Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 16 Μαρτίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 16 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


18

18 του Βασίλη Δούβλη

Ο Μιχάλης είναι μαθητής Λυκείου σε μία υποβαθμισμένη λαϊκή συνοικία της Αθήνας. Μιας Αθήνας που πλήττεται από πολλά χειρότερα από την πανδημία. Η οικονομική κρίση έχει ροκανίσει τις αντοχές του πληθυσμού, τις διαπροσωπικές σχέσεις, την ηθική. Ο συλλογικός τρόμος της ανέχειας έχει δώσει λίπασμα στον φασισμό και τα νέα παιδιά που μεγαλώνουν σε σκληρές ή, ακόμα χειρότερα αδιάφορες, οικογένειες βρίσκουν καταφύγιο στους κόλπους του. Ετσι και οι συμμαθητές του Μιχάλη - ο Πάνος, ο Στάθης και ο Στέλιος, καθώς κι ένας εικοσάχρονος φίλος τους, ο Ηλίας, που έχει, μόλις, απολυθεί απ’ τον στρατό. Η βία των σπιτιών τους έχει μεταφραστεί σε νεοναζιστικό bullying - στο σχολείο, στο γήπεδο, στους νυχτερινούς δρόμους της πόλης με τους μετανάστες, τους γκέι, τους άστεγους. Ο Μιχάλης είναι διαφορετικός - προστατεύει από ένστικτο τους αδύναμους. Ερωτεύεται κι ονειρεύεται να γίνει 18. Θα προλάβει; Γιατί όποιος είναι διαφορετικός, γίνεται στόχος.

Ο Βασίλης Δούβλης («Επιστροφή») βουτά με το κεφάλι σε κάτι που φαίνεται πόσο τον απασχολεί, τον πονά, τον οργίζει, τον ορίζει. Τόλμη, στοργικό βλέμμα, φρέσκο νεανικό κάστινγκ, αλλά και κάποιες μικρές αδυναμίες που τις προσπερνάς, καθώς η μεγάλη εικόνα σε ανταμείβει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

dodgeball reunion 607 2

Μια Ιστορία Για Γκαντέμηδες (Dodgeball: A True Underdog Story) του Ρόσον Μάρσαλ

Ο Πίτερ Λα Φλερ είναι ο ιδιοκτήτης ενός αποτυχημένου γυμναστηρίου με πελάτες όπως έναν κοκκαλιάρη σπασίκλα που ονειρεύεται να "ρίξει" μια μαζορέτα, έναν κλόουν που ντύνεται πειρατής και έναν εξυπνάκια ο οποίος έχει άποψη για όλα χωρίς να ξέρει τίποτα. Όταν το γυμναστήριο απειλείται από μια νέα και επιτυχημένη αλυσίδα γυμναστηρίων, ο Πίτερ θα προκαλέσει σε μάχη τον ιδιοκτήτη της σε έναν σκληρό αγώνα ντότζμπολ (τα μήλα), που θα κρίνει τα πάντα.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

Marrowbone 607

Το Μυστικό των Μάρομποουν (Marrowbone) του Σέρχιο Γ. Σάντσεθ

Ο εικοσάχρονος Τζακ Μάρομποουν, η μικρότερη αδελφή του και τα δύο μικρότερα αδέλφια του, έχουν καταφέρει να φτιάξουν μία ασφαλή καθημερινότητα στο λαβυρινθώδες σπίτι τους, μετά τον θάνατο της μητέρας τους. Σιγά σιγά όμως πείθονται ότι στη σοφίτα του σπιτιού τους κατοικεί ένα διαβολικό πνεύμα και προσπαθούν ενωμένοι να το καταστρέψουν.

Τέσσερα αδέλφια, μόνα, σε μια έπαυλη στο άνισο σκηνοθετικό ντεμπούτο του σεναριογράφου του «Ορφανοτροφείου» και του «The Impossible». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Open

the good boss

Το Τέλειο Αφεντικό (The Good Boss) του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα

Ο Μπλάνκο έχει κληρονομήσει το εργοστάσιο κατασκευής ζυγαριών από τον πατέρα του. Κι όπως ο πατέρας του πάντα περηφανευόταν ότι φροντίζει τους υπαλλήλους του σαν να είναι όλοι μια μεγάλη οικογένεια, αυτό διατείνεται ότι κάνει κι ο Μπλάνκο. Ειδικά αυτή την εποχή που περιμένει τους ελεγκτές/κριτές του κρατικού διαγωνισμού «Επιχειρηματικής Αριστείας» που διψά να κερδίσει. Μόνο που την εικόνα του «τέλειου αφεντικού» αμαυρώνουν πολλά. Οπως ένας φρέσκα απολυμένος εργάτης που κατασκηνώνει απέναντι από την είσοδο του εργοστασίου σε πεισμωμένη καθιστική διαμαρτυρία. Ή η κατάθλιψη του προϊστάμενου επιστάτη, που προκαλεί χάος στην οργάνωση των παραγγελιών. Ή, ακόμα πιο καθοριστικά, η ναρκισσιστική φύση του Μπλάνκο που τον οδηγεί στο κρεβάτι μίας όμορφης και φιλόδοξης μαθητευόμενης, που απειλεί να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Με πρωταγωνιστή τον Χαβιέ Μπαρδέμ, αυτή είναι η καυστική σάτιρα του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα που θριάμβευσε στα ισπανικά ταμεία και σάρωσε τα βραβεία Goya της Ισπανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 19.55 στο Nova Cinema 1

cosmic candy 607

Cosmic Candy της Ρηνιώς Δραγασάκη

Η Αννα, μοναχική και ιδιόρρυθμη ταμίας, αναγκάζεται να πάρει υπό την προστασία της το δεκάχρονο κορίτσι του διπλανού διαμερίσματος, την Πέρσα, ύστερα από την μυστηριώδη εξαφάνιση του μπαμπά της. Κολλημένη πάνω από μια δεκαετία στο πολύχρωμο συνθετικό περιβάλλον του σουπερμάρκετ - που ίδρυσε ο πατέρας της πριν πεθάνει - η Άννα δυσκολεύεται να επικοινωνήσει με την υπερκινητική και ενθουσιώδη Πέρσα, πόσο μάλλον να την βοηθήσει να βρει τον δικό της πατέρα.

Δυο κορίτσια διανύουν, μαζί, τη διαδρομή από την αδεξιότητα στη στοργή, στο ντεμπούτο της Ρηνιώς Δραγασάκη, με τη Μαρία Κίτσου πρωταγωνίστρια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

a house made of splinters

Σπίτι Από Θραύσματα (A House Made of Splinters) του Σιμόν Λέρενγκ Βίλμοντ

Καθώς ο πόλεμος στην Ανατολική Ουκρανία πλήττει σκληρά τις φτωχές οικογένειες που ζουν κοντά στην πρώτη γραμμή του πυρός, μια μικρή ομάδα αποφασισμένων κοινωνικών λειτουργών εργάζεται ακούραστα σ’ ένα ειδικό ορφανοτροφείο. Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα σχεδόν μαγικό και ασφαλές μέρος για τα παιδιά που ζουν προσωρινά εκεί, όσο οι κρατικές Αρχές και τα δικαστήρια αποφασίζουν για το μέλλον τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο ΕΡΤFlix

the last of us

The Last of Us

Σε μια μεταποκαλυπτική Αμερική, όπου ένας θανατηφόρος ιός έχει μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε ένα είδος ζόμπι, τους Clickers, ο Τζόελ που επέζησε από το ξέσπασμα του ιού αναλαμβάνει να μεταφέρει την Ελι, μια 14χρονη κοπέλα, η οποία αποτελεί και το κλειδί θεραπείας από τον ιό, έξω από μια ζώνη καραντίνας, στους Fireflies.

Το φινάλε της σεζόν, το μικρότερο επεισόδιο της σειράς, βάζει δύσκολες ερωτήσεις χωρίς εύκολες απαντήσεις, κλείνοντας έτσι με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο ένα φορτισμένo ταξίδι στο ίδιο το σκοτάδι της ψυχής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς