Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 25 Ιουνίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 25 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


yesterday 607

Yesterday του Ντάνι Μπόιλ

O Τζακ Μάλικ είναι ένας νεαρός τραγουδοποιός, παγιδευμένος στα στενά σύνορα και τις μηδενικές ευκαιρίες που έχει να του προσφέρει η μικρή βρετανική του κωμόπολη. Δέκα χρόνια έχουν περάσει που γρατζουνάει την κιθάρα του στα τοπικά φεστιβάλ και τις παμπ της γειτονιάς. Τίποτα. Οσο εκείνος τραγουδά, οι θαμώνες του γυρνούν την πλάτη πίνοντας τις μπύρες τους, ενώ ο Τζακ βλέπει τα όνειρά του για ένδοξη μουσική καριέρα να στεγνώνουν. Μόνο οι φίλοι του έρχονται πιστά να τον ακούσουν, κι ανάμεσά τους και η Ελι - το κορίτσι της διπλανής πόρτας και παλιά του συμμαθήτρια, που είναι κρυφά ερωτευμένη μαζί του. Πιστεύει τόσο στο ταλέντο του, που έχει αναλάβει χρέη μάνατζερ: τον οργανώνει, τον μεταφέρει από live σε live με το αυτοκίνητό της, του δίνει κουράγιο. Μετά από μία ακόμα εμφάνιση-φιάσκο, ο Τζακ αποφασίζει να τα παρατήσει. Μόνο που, φεύγοντας από το μπαρ με το ποδήλατό του, τού συμβαίνει ένα περίεργο ατύχημα. Ενα μυστηριώδες black out σβήνει για λίγα δευτερόλεπτα τα φώτα σε όλο τον κόσμο, ένα λεωφορείο δεν τον βλέπει και εκείνος καταλήγει στην εντατική. Οταν συνέρχεται, ο κόσμος μας δεν είναι όπως τον ξέραμε. Μετά από 1-2 φορές που κάνει αναφορές σε στίχους των Beatles, κανείς δεν αντιδρά. Οταν τραγουδά το «Yesterday» στους φίλους του, εκείνοι μαγεύονται «με το καινούργιο τραγούδι που έγραψε». Ενα γκουγκλάρισμα του λύνει την απορία και ταυτόχρονα τον τρελαίνει: κανείς δεν ξέρεις τους Τζον, Πολ, Τζορτζ και Ρίνγκο. Σε αυτό το παράλληλο σύμπαν όπου ξαφνικά ζει, τα θρυλικά Σκαθάρια δεν υπήρξαν ποτέ! Μήπως αυτό είναι η μεγάλη του ευκαιρία; Τραγουδώντας τα τραγούδια των Beatles και πλασάροντάς τα ως δικά του, ο Τζακ κόβει δρόμο στην κορυφή των billboards όλου του κόσμου και γίνεται διάσημος σε μια μέρα. Μόνο που μέσα από αυτή την ξαφνική ξέφρενη πορεία δόξας, ευκαιριών και τύψεων πρέπει να ανακαλύψει αν αυτό ήταν το όνειρό του. Ή all we need is love. Love is all we need.

Αναμφισβήτητα χαριτωμένη και πλασμένη για θερινό σινεμά, η ιδέα ενός κόσμου χωρίς τους Beatles μένει... στην ιδέα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.15 σε Α' τηλεοπτική μετάδοση στον ΑΝΤ1.

tdf 23 poster thessaloniki 607

23o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Εχει ξεκινήσει ήδη η... καλοκαιρινή βερσιόν του #tdf23. Προβολές δια ζώσης στα θερινά της Θεσσαλονίκης, αλλά και online για όσους δεν βρίσκονται στην πόλη. Διαβάστε εδώ όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα, καθώς επίσης και οδηγίες για το πώς θα δείτε ταινίες από το σπίτι!.

The Hitman's Bodyguard 607

Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή του Πάτρικ Χιούζ

Ο κορυφαίος σωματοφύλακας στον κόσμο, καλείται να προστατεύσει τη ζωή του θανάσιμου εχθρού του, ενός από τους πιο διαβόητους εκτελεστές του πλανήτη. Ο ασταμάτητος σωματοφύλακας και ο αδίστακτος δολοφόνος, βρίσκονται για χρόνια αντιμέτωποι, αλλά τώρα θα βρεθούν μαζί για ένα απίστευτα τρελό 24ωρο. Κατά τη διάρκεια της άγριας περιπέτειας, που θα τους μεταφέρει από την Αγγλία έως τη Χάγη, θα αντιμετωπίσουν καταδιώξεις με αυτοκίνητα, αλλόκοτες περιπέτειες με πλοίο αλλά και έναν ανελέητο δικτάτορα της Ανατολικής Ευρώπης, που διψάει για αίμα...

Αυτό που ο Ράιαν Ρέινολντς παίζει τον Ράιαν Ρέινολντς και ο Σάμιουελ Τζάκσον τον Σάμιουελ Τζάκσον και έχει και λίγη πλάκα και είναι και κάπως βαρετό. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star.

Ad Astra 607

Ad Astra του Τζέιμς Γκρέι

O Ρόι του Μπραντ Πιτ είναι ένας αστροναύτης στο κοντινό μέλλον που εργάζεται στην μεγαλύτερη κεραία που έχει κατασκευαστεί ποτέ, προορισμένη να αποκαλύψει τα σημάδια της εξωγήινης ζωής που πρέπει να υπάρχει εκεί έξω. Οταν όμως ένα ατύχημα σχεδόν του κοστίζει τη ζωή, ο Ρόι στρατολογείται με έναν ακόμα πιο σημαντικό στόχο: να ανακαλύψει τι τελικά συνέβη στην τελευταία αποστολή που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ψάχνοντας σημάδια εξωγήινης ζωής και να βρει την αιτία των όλο και πιο συχνών παγκόσμιων ηλεκτρικών εκκενώσεων που προέρχονται από τα βάθη του διαστήματος και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση του πλανήτη. Οπτικά εντυπωσιακό και αφηγηματικά άκρως υποσχόμενο, το «Ad Astra» του Τζέιμς Γκρέι επιλέγει να συμπληρώσει τελικά τα πανέμορφα κάδρα του με υπεραπλουστευμένες απαντήσεις και εύκολες επιλογές. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Ad Astra».

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Cosmote Cinema 1.

lisey's story 607

Lisey’s Story του Πάμπλο Λαραΐν

Η σειρά του Apple TV+ είναι μία μίξη τραγικού ρομάντζου και ψυχολογικού θρίλερ. Συναντάμε τη Λίζι, δύο χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου της Σκοτ. Μία σειρά από περίεργα γεγονότα την αναγκάζουν να επιστρέψει στο παρελθόν, και να ξανασκαλίσει μνήμες που την αναστατώνουν και θέλει να θάψει ξανά μέσα της. Δολοφονικές τάσεις, κατάθλιψη, κατατονία και μία γερή δόση μεταφυσικών δεδομένων πλήττουν την ηρωίδα. Ποιο είναι το μυστικό της; Ποια η πραγματική ιστορία της;

Ο Στίβεν Κίνγκ γράφει το βασισμένο στο βιβλίο του σενάριο, ο Πάμπλο Λαραΐν σκηνοθετεί, ο Τζ. Τζ. Εϊμπραμς είναι στην παραγωγή, οι Τζούλιαν Μουρ, Κλάιβ Οουεν, Τζένιφερ Τζέισον Λι Τζόαν Αλεν, Ντέιν ΝτεΧάαν πρωταγωνιστούν. Και πάλι κάτι λείπει… Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Apple TV+, με νέο επεισόδιο να προστίθεται κάθε Παρασκευή.

odete

Odete του Ζοάο Πέδρο Ροντρίγκες

Η Οντέτ αφού χωρίσει με τον φίλο της, θα βρεθεί σε μια κατάσταση που θα θυμίζει πολύ την τρέλα και θα πεισθεί ότι είναι έγκυος με το παιδι του Πέδρο, ενός άντρα που πέθανε σε ένα αυτοκινητιστικό. Ο εραστής του νεκρού Ρούι, ενώ θρηνεί ακόμη το θανατό του θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Οντετ, την πίστη της στην εγκυμοσύνη της και την απόπειρά της να τον μεταμορφώσει στον αδικοχαμένο Πέδρο. Ο πορτογάλος Ζοάο Πέδρο Ροντρίγκες της φήμης του «O Fantasma», παραδίδει μια ακόμη απροσδόκητη διαδρομή στην αχαρτογράφητη περιοχή της επιθυμίας σε αυτό το αλλόκοτο, ξεχωριστό μελόδραμα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Mubi.

The House that Jack Built 607

Το Σπίτι που Εχτισε ο Τζακ του Λαρς φον Τρίερ

ΗΠΑ, δεκαετία του '70. Παρακολουθούμε τον εξαιρετικά ευφυή Τζακ για ένα διάστημα 12 ετών και γινόμαστε «αυτόπτες μάρτυρες» των πέντε δολοφονιών-οροσήμων που διέπραξε, οι οποίες καθόρισαν την εξέλιξή του ως κατά συρροή δολοφόνο. Βλέπουμε τα τεκταινόμενα από την οπτική γωνία του Τζακ. Ενός ανθρώπου που ισχυρίζεται πως από μόνη της, κάθε δολοφονία είναι ένα έργο τέχνης.

Οχι μια ταινία για έναν serial killer, αλλά μια παραβολή κι ένας στοχασμός για την τέχνη, το καινούριο φιλμ του Λαρς φον Τρίερ είναι βαθιά προσωπικό κι αδιάλειπτα συναρπαστικό. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.