Ζακλίν Λέντζου, 66 Ερωτήσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Λίγες ώρες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας της «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» στο Διαγωνιστικό Τμήμα «Encounters» της φετινής Berlinale, η Ζακλίν Λέντζου απαντάει στις 66 ερωτήσεις του Flix.

Βάνια Καλουτζέρτσιτς: Η νέα διεθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ μιλά στο Flix

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πρώτη φορά επικεφαλής μίας τέτοιας διοργάνωσης και να σου τύχει η Covid 19 εποχή μας. Πώς τα κατάφερε; Πώς βλέπει το μέλλον των φεστιβάλ; Το μέλλον του σινεμά;

Ο Ανδρέας Καραουλάνης εύχεται, μετά το τέλος της πανδημίας, να μην ξεχάσουμε

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

O animator που συμπληρώνει με τις εικόνες του το ηχητικό σύμπαν του «Arachnesound» της AGF που κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube μιλάει στο Flix για τον ήχο, την εικόνα και τον κόσμο ανάμεσά τους.

Ο Κωνσταντίνος Βενετόπουλος μιλάει στο Flix για το «Draw with Me» στο δρόμο προς τα Οσκαρ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Το ντοκιμαντέρ του για ένα νεαρό τρανς έφηβο διαδίδεται ως πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο ζωής σε όλον τον κόσμο και φιλοδοξεί να φτάσει μέχρι τα Οσκαρ. Στο Flix ο Κωνσταντίνος Βενετόπουλος μιλάει για τη μοναδική διαδρομή προς ένα καλύτερο κόσμο.

Μετά το «Αδειο Αλογο», ο Παύλος Μεθενίτης θα συνεχίσει να γράφει «Αλογοτεχνία» τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Παύλος Μεθενίτης μιλάει στο Flix για το νέο του βιβλίο, την οργή που μπορεί και να αλλάξει τον κόσμο, τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και τον... κορωνοϋιό.

Το πρώτο μεγάλο στοίχημα του πρώτου Υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη

ΑΠΟΨΗ

Περνώντας από τη Γενική Γραμματεία σε ρόλο Υφυπουργού, ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης βρίσκεται ενώπιον μιας (ακόμη) κρίσιμης στιγμή για το ελληνικό σινεμά που για να λυθεί θα χρειαστεί ιδιαίτερη φροντίδα, ικανότητα, τόλμη και ρίσκο.

Flix Top Ten - 2020: Το νούμερο 1

ΑΠΟΨΗ

Η αντίστροφη μέτρηση ολοκληρώθηκε. Τις δέκα τελευταίες μέρες του χρόνου, το Flix ψήφιζε τη δεκάδα με τις καλύτερες ταινίες του 2020. Σήμερα, στην πρώτη θέση, συναντάμε μία ταινία που υμνεί τον καλλιτέχνη, την πρώτη ύλη από την οποία φτιάχνεται το όνειρο του σινεμά. Αλλά στέκεται καυστικά επικριτική απέναντι στο σύστημα που κατασκευάζει ...

Νεότερα Παλαιότερα

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.