Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Jaws movie

Τα Σαγόνια του Καρχαρία (Jaws) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Όταν ένας γιγαντιαίος λευκός καρχαρίας σπέρνει τον τρόμο στις παραλίες μιας αμερικανικής κωμόπολης, ο τοπικός σερίφης, ένας ωκεανολόγος και ένας βετεράνος θαλασσόλυκος αναλαμβάνουν να τον εξοντώσουν.

Το «στα βαθιά» πολιτικό αριστούργημα του Στίβεν Σπίλμπεργκ κυκλοφορεί σε απαστράπτουσα επανέκδοση με νέες αποκατεστημένες κόπιες και συνεχίζει μισό αιώνα μετά να μιλάει με περίσσιο θράσος για τα «ανοιχτά» στα οποία πρέπει να βρεθείς αν θες να αντιμετωπίσεις τις φοβίες σου. Ως άνθρωπος, ως κοινωνία, ως χώρα, ως το σινεμά το ίδιο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

rocco

Ο Ρόκο και τ' Αδέλφια του του Λουκίνο Βισκόντι

Μετά τον θάνατο του πατέρα, η μητέρα Ροζάρια Παρόντι (Κατίνα Παξινού) φεύγει από την Καλαβρία με τους 4 γιους της και εγκαθίσταται στο Μιλάνο, για να ακολουθήσει τον μεγαλύτερο από τους 5 γιους, Βιντσέντσο (Σπύρος Φωκάς), ο οποίος είναι αρραβωνιασμένος με τη Τζινέτα (Κλαούντια Καρντινάλε). Η οικογένεια τελικά μένει σε ένα μικρό φτωχικό σπίτι. Ο καλόψυχος Ρόκο (Αλέν Ντελόν) δουλεύει σε καθαριστήριο ρούχων και θέλει να γίνει πυγμάχος, όπως ο σκληρός αδερφός του Σιμόνε (Ρενάτο Σαλβατόρι), ο Τσίρο εργάζεται σε ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων και ο Λούκα είναι ακόμη πολύ μικρός για να δουλέψει. Ο Σιμόνε γνωρίζει και ερωτεύεται την Νάντια (Ανί Ζιραρντό), που είναι πόρνη, η οποία στη συνέχεια διατηρεί σχέση με τον Ρόκο. Η σύγκρουση των δύο αδερφών θα έχει ολέθρια αποτελέσματα.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

Bridget Jones' Baby

Το Μωρό της Μπρίτζετ Τζόουνς (Bridget Jones' Baby) της Σάρον Μαγκουάιρ

Συναντάμε την Μπρίτζετ σε μια καλή στιγμή της καριέρας της, αλλά σ' ένα προσωπικό low. Η διανυκτέρευση σ' ένα μουσικό φεστιβάλ, έχοντας κατεβάσει ολόκληρο το μπαρ της διοργάνωσης, θα τη φέρει στη σκηνή ενός ανερχόμενου και, τι τύχη, ελκυστικότατου επιχειρηματία. Λίγες μέρες αργότερα, η Μπρίτζετ θα ξανασυναντήσει τον αξεπέραστο Μαρκ Ντάρσι και θα περάσει και μαζί του μια νύχτα. Οταν η αδέξια ηρωίδα διαπιστώσει ότι, ενάντια σε κάθε πρόβλεψη, είναι έγκυος και χωρίς να έχει ιδέα ποιος από τους πολιορκητές της είναι ο πατέρας, θα τους εμπλέξει και τους δυο στο παιχνίδι της προετοιμασίας για τη γέννηση του μωρού.

Η Μπρίτζετ Τζόουνς επιστρέφει - εκτός από τη ζωή της θέλει να σώσει και τις ρομαντικές κομεντί! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στον ΑΝΤ1

Chuck 607

Chuck: Η Ιστορία του Πραγματικού Rocky Balboa (Chuck) του Φιλίπ Φαλαρντό

O Tσακ Ουέπνερ ήταν ένας πωλητής αλκοολούχων ποτών από το Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος κατάφερε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών του 1975 να αντέξει 15 γύρους εναντίον του διασημότερου μποξέρ όλων των εποχών, Μοχάμεντ Αλι, σε μία αναμέτρηση που προέκυψε ούτε λίγο ούτε πολύ από τύχη και αποτέλεσε την έμπνευση της δημιουργίας ενός κάποιου «Ρόκι Μπαλμπόα», γεγονός που αποδείχθηκε μεν το χρυσωρυχείο της ζωής του Σιλβέστερ Σταλόνε αλλά που τελικά δεν απέδωσε ούτε ένα σεντ στις ίδιες τις τσέπες του Ουέπνερ.

Η πραγματική ιστορία του ανθρώπου που ενέπνευσε την δημιουργία του Ρόκι προσφέρει μεν ένα απολαυστικό, φιλικό προς τον θεατή δίωρο όμως δεν φαίνεται να έχει τη δύναμη να ξεπεράσει τους κανόνες του είδους που με ευλάβεια ακολουθεί σε όλη την πορεία της διαδρομής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.45 στο Open

old m night 607

Old του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Αυτό που συμβαίνει στους ήρωες του «Old» - και δεν είναι spoiler-, είναι ότι στη μαγευτική, απομονωμένη παραλία στην οποία βρίσκονται ο χρόνος τρέχει τόσο ώστε να αρκεί ένα τρίωρο προκειμένου ένα παιδί έξι ετών να γίνει έφηβος.

Ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν μπαίνει στη «Ζώνη του Λυκόφωτος» και παίζει με τους ήρωες του και την αντοχή του θεατή σε μια ηδονική, κινηματογραφική απόλαυση που αγγίζει επικίνδυνα το b-movie, με την καλή και την κακή έννοια ταυτόχρονα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

fight club 607

Fight Club του Ντέιβιντ Φίντσερ

Ενας υπάλληλος γραφείου που πάσχει από αυπνία, μαζί με έναν τυχοδιώκτη κατασκευαστή σαπουνιών, δημιουργούν ένα κρυφό κλαμπ πάλης που τελικά εξελίσσεται σε κάτι πολύ περισσότερο.

H ταινία προβάλλεται στις 23.50 στο Cosmote Cinema 2

hocus pocus 2

Hocus Pocus 2 της Αν Φλέτσερ

Αυτή τη φορά έχουν περάσει 29 χρόνια από τότε που κάποιος άναψε το κερί της Μαύρης Φλόγας (την πρώτη φορά χρειάστηκαν 300 χρόνια, οπότε το λες και μια βελτίωση) και ανέστησε τις μάγισσες του 17ου αιώνα, όπου αναζητούσαν εκδίκηση. Τώρα εναπόκειται σε τρεις μαθήτριες γυμνασίου να σταματήσουν τις λυσσαλέες αδερφές από το να προκαλέσουν ένα νέο όλεθρο στο Σάλεμ πριν ξημερώσει το Χάλογουιν.

Οι αδερφές Σάντερσον επιστρέφουν. Και διατηρούν τη μαγεία τους, τηρουμένων των αναλογιών και των εποχών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

miracle

Το Θαύμα (Miracle) του Μπόγκνταν Τζόρτζε Απέτρι

Μια νεαρή μοναχή, φεύγει κρυφά από το απομονωμένο μοναστήρι της για να φροντίσει ένα επείγον προσωπικό της ζήτημα. Η αινιγματική περιπλάνηση της ωστόσο δεν αποδίδει καρπούς. Επιστρέφοντας άπρακτη στο μοναστήρι, η μοίρα της επιφυλάσσει μια απροσδόκητη εξέλιξη. Ένας αστυνομικός επιθεωρητής ερευνά την τύχη της κοπέλας, ακολουθώντας τα ίχνη της διαδρομής της. Ο αποφασισμένος αστυνομικός θα ανακαλύψει θαυμαστά πράγματα – κυριολεκτικά…

Το νέο ρουμάνικο σινεμά ξανασυστήνεται μέσα από μια ταινία μυστηρίου. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς