντερ είναι ατελές αλλά και συναρπαστικό, όπως ακριβώς και ο ήρωάς του. Επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Iron Man 607

Iron Man του Τζον Φαβρό

O δισεκατομμυριούχος βιομήχανος, εφευρέτης και πλέι-μπόι Τόνι Σταρκ, πρόεδρος της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας οπλικών συστημάτων, απολαμβάνει τη φήμη του έχοντας στο πλάι τον πιστό συνεργάτη και μέντορά του, Ομπαντάια Στέιν και την προσωπική γραμματέα του, Πέππερ Ποτς. Η ζωή του, όμως θα πάρει ξαφνικά μιαν άλλη τροπή, όταν κατά τη διάρκεια της επίδειξης ενός νέου υπερόπλου, του πυραύλου «Τζέρικο», στο πεδίο της μάχης, ο Σταρκ πέφτει θύμα επίθεσης και απαγωγής από μια ομάδα αντιμαχόμενων. Υπό τις οδηγίες του μυστηριώδη επικεφαλής τους, ο Σταρκ πιέζεται τώρα να κατασκευάσει για αυτούς ένα αποτελεσματικό όπλο εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων. Ωστόσο, το πολυμήχανο μυαλό του, θα τον βοηθήσει τελικά να ξεφύγει και να επιστρέψει στην Αμερική. Σύντομα, όμως θα καταλάβει ότι η αποτυχημένη απαγωγή του δεν ήταν, παρά μόνο η αρχή, μπροστά σε όλο αυτό που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στον Alpha

pretty woman 607

Pretty Woman του Γκάρι Μάρσαλ

Ο φιλόδοξος επιχειρηματίας, Έντουαρντ Λιούις έχει μόλις φτάσει στο Λος Άντζελες για μια επιχειρηματική εκδήλωση. Προσπαθώντας να βρει πληροφορίες για τη σωστή διαδρομή, θα πέσει τυχαία πάνω σε μια πόρνη, τη Βίβιαν Γουάρντ, η οποία είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει. Όχι φυσικά χωρίς κάποιο αντίτιμο, αφού δε συνηθίζει να κάνει ποτέ κάτι δωρεάν. Κεραυνοβολημένος από την εντυπωσιακή ομορφιά της, ο Έντουαρντ το προχωρά ένα βήμα παραπάνω και της προτείνει να γίνει η συνοδός του καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας που θα βρίσκεται εκεί. Είναι διατεθειμένος να πληρώσει όσα χρειαστεί. Η' τουλάχιστον, έτσι νομίζει.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.45 στο Cosmote Cinema 1

Before Sunrise 607

Πριν το Ξημέρωμα (Before Sunrise), του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Οταν είσαι είκοσι και βρίσκεσαι ένα βράδυ του Ιουλίου στη Βιέννη δεν έχεις χρήματα για να μείνεις κάπου το βράδυ και ο πρώτος άνθρωπος που θα γνωρίσεις μέσα σε ένα τρένο και θα σε γοητεύσει είναι διατεθειμένος να περάσει τη νύχτα μαζί σου. Μαζί θα περιηγηθείτε σε μια άγνωστη πόλη, θα μάθετε ο ένας τον άλλον καλύτερα και θα μιλήσετε για τα πάντα: από την αρχιτεκτονική μέχρι το σεξ και από την μετενσάρκωση μέχρι τη μαγεία του να μοιράζεσαι τη ζωή σου με κάποιον άλλον. Και μετά θα χωρίσετε. Ο καθένας θα ακολουθήσει τη διαδρομή του, χωρίς να ξέρει αν θα επιστρέψει στο ραντεβού που δώσατε για να συναντηθείτε στο ίδιο μέρος έξι μήνες αργότερα αργότερα, παίζοντας με την πιθανότητα να έχετε μόλις αποχαιρετήσει τον έρωτα της ζωής σας. Οταν είσαι είκοσι, το καλοκαίρι είναι πάντα μια απέραντη πιθανότητα. Διαβάστε περισσότερα

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 2

Ράφτης 607

Ο Ράφτης της Σόνια Λίζα Κέντερμαν

Ο 50χρονος Νίκος, ένας εκλεπτυσμένος ράφτης παλαιάς κοπής, πασχίζει να κρατήσει ζωντανό το φάντασμα της περασμένης και καλοντυμένης αριστοκρατίας του ’60. Όμως, όταν η τράπεζα απειλεί να κατάσχει το οικογενειακό ραφτάδικο και ο ηλικιωμένος πατέρας του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ο Νίκος παίρνει για πρώτη φορά τη ζωή στα χέρια του και βρίσκει έναν ανορθόδοξο τρόπο να φέρει την τέχνη του κοντά στους ανθρώπους του σήμερα. Μπορεί μια νύφη στα Καμίνια να γίνει η μούσα του αλαφροΐσκιωτου Ράφτη;

To βραβευμένο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ντεμπούτο μεγάλου μήκους της Σόνιας Λίζας Κέντερμαν. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Τάλιν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr ως τις 30 Νοεμβρίου

Night Of The Living Dead 607

Η Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών (Night of the Living Dead) του Τζόρτζ Α. Ρομέρο

Οι νεκροί ανασταίνονται και επιτίθενται στους ζωντανούς. Μία νεαρή μαζί με άλλους επιζώντες ταμπουρώνονται σε ένα απομακρυσμένο σπίτι για να γλιτώσουν τη μανία των σαρκοφάγων ζωντανών νεκρών. Οι νεκροί ανασταίνονται και επιτίθενται στους ζωντανούς. Μία νεαρή μαζί με άλλους επιζώντες ταμπουρώνονται σε ένα απομακρυσμένο σπίτι για να γλιτώσουν τη μανία των σαρκοφάγων ζωντανών νεκρών.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Magnifica presenza

Μεγαλοπρεπής Παρουσία (Magnifica Presenza) του Φερζάν Οζπετεκ

Ρώμη. Ο εικοσιοκτάχρονος Πιέτρο είναι ζαχαροπλάστης, εμμονικός, που φεύγει από την γενέτειρά του, την Κατάνια, για να εγκατασταθεί στην Πρωτεύουσα όπου φιλοξενείται προσωρινά από την Μαρία, την ξαδέρφη του, και να γίνει ηθοποιός. Ο Πιέτρο προσπαθεί να μπει στον κόσμο του κινηματογράφου, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, και κάποια στιγμή νοικιάζει ένα διαμέρισμα σε μια μικρή πολυκατοικία στην συνοικία Μοντεβέρντε. Ενθουσιασμένος από το διαμέρισμα και από τα όνειρά του, σύντομα συνειδητοποιεί ότι στο σπίτι του μένουν και άλλοι, μυστηριώδεις συγκάτοικοι, που εμφανίζονται και εξαφανίζονται αναστατώνοντας τον ύπνο και τις νύχτες του Πιέτρο. Οι μεγαλοπρεπείς, ξεχωριστές παρουσίες είναι σκιές ηθοποιών που έζησαν σε άλλες εποχές και σε μια άλλη ιστορία. Παγιδευμένοι σε ένα όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, ο θίασος ζητάει από τον Πιέτρο να τους βοηθήσει να αποκτήσουν ξανά την χαμένη ελευθερία τους. Ανάμεσα σε λαμπερά δοκιμαστικά στον κινηματογράφο και νόστιμα κρουασάν, ο Πιέτρο θα μάθει να συμβιώνει με τα φαντάσματά του δείχνοντάς τους την πόρτα του σπιτιού και ένα ν διαφορετικό χρόνο για να μείνουν.

Το Φεστιβάλ προτείνει κάθε εβδομάδα έναν νέο κύκλο ταινιών, διαθέσιμων στον θεατή με μια απλή και δωρεάν εγγραφή (που θα ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ) στην ιστοσελίδα του Italy on Stage. Στην σελίδα αυτή θα βρείτε και όλες τις πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ. Κάθε Παρασκευή, ο εγγεγραμμένος χρήστης θα λαμβάνει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με πληροφορίες για το πρόγραμμα των επόμενων ημερών. Εξαιτίας των γεωγραφικών περιορισμών που αφορούν στα δικαιώματα μετάδοσης των ταινιών, η είσοδος στο Φεστιβάλ επιτρέπεται αποκλειστικά σε χρήστες που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια. Δεν υπάρχει όριο στις θεάσεις. Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.