Industry

Στο Fårö μαθαίνεις (καλύτερα) σινεμά: Σεμινάρια Μοντάζ και Κριτικής Κινηματογράφου το φθινόπωρο

στα 10

Το φθινόπωρο βρίσκει το Faro Creative Learning σε... κινηματογραφική διεύθυνση. Μάθετε περισσότερα και προλάβετε τις εγγραφές.

Flix Team
Στο Fårö μαθαίνεις (καλύτερα) σινεμά: Σεμινάρια Μοντάζ και Κριτικής Κινηματογράφου το φθινόπωρο

Δίνοντας εδώ και χρόνια στέγη και έμπνευση σε δημιουργικά σεμινάρια που αφορούν και το σινεμά, το Faro Creative Learning ξεκινά, στις αρχές Οκτωβρίου, δύο παράλληλους κινηματογραφικούς κύκλους, βάζοντας στο επίκεντρο το Μοντάζ και την Κριτική Κινηματογράφου. Διαβάστε λεπτομέρειες και κλείστε θέση.

Κριτική Κινηματογράφου «Movie On»
Εισηγητής: Δημήτρης Μπούρας | Φθινόπωρο 2019

Το εργαστήριο Κριτικής Κινηματογράφου «Movie On» γεννήθηκε στο Fårö στα τέλη του χειμώνα του 2018, ως μια ιδέα για ένα σεμινάριο, που έφερνε τον «σινεφίλ» κοντά στον επαγγελματία κριτικό κινηματογράφου. To «Movie On» σχηματικά θα μπορούσε να περιγραφεί σαν μια διαδρομή από την αρχική αίσθηση και γενική εντύπωση που έχουμε για μια ταινία, μέχρι τον πυρήνα της αισθητικής της και τη συστηματική διερεύνηση επιμέρους στοιχείων της που ορίζουν τη μορφή και το περιεχόμενό της.

Με καθοδηγητή τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Μπούρα ενθαρρύνουμε και καλλιεργούμε την ενεργή συμμετοχή όλων όσων το παρακολουθούν. Επιλέγουμε μια ταινία, τη βλέπουμε και τη συζητάμε. Μαθαίνουμε να την προσεγγίζουμε μεθοδικά, αναλύουμε τις πλευρές της με απλό και κατανοητό τρόπο για να συνθέσουμε κατόπιν μια ολοκληρωμένη κριτική άποψη γι αυτή.

info
Διάρκεια εργαστηρίου: δώδεκα συναντήσεις (30 ώρες)
Εναρξη εργαστηρίου: Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019
Λήξη εργαστηρίου: Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019
Ωρες: 19.00 - 21.30
Κόστος συμμετοχής: 180€ (+24% ΦΠΑ) | 165€ (+24% ΦΠΑ) για φοιτητές και ανέργους
*Το ποσό μπορεί να εξοφληθεί σε τρεις δόσεις
Διαβάστε περισσότερα στο facebook του σεμιναρίου

faro 607

Κινηματογραφικό Μοντάζ
Εισηγητής: Δημήτρης Τζέτας | Φθινόπωρο 2019

Το μοντάζ οπτικοακουστικού περιεχομένου στις μέρες μας είναι παντού, από το τηλέφωνό μας, το λάπτοπ μας, την τηλεόραση, μέχρι τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τι είναι όμως το μοντάζ εκτός από τη συρραφή δυο εικόνων; Ποιες είναι οι κρυφές του λειτουργίες και τεχνικές και τι το κάνει να λειτουργεί αποτελεσματικά; Στις μέρες μας είναι πλέον πολύ εύκολο να μάθουμε ένα πρόγραμμα μοντάζ αλλά αυτό δεν μας κάνει αυτομάτως μοντέρ και storytellers.

Το μάθημα αυτό θα εστιάσει στη θεωρία και τη γλώσσα του μοντάζ, βλέποντας και αναλύοντας ταινίες, αποκρυπτογραφώντας τις τεχνικές των μεγάλων μοντέρ και σκηνοθετών. Θα μελετήσει το Adobe Premiere και τον Avid Media Composer και τον τρόπο που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σαν αποτελεσματικά εργαλεία αφήγησης ιστοριών. Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται τόσο σε μοντέρ, σκηνοθέτες και επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου, ερασιτέχνες που γνωρίζουν κάποιο πρόγραμμα μοντάζ, όσο και σε ανθρώπους που θέλουν να μάθουν μοντάζ από την αρχή.

info
Διάρκεια σεμιναρίου: δώδεκα 3ωρες συναντήσεις (36 ώρες)
Eναρξη σεμιναρίου: Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019
Λήξη σεμιναρίου: Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019
Ημέρες και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη 19.00 - 22.00
Κόστος συμμετοχής: 300€ (+24% ΦΠΑ) και 270€ (+24% ΦΠΑ) για φοιτητές & ανέργους
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής λόγω συγκεκριμένου αριθμού θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Διαβάστε περισσότερα στο facebook του σεμιναρίου

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του Fårö Creative Learning στο site του