Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


ο εχθρός μου

Ο Εχθρός Μου του Γιώργου Τσεμπερόπουλου

Ο 48χρονος Κώστας Στασινός, ιδιοκτήτης γεωπονικού ανθοπωλείου, ζει μια συνηθισμένη ζωή με τη γυναίκα του Ράνια, τον 17χρονο γιο του Ανδρέα στην τελευταία τάξη του Λυκείου, και τη 14χρονη κόρη του Λουίζα. Προοδευτικός και αμετανόητα ιδεολόγος από τα φοιτητικά του χρόνια στη Γεωπονική, έχει εμφυσήσει στα παιδιά του τις αξίες με τις οποίες ανδρώθηκε. Η λεηλασία του σπιτιού του από μια συμμορία θα ανατρέψει ολοκληρωτικά την οικογενειακή ηρεμία, φέρνοντας βίαια στην καθημερινότητά της το παλιό κυνηγετικό όπλο του πατέρα του. Εχει τη δύναμη η οικογένεια να επουλώσει τις πληγές της και να γυρίσει σελίδα;

H επιστροφή του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, δώδεκα χρόνια μετά την «Πίσω Πόρτα», με μια ταινία φτιαγμένη για να δοκιμάσει την ανοχή και την αντοχή του θεατή μπροστά στη γκρίζα ζώνη στην οποία ενώνονται το καλό και το κακό και με μια ιστορία απόλυτα σημερινή, ταυτόχρονα διαχρονική και σε κάθε περίπτωση σκληρή όσο η ζωή στην Αθήνα εν έτει 2013. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.30 στον ΑΝΤ1

Atlantic City του Λουί Μαλ

Μια νεαρή γυναίκα στέκεται κοντά στο παράθυρο του διαμερίσματος της και πλένει το λαιμό της, τα γυμνά της στήθη, τα χέρια της με χυμό λεμονιού. Από το απέναντι παράθυρο ένας πολύ μεγαλύτερος της άντρας τη χαζεύει.

Ο Λουί Μαλ χαρτογραφεί τις ανθρώπινες διαδρομές σαν μια μελαγχολική, ερωτική, βαθιά ανθρώπινη παρτίδα ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο. Χρυσός Λέοντας στο Φεστιβάλ Βενετίας, πέντε υποψηφιότητες για Οσκαρ, ανάμεσα στις οποίες για Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία, Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Σούζαν Σαράντον και Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Μπάρτ Λάνκαστερ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

corsage

Κορσές (Corsage) της Μαρί Κρόιτσερ

Αυστρία, 1877. Μπροστά στην Αυτοκράτειρα Σίσσυ έρχεται η τούρτα με τα 40 της κεράκια. Εκείνη δε θέλει να σηκωθεί να τα σβήσει. Γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει αυτό το ορόσημο. Συμβολικά, η θηλυκή της υπόσταση σβήνει - μία γυναίκα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως σύμβολο ομορφιάς στα 40. Κυριολεκτικά, τα 40 είναι το προσδόκιμο επιβίωσης των γυναικών στην εποχή της. Εκείνη όμως είναι ακόμα ζωντανή. Ιππεύει τα άλογά της, κολυμπά, ξυπνά την μικρή της κόρη για να ζήσουν μαζί μια νυχτερινή περιπέτεια. Πάλλεται, ονειρεύεται, νιώθει. Τι κι αν ο Φραγκίσκος Ιωσήφ δεν την αγγίζει πια. Τι κι αν την αγνοεί - όταν ήταν νέα άκουγε τη γνώμη και τη συμβουλή της στις πολιτικές του αποφάσεις, τώρα... «το έχει μετανιώσει πικρά». Απομονωμένη, χωρίς καθήκοντα κι ενδιαφέροντα, οφείλει μόνο να χτενίζει περίτεχνα τα μακριά ατίθασα μαλλιά της και... να μην παχαίνει. Να αποφεύγει το επιδόρπιο, που όλοι οι άντρες απολαμβάνουν στα επίσημα γεύματα, να ακολουθεί ένα αυστηρό πρόγραμμα νηστείας, να σφίγγει τον κορσέ της όλο και πιο σφιχτά. Μόνο που αυτό που σιγοβράζει μέσα της μια μέρα γίνεται απόφαση. Σηκώνεται από την καρέκλα της, σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο στον Φραγκίσκο Ιωσήφ και τους υπόλοιπους άντρες του τραπεζιού και ξεκινά την επανάστασή της.

Τι συνέβη στην Αυτοκράτειρα Σίσσυ όταν μεγάλωσε; Μία αριστουργηματική φεμινιστική ματιά στη γυναίκα πίσω από τον μύθο. Μία συγκλονιστική πρωταγωνίστρια που φορά και αποτινάζει τον κορσέ της με την ίδια ανάσα. Μην το χάσετε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

black panther wakanda forever

Black Panther: Wakanda Forever του Ράιαν Κούγκλερ

Mετά τον θάνατο του Βασιλιά Τ' Τσάλα, η Βασίλισσα Ραμόντα, η Σούρι, ο Μ'Μπάκου, η Οκόγιε και οι Ντόρα Μιλάγιε πολεμούν για να προστατεύσουν το έθνος τους από τις παγκόσμιες δυνάμεις. Ενώ οι κάτοικοι της Γουακάντα προσπαθούν να προχωρήσουν, οι ήρωες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις του και με τη βοήθεια της Γουόρ Ντογκ Νάκια και του Εβερετ Ρος, να χαράξουν ένα νέο μονοπάτι για το Βασίλειο της Γουακάντα.

Επιστροφή στη Γουακάντα. Χωρίς τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν, αλλά με μια ταινία αφιερωμένη σε αυτόν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

myfff out of the blue

Γυναίκα στη Θάλασσα (Une femme à la mer) της Σελίν Μπαρίλ

Διαθέτοντας ένα μαγευτικό soundtrack και όμορφη φωτογραφία, η ταινία της Γαλλοτουρκάλας Σελίν Μπαρίλ αμφισβητεί τα όρια των προσωπικών μας δεσμεύσεων και γιορτάζει το ξύπνημα των αισθήσεων. (Μικρού μήκους)

H ταινία είναι διαθέσιμη στο MyFrenchFilmFestival


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.