Buzz

Ο Ντέιβιντ Λιντς μάς λέει να μην ανησυχούμε: «Από την καραντίνα θα βγούμε σοφότεροι και πιο ανθρώπινοι»

στα 10

Ακούστε τον master. Ολα θα πάνε καλά.

Ο Ντέιβιντ Λιντς μάς λέει να μην ανησυχούμε: «Από την καραντίνα θα βγούμε σοφότεροι και πιο ανθρώπινοι»

Γελάμε αμήχανα. Γιατί σκεφτόμαστε ότι μέσα σε όλο αυτό το σουρεαλιστικό παράδοξο που ζει, ταυτόχρονα, όλος ο πλανήτης, ο Ντέιβιντ Λιντς δεν μένει απλά σπίτι του - νιώθει σαν στο σπίτι του. Αν χρειάζεστε μία επαλήθευση, δείτε ξανά μαζί μας τον φανταστικό πρώτο κύκλο του «Twin Peaks»!

Ο master του κινηματογραφικού παραλογισμού έδωσε μία συνέντευξη στο «Vice» από την καραντίνα του και δήλωσε ότι η ρουτίνα του (κι ο καφές φυσικά) τον βοηθάει να ανταπεξέλθει στον εγκλεισμό.

Και σινεμά θα ξαναδούμε και όλα θα αναγεννηθούν - στην καλύτερη εκδοχή τους...»

David Lynch Art Show 607

«Μένω στο σπίτι ναι, αλλά η ρουτίνα μου είναι πάνω κάτω η ίδια: σηκώνομαι το πρωί, φτιάχνω καφέ, κάνω τον διαλογισμό μου και αρχίζω δουλειά».

Μόνο που ως «δουλειά», ο Λιντς δεν εννοεί μια νέα ταινία, μία νέα σειρά, έναν πίνακα τέλος πάντων. Ο σκηνοθέτης μπαίνει στο εργαστήριό του και κατασκευάζει διάφορα.

«Αυτή την εποχή κατασκευάζω δύο απλίκες, δύο φωτιστικά τοίχου. Δουλεύω με λάμπες, πλαστικό, πολυέστερ, ηλεκτρισμό...»

Και πάλι: βγάλτε το μυαλό σας από εκεί. Δεν μιλάει συμβολικά για ηλεκτρισμό. Οπως εδώ:

Διαβάστε κι αυτό: Το Flix μπαίνει μέσα στο σπίτι του Ντέιβιντ Λιντς


Bέβαια, ο Λιντς έχει δυο σοφά λόγια να πει για το σκοτάδι που ζούμε.

«Για κάποιο λόγο είχαμε πάρει το λάθος δρόμο ως ανθρωπότητα και η Μητέρα Φύση είπε "Αρκετά, τώρα θα σταματήσετε τα πάντα". Κι αυτό θα κρατήσει για πολύ - τόσο, ώστε να δημιουργήσει έναν νέο τρόπο σκέψης...»

Σύμφωνα με τον Λιντς, υπάρχει ελπίδα: οι άνθρωποι θα βγούμε από την καραντίνα μας «σοφότεροι» και πιο «καλόκαρδοι». «Από την άλλη πλευρά μάς περιμένει ένας διαφορετικός κόσμος και θα είναι ένας πιο σκεπτόμενος κόσμος. Θα βρούμε τις λύσεις και η ζωή μας θα είναι καλύτερη. Και σινεμά θα ξαναδούμε και όλα θα αναγεννηθούν - στην καλύτερη εκδοχή τους...»

Διαβάστε περισσότερα: