TV & STREAMING

Νοέμβριος στην COSMOTE TV - Οι επιλογές του Flix

στα 10

Ολες οι ταινίες που περιμένετε, όλες οι σειρές που αγαπάτε, εμπειρίες που θα μείνουν αξέχαστες το Νοέμβριο στην COSMOTE TV.

Flix Team
Νοέμβριος στην COSMOTE TV -  Οι επιλογές του Flix

Επιστρέφει το «Orphan Black», πρώτη μετάδοση στην Ελλάδα για το «Loving» του Τζεφ Νίκολς, αφιέρωμα στον Τζιμ Τζάρμους, ο τέταρτος κύκλος του «Peaky Blinders» και μετρήστε πρεμιέρες που ξεκινούν από το «Youth» του Πάολο Σορεντίνο και φτάνουν μέχρι τα «Νυκτόβια Πλάσματα» του Τομ Φορντ. Ο Νοέμβριος στην COSMOTE TV είναι ένας κόσμος από μόνος του.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site της COSMOTE TV.

Orphan Black

Οι σειρές του μήνα

Το Νοέμβριο σημειώνουμε τους νέους κύκλους των αγαπημένων μας σειρών και πρεμιέρες που θα μας κάνουν να κολλήσουμε... Ερχονται ο δεύτερος κύκλος του «Doctor Foster» στις 2 Νοεμβρίου στις 23.00, ο πέμπτος κύκλος του «Orphan Black» την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 22.00, η πρεμιέρα του «Cardinal» την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 23.00, ο τέταρτος κύκλος του «Peaky Blinders» την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 23.00, η μίνι σειρά «Man in an Orange Shirt» την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 22.00 και ο πρώτος κύκλος του «Bad Blood» τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 22.00. Οι τηλεοπτικές σειρές της COSMOTE TV παίζουν στο 24ωρο κανάλι COSMOTE CINEMA 4HD.

Raw 607

Raw της Ζουλιά Ντουκουρνό - 10 Νοεμβρίου στο COSMOTE CINEMA 2HD

Στην οικογένεια της Ζιστίν είναι όλοι κτηνίατροι. Και χορτοφάγοι. Στα 16 χρόνια της είναι μια πολλά υποσχόμενη μαθήτρια. Οταν ξεκινήσει τις σπουδές της στην κτηνιατρική εισέρχεται σε ένα παρακμιακό, ανελέητο κι επικίνδυνα αποπλανητικό κόσμο. Η πρώτη της εβδομάδα εκεί είναι γεμάτη με περίεργα τελετουργικά. Αποφασισμένη να γίνει αποδεκτή σ’ αυτό τον κόσμο, απομακρύνεται από τις αρχές της και δοκιμάζει ωμό κρέας για πρώτη φορά. Σύντομα θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεων της, καθώς η πραγματική της φύση αναδύεται… H ταινία που τη συνοδεύει η φήμη όσων δεν άντεξαν να τη δουν ολόκληρη στην πρώτη προβολή της στις Κάννες, ένα ωμό σινεφιλικό πιάτο τρόμου από ένα νέο ταλέντο με καταγωγή τη Γαλλία. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Raw».

Youth Flix No 2 607 2

Νιότη (Youth) του Πάολο Σορεντίνο - 11 Νοεμβρίου στο COSMOTE CINEMA 1HD

Ο Φρεντ Μπάλιντζερ είναι ένας 80χρονος χήρος, πάλαι ποτέ ένδοξος μαέστρος κλασικής μουσικής, ο οποίος έχει εδώ και χρόνια συνταξιοδοτηθεί κι αποχωρήσει από τη διεθνή σκηνή. Αντιθέτως, ο συνομήλικος καλύτερος του φίλος, ο χολιγουντιανός σκηνοθέτης Mικ Μπόιλ, τώρα ετοιμάζει το αριστούργημά του: η 21η του ταινία, «Η Τελευταία Μέρα της Ζωής Σου», θα είναι το απαύγασμα της καριέρας, της συσσωρευμένη εμπειρίας, του κλιμακούμενου ταλέντου του. Οι δυο τους βρίσκονται στις Ελβετικές Αλπεις, στο ίδιο πολυτελές, βαρύ, νεοκλασικό θέρετρο όπου κάνουν διακοπές εδώ και αρκετές δεκαετίες. Ο πραγματιστής Φρεντ επιθυμεί την ησυχία του. Οχι, δε σκοπεύει να επιστρέψει για ένα τελευταίο κονσέρτο με τα «Απλά του Τραγούδια», ούτε προς τιμή της Βασίλισσας της Αγγλίας, ενώ αηδιάζει κι αντιστέκεται στη σκέψη να γράψουν την βιογραφία του. «Ξεχάστε με» μονολογεί, κοιτώντας τη ζωή από ασφαλή απόσταση, χωρίς συναίσθημα, θεωρώντας ότι όλα έχουν τελειώσει. Ο Μικ όμως, αν και ισόποσα χιουμορίστας και κυνικός, δεν είναι διατεθειμένος να μιλούν μόνο για τους προστάτες τους. Περιτριγυρισμένος από τους συνεργάτες του (μία παρέα νεαρών κινηματογραφιστών, παθιασμένων και ενθουσιασμένων που θα υπογράψουν μαζί το masterpiece του ειδώλου τους) ρουφά την ένταση, τη δημιουργική τους φλέβα και την ενέργειά τους. Ο Πάολο Σορεντίνο επιστρέφει μετά το Οσκαρ του για την «Τέλεια Ομορφιά» με μία ακόμα αριστουργηματική ταινία. Τόσο μεγαλόπρεπη, ώστε να γίνει διαχρονικά κλασική. Τόσο απλή, ώστε να ξέρεις ότι θα παραμείνει αγαπημένη και προσωπική. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη «Νιότη».

neruda 607

Νερούδα (Neruda) του Πάμπλο Λαραΐν - 16 Νοεμβρίου στο COSMOTE CINEMA 1HD

Το 1948, στη Χιλή του Ψυχρού Πολέμου, ο Γερουσιαστής Πάμπλο Νερούδα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προδίδει το Κομμουνιστικό Κόμμα, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση του Προέδρου Γκονζάλες Βιντέλα. Ο αστυνομικός Οσκαρ Πελουσονό έχει αναλάβει να συλλάβει τον ποιητή. Ο Νερούδα προσπαθεί να διαφύγει από τη χώρα, με την γυναίκα του, τη ζωγράφο Ντέλια Ντελ Καρίλ, αλλά αναγκάζονται τελικά να κρυφτούν. Εμπνευσμένος από τα δραματικά γεγονότα της νέας του ζωής, ως φυγάς, ο Νερούδα γράφει την επική ποιητική συλλογή του «Canto General». Εντωμεταξύ στην Ευρώπη ο θρύλος του κυνηγημένου από την αστυνομία ποιητή μεγαλώνει και οι καλλιτέχνες με επικεφαλής τον Πάμπλο Πικάσο κραυγάζουν για την ελευθερία του Νερούδα. O Πάμπλο Λαραΐν ολοκληρώνει μια συναρπαστική βιογραφία του Πάμπλο Νερούδα - φτιαγμένη σαν ένα ποίημα, κόμικ, αστυνομικό, γουέστερν και ερωτικό γράμμα στη Χιλή μαζί. Διαβάστε περισσότερα για το «Νερούδα» εδώ.

split 607

Διχασμένος (Split) του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν - 19 Νοεμβρίου στο COSMOTE CINEMA 1HD

O Κέβιν, ένας νεαρός πάσχει από διασχιστική διαταραχή προσωπικότητας με αποτέλεσμα να έχει 23 διαφορετικές και τελείως διακριτές μεταξύ τους προσωπικότητες. Οταν μια από τις 23 προσωπικότητές του κυριαρχεί, απάγει και φυλακίζει σε ένα σκοτεινό, υπόγειο δωμάτιο, τρία νεαρά κορίτσια και τότε, μια 24η, κρυμμένη προσωπικότητα, όμοια με τέρας, ετοιμάζεται να ξεπροβάλλει και έτσι να κλείσει τον κύκλο της απόλυτης παράνοιας. Η καινούρια του ταινία είναι με κάποιο τρόπο μια επιστροφή στη φόρμα και με κάποιο τρόπο -αν και μεταξύ μας μάλλον χωρίς ιδιαίτερη και ουσιαστική σύνδεση- μια γέφυρα ανάμεσα σε διαφορετικούς τόπους του κινηματογραφικού του σύμπαντος για κάτι που ο ίδιος δηλώνει ότι οραματίζεται ως τριλογία. Διχασμένο ανάμεσα στο αγωνιώδες και το αμήχανο, το θρίλερ του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, είναι τελικά απολαυστικό χάρη στη θεαματική ερμηνεία (ή μήπως ερμηνείες;) του Τζέιμς ΜακΑβόι! Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Διχασμένος».

God Help the Girl 607

Ο Θεός Mαζί της (God Ηelp the Girl) του Στιούαρτ Μέρντοχ - 20 Νοεμβρίου στο COSMOTE CINEMA 2HD

Η Eμιλι Μπράουνινγκ είναι pop, τα χείλη της Χάνα Μάρεϊ είναι pop, η βαρκάδα στην Γλασκόβη είναι pop, η κλισέ ιστορία είναι pop, τα μαλλιά του Oλι Αλεξάντερ είναι pop, τα βλέμματα προς την κάμερα είναι pop, τα κόκκινα χείλη είναι pop, οι Belle & Sebastian είναι pop, η μελαγχολία είναι pop, τα όνειρα είναι pop, η εφήμερη αγάπη είναι pop, η ενηλικίωση είναι pop, οι κασέτες είναι pop, το «God help the girl» είναι pop. Ξεκινώντας από το Kickstarter αποζητώντας χρηματοδότηση ως μια ιστορία «για ένα κορίτσι και ένα αγόρι και ένα κορίτσι και τη μουσική που έφτιαξαν ένα ανέμελο καλοκαίρι» και με αφορμή μια σειρά τραγουδιών που έγραψε ο Μέρντοχ προορισμένα να ερμηνευτούν όχι από τους Belle & Sebastian αλλά από ένα γκρουπ με γυναικεία φωνητικά, το φιλμ μπορεί να άλλαξε πρωταγωνιστές στην πορεία αλλά όχι και πνεύμα, παραμένοντας ανάλαφρο αλλά και μελαγχολικό, χρωματιστό αλλά και μουντό, αισιόδοξο αλλά και προβληματισμένο, ακριβώς όπως και ένα τραγούδι των Belle & Sebastian (το οποίο, επίσης, είναι pop).

Nocturnal Animals 607

Νυκτόβια Πλάσματα του Τομ Φορντ - 22 Νοεμβρίου στο COSMOTE CINEMA 2HD

Ο Τομ Φορντ ανεβάζει ο ίδιος τον πήχη των απαιτήσεων από τον εαυτό του, διασκευάζοντας ελεύθερα το μυθιστόρημα «Tony and Susan» που έγραψε ο Οστιν Ράιτ το 1993. Και με αυτή την απόφαση, μπαίνει στο μεγάλο μεταμοντέρνο παιχνίδι όχι απλώς της λογοτεχνικής μεταφοράς, αλλά και του δεύτερου επιπέδου της, τής οπτικοποίησης ενός μυθιστορήματος μέσα στην ίδια την ταινία, ως φόρμα σινεμά. Η ιστορία παρακολουθεί τη Σούζαν, μια ατμοσφαιρική κοκκινομάλλα γυναίκα, γκαλερίστα, μοναχική, επιτυχημένη στη δουλειά της, αποτυχημένη σ’ έναν ψυχρό κι αδιέξοδο γάμο. Η Σούζαν αρχίζει να διαβάζει τις νύχτες, όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί, το χειρόγραφο που της έστειλε ο πρώην άντρας της, συγγραφέας, το οποίο και της αφιερώνει. Είναι μια ανελέητη ιστορία τρόμου, βίας και απώλειας, στο γεμάτο machismo Τέξας, εκεί όπου το έγκλημα και η τιμωρία αλλάζει αντρικά χέρια. Με την Εϊμι Ανταμς, τον Τζέικ Τζίλενχαλ, τον βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα Ααρον Τέιλορ-Τζόνσον και τον υποψήφιο για Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου Μάικλ Σάνον. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα «Νυκτόβια Πλάσματα».

Beauty and the Beast 607

H Πεντάμορφη και το Τέρας του Μπιλ Κόντον - 26 Νοεμβρίου στο COSMOTE CINEMA 1HD

Η Μπελ είναι μια νεαρή κοπέλα που φυλακίζεται από το Τέρας στο κάστρο του, ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του πατέρα της, Μορίς. Παρά τον φόβο της, γίνεται φίλη με το στοιχειωμένο προσωπικό του κάστρου και μαθαίνει να προσπερνά την εξωτερική εμφάνιση του Τέρατος, διακρίνοντας την αληθινή καρδιά του Πρίγκιπα που κρύβεται μέσα του. Εντωμεταξύ, ένας κυνηγός που ακούει στο όνομα Γκαστόν έχει βαλθεί να παντρευτεί την Μπελ, αλλά και να κατατροπώσει το Τέρας με κάθε κόστος. H Disney ζωντανεύει ένα από τα πιο κλασικά της κινούμενα σχέδια σε μια ταινία που νιώθεις σαν να βλέπεις για πρώτη φορά ενώ μέσα σου νιώθεις απέραντα ασφαλής για το γεγονός ότι τη γνωρίζεις από το πρώτο ως το τελευταίο της λεπτό. Διαβάστε περισσότερα για την «Πεντάμορφη και το Τέρας».

