Buzz

Τετάρτη 20 Μαΐου ακριβώς στις 20.00 βλέπουμε μια μικρού μήκους ταινία του Ντέιβιντ Λιντς

στα 10

Από το 2015, το «Fire (Pozar)» διατίθετει πρώτη φορά ψηφιακά και δωρεάν.

Flix Team
Τετάρτη 20 Μαΐου ακριβώς στις 20.00 βλέπουμε μια μικρού μήκους ταινία του Ντέιβιντ Λιντς

Η ταινία που υπογράφει σεναριακά, σκηνοθετικά και στο animation ο Ντέιβιντ Λιντς χρονολογείται από το 2015 και θα προβληθεί σήμερα για πρώτη φορά ψηφιακά στο David Lynch Theater, το ψηφιακό κανάλι του σκηνοθέτη στο YouTube.

To «Fire (Pozar)» ντύνεται μουσικά από τον Μάρεκ Ζεμπρόφσκι που είχε συνεργαστεί με τον Λιντς στο «Inland Empire» και στο άλμπουμ «Polish Night Music» του 2007.

Σε μια συνέντευξη του το 2015, ο Ζεμπρόφκσι είχε δηλώσει: «Θεώρησα πως ήταν ένα πολύ μελαγχολικό φιλμ με μια πολύ συγκεκριμένη αίσθηση που ήταν επίσης πολύ ποιητική. Χωρίς να θέλω να γίνω γλαφυρός, προσπάθησα να αποδώσω με περισσότερη λεπτομέρεια όσα έκανε ο David. Για παράδειγμα, κάποια στιγμή υπάρχει κάτι που μοιάζει με βροχή χαλαζιού, γι’ αυτό χρησιμοποίησα πολύ πιτσικάτο μαζί με μια ηχηρή μελωδία, ώστε η μουσική να αποκτήσει λυρισμό»

Fire

Ο Ντέιβιντ Λιντς συμπληρώνει: «Το όλο νόημα ήταν πως δεν θα αποκάλυπτα καμία από τις προθέσεις μου και ο Μάρεκ θα ερμήνευε τις εικόνες με τον δικό του τρόπο. Οπότε πιστεύω ότι ήταν ένα πολύ πετυχημένο πείραμα και λάτρεψα τη σύνθεση που έγραψε ο Μάρεκ για το Penderecki String Quartet».

Μείνετε συντονισμένοι Τετάρτη 20 Μαΐου ακριβώς στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

Δείτε το «Fire (Pozar) εδώ:


Διαβάστε ακόμη: Ο Ντέιβιντ Λιντς μάς λέει να μην ανησυχούμε: «Από την καραντίνα θα βγούμε σοφότεροι και πιο ανθρώπινοι»