Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη M. Τρίτη, 11 Απριλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη M. Τρίτη, 11 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


the whale

Η Φάλαινα (The Whale) του Ντάρεν Αρονόφσκι

Ο Τσάρλι δουλεύει ως καθηγητής online μαθημάτων συγγραφής από το σπίτι. Δεν ανοίγει ποτέ την κάμερα όταν παραδίδει το μάθημά του, αρνούμενος να δείξει στην τάξη του τον αληθινό του εαυτό: ο Τσάρλι είναι ακραία παχύσαρκος, αποκομμένος από την ζωή και γεμάτος τύψεις και βαριές αναμνήσεις από μία ζωή που πολύ πιθανόν να φτάνει στο τέλος της. Κατά την διάρκεια πέντε ημερών, στο σπίτι που αποτελεί τα τελευταία χρόνια και ολόκληρο τον κόσμο του, ο Τσάρλι θα δεχτεί τις επισκέψεις της μοναδικής φίλης του με την οποία τον συνδέει μια κοινή τραγωδία (Χονγκ Τσάου), της απόμακρης κόρης του με την οποία ίσως πλέον κάθε δεσμός έχει καταστραφεί (Σέιντι Σινκ), ενός νεαρού ιεροκήρυκα που μοιάζει να είναι εξίσου χαμένος με εκείνον και, φυσικά, της πρώην γυναίκας του που, αν και χρόνια μετά τον χωρισμό τους, δείχνει να διατηρεί την δική της μοναδική θεώρηση των πραγμάτων (Σαμάνθα Μόρτον).

Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς και στην Ελλάδα, με το δικαιωματικό Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου στα χέρια πλέον του Μπρένταν Φρέιζερ (σε έναν ρόλο που απαίτησε και σωματική μεταμόρφωση αλλά και δεκάδες κιλά επιπλέον προσθετικών - επίσης δικαιωματικό Οσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ) και με ωκεανούς συγκίνησης που έχει προκαλέσει σε όσους κολύμπησαν μαζί της, η «Φάλαινα» του Ντάρεν Αρονόφσκι είναι με διαφορά μια από τις ταινίες της χρονιάς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη προς ενοικίαση στο Vodafone TV

Braveheart 607

Braveheart του Μελ Γκίμπσον

Σκωτία, τέλη 13ου αιώνα. Στις μεγάλες πεδιάδες των μαχών ο νεαρός Γουίλιαμ Γουάλας θα δει τον πατέρα και τον αδελφό του να σκοτώνονται στο πεδίο της μάχης για την απελευθέρωση της πατρίδας τους από τους Άγγλους καταπατητές. Όταν έπειτα από χρόνια γίνει μάρτυρας μιας ακόμα δολοφονίας, της αγαπημένης του Μάρον από Άγγλους στρατιώτες, τίποτα δεν μπορεί να συγκρατήσει την απόφασή του να εγκαταλείψει την ήσυχη αγροτική ζωή του και να στραφεί με το σπαθί του εναντίον του εχθρού.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

Στέλλα

Στέλλα του Μιχάλη Κακογιάννη

Η Στέλλα είναι τραγουδίστρια σε καμπαρέ. Είναι μια ψηλή, εκρηκτική ξανθιά, που ζει και ερωτεύεται ελεύθερα. Ο πρώτος της έρωτας είναι γόνος μιας μεγάλης και πλούσιας οικογένειας. Γρήγορα όμως τον βαριέται. Αργότερα, γνωρίζεται με τον Μίλτο, έναν νεαρό αθλητή, δυνατό και αποφασιστικό, που την τραβάει σαν μαγνήτης! Ο έρωτάς τους είναι μια μάχη μεταξύ του θερμόαιμου αρσενικού και του γεμάτου πάθη θηλυκού. 'Οταν ο Μίλτος δίνει στην Στέλλα τελεσίγραφο: ή παντρεύονται ή χωρίζουν, η Στέλλα αρχικά δέχεται, αλλά το μετανιώνει σχεδόν αμέσως. Δεν θέλει γάμο, ούτε οικογένεια, ούτε κανέναν άνδρα να την ορίζει. Τη μέρα του γάμου, ενώ ο Μίλτος την περιμένει στην εκκλησία, η Στέλλα βγαίνει στο δρόμο, όπου και γνωρίζει έναν νεαρό. Μένει μαζί του όλη την νύχτα και την αυγή επιστρέφει στο σπίτι της. Στον έρημο δρόμο, ο Μίλτος, αποφασισμένος να υπερασπισθεί την τιμή του, την περιμένει μ' ένα μαχαίρι στα χέρια. Πλησιάζουν ο ένας τον άλλο με αργά βήματα. Η λάμα αστράφτει και η Στέλλα πρέπει να διαλέξει την φυγή ή τον θάνατο.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο Mega

