Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Diego Maradona

Ντιέγκο Μαραντόνα (Diego Maradona) του Ασίφ Καπάντια

5 Ιουλίου 1984. Διωγμένος και ντροπιασμένος από την Μπαρτσελόνα, μετά από τραυματισμούς κι αντιαθλητκή συμπεριφορά, ο 23χρονος Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα καταφθάνει στην Νάπολι, κερδίζοντας την μεγαλύτερη μεταγραφή στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία: 10 εκατομμύρια δολάρια. Θα παραμείνει στην τότε δευτεροκλασάτη ομάδα (που όλες οι πλούσιες ιταλικές του Βορρά σνόμπαραν) για 7 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων θα την εκτοξεύσει στη βαθμολογία, θα της χαρίσει απίστευτη δόξα και το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Για αυτό κι οι Ναπολιτάνοι, θα αναγάγουν τον Μαραντόνα σε απόλυτο θεό - εντός κι εκτός γηπέδων. Μέχρι που ο εθισμός του στην κοκαΐνη, τα σκάνδαλα και η εμπλοκή του με την τοπική πανίσχυρη μαφία, θα οδηγήσουν στην πτώση του. Μέσα σε αυτή την επταετία, ο ατζέντης του Μαραντόνα σκέφτηκε να κάνει μία ταινία για εκείνον και έτσι προσέλαβε δυο κάμεραμεν να τον ακολουθούν παντού. Εκατοντάδες ώρες γυρίστηκαν τότε: τα μισά αρχεία ήταν στη Νάπολη και τα άλλα μισά βρίσκονταν σε μια αποθήκη της πρώην γυναίκας του, Κλάουντια. Δεν τα είχε ακουμπήσει κανείς για τριάντα χρόνια.

Ο οσκαρικός ντοκιμαντερίστας Ασίφ Καπάντια («Senna», «Amy») συνθέτει ένα οξυδερκές πορτρέτο της ποδοσφαιρικής ιδιοφυΐας, του ημίθεου και του κωλόπαιδου Ντιέγκο Μαραντόνα. Μία ταινία που ξεπερνά το ποδόσφαιρο, αν και βιώνεται ως αγωνιώδες ντέρμπι. Ενα σκορσεζικό βρώμικο μελόδραμα με φόντο τη Μαφία της Νάπολι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

To ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 00.10 στην ΕΡΤ 2

Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας (How to Train your Dragon) των Ντιν ΝτεΜπλουά, Κρις Σάντερς

Η ιστορία αφορά σε έναν έφηβο Βίκινγκ, τον Ψάρη, που μένει στο νησί του Μπερκ, όπου η καθημερινή μάχη με τους δράκους είναι τρόπος ζωής. Ο χαρακτήρας, όμως, του Ψάρη δεν ταιριάζει ούτε με τη φιλοσοφία της φυλής του ούτε και με αυτήν του αρχηγού της που συμπτωματικά… είναι κι ο πατέρας του εφήβου. Ωστόσο, όταν ξεκινά η Εκπαίδευση στους Δράκους του Ψάρη και των υπόλοιπων εφήβων, εκείνος συνειδητοποιεί πως αυτή είναι η μοναδική του ευκαιρία να αποδείξει πως έχει τις ικανότητες να γίνει μαχητής και να κερδίσει την εκτίμηση όλων. Γνωρίζοντας όμως έναν τραυματισμένο δράκο που τελικά γίνεται και φίλος του, όλος ο κόσμος του Ψάρη ανατρέπεται, κι από εκεί που ήλπιζε να είχε την ευκαιρία του να αποδείξει τι αξίζει σε όλους, πλέον αναλαμβάνει κάτι πολύ μεγαλύτερο και δυσκολότερο: να αλλάξει το μέλλον και τον τρόπο σκέψης ολόκληρης της φυλής του απέναντι στους δράκους.

Από την DreamWorks Animation, το στούντιο που δημιούργησε τις επιτυχίες "Σρεκ", "Μαδαγασκάρη" και "Kung Fu Panda" έρχεται μια κωμική περιπέτεια που λαμβάνει χώρα στο μυθικό κόσμο των ρωμαλέων Βίκινγκς και των άγριων δράκων, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Κρεσίντα Κάουελ. Υποψήφια για τα Οσκαρ Κινουμένων Σχεδίων και Μουσικής.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Alpha

uncharted

Uncharted του Ρούμπεν Φλάισερ

Ο ερασιτέχνης κλέφτης Νέιθαν Ντρέικ στρατολογείται από τον έμπειρο κυνηγό θησαυρών Βίκτορ «Σάλι» Σάλιβαν για την εύρεση του χαμένου θησαυρού του Φερντινάντ Μαγκελάν πριν από 500 χρόνια. Αυτό που ξεκινά ως μια απλή ληστεία για το δίδυμο, γίνεται μια πολυταξιδεμένη περιπέτεια να φτάσουν πρώτοι πριν τον αδίστακτο Μονκάντα ο οποίος και θεωρεί πως είναι ο νόμιμος κληρονόμος του. Αν ο Νέιτ και ο Σάλι καταφέρουν να απαντήσουν τους γρίφους και λύσουν ένα από τα παλαιότερα μυστήρια στον κόσμο, μπορούν όχι μόνο να διεκδικήσουν λεία αξίας 5 δις δολαρίων αλλά ίσως να βρουν και τον χαμένο αδερφό του Νέιτ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντέξουν ο ένας τον άλλο.

Βασισμένο σε μια από τις πιο δημοφιλείς και καλύτερες σε πωλήσεις σειρές βιντεοπαιχνιδιών όλων των εποχών, το «Uncharted» εξιστορεί την πρώτη περιπέτεια του Νέιθαν Ντρέικ - βλ. Τομ Χόλαντ, ακριβώς στο απόγειο της καριέρας του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

Ο Ανθρωπος με τις Απαντήσεις

Ο Ανθρωπος με τις Απαντήσεις του Στέλιου Καμμίτση

Ο Βίκτωρας είναι ένας πρώην πρωταθλητής καταδύσεων. Ζει μόνος του, δουλεύοντας περιστασιακά σε ένα εργαστήρι επίπλων και φροντίζοντας την άρρωστη γιαγιά του. Ο θάνατος της θα τον κάνει να πάρει την απόφαση να ξεκινήσει ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο προκειμένου να επισκεφθεί τη μητέρα του κάπου στη Βαυαρία, εκεί όπου η τελευταία έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια μια καινούρια οικογένεια και μια ολοκαίνουρια ζωή. Ο Βίκτωρας ίσως δεν το γνωρίζει αλλά αυτό το ταξίδι θα είναι κάτι σαν τη βουτιά στο νερό από ψηλά που πλέον δεν τολμά να κάνει εδώ και καιρό, αφού το σώμα του μοιάζει πλέον ασταθές, η αυτοπεποίθηση του είναι τραυματισμένη, η ενηλικίωση του ταυτόχρονα πρωθύστερη και καθυστερημένη. Συνειδητοποιώντας την ελευθερία αλλά και τον εγκλωβισμό που σημαίνει το να μπορείς να φεύγεις από κάπου χωρίς να λείπεις σε κανέναν, θα αρχίσει δειλά να αναζητά απαντήσεις. Εχει όσο χρόνο θέλει, όσο δηλαδή μπορεί να κρατήσει αυτό το ταξίδι που δεν γνωρίζει κανείς ότι κάνει. Αυτό όμως που πρέπει να βρει σίγουρα είναι τις σωστές ερωτήσεις. Αυτές θα έρθουν στη μορφή του Ματίας, ενός Γερμανού που θα γνωρίσει στο πλοίο για το Μπάρι. Ο Ματίας θα γίνει συνοδηγός στο ταξίδι, στην αρχή με μια συμφωνία να μοιράσουν τα έξοδα, στη συνέχεια επειδή είναι φανερό πως θέλει να βρίσκεται συνέχεια δίπλα στον Βίκτωρα.

Ενα road movie queer αυτογνωσίας, δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Στέλιου Καμμίτση μετά τα «Κωλόπαιδα». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

wednesday

Wednesday του Τιμ Μπάρτον

Ενα μυστήριο εμποτισμένο με στοιχεία του υπερφυσικού, που θα παρακολουθεί τα χρόνια της Γουένσντεϊ στην ιδιόμορφη Ακαδημία Νέβερμορ. Οι προσπάθειες της Γουένσντεϊ να τιθασεύσει τις μεταφυσικές ικανότητές της θ' αναχαιτίσει μια σειρά δολοφονιών που τρομοκρατούν την κοντινή πόλη και θα δώσει λύση στο υπερφυσικό μυστήριο που παρέσυρε και τους γονείς της 25 χρόνια νωρίτερα - ενώ, την ίδια ώρα, η ηρωίδα διαχειρίζεται τις καινούριες και πολύπλοκες σχέσεις της με τους αλλόκοτους και ποικιλόμορφους συμμαθητές της.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς