Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 11 Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 11 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


wolf

Wolf του Μάικ Νίκολς

Ο Γουίλ Ράνταλ είναι ένας Νεοϋορκέζος μεσόκοπος εκδότης, που βλέπει το γάμο του να διαλύεται και την καριέρα του να καταστρέφεται. 'Ενα βράδυ, οδηγώντας σ' έναν έρημο και χιονισμένο δρόμο, χτυπάει με το αμάξι του ένα λύκο, που προλαβαίνει και τον δαγκώνει στον καρπό πριν εξαφανιστεί στο δάσος. Από εκείνη τη στιγμή, η ζωή του Γουίλ αλλάζει ριζικά. Οι αισθήσεις του οξύνονται, οι δυνάμεις του πολλαπλασιάζονται και ανακτά τη χαμένη του σεξουαλικότητα. 'Ομως, χωρίς να το καταλαβαίνει, σιγά σιγά μεταμορφώνεται σ' έναν επικίνδυνο λυκάνθρωπο. Τώρα, ο μόνος άνθρωπος που εμπιστεύεται και λατρεύει είναι η κόρη του πρώην εκδότη του. Αλλά, τα ζωώδη ένστικτά του έρχονται στην επιφάνεια, καθώς πλησιάζει πανσέληνος... και η ζωή της αγαπημένης του κινδυνεύει!

Η ταινία προβάλλεται στις 02.10 στο Mega

life as we know it

Η Ζωή Οπως την Ξέρουμε (Life as We Know it) του Γκρεγκ Μπερλάντι

Μια γυναίκα κι ένας άντρας, single και οι δυο, αναλαμβάνουν την ανατροφή ενός μωρού, όταν κοινός τους φίλος πεθαίνει ξαφνικά σε ατύχημα.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.15 στο Open

Woman Walks Ahead

Μια Γυναίκα Προχωράει Μπροστά (Woman Walks Ahead) του Σουζάνα Γουάιτ

Η Κάθριν Γουέλντον (Τζέσικα Τσαστέιν) είναι ζωγράφος πορτρέτων και είναι από το Μπρούκλιν. Στα τέλη του 19ου αιώνα, θα ταξιδέψει μέχρι την Ντακότα, για να φτιάξει το πορτρέτο του Καθιστού Ταύρου, του ιερού αρχηγού της φυλής των ινδιάνων Λακότα. Το ταξίδι αυτό θα είναι καθοριστικής σημασίας για εκείνη, μια και θα εμπλακεί στον αγώνα των Ινδιάνων για την υπεράσπιση της γης τους και των δικαιωμάτων τους.

Η ταινία προβάλλεται στισ 23.00 στην ΕΡΤ 3

Le Beau Mec

Le Beau Mec του Γουάλας Ποτς

Γαλλία, δεκαετία του 70. Ένας ομοφυλόφιλος άνδρας αφηγείται μέσα από μια σειρά από βινιέτες την ιστορία της ερωτικής του ζωής, από την τα πρώτα σεξουαλικά ερεθίσματα της εφηβείας μέχρι τον απαγορευμένο ομοερωτισμό του στρατού και τις μέρες της αρσενικής πορνείας στους δρόμους του Παρισιού.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

x-men 97

X-Men '97

Μετά από τα γεγονότα του X-Men: The Animated Series, οι X-Men αντιμετωπίζουν νέες επικίνδυνες προκλήσεις μετά από τον χαμό του αρχηγού τους, Καθηγητή X.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+ με νέο επεισόδιο κάθε Τετάρτη

dear comrades

Αγαπητοί Σύντροφοι! (Dear Comrades!) του Αντρέι Κοντσαλόφσκι

Τις πρώτες μέρες του Ιουνίου του 1962, στην ρωσική πόλη Νοβοτσερκάσκ της τότε Σοβιετικής Ενωσης, ξέσπασαν ταραχές, αρχικά στο εργοστάσιο ατμομηχανών Μπουντιόνι όπου οι εργαζόμενοι σταμάτησαν να εργάζονται και εξαπλώθηκε στη συνέχεια και σε άλλες επιχειρήσεις. Αιτία ήταν η αύξηση των τιμών βασικών τροφίμων, αλλά και η αντίστοιχη αύξηση της ελάχιστης ποσόστωσης παραγωγής και η μείωση της αμοιβής των εργατών. Την πρωτοφανή απεργία για το «σοσιαλιστικό κράτος» της Σοβιετικής Ενωσης, που αποφασίστηκε όταν κανένας υψηλόβαθμός δεν δέχθηκε να ακούσει τα παράπονα των εργατών, ακολούθησαν και διαδηλώσεις με πορείες μέχρι το δημαρχείο της πόλης και το αρχηγείο της αστυνομίας, ενώ την καταστολή των διαδηλωτών ανέλαβε από κοινού ο στρατός και η KGB, με ελεύθερους σκοπευτές και πυροβολισμούς στον αέρα που κόστισαν την ζωή σε 26 ανθρώπους συν 87 τραυματίες.

Μια άγνωστη ματωμένη σελίδα της ιστορίας της Σοβιετικής Ενωσης από τον 84χρονο - κι όμως ακμαιότατο - βετεράνο Αντρέι Κοντσαλόφσκι που επιστρέφει στο παρελθόν για να μιλήσει σοφά για το παρόν. Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, επίσημη πρόταση της Ρωσίας για τα Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας το 2021. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

schindler's list 607

H Λίστα του Σίντλερ (Schindler's List) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Η αληθινή ιστορία του αινιγματικού Όσκαρ Σίντλερ, μέλους του ναζιστικού κόμματος, επιχειρηματία και κερδοσκόπου, που έσωσε περισσότερους από 1.100 Εβραίους κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, σε μία ταινία που τιμήθηκε με 7 Όσκαρ, ανάμεσά του κι αυτά τις Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας για τον Σπίλμπεργκ.

Η ταινία είναι διαθεσίμη στο Netflix