Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 23 Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 23 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


army of the dead 607

Army of the Dead του Ζακ Σνάιντερ

Οταν μια επιδημία από ζόμπι μεταμορφώνει το Λας Βέγκας σε μια no man’s land, κάποιοι βλέπουν σε αυτό το τραγικό γεγονός μια ενδιαφέρουσα ευκαιρία. Κι έτσι μια ομάδα από μισθοφόρους στρατιώτες αποφασίζουν να περάσουν την ζώνη της καραντίνας και να δοκιμάσουν να κάνουν τη μεγαλύτερη ληστεία που έχει γίνει ποτέ. Μόνο που όπως συνήθως συμβαίνει στη ζωή και κυρίως στο σινεμά, τα καλύτερα οργανωμένα σχέδια, δεν πάνε ποτέ όπως θα περίμενες. Κι όταν τα ζόμπι αποδυκνείονται πολύ πιο γρήγορα, έξυπνα, οργανωμένα και δραστήρια απ’ ότι περίμεναν, θα χρειαστεί να επιστρατευτεί όλο το ταλέντο των ηρώων στο… ξεπάστρεμα προκειμένου να βγουν ζωντανοί από αυτό το πεδίο μάχης.

Ο Ζακ Σνάιντερ κι ένα πλούσιο καστ του οποίου ηγείται ο Ντέιβιντ Μπαουτίστα, υπόσχονται μια ακόμη over the top περιπέτεια καταιγιστικης δράσης που όπως συνήθως συμβαίνει με τις ταινίες του δεν ξέρει τι είναι η αίσθηση του μέτρου. Κι έτσι στις 2 ώρες και 28 λεπτά της διάρκειας αυτού του μαραθώνιου βίας και φαν -όπως ορίζεται στο σύμπαν του Σνάιντερ- αναμείνατε να δείτε τα πάντα, σε ένα ξέφρενο ποπ παραλήρημα που έχει ως κερασάκι στην αιματοβαμμένη τούρτα του, μια τίγρη-ζόμπι. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

robocop 607

Robocop του Πολ Βερχόφεν

Σε ένα δυστοπικό, μαστιζόμενο από το έγκλημα Ντιτρόιτ, ένας τραυματισμένος αστυνομικός στα όρια του θανάτου, επιστρέφει στα καθήκοντά του ως πανίσχυρο ανδροειδές. Κάποιες εμφυτευμένες αναμνήσεις, όμως, που στοιχειώνουν το μυαλό του, θα τον οδηγήσουν να αναλάβει και έναν άλλο ρόλο - αυτόν του εκδικητή... Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία την εποχή που προβλήθηκε, η ταινία σημείωσε μεγάλη εμπορική και κινηματογραφική επιτυχία, με τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ, από τα οποία κέρδισε το βραβείο για το μοντάζ ήχου. Τη μουσική υπέγραψε ο Βασίλης Πολυδούρης, ενώ η επιτυχία της οδήγησε σε άλλα τρία σίκουελ.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Open.

gazon maudit 607

Για Ολα Φταίει το Γκαζόν της Ζοσιάν Μπαλασκό

Στο κέντρο της ταινίας βρίσκεται η Λολί: Ισπανίδα στη Γαλλία, αλέγκρα, με την πικάντικη ομορφιά και το σφιχτό, παιχνιδιάρικο, μικροκαμωμένο κορμί της Βικτόρια Αμπρίλ, εδώ στον απολαυστικότερο εκτός Αλμοδόβαρ ρόλο της καριέρας της. Η Λολί ζει σ' ένα άνετο σπίτι, είναι νοικοκυρά, έχει δυο μικρούς γιους κι ένα σύζυγο, τον Λοράν (του Αλέν Σαμπά, σε μια χαμηλών τόνων, θαυμάσια ερμηνεία), που υπεραγαπά, παρότι πριν χρόνια τον έπιασε στα πράσα με μια άλλη γυναίκα. Η Λολί θα συντριβεί όταν συνειδητοποιήσει ότι ο Λοράν την απατά ακόμη, κατ' εξακολούθηση. Πάνω στην ώρα, θα περάσει από το σπίτι της, ως από μηχανής Θεά, η ανοιχτά λεσβία Μαριζό (της Ζοζιάν Μπαλασκό που ερμηνεύει με ευαισθησία, χιούμορ και χωρίς ίχνος σχηματικότητας). Η Μαριζό θα πολιορκήσει τη Λολί κι εκείνη θα θυμηθεί τι σημαίνει να είσαι επιθυμητή. Διεκδικώντας την ευτυχία της, τη σεξουαλική ικανοποίηση και την οικογένειά της, η Λολί θα εφαρμόσει ένα δαιμόνιο σχέδιο: τρεις μέρες της εβδομάδας θα κοιμάται με τη Μαριζό, τρεις με τον Λοράν και την Κυριακή θα ξεκουράζεται. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.15 στο Cosmote Cinema 2 HD.

goldfinch 607

Η Καρδερίνα του Τζον Κρόουλι

Η τελευταία φορά που ο 13χρονος Θίο Ντέκερ είδε τη μητέρα του, εκείνη γλιστρούσε μακριά του σε μία από τις αίθουσες του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης. Δευτερόλεπτα μετά, μία βόμβα τρομοκρατικής επίθεσης εκρήγνυται, καταστρέφοντας ανεκτίμητα έργα τέχνης και την ίδια τη ζωή του Θίο. Τα επόμενα τρικυμιώδη χρόνια, ενώ ο Θίο ενηλικιώνεται, παραμένει αγκιστρωμένος σε ένα πολύτιμο αντικείμενο -τη μόνη απτή σύνδεση με τη μητέρα που έχασε εκείνη τη φριχτή μέρα - έναν πίνακα ανεκτίμητης αξίας, την Καρδερίνα. Τρυφερή, συγκινητική, πανέμορφη, η μεταφορά της «Καρδερίνας» της Ντόνα Ταρτ στην οθόνη από τον σκηνοθέτη του «Μπρούκλιν», Τζον Κρόουλι, είναι μια ταινία που δεν κατορθώνει να ανοίξει τα φτερά της με τον συγκλονιστικό τρόπο που θα ήθελες. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.55 στο Nova Cinema 1 HD.

Judas and the Black Messiah 607

Judas and the Black Messiah του Σάκα Κινγκ

Η ιστορία του Φρεντ Χάμπτον, του προέδρου των Μαύρων Πανθήρων του Ιλινόις και η προδοσία του από έναν πληροφοριοδότη του FBI, τον Γουίλιαμ Ο’ Νιλ. H ταινία του Σάκα Κινγκ που χάρισε το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου στον Ντάνιελ Καλούγια για την ενσάρκωση του μυθικού ηγέτη των Πανθήρων. Η ταινία κέρδισε ακόμη Οσκαρ τραγουδιού και ήταν υποψήφια για έξι συνολικά Οσκαρ, ανάμεσα σε αυτά και Καλύτερης Ταινίας αλλά και Β' Ανδρικού Ρόλου για τον «Ιούδα», Λακίθ Στάνφιλντ.

Η ταινία προβάλλεται στο Vodafone Οn Demand, για συνδρομητές με αποκωδικοποιητή.

only lovers left alive 607

Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί του Τζιμ Τζάρμους

Ο Αδάμ και η Εύα είναι δύο ακόμα ερωτευμένα μεταξύ τους βαμπίρ. Συμπορεύονται εδώ και αιώνες, αλλά μπορούν να ζουν και χωριστά – εκείνος έχει καταφύγει στο μισοπεθαμένο βιομηχανικό Ντιτρόιτ όπου συνθέτει την μουσική του εμπνευσμένος από το vibe της τοπικής σκηνής, εκείνη στην μυστικιστική Ταγγέρη όπου συζητά για τέχνη με τον γέροντα βρικόλακα Κρίστοφερ Μάρλοου, τον ανώνυμο που έγραψε στην πραγματικότητα τα έργα του Σαίξπηρ. Η Εύα καταφέρνει να εκσυγχρονίζεται με την κάθε εποχή, να προσαρμόζεται και να εκτιμά την τεχνολογία, να ζει την κάθε νύχτα γαλήνια, συμφιλιωμένη με τις αλλαγές. Ο Αδάμ είναι καλλιτέχνης, πιο ευαίσθητος, ιδιοσυγκρασιακός, τον πληγώνει η ανεξέλεγκτη βία των πραγματικών ζόμπι (δηλαδή των ανθρώπων). Οι ίδιοι, αν και βαμπίρ, δεν αιματοκυλούν τον κόσμο γύρω τους (άλλωστε αυτό θα ήταν «τόσο μπανάλ και 15ου αιώνα»). Ζουν μοναχικά, προμηθεύονται αίμα από νοσοκομεία και μεσάζοντες, σέβονται τη φύση κι όλα τα πλάσματα που την κατοικούν. Οταν η κατάθλιψη του Αδάμ (έχει παραγγείλει μία ξύλινη σφαίρα για να βάλει τέλος στην αέναη ύπαρξή του) γίνει αντιληπτή από την Εύα, κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να τον βρει. Οσο είναι εκεί, η αγάπη της, η αισιοδοξία και το χιούμορ της θα ισορροπήσουν τον σύντροφό της, αλλά τους περιμένει μία έκπληξη: η μικρή της αδελφή, ένα άγριο νιάτο που εδώ και αιώνες αναστατώνει τις ζωές τους θα εμφανιστεί στο κατώφλι τους για να το κάνει άλλη μία φορά. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή στο ΕΡΤFlix.

undergound railroad 607

«The Underground Railroad του Μπάρι Τζένκινς»

O υπόγειος σιδηρόδρομος υπήρξε, στις αρχές του 19ου αιώνα, ένα δίκτυο από ασφαλή περάσματα και καταφύγια για του μαύρους σκλάβους που ήθελαν να ξεφύγουν από τον αμερικάνικο Νότο και να φτάσουν στις Πολιτείες όπου μπορούσαν να είναι ελεύθεροι, ή στον Καναδά. Στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο του Γουάιτχεντ, ο υπόγειος σιδηρόδρομος δεν είναι μια απλή αλληγορία - μηχανικοί και οδηγοί έχουν στήσει υπογείως ένα μυστικό δίκτυο από ράγες και σήραγγες. Και ο τρόπος με τον οποίο η Κόρα, μια σκλάβα σε μια βαμβακοφυτεία στον αμερικανικό Νότο, θα δοκιμάσει να ξεφύγει σε μια καλύτερη ζωή, όσο ένας ο αμείλικτος κυνηγός σκλάβων βρίσκεται στα ίχνη της. Η σειρά που είναι ολόκληρη γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Μπάρι Τζένκινς, είναι η πρώτη του δουλειά μετά το «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει» και δεν είναι τίποτα λιγότερο από συγκλονιστική τηλεόραση. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η σειρά προβάλλεται στο Amazon Prime Video με ελληνικούς υπότιτλους.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.