Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη 9 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη 9 Αυγούστου

rap shit

Rap Sh*t

H Σόνα είναι μια φιλόδοξη ερασιτέχνης ράπερ που δουλεύει ως ρεψεσιονίστ σε ένα ξενοδοχείο στο Μαϊάμι. Τις ελεύθερες ώρες της γράφει τραγούδια και ραπάρει στο Instagram μέχρι που ένα βράδυ, η αυτοσχέδια συνεργασία της με μια παλιά της φίλη, εργαζόμενη μόνη μητέρα, τη Μία, θα γίνει viral. Ο,τι ακολουθεί είναι ο καθρέφτης του αμερικανικού ονείρου, καθώς οι δύο νεαρές γυναίκες θα δουν τα όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα, όχι όμως χωρίς τίμημα. Η επιτυχία θα δοκιμάσει τη φιλία τους, θα τεστάρει τις αντοχές μιας (ακόμη) ανδροκρατούμενης μικροκοινωνίας, θα ανασύρει το σεξισμό με τον οποίο οι δύο φίλες θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωπες.

Η νέα σειρά της Ιζα Ρέι του «Insecure» παίζει αποκλειστικά για την Ελλάδα στο Vodafone TV.

Diva 607

Diva του Ζαν Ζακ Μπενέξ

Ο 18χρονος Ζιλ, ταχυδρόμος και λάτρης της όπερας, φτιάχνει μια πειρατική κασέτα της διάσημης ντίβας Σίνθια Χόκινς, η οποία αρνείται γενικά να κάνει ηχογραφήσεις. Την επομένη, μια πόρνη, λίγο πριν δολοφονηθεί, βάζει μια κασέτα που αποκαλύπτει παρανομίες στον σάκο της μηχανής του. Από εκείνη τη στιγμή, η ζωή του Ζιλ αναποδογυρίζει, μιας και τον κυνηγούν η αστυνομία, δολοφόνοι, αλλά και παράξενοι Ασιάτες. Μόνο ο αινιγματικός Γκοροντίς και η μούσα του, Αλμπα, μπορούν να τον σώσουν από τον εφιάλτη.

Το cult ντεμπούτο του Ζαν Ζακ Μπενέξ από το 1981 και την μεγάλη αλλαγή του γαλλικού σινεμά με την εισαγωγή του όρου «cinéma du look», όπου η εικόνα είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ERTFlix

Le Brio 607

Το Ταλέντο (Le Brio) του Ιβάν Ατάλ

Ενας καθηγητής προσβάλλει την ώρα του μαθήματος μια φοιτήτρια και, για να επανορθώσει, τη βοηθά σε ένα διαγωνισμό ρητορικής στον οποίο συμμετέχει.

Ο Ντανιέλ Οτέιγ ρητορεύει αφοριστικά και η Καμέλια Τζορντάνα (Σεζάρ Πρωτοεμφανιζόμενης Ηθοποιού) μαθαίνει κρατώντας τις κόντρες της σε μια κομψή όσο και εντελώς κλισεδιάρικη κομεντί.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ2

Blockers

Κοκομπλόκο (Blockers) της Κέι Κάνον

Τρεις γονείς διαβάζουν τα μηνύματα που ανταλλάσσουν οι κόρες τους και ανακαλύπτουν πως έχουν αποφασίσει να χάσουν την παρθενιά τους στο χορό της αποφοίτησης. Παρότι ένας τους έχει ισχυρές αντιρρήσεις, αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να προλάβουν… το κακό.

Κωμωδία εφηβικών καταστάσεων με τη Λέσλι Μαν, τον Τζον Σένα και τον Αϊκ Μπάρινχολτζ σε σκηνοθεσία της σεναριογράφου των «Pitch Perfect» Κέι Κάνον. Περίπου πάνω από το μέσο όρο της σεξοκωμωδίας που βαριέσαι να δεις.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον ΑΝΤ1

trading places

Πολυθρόνα για Δύο (Trading Places) του Τζον Λάντις

Οι αδερφοί Ντιουκ, ηλικιωμένοι χρηματιστές, διαφωνούν για το αν η διάνοια σχετίζεται με την κληρονομικότητα. Έτσι αποφασίζουν να στοιχηματίσουν και φροντίζουν ο καλύτερος υπάλληλος τους να πάρει την θέση ενός ζητιάνου μικροαπατεώνα και αντίστροφα εκείνος να πάρει την θέση του.

Η τεράστια, κλασική επιτυχία από τα 80s με τους απολαυστικούς Νταν Ακρόιντ, Εντι Μέρφι και Τζέιμι Λι Κέρτις.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο OPEN

Doubt 607

Αμφιβολία (Doubt) του Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ

Σε ένα καθολικό σχολείο στο Μπρονξ, μία καλόγρια γίνεται καχύποπτη καθώς παρατηρεί το αυξανόμενο ενδιαφέρον ενός ιερέα για τη ζωή ενός συγκεκριμένου νεαρού μαύρου μαθητή. Είναι υπερβολικά προστατευτική ή μήπως όχι αρκετά; Θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το σύστημα για να μάθει τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

All-star cast με Μέριλ Στριπ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Έιμι Άνταμς, Βαϊόλα Ντέιβις για την κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού του ίδιου του Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον ΣΚΑΪ

light of my life main

Φως στο Σκοτάδι (Light of My Life) του Κέισι Αφλεκ

Σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες εδώ και μια δεκαετία αποτελούν εξαφανισμένο «είδος» εξαιτίας ενός θανατηφόρου ιού, ένας πατέρας και η μικρή του κόρη, Ραγκ βρίσκονται περιπλανώμενοι από δάσος σε δάσος, σε μία διαρκή αναζήτηση του επόμενου ασφαλούς σημείου για να περάσουν το βράδυ τους.Αντιλαμβανόμενος το βάρος μιας κόρης σε εποχή στην οποία οι γυναίκες έχουν εκλείψει, ο πατέρας της Ραγκ τη συστήνει ως γιο, σε μια προσπάθεια να την κρατήσει ασφαλή από τις επικίνδυνες ορέξεις άγνωστων ανδρών.Καθώς το ταξίδι τους συνεχίζεται χωρίς κανέναν σαφή προορισμό, η σχέση πατέρα – κόρης θα δοκιμαστεί σκληρά, όπως επίσης η πίστη και η αγάπη του ενός για τον άλλον.

Ο Κέισι Αφλεκ συστήνεται ως ολοκληρωμένος δημιουργός μιας ταινίας που γλιστράει ανάμεσα στα είδη για να βρει τη θέση της ως μια αταξινόμητη ωδή στη γυναικεία φύση - μοναδική οδό για την ανθρώπινη επιβίωση.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ERΤFlix

prey

Θήραμα (Prey) του Νταν Τράχτενμπεργκ

Αυτή την φορά μεταφερόμαστε σχεδόν 300 χρόνια πριν, στα τέλη του 1700 στον κόσμο του Εθνους των Κομάντσι. Εκεί μια νεαρή γυναίκα, η Ναρού, μια άγρια και εξαιρετικά ικανή πολεμίστρια που μεγάλωσε ανάμεσα σε μερικούς από τους καλύτερους κυνηγούς που περιπλανήθηκαν ποτέ στις Μεγάλες Πεδιάδες, προσπαθεί να κερδίσει τον τίτλο της πολεμίστριας και τον σεβασμό της φυλής της. Σίγουρη ότι είναι εξίσου ικανή με τους υπόλοιπους νεαρούς κυνηγούς, ξεκινά να προστατεύσει τον λαό της όταν ο κίνδυνος απειλεί τον καταυλισμό της. Οπλισμένη με πρωτόγονα όπλα, η Ναρού παρακολουθεί και τελικά αντιμετωπίζει το θήραμά της, το οποίο αποδεικνύεται πως είναι ένας εξαιρετικά εξελιγμένος εξωγήινος κυνηγός με τεχνικά προηγμένο οπλοστάσιο.

Το καλύτερο φιλμ στο σύμπαν του «Κυνηγού» από την εποχή του Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ με μια ταιριάστη για την εποχή μας ιστορία γυναικείας χειραφέτησης και μια ηρωίδα που αξίζει να μπει στο πάνθεον των καλύτερων action women της πρόσφατης κινηματογραφικής ιστορίας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.