Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 1η Ιουνίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 1η Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Απ'τα Κοκαλα Βγαλμένα

Απ'τα Κοκαλα Βγαλμένα του Σωτήρη Γκορίτσα

Ως ειδικευόμενος ορθοπεδικός χειρουργός, ο ήρωας που ενσαρκώνει ο Αργύρης Ξάφης παλεύει να χτίσει τα θεμέλια για μια αξιοπρεπή καριέρα. Το εγώ του θα συγκρουστεί με το Ε.Σ.Υ., στις αρχές της δεκαετίας του ’80, στα πρώτα χρόνια της θέσπισής του. Η πορεία της καριέρας και της ζωής του θα μας ταξιδέψει στα εφηβικά χρόνια της νεότερης Ελλάδας, όταν το Δημόσιο, τρώγοντας όλο του το φαγητό, μεγάλωσε τόσο που αποφάσισε να φάει όλη τη χώρα!

Το ελληνικό δημόσιο στη δεκαετία του ’80 τρώει τα παιδιά του. Ο Σωτήρης Γκορίτσας μαστιγώνει τρυφερά την ελληνική πραγματικότητα. Δυστυχώς και ευτυχώς, τίποτα δεν αλλάζει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Murder at Orient Express

Εγκλημα στο Οριαν Εξπρές (Murder on the Orient Express) του Κένεθ Μπράνα

Ενας αμφιβόλου ηθικής και σκοτεινού παρελθόντος επιχειρηματίας δολοφονείται σε ένα βαγόνι του πολυτελούς Οριάν Εξπρές. Με το τρένο ακινητοποιημένο στις Αλπεις εξαιτίας μιας χιονοστιβάδας, ο κλήρος πέφτει στον διάσημο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό να διακόψει τις διακοπές του προκειμένου να ανακαλύψει τον ένοχο ανάμεσα στους 13 επιβάτες.

Το κλασικό μυθιστόρημα μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι αποκτά ένα υπερπολυτελές αλλά άνισο ρετούς από τον Κένεθ Μπράνα, με τον ίδιο να αναδεικνύεται σε απόλυτο πρωταγωνιστή κι ένα all-star καστ να χαραμίζεται σε αδιάφορους ρόλους. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Star

the age of adaline

Το Μυστικό της Ανταλάιν (The Age of Adaline) του Λι Τόλαντ Κρίγκερ

Γεννημένη στις αρχές του 20ού αιώνα, η Άνταλαϊν Μπόουμαν ήξερε πως ποτέ δεν θα κατάφερνε να πάρει μια γεύση από τη μαγεία του 21ου αιώνα, μέχρι που ένα σχεδόν μοιραίο τροχαίο ατύχημα αλλάζει μια για πάντα τη ζωή της. Η Άνταλαϊν, μέσα σε μια φαινομενικά μαγική στιγμή, καταφέρνει να γλιτώσει οριακά από τον θάνατο και κατακτά την αιώνια νιότη. Στην ηλικία των 29 ετών, η νεαρή γυναίκα σταματά να μεγαλώνει, για τις επόμενες οκτώ σχεδόν δεκαετίες. Ζει μια ζωή μοναχική, προσπαθώντας να κρατήσει κρυφό το μυστικό της, το οποίο γνωρίζει μόνο η ηλικιωμένη, πια, κόρη της. Όμως, μια τυχαία συνάντηση με τον χαρισματικό Έλις Τζόουνς αναβιώνει το πάθος της για ζωή και έρωτα, και η Άνταλαϊν για πρώτη φορά μοιάζει έτοιμη να μοιραστεί τη ζωή της με κάποιον. Όταν το μυστικό της κινδυνεύει κατά τη διάρκεια ενός σαββατοκύριακου στο σπίτι των γονιών του, η Άνταλαϊν παίρνει μια απόφαση που θα αλλάξει την ζωή της για πάντα.

Εξωφρενικό στη συλληψή του, αλλά ακαταμάχητα ρομαντικό με τον τρόπο του, το «Μυστικό της Ανταλαϊν» είναι το κινηματογραφικό αντίστοιχο ενός Αρλεκιν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

bohemian rhapsody 607

Bohemian Rhapsody του Μπράιαν Σίνγκερ

Η ταινία ακολουθεί την πορεία των Queen από την δημιουργία τους το 1970, όταν ο Μέρκιουρι συναντήθηκε με τους Μπράιαν Μέι και Ρότζερ Τέιλορ, μέχρι και τη συναυλία τους στο Live Aid το 1985, έξι χρόνια πριν το θάνατο του Μέρκιουρι.

Βραβευμένη με 4 Οσκαρ η ταινία του Μπράιαν Σίνγκερ μπορεί να μην είναι η εμβληματική βιογραφία που θα άξιζε στον Φρέντι Μέρκιουρι, αλλά δίνει στον Ράμι Μαλέκ την ευκαιρία να εντυπωσιάσει στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβλέπεται στις 01.30 στο Open

La Belle Epoque 607

Ραντεβού στο Belle Epoque (La Belle Epoque) του Νικολά Μπεντός

Ο Βικτόρ (ο Ντανιέλ Οτέιγ χαρακτηριστικά ευαίσθητος και πολύπλευρος) και η Μαριάν (αυτοκρατορική η Φανί Αρντάν), είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι κουρασμένο από το χρόνο: ο Βικτόρ έχει εγκαταλείψει τον εαυτό του κι η Μαριάν τον αντιμετωπίζει με περιφρόνηση. Τι καλύτερη διέξοδος για εκείνον, από την υπηρεσία «Ταξιδιώτες του Χρόνου». Μ’ αυτήν, ο κυνικός σκηνοθέτης Αντουάν (Γκιγιόμ Κανέ) και η ομάδα του ανασκευάζει κι αναπαριστά οποιαδήποτε στιγμή στο χρόνο επιθυμεί ο πελάτης. Αναζητώντας διέξοδο από το συναισθηματικά αφιλόξενο παρόν του, ο Βικτόρ θα ζητήσει να επιστρέψει στο παρελθόν και θα το πληρώσει ακριβά, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ως τόπο και χρόνο θα διαλέξει κάτι γνώριμο και ασφαλές: το 1974, στο γραφικό μπιστρό La Belle Époque, εκεί όπου ένα κορίτσι του έκοψε την ανάσα και του άλλαξε τη ζωή, εκεί όπου ο νεαρός εαυτός του πρωτοερωτεύτηκε την 20χρονη Μαριάν.

Ο Ντανιέλ Οτέιγ ενδίδει στη νοσταλγία, δια χειρός του μαγικού ρεαλισμού του Νικολά Μπεντός. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών, εκτός συναγωνισμού. Διαβάστε τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

aftersun

Aftersun της Σάρλοτ Γουέλς

Η Σόφι έχει μόλις γίνει 11. Ο μπαμπάς της, ο Κέιλεμ, σε λίγες μέρες θα γίνει 130. Τουλάχιστον έτσι λέει εκείνη, όταν τον πειράζει, στα home movies που τραβούν στο τυποποιημένο δωμάτιό τους, στο all inclusive ξενοδοχείο στα τουρκικά παράλια, όπου πηγαίνουν, οι δυο τους, για μια εβδομάδα διακοπών, αμέσως μετά το διαζύγιο των γονιών της. Αυτή είναι η Σόφι του 2000 - χαριτωμένη, ολοζώντανη, ένα παιδί που προσπαθεί να καταλάβει και ν' αγαπήσει αλλά απορεί, πληγώνεται, σοκάρεται όταν υποψιάζεται ότι ο μπαμπάς της δυσκολεύεται να είναι μπαμπάς της, να ενηλικιωθεί. Η Σόφι σήμερα, είκοσι χρόνια αργότερα, επιστρέφει με την (παραπλανητική, πάντα), μνήμη της σ' εκείνες τις μέρες, στο ψηφιδωτό από εικόνες και φράσεις, σε αλλεπάλληλα flash backs σε αποσπασματικές στιγμές τρυφερότητας, αδεξιότητας, μοναξιάς, στιγμές που καθόρισαν, τελικά, με διαφορετικό τρόπο, την πορεία και των δυο τους.

Το ντεμπούτο της Σάρλοτ Γουελς που ξεχώρισε ως μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

the boston strangler

Ο Στραγγαλιστή της Βοστώνης (The Boston Strangler) του Ματ Ράσκιν

Η υπόθεση ακολουθεί την Λορέτα ΜακΛάχλιν (Κίρα Νάιτλι), μια ρεπόρτερ της εφημερίδας Record-American, η οποία γίνεται η πρώτη δημοσιογράφος που συνδέει τις δολοφονίες του Στραγγαλιστή της Βοστώνης. Καθώς ο μυστηριώδης δολοφόνος παγιδεύει όλο και περισσότερα θύματα, η Λορέτα προσπαθεί να συνεχίσει την έρευνά της στο πλευρό της συναδέλφου της Τζιν Κόουλ (Κάριν Κουν), ωστόσο το δίδυμο έχει πολλά εμπόδια να ξεπεράσει, ένα από αυτά είναι ο έντονος σεξισμός εκείνης της εποχής.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+