Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 8 Μαρτίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 8 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


τα κοράκια είναι λευκά

Τα Κοράκια Είναι Λευκά (Crows Are White) του Αχσεν Ναντίμ

Γυρισμένο σε διάρκεια πέντε ετών σε τρεις ηπείρους, αυτό το απρόσμενο έργο αφοσίωσης και ανυπακοής διερευνά τον θερμό πυρήνα της πίστης και της αγάπης, συναισθημάτων που ξεκινούν από την κορυφή ενός βουνού και φτάνουν μέχρι τον πάτο ενός μπολ παγωτού. Καταμεσής ενός απόκρυφου τοπίου στην ενδοχώρα της Ιαπωνίας, βρίσκεται ένα απομονωμένο μοναστήρι όπου λειτουργεί εδώ και μια χιλιετία μια μυστική βουδιστική αίρεση. Τα μέλη της υποβάλλονται μανιωδώς σε δοκιμασίες που ωθούν στα άκρα τις αντοχές του ανθρώπινου σώματος, με απώτατο στόχο τη θεία φώτιση. Ο σκηνοθέτης που πασχίζει να συμφιλιώσει τις επιθυμίες με την πίστη του, αναχωρεί για αυτό το καταφύγιο αναζητώντας απαντήσεις. Αν και νιώθει ανεπιθύμητος από τη στιγμή που πατάει το πόδι του στον τόπο, θα βρει έναν απρόσμενο σύμμαχο και οδηγό στο πρόσωπο ενός αποσυνάγωγου μοναχού που προτιμά το παγωτό και το χέβι μέταλ αντί για τον διαλογισμό και την προσευχή. Ένα ντοκιμαντέρ που μας κάνει μάρτυρες και κοινωνούς μιας απρόβλεπτης φιλίας που μπορεί να βάζει τους δύο άντρες σε μπελάδες, αλλά ανοίγει τον δρόμο για μια νέα αντίληψη της πνευματικότητας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Ξεφυλλίστε τον κατάλογο Α-Ζ, που περιλαμβάνει τις συνόψεις όλων των ταινιών, ΕΔΩ.

Δείτε το πρόγραμμα των ONLINE προβολών ΕΔΩ.

the last of us

The Last of Us

Σε μια μεταποκαλυπτική Αμερική, όπου ένας θανατηφόρος ιός έχει μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε ένα είδος ζόμπι, τους Clickers, ο Τζόελ που επέζησε από το ξέσπασμα του ιού αναλαμβάνει να μεταφέρει την Ελι, μια 14χρονη κοπέλα, η οποία αποτελεί και το κλειδί θεραπείας από τον ιό, έξω από μια ζώνη καραντίνας, στους Fireflies.

Ισορροπώντας ανάμεσα στον τρόμο και στη δράση, το όγδοο επεισόδιο μας εισάγει τον πιο ανατριχιαστικό χαρακτήρα που έχουμε γνωρίσει μέχρι στιγμής, δίνοντας για άλλη μια φορά την δυνατότητα στην Μπέλα Ράμσεϊ να λάμψει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV

radioactive main

Μαρία Κιουρί: Η Γυναίκα που Aλλαξε τον Κόσμο (Radioactive) της Μαρζάν Σατραπί

Παρίσι, 1893. Η Μαρί γνωρίζει τον συνάδελφο επιστήμονα Πιερ Κιουρί, και η γνωριμία καταλήγει σε γάμο. Οι δυο τους μεγαλώνουν δύο κόρες, και ενώνουν τις γνώσεις τους, με κίνδυνο της ζωής τους, για να αλλάξουν για πάντα το πρόσωπο της επιστήμης.

H κινηματογραφική (ραδι)ενέργεια της Μαρζάν Σατραπί μοιάζει απούσα από αυτή την τυπική και μάλλον επίπεδη βιογραφία, που ηλεκτρίζεται μόνο από την ερμηνεία της Ρόζαμουντ Πάικ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

tomb raider main

Lara Croft: Tomb Raider του Σάιμον Γουέστ

Η Λάρα Κροφτ είναι γόνος αριστοκρατικής οικογένειας εκπαιδευμένη σε πολεμικές τέχνες, όπλα και ξένες γλώσσες. Λατρεύει την συλλογή αρχαίων αντικειμένων. Η πιο σημαντική της ανακάλυψη θα γίνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι, όταν θα βρει ένα αρχαίο κλειδί που είχε κρύψει ο πατέρας της πριν το θάνατό του. Το κλειδί θα ενεργοποιήσει το Τρίγωνο του Φωτός, ένα μυστηριώδες αντικείμενο που μπορεί να αλλάζει τον χώρο και το χρόνο. Όμως η ενεργοποίηση μπορεί να γίνει μόνο μια φορά κάθε 5.000 χρόνια. Θα καταφέρει η Λάρα να βρει το Τρίγωνο πριν αυτό πέσει στα χέρια μιας μοχθηρής μυστικής οργάνωσης;

