Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Leaving las vegas

Αφήνοντας το Λας Βέγκας (Leaving Las Vegas) του Μάικ Φίγκις

Λας Βέγκας. Το μόνο μέρος στον πλανήτη που η μέρα και η νύχτα δεν έχουν καμία σημασία. Τα νέον φώτα του καίνε πιο λαμπερά κι από τον ήλιο. Στις βαριές σκιές τους, μπορείς να κρύψεις κάθε ένοχο σκοτάδι σου. Το Λας Βέγκας είναι ο επίγειος Παράδεισος και η πλανεύτρα Κόλαση μαζί, για όσους επιθυμούν ένα απενοχοποιημένο παραλήρημα - παρτάροντας χωρίς όρια, ή ποντάροντας την τελευταία ελπίδα ευτυχίας σε πράσινες τσόχες. Στο Λας Βέγκας μπορείς να τζογάρεις για 24 ώρες συνέχεια, χάνοντας το χρόνο και τα τελευταία σου χρήματα. Μπορείς να πίνεις, πρωί-βράδυ, χάνοντας τις αισθήσεις σου και τη ζωή σου. Κι αυτό το τελευταίο είναι κι η τελευταία επιθυμία του Μπεν. Να αυτοκτονήσει, πίνοντας. Αλκοολικός σε ανεπίστρεπτο στάδιο, έχει χάσει τη γυναίκα, το παιδί του, τη δουλειά του, έχει κάψει τα υπάρχοντά του κι έχει φορτώσει στις αποσκευές του άπειρο αλκοόλ. Θα βρει ένα φτηνό μοτέλ και θα πιει μέχρι να σταματήσει η καρδιά να χτυπά. Ο Μπεν είναι (ήταν) σεναριογράφος (το Χόλιγουντ τον έφτιαξε, το Χόλιγουντ τον ξέβρασε) οπότε έχει γράψει το τέλος του: κανείς δεν θα τον προσέξει, όσο θα αυτοκτονεί σε slow motion. Μόνο που κάποια τον προσέχει. Η Σέρα, μία πόρνη που, από ένα γύρισμα της τύχης, έχει απελευθερωθεί από τον σαδιστή νταβατζή της. Υιοθετεί τον Μπεν σαν χαμένο κουτάβι για να του γλείψει τις πληγές. Ισως θέλει να τον σώσει ως μία τελευταία ευκαιρία να σωθεί κι η ίδια. Ομως εκείνος της το ξεκόβει: το τέλος είναι προδιαγεγραμμένο. «Δεν μπορείς ποτέ να μου ζητήσεις να σταματήσω να πίνω».

Κατάμαυρο, νιχιλιστικό, τρυφερό, σπαρακτικό, ατμοσφαιρικό, τo φιλμ του Μάικ Φίγκις που χάρισε επάξια στον Νίκολας Κέιτζ το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου θα σας (ξανα)ραγίσει την καρδιά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

Snowden 607

Σνόουντεν (Snowden) του Ολιβερ Στόουν

Η αληθινή ιστορία του Έντουαρντ Σνόουντεν, υψηλόβαθμου στελέχους της NSA και της CIA, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα χιλιάδες απόρρητα έγγραφα που αποκάλυπταν τις μεθόδους παρακολούθησης των... πάντων από την αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Ολιβερ Στόουν σκιαγραφεί το πορτρέτο του Εντουαρντ Σνόουντεν. Χωρίς υστερία, χωρίς διδακτισμό, μ' ένα σέξι, κοσμοπολίτικο, όλο σασπένς θρίλερ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.45 στο ΣΚΑΪ

training day ΜΑΙΝ

Ημέρα Εκπαίδευσης (Training Day) του Αντουάν Φουκουά

ράνος ντετέκτιβ της Δίωξης Ναρκωτικών, αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει έναν νεοσύλλεκτο αστυνομικό, τον Τζέικ Χοτ, με τον οποίο έχουν τελείως διαφορετικές απόψεις και στάση ζωής. Ο πρώτος πιστεύει ότι πρέπει να γίνεις λύκος για να πιάσεις τον λύκο, κάτι που δε βρίσκει σύμφωνο τον δεύτερο. Η σύγκρουση μεταξύ τους δεν θα αργήσει, όταν ο Αλόνζο χρειαστεί μέσα σε 24 ώρες να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για τη μαφία, αναγκάζοντας τον Τζέικ να γίνει συνένοχος.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Open

l'origine du mal η ρίζα του κακού

Η Ρίζα του Κακού (L'origine du mal) του Σεμπαστιέν Μαρνιέ

Σε μια πολυτελή παραθαλάσσια βίλα, μια νεαρή γυναίκα με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, επιδιώκει να επανασυνδεθεί με τον πατέρα της, τον οποίο δεν είχε γνωρίσει ποτέ όσο ζούσε η μητέρα της. Οι πόρτες του σπιτιού ανοίγουν και αποκαλύπτουν τον εντυπωσιακό πλούτο του πατέρα, ο οποίος είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της παράξενης οικογένειάς του: την ιδιόρρυθμη σύζυγό του που ξοδεύει καθημερινά αστρονομικά ποσά σε διαδικτυακές αγορές, τη φιλόδοξη επιχειρηματία κόρη του, την επαναστατική έφηβη εγγονή του καθώς και την ιδιαίτερα τρομακτική οικονόμο του σπιτιού.

Σκοτεινά μυστικά παραμονεύουν και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται στην τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Σεμπαστιέν Μαρνιέ, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2022, με πρωταγωνίστρια την Λόρ Καλαμί σε έναν ρόλο διαφορετικό από τους προηγούμενους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

delincuentes

Παραβατικοί (Los Delincuentes) του Ροντρίγκο Μορένο

Ο Μοράν και ο Ρομάν είναι δύο φιλήσυχοι τραπεζικοί υπάλληλοι στο Μπουένος Άιρες . Ο Μοράν αμφισβητεί τη ανυπόφορη ρουτίνα της καθημερινότητάς τους, κλέβει ένα σεβαστό ποσό από το χρηματοκιβώτιο και ζητά από κολλητό του συνάδελφο να κρύψει τα χρήματα ώστε να τα μοιραστούν μόλις βγει από τη φυλακή. Τι ψυχή έχουν άλλωστε τρία χρόνια πίσω από τα σίδερα αν δε χρειαστεί να δουλέψει κανείς τους ξανά; Το σχέδιο μοιάζει εφαρμόσιμο, αρκεί να μη λυγίσει κατά την ανάκριση ο δεύτερος. Ή να μην μπλέξουν τα πράγματα όταν στην εξίσωση μπει ο έρωτας. Ποιο είναι όμως το πραγματικό κόστος για την ελευθερία;

Χρονικό ενός φιλόδοξου ληστρικού κόλπου δουλεμένο ήρεμα και φινετσάτα ως υπαρξιακό ταξίδι. Επίσημη πρόταση της Αργεντινής για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

αλπεις

Αλπεις (Alps) του Γιώργου Λάνθιμου

Μία αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής, ο προπονητής της, μία νοσοκόμα, ένα τραυματιοφορέας. Απόκληροι άνθρωποι με άγνωστο παρελθόν, αποτελούν τους ετερόκλητους συνεργάτες μίας παράδοξης επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών: αν έχασες τον άνθρωπό σου και το χτύπημα είναι απότομο και βαρύ, κάποιος από αυτούς θα τον αντικαθιστά για λίγες ώρες την ημέρα, θα φορά τα ρούχα, θα μάθει τις συνήθειες, θα λέει τις χαρακτηριστικές του ατάκες. Μέχρι να σταθείς στα πόδια σου, να ξεπεράσεις τον πόνο και να πας μπροστά. Ο τραυματιοφορέας που φέρεται και ως αρχηγός της σπείρας, τους ανακοινώνει και το όνομα της: «Αλπεις». Γιατί το μεγαλείο τους είναι αναντικατάστατο από κάθε άλλη οροσειρά στον κόσμο, ενώ εκείνες μπορούν να γεμίσουν οποιοδήποτε κενό με ευκολία.

Ζωή, θάνατος, απώλεια, παιδικότητα, ενηλικίωση, ορφάνια. Ο Γιώργος Λάνθιμος ακολουθεί την αντίθετη αλληγορική διαδρομή από τον «Κυνόδοντα», με ήρωες που λαχταρούν να ενταχτούν, να ανήκουν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV

fallen leaves

Πεσμένα Φύλλα (Kuolleet Lehdet / Fallen Leaves)του Ακι Καουρισμάκι

Ηρωές του δυο άνθρωποι στα πολύ χαμηλά της ζωής (φυσικά). Η όμορφη, αγγελική Ανσα, αποφασισμένη να κάνει ό,τι δουλειά της προσφέρουν για να βγάλει τα προς το ζην. Κι ένας εργάτης, του οποίου το όνομα δεν θα μάθουμε ποτέ, αλκοολικός, ταγμένος να κόψει το ποτό. Οι δυο τους θα γνωριστούν σ' ένα καραόκε μπαρ, θα θελήσουν να ξανασυναντηθούν, αλλά ο αέρας θα παρασύρει το χαρτάκι με το τηλέφωνο της Ανσα, μαζί με μπόλικα φθινοπωρινά φύλλα. Από αυτή τη στιγμή, οι δυο ερωτευμένοι θα προσπαθήσουν να φτιάξουν τη ζωή τους και να βρουν ο ένας τον άλλο στην καρδιά του Ελσίνκι.

Ο Μεγάλος Φινλανδός τιμάται στις Κάννες με το Βραβείο της Επιτροπής για ένα απλό αλλά ακαταμάχητο ρομάντζο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo