Buzz

«Zola»: Το trailer της τολμηρής νέας ταινίας της Τζανίξα Μπράβο είναι επιτέλους εδώ

στα 10

Εκανε αίσθηση στο Sundance το 2020. Η πανδημία το έβαλε ένα χρόνο στον πάγο. Ετοιμο να βγει το καλοκαίρι, μάς αποκαλύπτει το (ακατάλληλο) trailer του.

«Zola»: Το trailer της τολμηρής νέας ταινίας της Τζανίξα Μπράβο είναι επιτέλους εδώ

Μπορείς να μιλήσεις για sex trafficking με πικρό, τολμηρό, σουρεαλιστικό... χιούμορ; Οποιος ξέρει τις δουλειές της Τζανίξα Μπράβο (από το «Lemon» μέχρι επεισόδια του «Love» και «Divorce») καταλαβαίνει ότι η απάντηση είναι ναι.

Το «Zola» είναι η δεύτερη ταινία της Μπράβο και την εμπνεύστηκε από ένα tweet thread που έγινε viral το 2015: μία γυναίκα αφηγήθηκε με 148 tweets τι της συνέβη όταν γνώρισε μία κοπέλα και την ακολούθησε σ' ένα road trip στη Φλόριντα, όπου όλα... εκτροχιάστηκαν.

Στην ταινία, η «Zola» είναι μία σερβιτόρα το πρωί / τα βράδια exotic dancer, η οποία δέχεται την πρόταση μίας άγνωστής της πελάτισσας στο diner που δουλεύει: να την ακολουθήσει στη Φλόριντα, να χορέψουν σ' ένα δύο events σε strip clubs, να βγάλουν εύκολα χρήματα, να επιστρέψουν. Ενα σαββατοκύριακο, μια αρπαχτή.

Δείτε κι αυτό: Αργά ή γρήγορα ξημερώνει Δευτέρα. Τρέιλερ για το «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου

Zola poster 607

Μόνο που το ταξίδι κρύβει εκπλήξεις, ανατροπές, γκόμενους/νταβατζήδες με ατζέντα. Και στο τέλος, βουτιά: όχι στις πισίνες της Φλόριντας, αλλά στο αίμα.

Με ένα σινεμά που ακροβατεί ανάμεσα στην πρόκληση του Χάρμονι Κορίν και το στιλ των Σάφντι, αλλά με μια τελειώς δική της «κατάμαυρη γυναικεία φωνή», η Μπράβο ενισχύει μία σοβαρότατη υπόθεση sex trafficking με πικρό χιούμορ, σουρεαλισμό και μία αλά «Euphoria» οπτική πανδαισία κινηματογράφησης, για να καταλήξει με κάτι που οι κριτικές στο Sundance εξύπνησαν ως πανέξυπνο, σοκαριστικό και μεταμοντέρνο.

Με το lockdown στην Αμερική να έχει λήξει και τους κινηματογράφους να ανοίγουν σταδιακά (ήδη έφτασαν στο να επιτρέπεται η 50% χρήση των καθισμάτων κάθε αίθουσας), το «Zola» προγραμματίστηκε από την εταιρία διανομής Α24 για τον Ιούνιο.

Και σήμερα κυκλοφορεί το (red band, ακατάλληλο) trailer του για να μάς ψήσει.

Δείτε κι αυτό: «Κάποιος μας παρακολουθεί»: Τρέιλερ για το «In the Earth» του Μπεν Γουίτλι

Zola cast 607

Εμείς χαιρόμαστε που βλέπουμε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους την Τέιλουρ Πέιτζ («Ma Rainey's Black Bottom»), την Ράιλι Κίου (του «Girlfriend Experience») και τον Nίκολας Μπράουν (που μετά από το «Succession» μοιάζει να χτίζει την καριέρα του πάνω σε ρόλους σουρεάλ ηλιθίων).

Απολαύστε το:


Διαβάστε περισσότερα: