Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 20 Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 20 Μαΐου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


The Woman in the Window 607

Η Γυναίκα στο Παράθυρο του Τζο Ράιτ

Η Aνα Φοξ ζει μόνη της, κλεισμένη στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, του οποίου το κατώφλι αδυνατεί να διαβεί. Περνά τις μέρες της με τις αναμνήσεις παλιών ευτυχισμένων στιγμών, πίνοντας κρασί, βλέποντας παλιές ταινίες και… κατασκοπεύοντας τους γείτονές της. Μια μέρα μετακομίζει στο απέναντι σπίτι η οικογένεια Ράσελ - ο πατέρας, η μητέρα και ο έφηβος γιος τους. Η τέλεια οικογένεια. Αλλά όταν η Aνα, παρακολουθώντας από το παράθυρό της, βλέπει κάτι που δεν έπρεπε να δει, ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει και τα τρομερά μυστικά του να αποκαλύπτονται. Ο Τζο Ράιτ σκηνοθετεί την Εϊμι Ανταμς σ' ένα θρίλερ γυρισμένο πριν την πανδημία, αλλά απροσδόκητα επίκαιρο. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.

undergound railroad 607

The Underground Railroad του Μπάρι Τζένκινς

O υπόγειος σιδηρόδρομος υπήρξε, στις αρχές του 19ου αιώνα, ένα δίκτυο από ασφαλή περάσματα και καταφύγια για του μαύρους σκλάβους που ήθελαν να ξεφύγουν από τον αμερικάνικο Νότο και να φτάσουν στις Πολιτείες όπου μπορούσαν να είναι ελεύθεροι, ή στον Καναδά. Στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο του Γουάιτχεντ, ο υπόγειος σιδηρόδρομος δεν είναι μια απλή αλληγορία - μηχανικοί και οδηγοί έχουν στήσει υπογείως ένα μυστικό δίκτυο από ράγες και σήραγγες. Και ο τρόπος με τον οποίο η Κόρα, μια σκλάβα σε μια βαμβακοφυτεία στον αμερικανικό Νότο, θα δοκιμάσει να ξεφύγει σε μια καλύτερη ζωή, όσο ένας ο αμείλικτος κυνηγός σκλάβων βρίσκεται στα ίχνη της. Η σειρά που είναι ολόκληρη γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Μπάρι Τζένκινς, είναι η πρώτη του δουλειά μετά το «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει» και δεν είναι τίποτα λιγότερο από συγκλονιστική τηλεόραση. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η σειρά προβάλλεται στο Amazon Prime Video με ελληνικούς υπότιτλους.

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga 607

Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision: Η Ιστορία των Fire Saga του Ντέιβιντ Ντόμπκιν

H πορεία των Fire Saga στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Οσο διασκεδαστικό κι αχρείαστο οσο και η ίδια η Eurovision, το φιλμ - αφιέρωση του Γουίλ Φέρελ στα όνειρα που οφείλουν να βγαίνουν αληθινά, ξεκινά από μια ξεκαρδιστική ιδέα πριν πλατειάσει σε μια κυριολεκτική saga που δεν αξίζει τους 12 βαθμούς μας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.

Πρώτη Φορά Νονός 607

Πρώτη Φορά Νονός της Ολγα Μαλέα

Μεγαλωμένος στην Καλιφόρνια, γόνος μεγάλης πολιτικής οικογένειας, ο 11χρονος Aλεξ πηγαίνει στην Κρήτη για να βαφτίσει το μωρό του τοπικού κομματάρχη και υποψήφιου βουλευτή. Θα γίνει πρώτη φορά νονός για να αποδείξει σε όλους και κυρίως στον πατέρα του ότι είναι αντάξιος γιός του. Το παρουσιαστικό του, η δυσκολία του να μιλήσει ελληνικά, οι ιδιαιτερότητες των Κρητικών και οι δοκιμασίες που πρέπει να περάσει για να τον αποδεχθούν ως άξιο γιό του αρχηγού. Μια κωμωδία με πολιτικό υπόβαθρο, υπαρξιακούς αγώνες και έντονες κωμικοτραγικές καταστάσεις. Τα πρώτα του βήματα στην τέχνη και τα τεχνάσματα στην πολιτική θα τον σημαδέψουν για όλη του την ζωή.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.10 στο Mega.

django unchained 607

Django, Ο Τιμωρός του Κουέντιν Ταραντίνο

Βρισκόμαστε στον αμερικανικό νότο, δύο χρόνια πριν το ξέσπασμα του Εμφυλίου. Ο Δρ. Κινγκ Σουλτς, ένας γερμανικής καταγωγής κυνηγός επικηρυγμένων, αγοράζει τον σκλάβο Τζάνγκο και του προτείνει μία συμφωνία: δεν γνωρίζει πώς μοιάζουν οι αδελφοί Μπριτλ, πάλαι ποτέ επιστάτες στη φυτεία που μεγάλωσε ο Τζάνγκο, κι αν εκείνος τον βοηθήσει να τους βρουν, θα έχει μέρος της αμοιβής. Την ελευθερία του, του τη χαρίζει ήδη. Ο Γερμανός εκτελεστής δεν πιστεύει στην σκλαβιά. Ο Τζάνγκο δέχεται, αλλά ζητά και κάτι ακόμα: τη βοήθεια του Σουλτς για να απελευθερώσουν την γυναίκα του Μπρουμχίλντα, η οποία έχει πουληθεί σκλάβα στον διαβόητα απάνθρωπο ιδιοκτήτη της «Candyland», μίας φυτείας-κόλασης για τους νέγρους δούλους. Ο Τζάνγκο θα είναι ο πρώτος μαύρος που θα μπει στην «Candyland» ιππεύοντας δίπλα στον λευκό φίλο και σύντροφό του. Η αιματοβαμμένη αναμέτρηση που θα ακολουθήσει θα τον μετατρέψει στον απόλυτο Τιμωρό – μυθικό σύμβολο της μαύρης εξέγερσης. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Django, Ο Τιμωρός».

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Mega.

Kursk 607

Kursk του Τόμας Βίντερμπεργκ

Το K-141 KURSK, ένα ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο βυθίστηκε στον πυθμένα της θάλασσας του Μπάρεντς, τον Αύγουστο του 2000. Επρόκειτο για μια απλή ναυτική άσκηση που όμως είχε τραγική κατάληξη, με τη ρωσική κυβέρνηση να αρνείται – για πέντε μέρες – τη βοήθεια από τις ξένες κυβερνήσεις, προτού τελικά συμφωνήσει να δεχθεί τη συνδρομή της βρετανικής και της νορβηγικής κυβέρνησης. H αληθινή ιστορία του Κ-141 KURSK, ενός ρώσικου πυρηνικού υποβρυχίου που βυθίστηκε στον πυθμένα της θάλασσα του Μπάρεντς, τον Αύγουστο του 2000. Σκηνοθετεί ο Τόμας Βίντερμπεργκ, με all-star cast τους Κόλιν Φερθ, Ματίας Σχούναρντς, Λέα Σεϊντού, Μαξ φον Σίντοφ. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 18.20 στο Cosmote Cinema 1 HD.

halston 607

«Halston» του Ράιν Μέρφι

Ηταν ο σχεδιαστής που σημάδεψε την αμερικανική μόδα του '70, όχι μόνο με τις δημιουργίες του, αλλά και με το ίδιο του το lifestyle - όταν τότε (και τώρα) κάποιος μιλούσε για το στιλ Halston, εννοούσε λιτές, δυναμικές, flowing γραμμές, υφάσματα υψηλής ποιότητας (μεταξωτά και κασμίρ) ή μοντέρνας επινόησης (σαν το συνθετικό ultrasuede) και τρελό partying. Ο Halston, που γεννήθηκε ως Ρόι Χάλστον Φρόγουικ, έστησε το όνομα και την αυτοκρατορία του, τη στιγμή που περνούσε τα βράδια του στο Studio 54 κι έκανε παρέα με την Αντζέλικα Χιούστον, την Μπιάνκα Τζάγκερ, τη Λάιζα Μινέλι, χωρίς την οποία σπάνια εμφανιζόταν. Την τεράστια δόξα του που έφτασε και στα μέσα του '80, διαδέχτηκαν οικονομικά προβλήματα, τα οποία ο Χάλστον δυναμικά πολέμησε αλλά έχασε τον οίκο του, την ίδια εποχή που προσβλήθηκε από τον ιό του AIDS. Τώρα, σε σενάριο του Σαρ Γουάιτ του «The Affair» και σκηνοθεσία του Νταν Μίναχαν του «American Crime Story», ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, εδώ και ως παραγωγός, δίνει μια ευκαιρία στο περιβόητο στιλ του Halston να ξαναλαμψει, σε σειρά για το Netflix. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ολα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα στο Netflix

the house that jack built 607

Το Σπίτι που Εχτισε ο Τζακ του Λαρς φον Τρίερ

ΗΠΑ, δεκαετία του '70. Παρακολουθούμε τον εξαιρετικά ευφυή Τζακ για ένα διάστημα 12 ετών και γινόμαστε «αυτόπτες μάρτυρες» των πέντε δολοφονιών-οροσήμων που διέπραξε, οι οποίες καθόρισαν την εξέλιξή του ως κατά συρροή δολοφόνο. Βλέπουμε τα τεκταινόμενα από την οπτική γωνία του Τζακ. Ενός ανθρώπου που ισχυρίζεται πως από μόνη της, κάθε δολοφονία είναι ένα έργο τέχνης. Οχι μια ταινία για έναν serial killer, αλλά μια παραβολή κι ένας στοχασμός για την τέχνη, το καινούριο φιλμ του Λαρς φον Τρίερ είναι βαθιά προσωπικό κι αδιάλειπτα συναρπαστικό. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Διαθέσιμο στο ΕΡΤFlix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς