Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 18 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 18 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


man from uncle 607

Κωδικό Ονομα U.N.C.L.E. (The Man From U.N.C.L.E.) του Γκάι Ρίτσι

Με φόντο τις αρχές της δεκαετίας του ’60, στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, η ταινία παρακολουθεί τη ζωή του Σόλο (Χένρι Κάβιλ), πράκτορα της CIA και του Κουριάκιν (Αρμι Χάμερ), πράκτορα της KGB. Στο πλαίσιο μιας αποστολής, οι δύο άνδρες αφήνουν στην άκρη την επί μακρόν αντιπαλότητά τους, προκειμένου να σταματήσουν μια μυστηριώδη διεθνή εγκληματική οργάνωση, που έχει στόχο να αποσταθεροποιήσει την εύθραυστη ισορροπία μέσω των πυρηνικών όπλων και της τεχνολογίας. Το μόνο στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους είναι η κόρη ενός εξαφανισμένου Γερμανού επιστήμονα, μέσω της οποίας θα μπορέσουν να διεισδύσουν στους κόλπους της οργάνωσης. Οι δύο άνδρες θα πρέπει να δώσουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να αποτρέψουν μια παγκόσμια καταστροφή.

Μια άψογα ποπ, απενοχοποιημένα ανούσια κατασκοπική περιπέτεια, που ξέρει πως όλα είναι στιλ! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στο Star

i get knocked down

I Get Knocked Down των Σόφι Ρόμπινσον και Ντάνσταν Μπρους

Κάτι μεταξύ μουσικού ντοκιμαντέρ, τολμηρού ψυχογραφήματος και πανκ εκδοχής του Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία, το I Get Knocked Down είναι η αστεία, σουρεαλιστική και βαθιά ανθρώπινη ιστορία του πιο αυθάδους αναρχικού μουσικού πειράματος όλων των εποχών, αλλά κι ένα κάλεσμα προς εκείνους που πιστεύουν πως η ακτιβιστική δράση είναι καλύτερη όταν την αναλαμβάνουν οι άλλοι.

Δείτε την ταινία εδώ κι αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις online προβολές του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που διεξάγεται από τις 10 μέχρι τις 20 Μαρτίου εδώ.

Octavia Spencer Hidden Figures 607

Αφανείς Ηρωίδες (Hidden Figures) του Τιοντορ Μέλφι

H άγνωστη στους περισσότερους ιστορία μιας ελίτ ομάδας Αφρο-Αμερικανών γυναικών μαθηματικών της NASA, της Κάθριν Τζόνσον, της Ντόροθι Βον και της Μέρι Τζάκσον, οι οποίες βοήθησαν την Αμερική να κερδίσει τους αντιπάλους της στη Σοβιετική Ενωση, στον αγώνα των διαστημικών αποστολών, δίνοντας παράλληλα μάχη για τα ίσα δικαιώματα των γυναικών.

Υποψήφια για τρία Οσκαρ, η αληθινή ιστορία τριών Αφροαμερικανίδων που υπήρξαν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της αποστολής της NASA στο φεγγάρι αποδίδεται κινηματογραφικά με συνέπεια αλλά υπερβολικά «στρογγυλεμένα». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στον Alpha

Alice in the Cities 607

Η Αλίκη στις Πόλεις (Alice in the Cities) του Βιμ Βέντερς

Νέα Υόρκη. Για την ταινία είναι η πόλη-αφετηρία, αλλά για το σύμπαν του Φίλιπ, του 35χρονου ήρωα, μάλλον ο βαλτωμένος τερματισμός. Ο γερμανικής καταγωγής συγγραφέας είχε έρθει στη 70s Αμερική για να ζήσει την περιπέτεια. Την τυχοδιωκτική περιπλάνηση που οδηγεί στην έμπνευση, στην τέχνη, στο «όνειρο». Δεν βρήκε τίποτα. Η ανατολική ακτή τον ξέβρασε στην πολύβουη φανταχτερή μητρόπολη, στην πόλη όπου όλα μπορούν να συμβούν.

