Ταινίες

Περπατώντας με τους Δεινόσαυρους

Walking With Dinosaurs

Μπάρι Κουκ, Νιλ Νάιτινγκεϊλ

6 στα 10

Η τέλεια ευκαιρία για τα παιδιά, να δουν πώς θα ήταν πραγματικά αν ζούσαν μαζί με τους δεινόσαυρους: θεαματικό κι εκπαιδευτικό μαζί.

Περπατώντας με τους Δεινόσαυρους
Που παίζεται; Διάλεξε αίθουσα και ώρα προβολών σε όλη την Ελλάδα Που παίζεται;
Περπατώντας με τους Δεινόσαυρους

Εβδομήντα εκατομμύρια χρόνια πριν, ο μικρός Παχυρινόσαυρος, ο Πίτσης, γεννήθηκε αλλιώτικος από τους άλλους baby δεινόσαυρους της αγέλης του: πιο κοντούλης και αδύναμος, με μια μόνιμη τρύπα στο αυτό που του χάρισαν οι σκανταλιές του. Καθώς το κοπάδι του μεταναστεύει στο νότο, για να γλιτώσει από την παγωνιά της Αλάσκας, ο Πίτσης θ’ αντιμετωπίσει με τόλμη την περιπέτεια, θα ερωτευτεί, αλλά και θα συνειδητοποιήσει, από πρώτο χέρι, ότι η εξυπνάδα, η ειλικρίνεια, η πίστη και το θάρρος είναι ικανά να κερδίσουν και την πιο δυνατή απειλή.

Εξελίσσοντας την τηλεοπτική σειρά του BBC Earth, η ταινία χρησιμοποιεί εκπληκτικά την ψηφιακή στερεοσκοπική τεχνολογία για ν’ αναβιώσει, μέσα στα πραγματικά τοπία της Αλάσκας, τους δεινόσαυρους που αποκαλύπτονται ολοζώντανοι, απρόσμενα ρεαλιστικοί. Για να συμπληρώσει έξυπνα τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα, η ταινία εξηγεί με χιουμοριστικούς μεσότιτλους το όνομα και τα χαρακτηριστικά του κάθε νέου δεινοσαύρου που εμφανίζεται στην πορεία της ιστορίας.

Αποκλειστικά μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, η ταινία απευθύνεται ξεκάθαρα μόνο σε παιδιά, άλλωστε η ιστορία της, χαριτωμένη, τρυφερή, με τον υπέροχο Πίτση για κεντρικό ήρωα, δεν είναι παρά μια απλοϊκή παραβολή για το δίκαιο του αδυνάτου. Σ’ αυτήν την κατηγορία, ωστόσο, το φιλμ ξεχωρίζει με άνεση, προσφέροντας στα παιδιά μια διασκεδαστική και κατατοπιστική εμπειρία που καταφέρνει να συνδυάζει τις θεαματικές εικόνες και τις εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες με σασπένς, κωμικότητα και συγκίνηση, τόσο αγνά που ο ενήλικας θεατής απλώς θα ευχηθεί να μπορούσε να το δει με τα παιδικά του μάτια.


Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.