loving 607

Loving του Τζεφ Νίκολς - 29 Νοεμβρίου στο COSMOTE CINEMA 1HD

Στις 2 Ιουνίου του 1958, ένας λευκός εργάτης, ο Ρίτσαρντ Λόβινγκ, και η έγκυος, μισή νέγρα μισή Τσερόκι, αγαπημένη του, Μίλντρεντ Τζέτερ, ταξίδεψαν από την επαρχία της Βιρτζίνια, όπου και οι δύο μεγάλωσαν και ζούσαν με τις οικογένειές τους, για την Ουάσινγκτον. Στο μόνο μέρος όπου ο νόμος τους επέτρεπε να παντρευτούν. Επιστρέφοντας όμως στη γενέτειρά τους, οι αρχές τους συνέλαβαν και τους προφυλάκισαν. Επρεπε ή να χωρίσουν, ή να εγκαταλείψουν την Πολιτεία της Βιρτζίνια (που χαρακτήριζε τους διαφυλετικούς γάμους κάτι παραπάνω από ποινικό αδίκημα - αμάρτημα στα μάτια του Θεού) για 25 χρόνια. Ή, φυσικά, να μεγαλώσουν το παιδί τους στη φυλακή. Οι Λόβινγκ εξορίστηκαν στην Ουάσινγκτον, έχτισαν εκεί τη ζωή και την οικογένειά τους, όμως όταν στα μέσα της δεκαετίας του 60, οι αφροαμερικανοί με ηγέτη τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (και υποστηρικτή τον Μπόμπι Κένεντι) κατέβηκαν στους δρόμους γράφοντας την αιματοβαμμένη Civil Rights Ιστορία τους, το ζευγάρι βρέθηκε στην πρώτη γραμμή μίας πολύκροτης δίκης. Εχοντας στο πλευρό τους δύο άγουρους, αλλά τολμηρούς νεαρούς δικηγόρους οι Ρίτσαρντ και Μίλντρεντ Λόβινγκ έγιναν λάβαρο για το αναφαίρετο δικαίωμα των ανθρώπων διαφορετικών φυλών στο γάμο. Ο Τζεφ Νίκολς («Midnight Special», «Mud», «Take Shelter») αφηγείται αυτή την συγκλονιστική ιστορία με επίκεντρο τους δύο ήρωες και την αγάπη τους, κάνοντας μια ταινία που είναι όσο πολιτική μπορεί να γίνει, ακριβώς επειδή δεν προσπαθεί να είναι τίποτα περισσότερο από ανθρώπινη. Με τον Τζόελ Ετζερτον και την Ρουθ Νέγκα (υποψήφια για Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου) να δίνουν δυο σπουδαίες ερμηνείες στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αυτή είναι μια ταινία που αξίζει κάθε βραβείο, αλλά κυρίως ένα σπουδαίο φιλμ που αξίζει να ιδωθεί από όλους. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Loving».

Le Confessioni 607

Οι Εξομολογήσεις (Le Confessioni) του Ρομπέρτο Αντό - 30 Νοεμβρίου στο COSMOTE CINEMA 1HD

Μια συνάντηση των G8 πραγματοποιείται σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη γερμανική ακτή. Οι πιο ισχυροί του κόσμου συζητούν για να θεσπίσουν σημαντικές διατάξεις που θα επηρεάσουν βαθιά την παγκόσμια οικονομία. Ενας από τους επισκέπτες είναι ένα μυστηριώδης Ιταλός μοναχός, που προσκλήθηκε από τον Ντάνιελ Ρος, τον διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Θέλει να εξομολογηθεί κάτι στον μοναχό εκείνο το βράδυ, μυστικά. Το επόμενο πρωί, ο Ρος βρίσκεται νεκρός... O Ρομπέρτο Αντό και ο Τόνι Σερβίλο επιστρέφουν μετά το «Ζήτω η Ελευθερία» με μια ακόμη πολιτική σάτιρα... βιβλικών διαστάσεων. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τις «Εξομολογήσεις».

Jim Jarmusch 607

Αφιέρωμα στον Τζιμ Τζάρμους

Κάθε Τρίτη του Νοεμβρίου στις 22.00, το COSMOTE CINEMA 2HD παρουσιάζει από μια ταινία του θρυλικού εκπροσώπου του αμερικανικού ανεξάρτητου κινηματογράφου, με ήρωες βγαλμένους από την ποιητική καθημερινότητα του τίποτα, πάντα με υπόκρουση rock 'n' roll. Στις 7 Νοεμβρίου βλέπουμε το «Mystery Train» του 1989, στις 14 Νοεμβρίου τον αριστουργηματικό «Νεκρό» του 1995, ένα νεογουέστερν - ωδή στον ποιητή Γουίλιαμ Μπλέικ, στις 21 Νοεμβρίου το «Paterson» με τον Ανταμ Ντράιβερ και την Γκολσιφτέ Φαραχανί και στις 28 Νοεμβρίου το «Gimme Danger», το ντοκιμαντέρ για τον Ιγκι Ποπ και το συγκρότημά του, τους The Stooges.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site της COSMOTE TV.