Ασπρόμαυρο ταξίδι δρόμου, με τον Βιμ Βέντερς να ιχνηλατεί χαμένες πατρίδες και να βρίσκει τον προορισμό του με πυξίδα την καρδιά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

Brad's Status 607

Χειρότερα Δεν Γίνεται (Brad's Status) του Μάικ Γουάιτ

Ο Μπραντ, 47χρονος οικογενειάρχης, ζει στο προαστιακό Σακραμέντο. Εχει δουλειά που αγαπά σε μια ΜΚΟ, αμάξι, ωραίο σπίτι, μια γλυκιά, αφοσιωμένη σύζυγο με επιτυχημένη ακαδημαϊκή καριέρα, κι έναν γιο έξυπνο και σοβαρό, ταλαντούχο μουσικό, που ετοιμάζεται για το κολέγιο. Κι όμως, δεν είναι ευχαριστημένος. Κουρδίζεται διαρκώς, και οι σκέψεις του, υπό τη μορφή voiceover, συνοδεύουν επίσης μόνιμα τις εικόνες των δοκιμασιών του. Υποθέτει πως και οι τέσσερις κολλητοί του φίλοι από το κολέγιο, που είναι τώρα πλούσιοι και διάσημοι, έχουν βρει το νόημα της ζωής. Τους φαντάζεται να σεργιανίζουν με εξωτικές καλλονές σε παραλίες, να πουλάνε μούρη σε χλιδάτα πάρτι, να χαλαρώνουν στις πολυθρόνες των ιδιωτικών τους τζετ. Γι’ αυτούς, η ζωή είναι ένας παιχνιδότοπος, σκέφτεται υψηλόφωνα. Ενώ ο ίδιος ούτε ένα upgrade σε αεροπορικό εισιτήριο δεν είναι ικανός να κάνει, καθώς ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Βοστόνη παρέα με τον γιο του, Τρόι, σε αναζήτηση κολεγίου.

Ωριμη, αστεία, αβίαστα συγκινητική «μέτρηση» του ψυχικού στάτους ενός τυπικού μεσήλικα των προαστίων που έχει αγκιστρωθεί στο κοινωνικό. Με τον Μπεν Στίλερ στην καλύτερη ερμηνεία της φιλμογραφίας του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Love

Love του Γκασπάρ Νοέ

1η Ιανουαρίου, νωρίς το πρωί. Το τηλέφωνο χτυπάει και ο Μέρφι ξυπνάει δίπλα στη νεαρή σύζυγό του και το δυο ετών παιδί του. Ακούει το μήνυμα στο τηλεφωνητή όπου η μητέρα της Ηλέκτρας ρωτάει γεμάτη αγωνία μήπως έχει κάποιο νέο από την κόρη της, καθώς αγνοείται εδώ και αρκετό καιρό και φοβούμενη ότι κάτι πολύ άσχημο της έχει συμβεί. Κατά τη διάρκεια μιας ατέλειωτης βροχερής μέρας ο Μέρφι βρίσκεται μόνος στο διαμέρισμα του, να αναπολεί την πιο όμορφη ερωτική σχέση της ζωής του, τα δύο χρόνια που πέρασε με την Ηλέκτρα. Ένα φλεγόμενο πάθος γεμάτο υποσχέσεις, παιχνίδια, υπερβολές και λάθη.

O Γκασπάρ Νοέ και αληθινό σεξ, σε μια ταινία πυροτέχνημα που ξεφουσκώνει πιο γρήγορα κι από στύση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

promising young woman main

Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα (Promising Young Woman) της Εμεραλντ Φένελ

Η Κάσι (Κάρεϊ Μάλιγκαν) κοντεύει τα 30. Πρώην φοιτήτρια ιατρικής, εγκατέλειψε τις σπουδές της πριν από μια δεκαετία και μετακόμισε πίσω στο πατρικό της. Τα πρωινά δουλεύει ανόρεχτα σε τοπικό καφέ. Τα βράδια όμως έχει αποστολή: προσποιείται την μεθυσμένη, μόνη γυναίκα στα μπαρ κι ακολουθεί τα αρσενικά που την ψαρεύουν ημιλιπόθυμη στο σπίτι και το κρεβάτι τους. Τη στιγμή όμως που εκείνοι κάνουν το ένα παραπάνω βήμα, η νηφάλια Κάσι σηκώνεται, παγώνει το ηχόχρωμα στη φωνή της και παγώνει και το αίμα τους με ένα μάθημα στην συναίνεση που τους μένει αξέχαστο. Οταν επιστρέφει σπίτι, ξεβάφει το προκλητικό μακιγιάζ της, κοιτά με κυνισμό τον εαυτό της στον καθρέφτη και βαθύ πόνο τη φωτογραφία της Νίνα στον τοίχο. Τι είχε συμβεί στη φίλη της στο δεύτερο έτος των σπουδών τους; Τι πυροδοτεί την εκδικητική συμπεριφορά της; Ποιο τραύμα τερμάτισε το μέλλον δύο, κάποτε, πολλά υποσχόμενων γυναικών;

Δικαιωματικό Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για το εντυπωσιακό ντεμπούτο της Εμεραλντ Φένελ - μίας πολλά υποσχόμενης νέας γυναίκας σκηνοθέτη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη on demand στην πλατφόρμα EON της Nova

Gagarine 607

Γκαγκάριν (Gagarine) των Φανί Λιατάρ, Ζερεμί Τρουλ

Το «Cité Gagarine» χτίστηκε το 1961 στα «banlieue» φτωχικά προάστια του Παρισιού. Ενα οικοδόμημα 13 ορόφων και 370 διαμερισμάτων, σχεδιασμένο στα πρότυπα των εργατικών κατοικιών της κομμουνιστικής Ευρώπης: ναι μεν μαζική στέγαση στο πολυόροφο τσιμέντο, αλλά ταυτόχρονα ένας κυκλικός αρχιτεκτονικός συνδυασμός με μία κοινή εσωτερική αυλή που χαρίζει στους κατοίκους κάτι παραπάνω από άπλετο φως - έναν τόπο γειτονίας, συνεύρεσης. Ενα ξεκάθαρο στίγμα κοινότητας. Γιατί στο Gagarine, όπως και σε εκατοντάδες παρόμοια κτίσματα, κατέφυγαν άνθρωποι που, μέχρι εκείνη τη στιγμή της μετακόμισής τους δεν ανήκαν πουθενά: μετανάστες που ζήτησαν άσυλο, εργάτες κάτω από τα όρια της φτώχειας, μονογονικές οικογένειες που αδυνατούσαν να τα βγάλουν πέρα χωρίς τη συνδρομή της πρόνοιας. Το 1961 μπήκαν τα θεμέλια τέτοιων σπιτιών και μαζί επικράτησε ένα κύμα αισιοδοξίας. Ολα θα πάνε καλά. Οταν έχεις μια στέγη πάνω από το κεφάλι σου, μπορείς να κοιτάς ψηλά τα αστέρια. Ισως για αυτό του έδωσαν και το όνομα του Γιουρι Γκαγκάριν, του πρώτου κοσμονάυτη που ταξίδεψε στο διάστημα. Ο ήρωας της Σοβιετικής Ενωσης πήγε μάλιστα στα εγκαίνια της εργατικής κατοικίας και έκοψε την κορδέλα. Ολα θα πήγαιναν καλά. Αν βρήκαμε τρόπο να στέλνουμε ανθρώπους στο φεγγάρι, το να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας τα βασικά στη γη, ήταν αυτονόητο. Εξήντα χρόνια μετά, τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Το Gagarine είναι ένα ακόμα κτίριο του παριζιάνικου γκέτο. Ρωγμές διαβρώνουν τα θεμέλιά του, αμίαντο δηλητηριάζει τους τοίχους του, σάπιες αποχετεύσεις μουχλιάζουν τα πατώματά του. Ποντίκια τρέχουν στους διαδρόμους, βαποράκια διακινούν ναρκωτικά στις εσωτερικές αυλές του. Ταυτόχρονα όμως, παραμένει για εκατοντάδες ανθρώπους «το μόνο σπίτι που γνώρισαν». Ενας από αυτούς είναι κι ο 16χρονος Γιούρι. Πρώτης γενιάς αφρικανός μετανάστης, ορφανός από πατέρα κι εγκαταλελειμμένος από την ξαναπαντρεμένη μητέρα του, δεν γνώρισε ποτέ την πατρίδα του. Πατρίδα, σπίτι, οικογένεια είναι για αυτόν το Gagarine. Η γειτόνισσα της διπλανής πόρτας του δίνει ένα πιάτο φαΐ, ο γιος της είναι αδελφός που δεν έχει, η ταράτσα είναι ο κόσμος που ονειρεύεται. Εκεί, αυτό το ντροπαλό αγόρι που ονειρεύεται να γίνει αστροναύτης έχει χτίσει το «πιλοτήριό» του. Εκεί διατηρεί την παράγκα με τα εργαλεία του. Το Gagarine τον κηδεμονεί, κι αυτός κηδεμονεί το Gagarine: μαζί με τον Χουσάμ, τον κολλητό του, και την Ντιάνα, το δυναμικό Ρομά κορίτσι που είναι κρυφά ερωτευμένος, βρίσκουν τα υλικά να επισκευάσουν σιγά σιγά τις πρώτες ανάγκες του κτιρίου. Γιατί αν το επισκευάσουν, δε θα έρθει το κράτος να το κρίνει ακατάλληλο, να το εκκενώσει, να το κατεδαφίσει.

Ενα εντυπωσιακό σκηνοθετικό ντεμπούτο. Οι Λιατάρ και Τρουλ παραδίδουν μία ταινία, μαγικά υβριδική: από την μία ξεκάθαρα γειωμένη στην άδικη, ρεαλιστική πραγματικότητα των παριζιάνικων γκέτο, κι από την άλλη ρομαντικά απογειωμένη στα αστέρια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς