Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Frantz 607

Frantz του Φρανσουά Οζόν

Σε μια μικρή γερμανική πόλη μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ανα θρηνεί καθημερινά στον τάφο του αγαπημένου της αρραβωνιαστικού Φραντζ, θύμα μιας μάχης σε γαλλικό έδαφος. Μια μέρα ένας νεαρός, γοητευτικός Γάλλος, ο Αντριάν, αφήνει λουλούδια στον τάφο. Η παρουσία του, μετά την ήττα της Γερμανίας στον πόλεμο, θα προκαλέσει όχι μόνο αντιδράσεις αλλά και πάθη.

Επενδύοντας απόλυτα, τόσο εικαστικά όσο και συναισθηματικά, στο δράμα εποχής που υπηρετεί, ο Φρανσουά Οζόν αποκαλύπτει ότι τελικά οι πιο σημαντικές ιστορίες στον πόλεμο είναι αυτές που κρατάει ο καθένας κρυφές μέσα του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Κανάλι της Βουλής

la french 424

Ο Ανθρωπος από τη Μασσαλία (La French) του Σεντρίκ Χιμένεζ

Το 1975 η Μασσαλία, εκτός από πολυσύχναστο λιμάνι κι ατμοσφαιρικό θέρετρο, είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα των καρτέλ, ο κύριος προμηθευτής ηρωίνης των Η.Π.Α. Ο δικαστής Πιερ Μισέλ αναλαμβάνει να ξεσκεπάσει το εγκληματικό δίκτυο, τη «La French Connection» σε μια αποστολή που θα διαρκέσει πάνω από δεκαετία. Απέναντί του θα βρει τον Τόνι Ζαμπά, τον αδίστακτο βαρόνο των ναρκωτικών κι ανάμεσα στους άντρες θα εξελιχθεί μια προσωπική αντιπαλότητα καθοριστική για τις ζωές και των δυο.

Ο Ζαν Ντιζαρντέν κι ο Ζιλ Λελούς σε αντρίκια αντιπαράθεση νόμου κι εγκλήματος, με φόντο το καρτέλ ναρκωτικών στη Μασσαλία του '70. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.30 στο Open

the ninth gate

Η Ενατη Πύλη (The Ninth Gate) του Ρομάν Πολάνσκι

Ο Ντιν Κόρσο, εκτιμητής και έμπορος σπάνιων βιβλίων, αναλαμβάνει να διαπιστώσει για λογαριασμό ενός φίλου τη γνησιότητα ενός πολύ ιδιαίτερου αντικειμένου. Πρόκειται για ένα από τα συνολικά τρία σωζόμενα αντίτυπα ενός βιβλίου του 17ου αιώνα, με τίτλο «Οι Εννέα Πύλες». Ο Ντιν ξεκινά ένα ταξίδι στην Ευρώπη για να συγκρίνει το δικό του αντίτυπο με τα άλλα δύο που βρίσκονται εκεί, κρυμμένα σε ιδιωτικές συλλογές. Μετά τη γνωριμία του με όλα σχεδόν τα αμφιλεγόμενα πρόσωπα που είχαν κάποτε στην κατοχή τους τα βιβλία, αρχίζει να πλησιάζει στο μυστικό που συνδέει και τα τρία σωζόμενα αντίτυπα. Τότε όμως αρχίζουν και οι μυστηριώδεις απειλές κατά της ζωής του.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον Σκάι

a quiet place part II main

Eνα Hσυχο Μέρος 2 (A Quiet Place Part II) του Τζον Κρασίνσκι

Σ' έναν μετα-αποκαλυπτικό, δυστοπικό κόσμο, ο παραμικρός ήχος σκοτώνει. Αν τολμήσεις κάτι παραπάνω από ψίθυρο, εξωγήινα σαρκοβόρα τέρατα εμφανίζονται και σε κατασπαράζουν. Εκεί αφήσαμε την ιστορία επιβίωσης της οικογένειας Αμποτ, με τον πατέρα, Λι Αμποτ, να θυσιάζεται στην συγκινητική τελευταία σκηνή, για τη γυναίκα του, Εβελυν και τα παιδιά τους - την Ρέιγκαν, την κωφή κόρη τους, τον Μάρκους, τον πιτσιρικά γιο τους και το νεογέννητο μωρό τους. Κι εκεί θα ξαναπιάσουμε το νήμα: η οικογένεια πρέπει να εγκαταλείψει το κατεστραμμένο μετά την επίθεση των τεράτων σπίτι τους και να βρει νέο καταφύγιο.

Μπορεί να λείπει το στοιχείο της έκπληξης πλέον, αλλά ο Τζον Κραζίνσκι επιστρέφει στον κόσμο της σιωπής με ιδέες, κι αποδεικνύεται σκηνοθέτης με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.40 στο Cosmote Cinema 1

george markakis ex

EX του Γιώργου Μαρκάκη

Με οδηγό μας την περσόνα της πρωταγωνίστριας, Ντιάνα Κλιμένοβα, να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των θαμώνων του club, ο Μαρκάκης δινει τον λόγο σε αντιπροσωπευτικές φιγούρες της queer, καλλιτεχνικής, art και underground σκηνής της πόλης για να εξομολογήσουν τους προβληματισμούς τους, τις επιθυμίες τους, τις φαντασιώσεις τους, αλλά και τους φόβους τους, ανάμεσα στο αληθινό σεξ, στην ένταση, τα ναρκωτικά και το ολονύκτιο χορό κάτω από μια εκστατική διάθεση και το πολύχρωμο γκλαμ που προσφέρει, άπλετα, το βερολινέζικο nightlife.

Διαβάστε εδώ την συνέντευξη του Γιώργου Μαρκάκη στο Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

μαγνητικά πεδία

Μαγνητικά Πεδία του Γιώργου Γούση

Μια γυναίκα οδηγεί ταραγμένα στην κίνηση της Αθήνας. Στρίβει τελευταία στιγμή προς Κόρινθο, παίρνει αποφασιστικά το δρόμο προς την Πάτρα, μπαίνει σ’ ένα φέρι σιγοτραγουδώντας μελαγχολικά. Ενδιάμεσα, αμήχανα τηλέφωνα - στο παιδί της, στον άντρα της. Ερωτήσεις, δικαιολογίες, ενοχές. Αυτή είναι η Ελενα κι όπως εξηγεί στον Αντώνη, τον άγνωστο άντρα που διασώζει όταν το αυτοκίνητο του μένει στην έξοδο από το φέρι, δεν πάει κάπου συγκεκριμένα. Απλώς, έφυγε. Για πολύ, για λίγο, θα δει. Πήρε το σαραβαλάκι της, τον «Ζορζ», και ξέφυγε - από την Αθήνα, από τη δουλειά, από τη γερασμένη της αντανάκλαση. Εκείνος, που πάει; Και τι είναι αυτό το μεταλλικό κουτί που κουβαλά; Οχι, δεν σοκάρεται που ο Αντώνης της εξομολογείται ότι αυτή είναι η θεία του, ή μάλλον τα λείψανα της που υποσχέθηκε ότι θα τα συνοδεύσει για την ταφή τους στο αγαπημένο της μέρος. Αντιθέτως, η Ελενα βρίσκει βάλσαμο σε αυτή την αποστολή. Ενα συγκινητικό προορισμό και μια περιπέτεια που θα τη βγάλει επιτέλους από το μυαλό της. Ετσι, οι τέσσερις τους, η Ελενα, ο Αντώνης, η θεία κι ο Ζορζ θα ξεκινήσουν μια διαδρομή, ένα ταξίδι δρόμου που οι άγνωστοι νιώθουν ασφαλείς να ανταλλάξουν τις πιο μύχιες σκέψεις τους, να εξομολογηθούν ανασφάλειες, να τολμήσουν μια τρέλα που βγάζει περισσότερο νόημα από την λογική πραγματικότητα που τους περιμένει στην επιστροφή.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιώργου Γούση είναι ένα road movie με προορισμό την καρδιά. 7 υποψηφιότητες για Βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.