Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Daft Punk Unchained

Η ιστορία του ντουέτου που σάρωσε πουλώντας 12 εκατομμύρια άλμπουμ και κερδίζοντας 7 βραβεία Grammy, μέσα από 60 μοναδικά ποπ λεπτά. Η ταινία αυτή αποκαλύπτει τις πτυχές των δύο καλλιτεχνών που χάραξαν τον δρόμο για μια μουσική επανάσταση χωρίς προηγούμενο και έλαμψαν μέσα από τη δημιουργικότητα, την ανεξαρτησία και την ελευθερία. Οι Daft Punk κατεβαίνουν από τη σκηνή, δεν βγάζουν τα κράνη και αυτή είναι η ιστορία τους. «One more time». Τώρα μετά τη διάλυσή τους που έκανε το γύρο του κόσμου. Από τον Ερβέ Μαρτάν Ντελπιέρ, το 2015.

Η ταινία προβάλλεται στο ERTFlix μέχρι τις 23 Μαΐου 2021


Beyond is the Day του Ντάμιαν Κοκούρ

Κάπου στην Πολωνία ζει ο Παβέλ, ένας απλός άντρας που εργάζεται σε ένα μικρό πορθμείο κοντά στο χωριό του. Περνά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του μεταφέροντας τους χωρικούς στην άλλη πλευρά. Μια μέρα, παρατηρεί κάποιον που κολυμπά πέρα από το ποτάμι. Είναι ο Μωάμεθ, ένας μετανάστης από την Παλαιστίνη. Υπάρχει επιτέλους κάποιος που μπορεί να μιλήσει ο Παβέλ.

Η ταινία μικρού μήκους προβάλλεται δωρεάν από το Φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν ως τις 28 Φεβρουαρίου.


Η Γυναίκα των Δακρύων του Χάιρο Μπουσταμάντε

Ο θρύλος της Γιορόνα, της γυναίκας που εγκαταλείφθηκε από τον άντρα της και έπνιξε στη συνέχεια από θλίψη και οργή τα παιδιά της, για να καταδικαστεί στη συνέχεια να τριγυρνά αιώνια φέρνοντας ατυχία και προκαλώντας τον φόβο στο πέρασμά της με τον λυγμό της, έχει χρησιμοποιηθεί ήδη σε πολλαπλές κινηματογραφικές αφηγήσεις. Εξακολουθώντας να εστιάζει στον κοινό τόπο μυθολογικής παράδοσης και σύγχρονης πραγματικότητας, ο Χάιρο Μπουσταμάντε αφηγείται στην «Llorona» του μια ιστορία πολιτικού τρόμου ικανή να στοιχειώσει πολύ περισσότερο από τους απειλητικούς λυγμούς ενός φαντάσματος. Βραβευμένο σε Βενετία και Σαν Σεμπαστιάν. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για την «Γυναίκα των Δακρύων».

Η ταινία προβάλλεται ήδη στο Cinobo.


Godzilla του Γκάρεθ Eντουαρντς

Επιστρέφοντας στην Ιαπωνία για να ξεμπλέξει τον πατέρα του, που έχει μόλις συλληφθεί γιατί μπήκε δίχως άδεια σε μια απαγορευμένη περιοχή όπου χρόνια πριν ένα -υποτιθέμενο- ατύχημα κατέστρεψε την οικογενειακή του γαλήνη, ένας πεζοναύτης σκοντάφτει πάνω στους σκελετούς της οικογενειακής του ιστορίας. Ο εμονικός πατέρας του είναι πεπεισμένος πως εκέινο το γεγονός όχι απλά δεν ήταν ατύχημα, αλλά πως ήταν έργο κάποιου ζωντανού οργανισμού που ξυπνά και πάλι. Μια θεωρία που ο γιος του αρνείται να δεχτεί, μέχρι την στιγμή που ένα πλάσμα που μοιάζει βγαλμένο από τους χειρότερους του εφιάλτες, θα ξυπνήσει σε ένα εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας σκορπώντας τον τρόμο. Και δυστυχώς, αυτό θα είναι μόνο η αρχή! Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Godzilla».

Η ταινία προβάλλεται στο STAR στις 23.45


Δόκτωρ Υπνος του Μάικ Φλάναγκαν

Παλεύοντας επί δεκαετίες να απαλλαγεί από την κληρονομιά της απελπισίας και του αλκοολισμού που του άφησε ο πατέρας του Τζακ και να σβήσει τις τραυματικές μνήμες από το ξενοδοχείο Overlook, ο χαρισματικός Νταν Τόρανς, μεσήλικας πια, προσπαθεί να κρατήσει «κλειδωμένα» σε κουτιά του νου τα στοιχειά που συνεχίζουν να τον κατατρύχουν. Με την ελπίδα να αλλάξει ζωή, καταλήγει σε μια κωμόπολη του Νιου Χάμσαϊρ και, μέσω μιας νέας φιλίας, σε μια κοινότητα Ανώνυμων Αλκοολικών και σε μια δουλειά σε ένα γηροκομείο όπου, με όση δύναμη «λάμψης» του έχει απομείνει, προσφέρει την ύστατη ανακούφιση στους ετοιμοθάνατους. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Δόκτωρ Υπνος».

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 2.


Ο Λευκός Τίγρης του Ραμίν Μπαχρανί

Οταν συναντάμε τον Μπαρλάμ για πρώτη φορά, έχει ήδη χτίσει την περιουσία του στην Μπανγκαλόρ, την Silicon Valley της Ινδίας, και φιλοδοξεί να συναντήσει τον Κινέζο πρόεδρο που έρχεται στη χώρα του για επίσκεψη. Για να το κατορθώσει, ο Μπαρλάμ γράφει ένα email στο γραφείο του, το οποίο θα λειτουργήσει ως το voice over της ιστορίας του, από τα παιδικά του χρόνια στην δυστυχία και την φτώχεια ενός μικρού χωριού στο ακόμη φεουδαρχικό πουθενά της Ινδίας, ως την τελική επιτυχία του και το τίμημα που χρειάστηκε να πληρώσει για να την κατακτήσει. Αφήνοντας πίσω του την καταπίεση της γιαγιάς του που τον αναγκάζει να δουλεύει στο άθλιο τεϊοποτείο της και τα γκρεμισμένα του όνειρα να τελειώσει το σχολείο, ο Μπαρλάμ θα μεγαλώσει παρατηρώντας τους μηχανισμούς του κόσμου γύρω του και θα ανακαλύψει πως υπάρχει τρόπος να καλυτερέψει την ζωή του ακόμη κι αν χρειαστεί να παίξει με τους κανόνες τους συστήματος όσο καιρό χρειάζεται για να το σκάσει από «το κοτέτσι» στο οποίο είναι φυλακισμένος περιμένοντας αναπόφευκτα το μαχαίρι που αργά ή γρήγορα θα έρθει και για εκείνον. Διαβάστε την γνώμη του Flix για το «Λευκό Τίγρη».

H ταινία προβάλλεται στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους.


Νόμος Περί Τέκνων του Ρίτσαρντ Εϊρ

Η Φιόνα, μια διακεκριμένη, εργασιομανής, δικαστής που προεδρεύει με ήθος και συμπόνοια σε περίπλοκες υποθέσεις οικογενειακού δικαίου, έχει προβλήματα στην προσωπική ζωή και στον γάμο της. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, καλείται να αποφασίσει για μία πολύ επείγουσα υπόθεση, αυτή του Aνταμ, ενός νεαρού που αρνείται, για θρησκευτικούς λόγους, τη μετάγγιση αίματος που θα του σώσει τη ζωή. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Νόμος Περί Τέκνων».

Η ταινία προβάλλεται δωρεάν στο ΕΡΤFlix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς