Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Don't Worry, He Won't Get Far On Foot

Μην Ανησυχείς, Δε Θα Φτάσει Μακριά Με τα Πόδια (Don't Worry, He Won't Get Far On Foot) του Γκας Βαν Σαντ

Με σκληρά παιδικά χρόνια, εγκαταλελειμμένος από τη μητέρα του, θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο σχολείο στα 8 του, ο Τζον Κάλαχαν, χαρακτηριστικά κοκκινομάλλης, έγινε αλκοολικός στα 13 και συνέχισε σε μια ιλιγγιώδη πορεία αυτοκαταστροφής ως τα 21 του. Εκεί, περίπου, τον συναντά η ταινία, όταν σ' ένα τροχαίο, ο Κάλαχαν τραυματίζεται στη σπονδυλική στήλη και μένει παράλυτος. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο Κάλαχαν πάλεψε με τον αλκοολισμό του και τον νίκησε με τη βοήθεια του σπόνσορά του στους Ανώνυμους Αλκοολικούς, βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο της Σουηδέζας φυσιοθεραπεύτριάς του κι ανακάλυψε το χαμόγελο της ζωής. Τον υπέροχο, βαθύ κυνισμό του, εξέφραζε στα σκίτσα του, ιερόσυλα, αυτοσαρκαστικά, γεμάτα θρασύ χιούμορ και σκληρές αλήθειες.

Ο Γκας Βαν Σαντ αφηγείται την ανατρεπτική ιστορία επιβίωσης του κομίστα Τζον Κάλαχαν, με τον Χοακίν Φίνιξ πρωταγωνιστή και πεισματική θετικότητα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

hobbs and shaw 607

Fast & Furious: Hobbs & Shaw του Ντέιβιντ Λιτς

Από τότε που ο Χομπς, πιστός πράκτορας της διπλωματικής υπηρεσίας ασφαλείας της Αμερικής, και ο παράνομος Σο, πρώην επίλεκτο μέλος του βρετανικού στρατού, ήρθαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά το 2015, δεν έχουν σταματήσει οι συγκρούσεις μεταξύ τους, τα χτυπήματα κι ένας αγώνας για την επικράτηση του πιο δυνατού. Αλλά όταν ο κυβερνο-τροποποιημένος αναρχικός Μπρίξτον απειλεί τη συνέχιση της ανθρωπότητας -και επίσης τα βρίσκει με τη λαμπρή και ατρόμητη πράκτορα της MI6 που τυγχάνει να είναι και η αδερφή του Σο-, αυτοί οι δύο ορκωτοί εχθροί θα πρέπει να συνεργαστούν για να κερδίσουν τον μοναδικό τύπο που μπορεί να είναι πιο κακός και από τους δυο τους.

Το πρώτο spin-off του «Fast & Furious» - στις ίδιες ταχύτητες και σωματικές διαπλάσεις. Απενοχοποιημένο και απολαυστικό, όπως οφείλει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ΑΝΤ1

sicario 607

Sicario: Ο Εκτελεστής (Sicario) του Ντενί Βιλνέβ

Η Εμιλι Μπλαντ ερμηνεύει την Κέιτ Μέισι, μία ιδεαλιστική πράκτορα του FBI, εκπαιδευμένη για αποστολές διάσωσης ομήρων. Μόνο που μία έφοδος σε σπίτι στο Φοίνιξ της Αριζόνα δεν την οδηγεί σε όμηρους μετανάστες, αλλά σ' έναν ομαδικό τάφο. Ενα χώρο ομαδικών βασανισμών και εκτελέσεων/αντίποινων του Σονόρα Καρτέλ - του πιο ισχυρού δικτύου εμπορίας ναρκωτικών που διοικεί ένα «φάντασμα», ο Φάουστο Αλαρκόν. Στο Μεξικό, ο Αλκαρόν ισχυροποιεί αδίστακτα την εξουσία του αποκεφαλίζοντας τα πτώματα των θυμάτων του και κρεμώντας τα από γέφυρες, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους εχθρούς του. Στην Αμερική, η πράκτορας Μέισι βρήκε 42 πτώματα χτισμένα ανάμεσα στους τοίχους του σπιτιού. Μαζί με τα θύματα, η Μέισι έχασε και ανθρώπους της ομάδας της, όταν πήγαν να ανοίξουν μία παγιδευμένη με εκρηκτικά μπουκαπόρτα. Οι ανακρίσεις για το συμβάν την έφεραν μπροστά στον Ματ Γκρέιβερ, έναν μυστηριώδη «σύμβουλο» του Υπουργείου Δικαιοσύνης (τον ερμηνεύει ο Τζος Μπρόλιν), ο οποίος της προτείνει να έρθει εθελοντικά στην ομάδα του. Οσο η αμερικανική πλευρά «σκουπίζει» τα αίματα από τους τοίχους αυτού του πολέμου, ο Γκρέιβερ της προσφέρει μία θέση, δίπλα του, στα χαρακώματα. Η Μέισι δέχεται και σύντομα βρίσκεται υπό τη συνεχή επίβλεψη του Αλεχάντρο (Μπενίσιο Ντελ Τόρο), ενός Κολομβιανού πρώην Εισαγγελέα, ο οποίος μετά από την εκτέλεση της οικογένειάς του από τον Αλαρκόν, έχει πάρει το νόμο στα χέρια του. Κυριολεκτικά. Από τη στιγμή που η ομάδα προσγειώνεται στην διαβόητα κι ανατριχιαστικά βίαιη μεξικανική πόλη Χουάρεζ, με αποστολή να ξετρυπώσει και να εκτελέσει τον Αλαρκόν, η Μέισι συνειδητοποιεί ότι δεν έχει ιδέα που έχει μπλέξει. Κανένας νόμος δεν ακολουθείται, καμία διαδικασία, κανένα πρωτόκολλο. Η βία απαντιέται με βία, τα βασανιστήρια με βασανιστήρια, αστυνομικοί και δολοφόνοι είναι ισοδύναμα εγκληματίες.

H νέα ταινία του Ντενίς Βιλνέβ («Μέσα από τις Φλόγες», «Prisoners», «Enemy») ακολουθεί ένα αστυνομικό (αν)ηθικό δράμα για τον βρώμικο πόλεμο εναντίον των μεξικανικών καρτέλ που έχουν ισοπεδώσει κάθε έννοια της νόμιμης τάξης κι από τις δύο πλευρές των συνόρων. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον Alpha

Yuma 607

Το Τελευταίο Τρένο για τη Γιούμα (3:10 to Yuma, 2007) του Τζέιμς Μάνγκολντ

Ο Νταν Έβανς είναι ένας τίμιος και νομοταγής πολίτης. Μετά τον εμφύλιο πόλεμο, στον οποίον συμμετείχε ως ελεύθερος σκοπευτής, ο Νταν επιστρέφει πίσω με ένα σακατεμένο πόδι και, με τη μικρή αποζημίωση που του δίνεται, αποφασίζει να νοικιάσει ένα ράντζο στην Αριζόνα όπου μετακομίζει μαζί με τη γυναίκα του Άλις και τους δύο γιους του. Οι ελπίδες, όμως, για μια νέα αρχή εξανεμίζονται μπροστά στις σκληρές συνθήκες ζωής και την ανεξέλεγκτη διαφθορά της Δύσης. Μετά από μια περίοδο ξηρασίας, η γη του Νταν χερσεύει, το κοπάδι του αποδεκατίζεται και ο ίδιος βυθίζεται στα χρέη οδηγώντας την οικογένειά του στα όρια της πείνας. Ομως η μοίρα δίνει στο Νταν μια ευκαιρία, με τη σύλληψη του επικηρυγμένου Μπεν Γουέιντ, που είναι ένας ζωντανός θρύλος για την εποχή του: γεννημένος αρχηγός, με εξαιρετικές στρατηγικές ικανότητες, ο Γουέιντ και η συμμορία του έχουν θησαυρίσει με τις δεκάδες ληστείες τους στο Southern Pacific Railroad αφήνοντας πίσω τους πολυάριθμους νεκρούς.

Με πρωταγωνιστές τους Ράσελ Κρόου, Κρίστιαν Μπέιλ και Μπεν Φόστερ, ο Τζέιμς Μάνγκολντ αναβιώνει ένα κλασικό γουέστερν με στιβαρή ματιά, ευφάνταστη σκηνοθεσία και σύγχρονο μήνυμα.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στον Σκάι

lemonade

Αμερικάνικο Ονειρο (Lemonade) της Ιοάνα Ουρικάρου

Η Μάρα, μια ανύπαντρη μητέρα από την Ρουμανία, έφτασε στην Αμερική με προσωρινή βίζα, αλλά αποσκευές γεμάτες απελπισία κι όνειρα: να ξεφύγει από την αδιέξοδη κρίση της χώρας της, να χτίσει τις βάσεις μιας νέας ζωής και να φέρει και τον μικρό της γιο στη Γη της Επαγγελίας. Δουλεύοντας ως αποκλειστική νοσοκόμα, και λίγο πριν λήξει η άδεια παραμονής της, γνώρισε τον Ντάνιελ, έναν μεσήλικα εργάτη που μετά από σοβαρό ατύχημα χρειάστηκε περίθαλψη. Ο γάμος τους εξυπηρετούσε και τους δύο: κι εκείνη αποκτούσε ασφάλεια για το μέλλον της κι εκείνος περίθαλψη για το δικό του. Εμείς τους συναντάμε κατά τη διάρκεια του κρατικού ελέγχου από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Αντιμέτωπη με διεφθαρμένους υπαλλήλους, εκβιασμούς, σεξουαλική κακοποίηση κι απόρριψη, η Μάρα αρχίζει να ξυπνάει από το αμερικανικό όνειρο και πρέπει να πάρει αποφάσεις για τη ζωή της.

Γυναικείο σκηνοθετικό ντεμπούτο από τη Ρουμανία, με την υπογραφή του Κριστιάν Μουντζίου στην παραγωγή. Σκληρό, δυνατό, επίκαιρο θέμα, εκφραστική πρωταγωνίστρια, αλλά υποτονική σκηνοθεσία και άνισο σενάριο. Χάνεται η ευκαιρία για κάτι που θα σου έδινε γροθιά στο στομάχι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

the blind man who did not want to see titanic

Ο Τυφλός που Δεν Ηθελε να Δει τον Τιτανικό (The Blind Man who Did not Want to See Titanic) του Τέμου Νίκι

Ο Γιάκο είναι τυφλός και ανάπηρος, προσκολλημένος στο αμαξίδιό του. Είναι ερωτευμένος με τη Σίρπα. Καθώς μένουν σε διαφορετικά μέρη, δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, αλλά βρίσκονται κάθε μέρα χρησιμοποιώντας τα κινητά τους. Οταν η Σίρπα ταράζεται από κάποια σοκαριστικά νέα, ο Γιάκο αποφασίζει κατευθείαν να πάει να τη βρει, παρά την κατάστασή του. Χρειάζεται απλώς τη βοήθεια πέντε αγνώστων σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής, ανάμεσα στον ίδιο και σε εκείνη. Τι μπορεί να πάει στραβά;

Μια συναρπαστική περιπέτεια από την Φινλανδία, γυρισμένη από τη σκοπιά ενός τυφλού ανθρώπου με πείσμα ικανό να αλλάξει τη μοίρα του δικού του Τιτανικού. Βραβείο Κοινού στο τμήμα Ορίζοντες στο Φεστιβάλ Βενετίας 2021. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.