Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 12 Απριλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 12 Απριλίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Ο Αγνωστος της Λίμνης του Αλέν Γκιροντί

Καλοκαίρι. Κρυμμένο στις όχθες μιας λίμνης, ένα μέρος όπου φλερτάρουν άντρες. Ο Franck ερωτεύεται τον Michel, έναν άντρα όμορφο, ισχυρό και θανατηφόρα επικίνδυνο. Ο Franck το ξέρει, αλλά θέλει να ζήσει αυτό το πάθος.

Η ταινία προβάλλεται στο 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας. Την ταινία παρουσιάζει ο Σύλλας Τζουμέρκας. Κλείστε εισιτήριο εδώ


Πριν το Ηλιοβασίλεμα του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Πριν εννιά χρόνια, ο Τζέσε (Ίθαν Χοκ) και η (Σελίν) Ζιλί Ντελπί γνωρίζονται τυχαία, περνούν μια νύχτα μαζί στη Βιέννη και χωρίζονται πριν το ξημέρωμα. Τώρα, ο Τζέσε και η Σελίν θα ξανασυναντηθούν στο Παρίσι, όπου θα έχουν την ευκαιρία που όλοι θα θέλαμε να είχαμε - να μάθουν τι θα μπορούσε να έχει γίνει. Αλλά έχουν μόνο λίγες ώρες για να καταλάβουν αν πρέπει να είναι μαζί, πριν το ηλιοβασίλεμα.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2.


Πορφυρός Λόφος του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Στην Αγγλία του 19ου αιώνα, μια νεαρή συγγραφέας παραδίδεται στην έλξη της για έναν μυστηριώδη, χαρισματικό άγνωστο που θα την παρασύρει σε αιματοβαμμένα μονοπάτια πάθους. Προσπαθώντας να ξεφύγει από τα φαντάσματα του παρελθόντος της, βρίσκει «καταφύγιο» στον πύργο του, ένα σπίτι που ζει, αναπνέει και ματώνει, έχοντας καλά θαμμένα μυστικά που ζητάνε εκδίκηση. Εκεί θα συμβιώσει με τη ζηλιάρα αδελφή του συζύγου της, καθώς και με αρκετά φαντάσματα που κρύβουν την ανείπωτη, φρικτή αλήθεια, πως, δηλαδή, η αγάπη έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώνει όλους σε τέρατα… Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για τον «Πορφυρό Λόφο».

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στον ΑΝΤ1.


Never Rarely Sometimes Always της Ελάιζα Χίτμαν

H Οτομ, ένα 17χρονο κορίτσι σε μια μικρή πόλη της Πενσυλβάνια είναι έγκυος κι αν κι είναι αποφασισμένη να τερματίσει την εγκυμοσύνη της, οι νόμοι της πολιτείας που απαιτούν την συγκατάθεση των γονιών της για κάτι τέτοιο, το καθιστούν αδύνατο. Κι έτσι η Οτομ, απεγνωσμενη, αρχικά θα δοκιμάσει να προκαλέσει μια αποβολή, και στη συνέχεια, μαζί με την λίγο μεγαλύτερη ξαδέρφη της Κρίσταλ θα πάρουν το λεωφορείο για την Νέα Υόρκη με ελάχιστα χρήματα στην τσέπη προκειμένου να κάνει την έκτρωση εκεί. Στην διάρκεια των δύο ημερών που θα διαρκέσει το ταξίδι τους, τα κορίτσια θα αντιμετωπίσουν την μοναξιά, την εχθρότητα, την αδιαφορία μιας πόλης που δεν νοιάζεται για εκείνες, αλλά και την αίσθηση του καθήκοντος ακόμη και την τρυφερότητα των εργαζομένων της κλινικής στην οποία θα απευθυνθούν, την καλοσύνη (έστω και υπό προϋποθέσεις) των ξένων. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 14.30 στο Cosmote Cinema 1HD.


Δωμάτιο με Θέα του Τζέιμς Αϊβορι

Η νεαρή Αγγλίδα Λούσι Χάνιτσερτς ταξιδεύει στη Φλωρεντία το 1907, μαζί με την εξαδέλφη της και κηδεμόνα Σάρλοτ Μπάρτλετ. Διαπιστώνοντας ότι τα δωμάτια τους δεν έχουν θέα, γνωρίζονται με τον κύριο Έμερσον και τον όμορφο, σκεπτόμενο γιο του Τζορτζ, ο οποίος θα φλερτάρει έντονα με την νεαρή. Η εξαδέλφη όταν αντιληφθεί το φλερτ, θα αναγκάσει την νεαρή να επιστρέψουν στην Αγγλία, όπου εκεί την περιμένει ο αρραβώνας με έναν ψυχρό και σνομπ αριστοκράτη. Η ταινία ήταν υποψήφια για οκτώ Όσκαρ το1987, αποσπώντας τρία. Καλλιτεχνικής διεύθυνσης, καλύτερων κουστουμιών και καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix.


Γκοντάρ, Αγάπη Μου του Μισέλ Χαζαναβίσιους

Παρίσι 1967. Ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ, ο πιο διάσημος κινηματογραφιστής της γενιάς του γυρίζει την “Κινέζα” με τη γυναίκα που αγαπά, την 20 χρόνια μικρότερη του Αν Βιαζέμσκι. Ευτυχισμένοι και ερωτευμένοι καθώς είναι, παντρεύονται. Αλλά οι κακές κριτικές που παίρνει η ταινία οδηγούν τον δημιουργό στην ενδοσκόπηση. Ο Μάης του ΄68 θα εντείνει τη διεργασία και η κρίση που περνάει ο Ζαν-Λικ θα τον αλλάξει σε βάθος. Από διάσημος σκηνοθέτης θα μετατραπεί σε μαοϊστή περιθωριακό καλλιτέχνη, εξίσου παρεξηγημένο όσο και ακατανόητο. Ο Μισέλ Χαζαναβίσιους του «The Artist» τολμά και σκηνοθετεί μια αλλιώτικη βιογραφική ματιά στη ζωή και το έργο του Γκοντάρ μέσα από μια ποπ ρομαντική κομεντί γεμάτη γκονταρικές αναφορές και εστιασμένη στον μεγάλο του έρωτα με την Αν Βιζέμσκι και γύρω από τον Μάη του ‘68. Με τον Λουί Γκαρέλ στο ρόλο του μεγάλου auteur. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Γκοντάρ, Αγάπη Μου».

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.


Η Ανασκαφή του Σάιμον Στόουν

Βασισμένη σε ένα βιβλίο που με την σειρά του αφηγούνταν μια αληθινή ιστορία, «η Ανασκαφή» καταγράφει την ανακάλυψη ενός από τα σημαντικότερα ευρήματα στην ιστορία της βρετανικής αρχαιολογίας, η οποία έγινε όχι σε μια επιστημονική ανασκαφή, αλλά στην ιδιοκτησία μιας νεαρής πλούσιας χήρας από έναν άντρα που δεν ήταν επισήμως αρχαιολόγος. Βρισκόμαστε λίγο πριν το ξεκίνημα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και η Ιντιθ Πρίτι, πεπεισμένη ότι κάτι κρύβεται κάτω από τους παράξενους μικρούς λόφους που υπάρχουν διασκορπισμένοι στο κτήμα της, προσλαμβάνει τον Μπέιζιλ Μπράουν, έναν πεπειραμένο «σκαφτιά» που όπως δεν έχει πτυχίο αρχαιολόγου, προκειμένου να βρουν όσα είναι θαμμένα εκεί. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για την «Ανασκαφή».

Η ταινία προβάλλεται στο Netflix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς