Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή 12 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή 12 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.

A Violent Life 607

Ο Κορσικανός (A Violent Life) του Τιέρι ντε Περετί

Κορσική, δεκαετία ’90, ένα πεδίο πολύ βίαιων εθνικιστικών συγκρούσεων, που στόχο είχαν την αυτονόμηση του νησιού από τον έλεγχο της Γαλλίας. Δεκάδες νεκροί και ένα νησί παραδομένο στη βία. Ενας νεαρός αναγκάζεται να μεταναστεύσει στη Γαλλία, προκειμένου να ξεφύγει από το βίαιο παρελθόν του, καθώς υπήρξε ενεργό μέλος εθνικιστικών οργανώσεων. Ο θάνατος ενός παλιού συντρόφου, του ξυπνά μνήμες και συνειδητοποιεί όλα όσα τον μεταμόρφωσαν από έναν νέο άνθρωπο της μεσαίας τάξης, γεμάτο όνειρα και σχέδια για το μέλλον σε έναν ριζοσπαστικό, ακτιβιστή επαναστάτη, που περνάει τη ζωή του μόνιμα καταδιωκόμενος. Η απόφαση στο δίλημμα να παραστεί ή όχι στην κηδεία του συντρόφου του στο νησί όπου είναι καταζητούμενος, είναι αυτή που θα καθορίσει το υπόλοιπο της ζωής του.

Ιδεαλιστικός, τραχύς, σύνθετος αλλά και υπερβολικά πολυλογάς, ο «Κορσικανός» του Τιερί ντε Περετί επιχειρεί να ρίξει φως στην επικίνδυνη ζωή στην Κορσική της δεκαετίας του '90.

Η ταινία είναι διαθέσιμη σε streaming από τη Weird Wave και το Viva.gr

Giulietta degli spiriti 607 6

Η Ιουλιέτα των Πνευμάτων (Giulietta Degli Spiriti) του Φεντερίκο Φελίνι

Η Ιουλιέτα, μια κυρία της ανώτερης αστικής τάξης, περνά το καλοκαίρι στην όμορφη βίλα της. Για την επέτειο του γάμου της με τον Τζιόρτζιο, έναν άνθρωπο των δημοσίων σχέσεων, αποφασίζει να οργανώσει μια γιορτή. Μεγαλωμένη με θρησκευτικές και παράλληλα συντηρητικές αρχές, το εν λόγω πάρτι, θα φέρει στην επιφάνεια την κρίση ταυτότητας που βασανίζει την ηρωίδα. Μια κρίση που εξελίσσεται σε δράμα όταν αρχίζει να υποπτεύεται ότι ο σύζυγος της την απατάει ενώ έχει μια μητέρα που το μόνο που την νοιάζει είναι η εξωτερική της εμφάνιση και οι αδερφές της συμπεριφέρονται κάθε άλλο παρά συνετά. Έτσι, μην έχοντας ποιον να εμπιστευτεί η Ιουλιέτα θα στρέψει τις ελπίδες της, στην γειτόνισσά της, τη Σούζυ, η οποία έχει διαμορφώσει το σπίτι της σ’ έναν ερωτικό παράδεισο. Όμως οι αντιφάσεις της ανάμεσα στον καθολικό καθωσπρεπισμό της παιδικής της ηλικίας και στην τάση για μια ζωή χωρίς φραγμούς, θα την οδηγήσουν στο κατώφλι της τρέλας.

H πρώτη έγχρωμη ταινία του Φεντερίκο Φελίνι είναι μια θεαματική οπτικά αλλά άνιση φαντασμαγορία.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο κανάλι της Βουλής

comme un avion

Γλυκιά Απόδραση (Comme un Avion) του Μπρουνό Πονταλιντές

Η μοναχικότητα, η ενδοσκόπηση κι η ωριμότητα είναι υπερτιμημένες ιδέες. Αυτό, τουλάχιστον, θα διαπιστώσει ο Μισέλ. Πάνω στα γενέθλια των 50 χρόνων του, παρότι φαινομενικά πετυχημένος και στη δουλειά και στο γάμο του, ο Μισέλ περνά μια γερή κρίση μέσης ηλικίας. Για να την αντιμετωπίσει, αγοράζει ένα μονοθέσιο καγιάκ κι αποφασίζει να κάνει μια «γλυκιά απόδραση», ακολουθώντας το τοπικό ποτάμι, με τη συναισθηματική υποστήριξη και της γυναίκας του. Ο πρώτος του σταθμός, στα 4 μόλις χιλιόμετρα, είναι ένα πανδοχείο που διευθύνουν δυο γυναίκες. Ο Μισέλ θα σταματήσει για προμήθειες και... θα μείνει!

Μια χαριτωμένη κομεντί για την απόδραση από την ωριμότητα, που κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου κινηματογράφου της Αθήνας το 2016.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ2

source code

Τα Τελευταία 8 Λεπτά (Source Code) του Ντάνκαν Τζόουνς

Ο στρατιώτης Κόλτερ Στίβενς ξυπνά μέσα σε ένα τρένο με κατεύθυνση το Σικάγο, χωρίς να ξέρει γιατί βρίσκεται εκεί. Μια γυναίκα του απευθύνει το λόγο, στην πραγματικότητα νομίζοντας πως είναι κάποιος άλλος και λίγο πριν το τρένο φτάσει στον προορισμό του μια βόμβα εκρήγνυται και τους σκοτώνει όλους. Τώρα ο Στίβενς πρέπει να επιστρέψει ξανά και ξανά προσπαθώντας μέσα στα 8 λεπτά πριν την έκρηξη να ανακαλύψει την ταυτότητα του βομβιστή και να εμποδίσει την τραγωδία.

Ο σκηνοθέτης του «Moon» επιστρέφει με μια ακόμη σκεπτόμενη ταινία επιστημονικής φαντασίας που αποδεικνύει πως το mainstream σινεμά μπορεί να συνοδεύεται, εκτός από ποπ κορν, και με περίσσευμα καρδιάς.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο STAR

The Hummingbird Project 607

Κωδικός Κολιμπρί (The Hummingbird Project) του Κιμ Νγκούγιεν

Σε μια εποχή που οι συναλλαγές στις διεθνείς αγορές βασίζονται στην ιλιγγιώδη μετάδοση της πληροφορίας, ακόμα και ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου μπορεί να κάνει μια διαφορά που αξίζει εκατομμύρια. Σε αυτό ακριβώς επενδύουν ο Βίνσεντ και ο Αντον, δύο ξαδέλφια, χαρισματικοί techies εταιρείας που ειδικεύεται στις συναλλαγές υψηλής συχνότητας της Wall Street, οι οποίοι αποφασίζουν να πουλήσουν σε αντίπαλη εταιρεία την παράτολμη ιδέα τους να χτίσουν μία οπτική ίνα που θα διασχίζει σε ευθεία γραμμή την Αμερική από το Κάνσας μέχρι το Νιου Τζέρσι, χαρίζοντάς τους ένα απειροελάχιστο αλλά ανεκτίμητο χρονικό προβάδισμα. Μόνο που στην εξωφρενική και πολυέξοδη αυτή αποστολή δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα τα αναρίθμητα εμπόδια και την πρώην εργοδότριά τους, αλλά και τις προσωπικές τους αδυναμίες.

Οι Τζέσι Αϊζενμπεργκ και Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ κρατούν το ενδιαφέρον ζωντανό σε μια συναρπαστική αρχική ιδέα που γρήγορα μετατρέπεται σε απλοϊκό σχόλιο για τον «κακό» καπιταλισμό και το αέναο κυνήγι της επιτυχίας.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο OPEN

leon

Λεόν του Λικ Μπεσόν

Ο Λεόν, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, αναλαμβάνει απρόθυμα την 12χρονη Ματίλντα, αφού η οικογένειά της δολοφονήθηκε από εναν διεφθαρμένο πράκτορα του Οργανισμού για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών, τον Νόρμαν Στάνσϊλντ. Ο Λεόν και η Ματίλντα σχηματίζουν μια ασυνήθιστη σχέση, καθώς γίνεται ο μέντορας της και μαθαίνει πως να εκτελεί κόσμο.

Η κλασική ταινία του Λικ Μπεσόν με τον Ζαν Ρενό, την Νάταλι Πόρτμαν και τον Γκάρι Ολντμαν.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον ΣΚΑΪ

Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.