H ταινία προβάλλεται στις 00.50 στον Alpha

robocop 607

Robocop του Πολ Βερχόφεν

Σε ένα δυστοπικό, μαστιζόμενο από το έγκλημα Ντιτρόιτ, ένας τραυματισμένος αστυνομικός στα όρια του θανάτου, επιστρέφει στα καθήκοντά του ως πανίσχυρο ανδροειδές. Κάποιες εμφυτευμένες αναμνήσεις, όμως, που στοιχειώνουν το μυαλό του, θα τον οδηγήσουν να αναλάβει και έναν άλλο ρόλο - αυτόν του εκδικητή.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Open

Hostiles 607

Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου (Hostiles) του Σκοτ Κούπερ

Τοποθετημένο στο 1892, το «Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου» αφηγείται την ιστορία του θρυλικού λοχαγού Τζόζεφ Τζ. Μπλόκερ που, κόντρα στις σθεναρές αντιστάσεις του, συμφωνεί να συνοδεύσει το Κίτρινο Γεράκι – έναν ετοιμοθάνατο πολέμαρχο των Ινδιάνων Τσεγιέν – και την οικογένειά του πίσω στη γη τους. Κατά το εξαντλητικό και επικίνδυνο ταξίδι τους από το Οχυρό Μπέρινγκερ, ένα απομονωμένο στρατιωτικό φυλάκιο στο Νέο Μεξικό, προς τα βοσκοτόπια της Μοντάνα, οι μέχρι πρότινος εχθροί συναντούν μια νεαρή χήρα της οποίας η οικογένεια δολοφονήθηκε άγρια. Οι τρεις τους πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να καταφέρουν να ξεπεράσουν μια σειρά από κινδύνους: το δύσβατο και κακοτράχαλο τοπίο και τους εχθρούς που θα συναντήσουν στον δρόμο τους.

Ενα γουέστερν για το σήμερα ενός κόσμου που συνεχίζει να επενδύει στο μίσος και όχι στην αγάπη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.25 στο Cosmote Cinema 1

argentina 1985

Argentina, 1985 του Σαντιάγο Μίτρε

Μπορεί η στρατιωτική δικτατορία που επέβαλε το πραξικόπημα του Χόρχε Ραφαέλ Βιδέλα το 1976 να έφτασε στο τέλος με τις ελεύθερες εκλογές του 1983, όμως η πρώτη αληθινή ανάσα που θα έπαιρνε η χώρα μετά από χρόνια ανεξέλεγκτης κρατικής τρομοκρατίας, βίας, αμέτρητων θανάτων και εξαφανισμένων θυμάτων της εξουσίας, θα ήταν με την δίκη των ενορχηστρωτών του πραξικοπήματος, από ένα πολιτικό δικαστήριο της χώρας. Οταν η στρατιωτική δικαιοσύνη αρνείται να δικάσει τα «δικά της παιδιά» για τις πράξεις τους, η νεόκοπη δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας θα αναθέσει σε ένα πολιτικό δικαστήριο και στον επικεφαλής εισαγγελέα Χούλιο Στρασέρα, να φέρει τους υπεύθυνους του πραξικοπήματος σε δίκη. Σε μια κοινωνία βαθιά διχασμένη όπου πολλοί εξακολουθούν να βλέπουν την δικτατορία με συμπάθεια, επιλέγοντας να αγνοούν την φρικτή της δράση, το έργο του βετεράνου εισαγγελέα θα είναι κάθε άλλο παρά εύκολο. Με συνοδοιπόρο έναν νεαρό άπειρο συνάδελφό του τον Λουίς Μονέρο Οκάμπο και μια ομάδα από δικηγόρους που μετά βίας έχουν αποφοιτήσει από την νομική σχολή, θα δοκιμάσουν να βρουν τις αποδείξεις και να συντάξουν ένα κατηγορητήριο που θα δικαιώσει τα θύματα και φέρει τους θύτες μπροστά στις ευθύνες τους.

Ξετυλίγοντας την αληθινή ιστορία της δίκης των στρατηγών της αργεντίνικης δικτατορίας και των εισαγγελέων που την έφεραν εις πέρας, το φιλμ είναι κλασικό στη φόρμα του, συγκινητικό, αποτελεσματικό κι ελπιδοφόρο. Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, Υποψηφιότητα για Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

Licorice pizza 2

Πίτσα Γλυκόριζα (Licorice Pizza) του Πολ Τόμας Αντερσον

Ο Γκάρι Βάλενταϊν είναι 15 χρόνων, μεγαλώνει με την οικογένειά του στο Σαν Φερνάντο Βάλεϊ, στην Καλιφόρνια του 1973. Στο σχολείο, την ημέρα της φωτογράφισης για το ετήσιο λεύκωμα, θα γνωρίσει την Αλάνα, 25, προσωρινά βοηθό φωτογράφου, το κορίτσι που θα ερωτευτεί λαίμαργα και κεραυνοβόλα και θ’ αποφασίσει ότι μια μέρα θα παντρευτεί. Ο Γκάρι είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση – ως τώρα παιδί-ηθοποιός-θαύμα που λίγο ξεπέρασε το ηλικιακό γκρουπ του και στρέφεται σε μια σειρά από επιχειρηματικές ιδέες. Η Αλάνα θα βγει μαζί του ραντεβού («αλλά δεν θα τα φτιάξουμε»), θα σταθεί δίπλα του σε κάθε άνοδο και μαλακή πτώση (σαν τιςπωλήσεις στρωμάτων νερού που θα… ξεφουσκώσει άγρια) κι οι δυο τους θα διανύσουν μια διαδρομή γεμάτη ζιγκ-ζαγκ προσέγγισης και απομάκρυνσης, στην Καλιφόρνια όπου όλοι ορκίζονται στο βωμό του θεάματος, στην Αμερική που αρχίζει να υποφέρει από την πετρελαϊκή κρίση, στον κόσμο που φεύγει από την εποχή της «αθωότητας» των παιδιών των λουλουδιών και οδεύει, αμήχανα, μέσα στη φούσκα της, προς τα golden boys της Γουολ Στριτ. Εγκλωβισμένοι στο ενδιάμεσο, ο Γκάρι κι η Αλάνα αρπάζονται με ενθουσιασμό από κάθε προοπτική που συναντούν, όχι αδιάφοροι για το μέλλον, αλλά σίγουροι ότι το έχουν ήδη κατακτήσει.

H νέα ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον, ένα καλοκαιρινό, εγκεφαλικό ρομάντζο, μια καλιφορνέζικη ιστορία ενηλικίωσης... της Αμερικής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 19.45 στο Nova Cinema 1

Kindergarten Teacher

Η Νηπιαγωγός (The Kindergarten Teacher) της Σάρα Κολαντζέλο

Η Λίσα είναι μια σαραντάχρονη Νεοϋορκέζα νηπιαγωγός που ζει στο Στέιτεν Αϊλαντ και βρίσκει διέξοδο από τη δίχως εκπλήξεις οικογενειακή της ζωή στην αγάπη της για τις τέχνες, και πιο συγκεκριμένα για την ποίηση. Για χάρη της θα ξεκινήσει μαθήματα συγγραφής, μονάχα για να έρθει αντιμέτωπη με την αποκάλυψη ότι η ίδια δεν διαθέτει πραγματικό ταλέντο, κάτι που θα τη βυθίσει ακόμα περισσότερο σε υπαρξιακή απόγνωση. Με τα έφηβα παιδιά της να έχουν πλέον πάρει τον δικό τους δρόμο, η Λίσα θα ανακαλύψει τον δικό της από μηχανής θεό στο πρόσωπο ενός από τους λιλιπούτειους μαθητές της, του πεντάχρονου Τζίμι, ο οποίος σκαρφίζεται σχεδόν ως δια μαγείας μικρά ποιητικά κομψοτεχνήματα. Η Λίσα θα παρουσιάσει τα ποιήματά του ως δικά της στην τάξη της και παράλληλα θα θέσει στόχο ζωής να τον βοηθήσει να καλλιεργήσει το έμφυτο ταλέντο του, αγνοώντας τον επικίνδυνο δρόμο που σταδιακά παίρνει η εμμονή της.

Η Μάγκι Τζίλενχαλ, σε έναν ρόλο αντάξιο του ταλέντου της, κυριαρχεί σε ένα υπόκωφο θρίλερ για τα ενήλικα απωθημένα που στοιχειώνουν την επόμενη γενιά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr

επιστροφή στην κορυφή

Επιστροφή στην Κορυφή του Στρατή Χατζηελενούδα

O Λεωνίδας, ένας 33χρονος πάνκης με παραπληγία, και η παρέα του θέλουν να ανέβουν στην ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου. Τελικά για ποιον θα είναι πιο δύσκολο;

Μία παρέα κάνει το όνειρο του παραπληγικού φίλου τους πραγματικότητα: σκαρφαλώνουν όλοι μαζί και πάλι στην κορυφή του Ολύμπου. To ντοκιμαντέρ του Στρατή Χατζηελενούδα είναι ελεύθερο στο διαδίκτυο. Δείτε το!

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς