Buzz

Ο Ντενί Βιλνέβ θέλει να κάνει το «Dune: Messiah» μόνο αν είναι καλύτερο από την δεύτερη ταινία

στα 10

Ο Βιλνέβ θέλει να κάνει ένα διάλλειμα από το Αράκις αλλά δεν έχει πρόβλημα να επιστρέψει μόλις έχει ένα αρκετά καλό σενάριο στα χέρια του.

Ο Ντενί Βιλνέβ θέλει να κάνει το «Dune: Messiah» μόνο αν είναι καλύτερο από την δεύτερη ταινία

Το «Dune: Μέρος Δεύτερο» είναι, μέχρι στιγμής, ο βασιλιάς του παγκόσμιου box office του 2024, έχοντας κερδίσει πάνω από 512 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε τρεις μόλις εβδομάδες, ξεπερνώντας ήδη τα κέρδη της πρώτη ταινίας κατά 80 εκατομμύρια. Για πολλούς αυτό σημαίνει ότι η Warner σίγουρα θα δώσει το πράσινο φως για το τρίτο μέρος με τίτλο «Dune: Messiah», αλλά ο Ντενί Βιλνέβ θέλει να κάνει ένα εκτεταμένο διάλειμμα από τις προηγούμενες ταινίες, για να βρει μια ιδέα που να κάνει την επόμενη ταινία σχετική με το σήμερα και να την κάνει πραγματικότητα.

«Εκανα και τις δύο ταινίες τη μια πίσω από την άλλη, κάτι που είναι απολύτως λογικό για μένα. Ενιωσα ότι ήταν καλή ιδέα να προχωρήσω αμέσως μετά το “Πρώτο Μέρος”. Αλλά σήμαινε επίσης ότι για έξι χρόνια ήμουν ασταμάτητα στο Αράκις και νομίζω ότι θα είναι υγιές να κάνω λίγο πίσω», είπε ο Βιλνέβ σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Empire.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ντενί Βιλνέβ πιστεύει πως το «Dune Part Three» είναι πολύ πιθανό να γίνει

denis Villeneuve

Αλλά ο Βιλνέβ δεν απορρίπτει την ευκαιρία να κάνει το «Dune: Messiah», αρκεί να πληρούνται κάποιοι παράμετροι. «Πρώτον πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε ένα δυνατό σενάριο. Αυτό που θέλω να αποφύγω είναι να μην έχω κάτι έτοιμο. Δεν το έκανα ποτέ και τώρα νιώθω ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο λόγω του ενθουσιασμού. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι όλες οι ιδέες είναι στα χαρτιά».

Λαμβάνοντας υπόψη τόσο το εύρος της συνέχειας του 1969 του Φρανκ Χέμπερτ στο μυθιστόρημά του «Dune», όσο και τις τροποποιήσεις που έκανε ο Βιλνέβ στην αρχική ιστορία, ίσως χρειαστεί να ενσωματώσει στη νέα του στοιχεία του και από το «Children of the Dune», οπότε κάτι τέτοιο ίσως χρειαστεί περισσότερη δουλειά από εκείνον.

Παλιότερα ο ίδιος είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της προώθησης τη δεύτερης ταινίας πως «υπάρχει ένα όνειρο να κάνω μια τρίτη ταινία… Θα ήταν απολύτως λογικό για μένα. Αλλα δεν ξέρω ακριβώς πότε θα επιστρέψω στον Αράκις. Μπορεί να κάνω μια παράκαμψη πριν απλώς για να απομακρυνθώ από τον ήλιο. Για την ψυχική μου υγεία, μπορεί να κάνω κάτι στο ενδιάμεσο, αλλά το όνειρό μου θα ήταν να πάω για τελευταία φορά σε αυτόν τον πλανήτη που αγαπώ».