Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 21 Ιουνίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 21 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Nina 607

Νίνα (Nina) της Σίνθια Μορτ

Η ζωή και επαγγελματική πορεία μιας από τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές στην ιστορία, της Νίνα Σιμόν, ξεδιπλώνεται στη βιογραφική αυτή ταινία που έχει στην καρδιά της μια σπάνια και δυνατή ερωτική ιστορία. Ξεκινώντας τη δεκαετία του 1990 στη Γαλλία και πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο και σε σημαντικές στιγμές της ζωής της Σιμόν, η ταινία καταγράφει την ιστορία μιας μουσικής ιδιοφυΐας και “Αρχιέρειας της Soul”, που τελικά βρίσκει την αγάπη και τη γαλήνη.

Η Ζόε Σαλντάνα είναι η Νίνα Σιμόν σε μια μουσική βιογραφία που κοιτάζει κάτω από τη λάμψη και τη δόξα της σπουδαίας τραγουδίστριας, χωρίς όμως να καταφέρνει να δημιουργήσει ένα σύνθετο, ειλικρινές πορτρέτο που τιμά την κληρονομιά της- τόσο μουσικά όσο και συναισθηματικά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Eddie the Eagle

Εντι ο Αετος (Eddie the Eagle) του Ντέξτερ Φλέτσερ

Ο Μάικλ Eντουαρντς ήταν ο πρώτος αθλητής που εκπροσώπησε τη Μεγάλη Βρετανία στο άλμα με σκι, στους Ολυμπιακούς του Κάλγκαρι το 1988. 55ος στην κατάταξη και εντελώς αυτοχρηματοδοτούμενος, ο Eντουαρντς είχε ως εμπόδιο το βάρος του, την έλλειψη εξοπλισμού και εκπαίδευσης, την κακή του όραση και την υψοφοβία του, με αποτέλεσμα να κάνει καταστροφικές προσπάθειες και να τερματίσει τελευταίος. Oμως η μόνιμη καλή του διάθεση, η αισιόδοξη προσέγγισή του και λίγη βοήθεια από έναν βετεράνο του αθλήματος κέρδισαν τους φαν του αθλήματος σε ολόκληρο τον κόσμο και ο Έντουαρντς, σύμβολο πια της επιμονής και του αλύγιστου ανθρωπίνου πνεύματος, έγινε διάσημος για αυτό που δεν θα περίμενε ποτέ κανείς: γι’ αυτό που πραγματικά ήταν.

Η αληθινή ιστορία του Μάικλ Εντουαρντς που αψήφησε όλες τις πιθανότητες για να γράψει τη δική του «ολυμπιακή» ιστορία σε μια συμβατική ταινία για όλη την οικογένεια που δεν τολμάει να επιχειρήσει το... άλμα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Open

Arrival 607

Αφιξη (Arrival) του Ντενί Βιλνέβ

12 μυστηριώδη διαστημόπλοια με εξωγήινους επιβάτες προσγειώνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας. Μία ομάδα ειδικών επιστημόνων συνιστάται για να ερευνήσει το συμβάν. Ανάμεσά τους, η Λουίζ Μπανκς, μια γλωσσολόγος που καλείται να βοηθήσει στην επικοινωνία με τους εξωγήινους ενώ ο χρόνος πιέζει και ο κόσμος απειλείται με έναν παγκόσμιο πόλεμο. Η Λουίζ θα πρέπει να πάρει μία απόφαση που θα θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο την ζωή της αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Με πρόσχημα την αφήγηση μιας κλασικής ιστορίας επιστημονικής φαντασίας, ο Ντενί Βιλνέβ παρουσιάζει μια απρόσμενα συγκινητική, γνήσια ουμανιστική και απόλυτα ανθρώπινη ιστορία σχετικά με την γλώσσα, την επικοινωνία, την ίδια την ζωή και τον τρόπο που την αντιλαμβανόμαστε και την βιώνουμε. Ή αλλιώς, την καλύτερη ταινία της καριέρας του και σίγουρα μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.45 στο Star

σελήνη, 66 ερωτήσεις 607

Σελήνη, 66 Ερωτήσεις της Ζακλίν Λέντζου

Η Αρτεμις, η ηρωίδα της ταινίας, επιστρέφει από το Παρίσι πίσω στο πατρικό της σπίτι μετά από χρόνια απουσίας, καθώς μια σοβαρή ασθένεια χτυπά τον πατέρα της, Πάρι, και η φροντίδα της τουλάχιστον μέχρι να οργανωθεί καλύτερα η καθημερινότητά του, είναι απολύτως απαραίτητη. Είναι καλοκαίρι και η μητέρα της, χωρισμένη χρόνια, φεύγει για διακοπές με τον σύντροφό της και δεν μπορεί, ούτε είναι διατεθειμένη να βοηθήσει. Ο Πάρις είναι για εκείνη ο αυστηρός απόμακρος γονιός των παιδικών της χρόνων, και την ίδια στιγμή ένας τσακισμένος, αβοήθητος άντρας που την έχει ανάγκη. Κυρίως όμως είναι ένα αίνιγμα που η ενήλικη πλέον Αρτεμις θα δοκιμάσει να λύσει, ακόμη κι αν τα στοιχεία για την αποκρυπτογράφησή του, θα πέσουν στα χέρια της εντελώς τυχαία.

To μεγάλου μήκους ντεμπούτο της Ζακλίν Λέντζου. Παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα Encounters της Berlinale 2021, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Ρέικιαβικ, Βραβεία ερμηνείας για τη Σοφία Κόκκαλη σε Μόντρεαλ και Θεσσαλονίκη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

the idol

The Idol

Η σειρά ακολουθεί την ποπ σταρ Τζόσλιν, την οποία υποδύεται η κόρη του Τζόνι Ντεπ και της Βανέσα Παραντί, Λίλι-Ρόουζ Ντεπ. Η Τζόσλιν βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση στην ζωή της, καθώς μετά τον θάνατο της μητέρας της, η οποία την καθοδηγούσε από παιδί στην καριέρα της, υπέστη κρίση πανικού δημόσια και αναγκάστηκε να ακυρώσει την μεγάλη περιοδεία της, και ετοιμάζει -ή περισσότερο, η ομάδα της- το μεγάλο της comeback, ως «η πιο σέξι πόπ σταρ της Αμερικής». Μην έχοντας ξεκάθαρα αναρρώσει πλήρως ψυχικά, και με ένα σωρό άτομα να κατευθύνουν κάθε της σχεδόν κίνηση, εμπλέκεται ερωτικά με τον Τέντρος Τέντρος (The Weeknd), έναν αινιγματικό άνδρα ο οποίος την βοηθά να εξερευνήσει τον εαυτό της και να ανακαλύψει τι πραγματικά θέλει από την μουσική της.

Περισσότερο απογοητευτικό, θα το χαρακτηρίζαμε, με ορισμένα καλά στοιχεία που απαιτούν περισσότερη εξερεύνηση. Σε αυτά δεν συγκαταλέγεται η ερμηνεία του The Weeknd! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H σειρά προβάλλεται αποκλειστικά στην Ελλάδα από το Vodafone TV

Air

Air: Κυνηγώντας Ενα Θρύλο (Air) του Μπεν Αφλεκ

Το 1984, η εταιρεία Nike ωχριά μπροστά στους κολοσσούς Converse και Adidas, περιορίζοντας την αγορά της σε παπούτσια για τρέξιμο, άντε και για τένις. Ενας ταλαντούχος πωλητής με καλή γνώση του κόσμου του μπάσκετ και μια μοναχική ζωή που δεν τού έχει προσφέρει πολλά πράγματα για να χάσει, αποφασίζει ν' αλλάξει τις ισορροπίες. Η ιδέα του είναι η Nike ν' αφιερώσει ολόκληρο το ετήσιο μπασκετικό μπάτζετ της στη δημιουργία ενός και μόνο παπουτσιού, προορισμένου να φορεθεί και να προωθηθεί από έναν και μόνο αθλητή, νέο και φερέλπιδα που μοιάζει ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα. Ο πωλητής είναι ο Σόνι Βακάρο, ο αθλητής ο Μάικλ Τζόρνταν και το παπούτσι το Air Jordan, εκείνο που στην πορεία δεν έλειψε από καμία ντουλάπα κι από κανένα όνειρο.

Ο Μπεν Αφλεκ σκηνοθετεί άλλη μία ιστορία αμερικανικού ονείρου, αυτή τη φορά πανηγυρικά, αλλά και τόσο καλογραμμένα που ξεχνάς ότι ουσιαστικά πρόκειται για... διαφήμιση της Nike. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

quo vadis aida

Κβο Βάντις, Αϊντα; (Quo Vadis, Aida?) της Τζασμίλα Ζμπάνιτς

Στην καρδιά του πολέμου Σερβίας - Βοσνίας, το 1995, στη μικρή πόλη της Σρεμπρένιτσα έχουν συγκεντρωθεί, υπό διωγμό, χιλιάδες Βόσνιων Μουσουλμάνων. Το στρατόπεδο του ΟΗΕ είναι το μόνο σημείο που θεωρείται ασφαλές, ενώ ο χριστιανικός σερβικός στρατός του Μλάντιτς, ώρα με την ώρα, σφίγγει τον κλοιό της πολιορκίας. Μέσα στο στρατόπεδο, η Άιντα, πρώην δασκάλα αγγλικών, δουλεύει ως διερμηνέας για τους κυανόκρανους. Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα προς την καταστροφή, το μέγεθος της οποίας κανείς δεν γνωρίζει ακόμα, η Άιντα αγωνίζεται να βάλει μέσα στο στρατόπεδο τον άντρα και τους δυο γιους της, για να εξασφαλίσει, πιστεύει, τη ζωή τους.

H πολυβραβευμένη πολιτική ταινία της Τζασμίλα Ζμπάνιτς, μετά το «Σαράγεβο Σ' Αγαπώ», μια καθηλωτική αποτύπωση της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα με σημαία μια εκπληκτική γυναικεία ερμηνεία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμο στο Cinobo