Night of the Hunter 5

Η Νύχτα του Κυνηγού (The Night of the Hunter) του Τσαρλς Λότον

Ο Χάρι Πάουελ, ένας αδίστακτος ψυχοπαθής δολοφόνος γυναικών, φοράει τη στολή του ιεροκήρυκα και το γοητευτικό, σκοτεινό του χαμόγελο και προσεγγίζει χήρες, αποσκοπώντας στην περιουσία τους. Οταν καταφέρνει το σκοπό του, τις σκοτώνει. Ο τελευταίος του στόχος είναι η η οικογένεια ενός θανατοποινίτη, πρώην συγκρατούμενού του, ο οποίος του αποκαλύπτει ότι έχει αφήσει τα κλοπιμαία στα δύο μικρά του παιδιά. Μόλις βγαίνει από τη φυλακή, ο Πάουελ προσεγγίζει τη χήρα και ξεκινά ένα παιχνίδι γάτας-ποντικών με τα παιδιά της για να του αποκαλύψουν πού βρίσκονται τα χρήματα της ληστείας. Η ταινία, όπως και το ομότιτλο μυθιστόρημα του Ντέιβις Γκραμπ, βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός εγκληματία, που καταδικάστηκε σε απαγχονισμό το 1932 για τη δολοφονία δυο γυναικών και τριών παιδιών.

Τo συγκλονιστικό νουάρ του Τσαρλς Λότον, μία από τις εφιαλτικότερες ταινίες όλων των εποχών κι ένας Ρόμπερτ Μίτσαμ που μένει χαραγμένος στην κινηματογραφική μνήμη ανεξίτηλα - όπως το Love/Hate τατουάζ του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στη 00.00 στο Open

exodus

H Eξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες (Exodus: Gods and Knights) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Παρότι μεγάλωσαν μαζί, σαν αδέλφια, ο Ιουδαίος Μωυσής στρέφεται ενάντια στην απολυταρχία του Αιγύπτιου Φαραώ Ραμσή, ηγούμενος 600.000 σκλάβων που, με εντολή του Θεού, θέλει να οδηγήσει στη Χαναάν. Καθώς δυο λαοί συγκρούονται ανηλεώς, ο Προφήτης, ένας ισχυρός και τολμηρός πολεμιστής, θ’ αντιμετωπίσει τους δικούς του δαίμονες, βλέποντας κατάματα, με κάθε βήμα της διαδρομής του, ποια είναι η σκληρή αποστολή του.

Η συναρπαστικότερη Βιβλική ιστορία βρίσκει μια ελαφριά αλλά ψυχαγωγική αφήγηση στο peplum του βετεράνου στο υπερθέαμα Ρίντλεϊ Σκοτ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ΑΝΤ1

Tiny Beautiful Things

Tiny Beautiful Things

Βασισμένη στο μπεστ σέλερ της Σέριλ Στρέιντ, η σειρά ακολουθεί την Κλερ (Κάθριν Χαν), μία συγγραφέα που κερδίζει την αναγνώριση ως αρθρογράφος στήλης με συμβουλές, ενώ η δική της ζωή καταρρέει. Όταν συναντάμε την Κλερ για πρώτη φορά, ο γάμος της με τον σύζυγο της Ντάνι είναι στα τελευταία του, η κόρη της, Ρέι, την έχει απομακρύνει και η καριέρα της ως συγγραφέας είναι ανύπαρκτη. Έτσι όταν ένας παλιός φίλος της, συγγραφέας, της ζητά να αναλάβει τη στήλη συμβουλών Dear Sugar, εκείνη πιστεύει ότι είναι εντελώς ακατάλληλη για τη δουλειά. Αφού όμως αναλαμβάνει απρόθυμα τον ρόλο της Sugar, η ζωή της Κλερ αρχίζει να περιστρέφεται γύρω από μια σειρά σύνθετων αναμνήσεων, οι οποίες της επιτρέπουν να εξερευνήσει τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής της, από την παιδική ηλικία έως σήμερα, και να ανακαλύψει την ομορφιά, την αγωνία και τη χαρά που κρύβεται στις "ανοιχτές" πληγές της. Μέσα από τη Sugar, η Κλερ προσφέρει μια μορφή λύτρωσης, τόσο στους αναγνώστες της όσο και στον εαυτό της, αποδεικνύοντας πως οι προσωπικές μας ιστορίες μπορούν τελικά να αποτελέσουν τη σωτηρία μας.

H μίνι σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+

σώσε με

Σώσε Με του Στράτου Τζίτζη

Η Άννα είναι μια νέα γυναίκα που έχει περάσει τα τριάντα. Ζει μόνη, έχει δουλειά, φίλες και κάποιους περιστασιακούς εραστές. Ωστόσο, βρίσκεται παγιδευμένη σε λάθη του παρελθόντος. Στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τις καταστροφικές συνέπειες των επιλογών της, απευθύνει έκκληση σωτηρίας στον μοναδικό άνδρα που αγάπησε ποτέ. Αυτό το μήνυμα ζωής και έρωτα, θα πρέπει να καλύψει μεγάλες αποστάσεις (μεταφορικά και κυριολεκτικά) για να φτάσει στον παραλήπτη…

Ψηφίστηκε μια από τις καλύτερες 20 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου στα πλαίσια του αφιερώματος «100 Χρόνια Ελληνικός Κινηματογράφος» στο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, 2014.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix