Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


charade

Ραντεβού στο Παρίσι (Charade) του Στάνλεϊ Ντόνεν

Charade σημαίνει αίνιγμα και αυτό καλείται να λύσει η all time classic Aundrey Hepburn, μία γυναίκα στο Παρίσι, που μαθαίνει με τον πιο απροσδόκητο τρόπο ότι πέθανε ο πάμπλουτος άντρας της. Ανάμεσα στα πολλά μυστικά που είχε, ανακαλύπτει ότι μια σειρά κακοποιών τον ψάχνει κι άθελα της βρίσκεται μπροστά σε έναν κυκεώνα από γεγονότα που αν και ασύνδετα μεταξύ τους αρχικά, την οδηγούν στη λύση του μυστηρίου, με τη βοήθεια του έρωτα.

Αν ο Χίτσκοκ γύριζε ρομαντική κομεντί μυστηρίου, τότε αυτό θα ήταν το «Ραντεβού στο Παρίσι» με τους Κάρι Γκραντ και Οντρεϊ Χεπμπορν να λάμπουν περισσότερο και από τη νύχτα στο Παρίσι.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

get out

Τρέξε! (Get Out) του Τζόρνταν Πιλ

Ο Κρις ετοιμάζεται να πάει στο πατρικό της κοπέλας του, της Ρόουζ, για να γνωρίσει τους γονείς της κι ολόκληρο το σόι της. Εκείνος είναι μαύρος, εκείνη είναι λευκή, αλλά, όπως επίμονα τον διαβεβαιώνει, οι μεγαλοαστοί, καλλιεργημένοι γονείς της δεν θα έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό για τη διαφυλετική σχέση της κόρης τους. Πράγματι, τα προβλήματα του Κρις στο πολυτελές σπίτι θα είναι πολύ μεγαλύτερα, πολύ πιο απειλητικά: ένας ζωντανός εφιάλτης ανάμεσα στο θάνατο και τη ζωή, τον ρατσισμό και... την Αμερική της εποχής του Ντόναλντ Τραμπ.

Η σάτιρα τρόμου του Τζόρνταν Πιλ που σάρωσε στο αμερικανικό box-office και άνοιξε τη συζήτηση για το αμερικανικό σινεμά στην μετά-Τραμπ εποχή. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ΑΝΤ1

Phantom Thread 607

Αόρατη Κλωστή (Phantom Thread) του Πολ Τόμας Αντερσον

Ο ήρωας της ταινίας είναι ο Ρέινολντς Γούντκοκ (ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις στον κατ’ ομολογία τελευταίο ρόλο του στο σινεμά, υποψήφιος για Οσκαρ), ένας σχεδιαστής μόδας της υψηλής κοινωνίας και των γαλαζοαίματων στο Λονδίνο του ’50. Ενας άνδρας που συγκεντρώνει γύρω του δέος και σεβασμό, από εκατοντάδες γυναίκες, από την αδελφή και συνεργάτη του και έμπιστή του, τη Σέσιλ, ως τη στρατιά των μοδιστρών που κατασκευάζουν τα οράματά του και τις κυρίες που φορούν τις δημιουργίες του επενδύοντας σ’ αυτές την πορεία της ζωής τους. Καλλιτέχνης υπερόπτης, με την αλαζονεία που χαρακτηρίζει όλους τους άνδρες, τους «masters», των ταινιών του Αντερσον ως τώρα. Μόνο που η πραγματική ηρωίδα της ταινίας είναι η Αλμα, η νεαρή, αθώα (τι τρυφερό το κοκκίνισμά της), παρορμητική σερβιτόρα, που ο Ρέινολντς θα ανακαλύψει ως καινούρια πρώτη ύλη σ’ ένα καφέ και θα μεταμορφώσει σε μούσα ή μαριονέτα του. Μια μαριονέτα υπόγεια δυνατή, αυτόνομη, ικανή ν’ αλλάξει τους όρους της σχέσης χωρίς καν αυτό να γίνει ορατό. Οι γυναίκες είναι η κινητήρια δύναμη της ταινίας, έστω κι αν ο Ρέινολντς αδυνατεί να το συνειδητοποιήσει.

Ο τελευταίος ρόλος του Ντάνιελ Ντέι-Λούις, το υποψήφιο για 6 Οσκαρ φιλμ του Πολ Τόμας Αντερσον, ένα haute couture αριστούργημα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στον ΑΝΤ1

walking with dinosaurs

Περπατώντας με τους Δεινόσαυρους (Walking With Dinosaurs) των Μπάρι Κουκ, Νιλ Νάιτινγκεϊλ. Σενάριο: Τζον Κόλλι

Εβδομήντα εκατομμύρια χρόνια πριν, ο μικρός Παχυρινόσαυρος, ο Πίτσης, γεννήθηκε αλλιώτικος από τους άλλους baby δεινόσαυρους της αγέλης του: πιο κοντούλης και αδύναμος, με μια μόνιμη τρύπα στο αυτό που του χάρισαν οι σκανταλιές του. Καθώς το κοπάδι του μεταναστεύει στο νότο, για να γλιτώσει από την παγωνιά της Αλάσκας, ο Πίτσης θ’ αντιμετωπίσει με τόλμη την περιπέτεια, θα ερωτευτεί, αλλά και θα συνειδητοποιήσει, από πρώτο χέρι, ότι η εξυπνάδα, η ειλικρίνεια, η πίστη και το θάρρος είναι ικανά να κερδίσουν και την πιο δυνατή απειλή.

Η τέλεια ευκαιρία για τα παιδιά, να δουν πώς θα ήταν πραγματικά αν ζούσαν μαζί με τους δεινόσαυρους: θεαματικό κι εκπαιδευτικό μαζί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

scream

Scream των Ματ Μπετινέλι-Ολπιν και Τάιλερ Γκίλετ

25 χρόνια μετά τους αλλεπάλληλους βάναυσους φόνους που σόκαραν το φιλήσυχο Γούντσμπορο, ένας καινούργιος δολοφόνος βάζει ξανά την μάσκα του Ghostface και αρχίζει να ακολουθεί μία παρέα εφήβων, για να επαναφέρει μυστικά από το θανατηφόρο παρελθόν της πόλης.

Επιστροφή στο... «Scream» με ένα ρίκουελ που ξέρει να αυτοσαρκάζεται όπως θα άρεσε και στον Γουές Κρέιβεν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Cosmote Cinema 1

le proces

Η Δίκη (Le Proces) του Ορσον Γουέλς

Ο Τζόζεφ Κ. κοιμάται γαλήνιος στο κρεβάτι του, όταν εισβάλλουν στην κάμαρά του δύο άντρες, πιθανώς αστυνομικοί, που τον πληροφορούν πως είναι υπόδικος για κάποια κατηγορία που δεν έχουν το ελεύθερο να του αποκαλύψουν. Στη διάρκεια των ανακρίσεων, -που θα διεξάγονται εκτός ωραρίου εργασίας του,- θα πρέπει να θεωρεί πως έχει συλληφθεί, αν και θα συνεχίσει να πηγαίνει στο γραφείο του και να ζει την καθημερινότητά του όπως και πριν, με τη σκιά της αδιευκρίνιστης κατηγορίας να κρέμεται συνεχώς από πάνω του, σαν μια αόριστη, σχεδόν μεταφυσική, απειλή. Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Φράντς Κάφκα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

pasolini 607

Παζολίνι του Εϊμπελ Φεράρα

Η ταινία συναντά τον Παζολίνι λίγο μετά τα γυρίσματα του «Σαλό» - είναι ήδη διάσημος, αναγνωρισμένος ως ένας από τους σπουδαιότερους ανθρώπους του σύγχρονου πνεύματος. Το φιλμ ξεκινά με σκηνές από συνεντεύξεις που δίνει ο Παζολίνι σε διαφορετικά μέσα. Εκεί φροντίζει να δηλώσει ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, η δράση και η τέχνη του είναι πολιτική. Και καλά που το λέει, γιατί η ταινία δεν ασχολείται λεπτό μ’ αυτήν, την τόσο σημαντική πλευρά του. Ο Παζολίνι ετοιμάζει δυο νέα έργα, τα γράφει, τα μοιράζεται, τ’ αναθεωρεί. Τα δυο αυτά έργα ζωντανεύουν στην οθόνη, το καθένα του καλύπτοντας μέρος του προφίλ του Παζολίνι και οδηγούν την ταινία.

Παρότι η αρχική εντύπωση ήταν ότι ο Παζολίνι κι ο Φεράρα θα προκαλέσουν έναν εκρηκτικό συνδυασμό στην οθόνη, το επιλεκτικό biopic δίνει έμφαση όχι στη δύναμη των γεγονότων αλλά στο πνεύμα του δημιουργού. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή σε streaming στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς